Υψηλή ραπτική για να βγει βόλτα το Μουφ!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μόλις γύρισα από την πρώτη βόλτα της χρονιάς υπό τους -20 βαθμούς Κελσίου!! Το Μουφ φυσικά την καταβρήκε με το όλον, μέχρι δηλαδή που προτιμούσε να περπατάει μέσα στα χιονισμένα τσαλιά αντί για το πλακόστρωτο. Και τώρα ξεράθηκε κατευχαριστημένο για ύπνο!!

Φυσικά δεν είναι θερμοκρασία αυτή για να κυκλοφορήσει άνθρωπος έχων σώας τας φρένας, αλλά τι να κάνουμε? Ντύθηκα λοιπόν η δικιά σου μ' ένα συνολάκι καταπληκτικό, άλλο να σας το περιγράφω και άλλο να το βλέπετε:

Χιονοφόρμα μπλε καπλαντισμένη με διάφορα χοντρά μονωτικά και έχουσα τιράντες. Από μέσα μάλλινο χοντρό με ζιβάγκο. Από πάνω μάλλινο ακόμα πιο χοντρό εισαγωγής από το Νεπάλ και πλεγμένο στο χέρι χρώματος μπεζ και καφέ με διάφορα περίεργα γεωμετρικά σχήματα!! Κασκώλ μάλλινο δεμένο καλά, παρδαλό. Από πάνω ντορβάς μαύρος, καπλαντισμένος με φτερά χήνας που οι ντόπιοι ιθαγενείς ονομάζουν snowstorm coat. Εις την κεφαλήν μαύρη μάσκα του σκι απ' όπου περισσεύουνε τα μάτια, κοινώς κουκούλα. Από πάνω γούνινα αυτιά γιατί δεν ξέρεις ποτέ. Ειδικά γάντια του σκι μαύρα κι άραχλα συμπλήρωναν το υπέροχο αυτό σύνολο. Για να μη μου πέσουν τα δάχτυλα δε τα είχα δέσει με ειδική θερμαντική ταινία που τα κάνει να μοιάζουν σαν τη μούμια του Ραμσή του Βου. Χιονόκαλτσες χοντρές, κοινώς τσουράπια, από χοντρό μαλλί χρώματος παρδαλού, ήτοι μπεζ, καφέ και πράσινο. Χιονόμποτες μέχρι το γόνατο. Για να με βλέπουν δε τα αυτοκίνητα είχα καρφιτσώσει πάνω μου, καθώς και στο λουρί του Μουφ, ειδικά φωτάκια ασφαλείας κόκκινα που αναβοσβήνουν από μόνα τους στο σκοτάδι.

Μια τρέλλα η haute couture!! Για να πω όμως τη μαύρη αλήθεια ζεστάθηκα κάπως και στο τέλος είπα να ξεμυτίσω λίγο από τη μάσκα του σκι για να μη βγάλω τη μπέμπελη....:rolleyes::rolleyes:

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
υπό τους -20 βαθμούς Κελσίου!!
-20:?:?:?:?:? Και εμείς εδώ έχουμε +20 :D διαφορά ε;Καλά τις τελευταίες μέρες έχει πέσει κάπως στις 10!Αλλά εντάξει δεν συγκρίνεται φυσικά!!
:eek::eek::eek::eek:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Τι μου θυμίζεις, τώρα, Σάρα...
Τάχω ζήσει, έτσι και χειρότερα, εκεί στη ...γειτονιά σου (τα σωτήρια έτη 1981-1984)...
Ακόμα και στο αυτοκίνητο έμπαινες ντυμένος με παρόμοιο τρόπο και νόμιζες ότι θα παθεις πνευμονία, όταν ακούμπαγε η πλάτη σου στο κάθισμα...

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Εγώ πάντως δε θυμάμαι να έχω νιώσει ποτέ στο πετσί μου -20 Κελσίου... -10, ναι, αλλά -20! μπρρρρρρ :flip:
Να δεις πως είναι οι -36 κελσίου, ας πούμε, μαζί με τον παγωμένο άνεμο...:shock:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Στις Η.Π.Α. (στο Michigan), τον Γενάρη του 1984 (λίγο ...παλιός, έ?):)

Υ.Γ. Τότε δεν είχα σκύλο, αλλά και να είχα, νομίζω ότι για μερικές μέρες ούτε ο ίδιος θα ήθελε να βολτάρει...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το χειρότερο κρύο που έχω νοιώσει στη ζωή μου ήταν το 1989 στο Σικάγο που η θερμοκρασία έφτασε τους -40 πραγματική θερμοκρασία και με τον άνεμο να ξυρίζει τους -60 κοντά στη λίμνη!! Οι Μεσοδυτικές Πολιτείες έχουν φρικτό αμερικάνικο ηπειρωτικό κλίμα με υγρασία και ζέστη της μαϊμούς το καλοκαίρι και αρκτικά κρύα το χειμώνα. Το 1989 το Ιλλινόι ήταν πιο κρύο κι από την Αλάσκα. Το Μουφ κατάγεται από το Μίσιγκαν και ο πρώτος του ιδιοκτήτης ή "εκτροφέας" το είχε έξω συνεχώς, γι' αυτό και η γούνα του είναι πολύ πιο πυκνή από κανονικού Αυστραλέζου. Γενικά όμως οι Αυστραλέζοι του Μίσιγκαν είναι φτιαγμένοι για το απαίσιο κρύο εκεί.

Όσο για την πλάτη της θέσης του αυτοκινήτου, Γιάννη, αυτά τα τρομερά τα πάθαινα το 1989. Ευτυχώς τώρα τα αυτοκίνητα έχουν θερμαινόμενα καθίσματα για κάτι τέτοιες φρικιαστικές καταστάσεις. Την πρώτη φορά που μπήκε φίλη μου στο αυτοκίνητο του φίλου της και της έβαλε το καλοριφέρ της καρέκλας του συνοδηγού χωρίς να της το πει νόμιζε ότι ... κατουρήθηκε απάνω της!!!!!!

Προσωπικά δεν ξέρω τι θα ήθελε να κάνει το Μουφ αν είχε -40. Με τους -30 πρόπερσυ πάντως έκλαιγε και ήθελε να βγει έξω να τρίψει τον απαυτό του στο χιόνι που το λατρεύει!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Ορίστε, βγάλανε και ηλεκτρικά γάντια με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Λέω να πάρω κανα ζευγάρι διότι σήμερα δε μου κάνανε πολλά τα υπάρχοντα γάντια και μου τη δίνει να κυκλοφορώ έξω σα μούμια:

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Omg! Αχ έπρεπε να έχεις βγάλει φωτογραφία! Με όλα αυτά τα κρεμμυδοστρώματα να σε καλύπτουν και να είσαι τόσο πακτωμένη με ρούχα που τελικώς να μη μπορείς να βάλεις τα χέρια σου στις τσέπες. (κάτι σαν το michellin ανθρωπακι δλδ)

Την περασμένη εβδομάδα είχε αέρα και ενώ η πραγματική θερμοκρασία ήταν -8 αυτό που ένιωθες ήταν -19. Το βράδυ κόντεψα να πεθάνω. Δεν είμαι και προετοιμασμένη ούτε εξοπλισμένη για τέτοια πράγματα...
Έβγαλα τον Κόφι έξω (που ήταν ευτυχισμένος) και γω νόμιζα θα λιποθυμήσω! πρώτη φορά ένιωσα ότι το ύφασμα του τζιν παντελονιού μου ήταν τόσο παγωμένο που πλέον δεν κινείτο κανονικά, ήταν σκληρό σα χαρτόνι, τα πόδια μου δε, ένιωθα να τα τρυπάνε χιλιάδες καρφίτσες γιατί είχαν παγώσει.
Και επίσης είναι πρώτη φορά που τα μάτια μου δακρύζουν από την παγωνιά. Τρέχουν τα δάκρια λες και άκουσα τα πιο δυσάρεστα νέα του κόσμου.

Σάρα ενδιαφέρον, έχω δει κόσμο με τα χέρια μουμιωποιημένα αλλά δεν είχα καταλάβει ότι είναι ειδικές ταινίες θερμομονωτικές. Στα φαρμακεία τις αγοράζουμε? Θα πάω να πάρω.
Και σιγά σιγά θα εξοπλιστώ, γιατί βόλτα η κακομοιρα η ελληνοβλαχοπούλα δε μπορώ να βγαίνω για 2 ώρες κάθε μέρα με το τζινάκι και το μπουφανάκι του σκι...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν εδώ έρχεται η συντέλεια του κόσμου, οπότε σας παρακαλώ να πέσετε στα γόνατα να προσευχηθείτε, αν όχι για μένα, τουλάχιστον για το Μουφ!:eek: Πρώτο νέο στο CNN ότι στο Ιλλινόι και δη στο Σικάγο και νοτίως αυτού (διάβαζε Καλαμποκιστάν) έρχεται ένα άνευ προηγουμένου κύμα κακοκαιρίας, ιστορικών διαστάσεων είπανε!! Η αστυνομία έχει ήδη χρησιμοποιήσει το σύστημα έκτακτης ανάγκης και βομβαρδίζει το κινητό μου με δελτίο χιονοθύελλας!! Τη θερμοκρασία ΟΥΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ και για την ώρα είναι -1. Τηρουμένων των αναλογιών δηλαδή έχουμε κυνικά καύματα. Όταν όμως θα έρθει η χιονοθύελλα, η θερμοκρασία θα πάει χαίρε βάθος αμέτρητο και το χιόνι θα φτάσει τα 50 εκατοστά, είπανε!!!!!:(

Περιττό να πω ότι ο τσομπάνος σπίτι το έχει πάρει πρέφα και ήδη έχει στήσει το Χορό του Ζαλόγγου!! Να δείτε που θα θέλει και βόλτα με τις χιονονιφάδες να πέφτουνε παχιές-παχιές.....:rolleyes:

(Η πλάκα μάλιστα είναι ότι έχω και μάθημα απόψε και μάλιστα τα ακροβατικά επί του ταύρου που κάνανε εκείνοι οι βαρεμένοι οι Μινωίτες.:eek::p:D:D)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τι enjoy καλέ? Οδήγησα δέκα λεπτά μέχρι το γραφείο μου και έπεφτε το χαλάζι και ο πάγος στο παρμπρίζ και αδύνατο να το καθαρίσουνε οι υαλοκαθαριστήρες! Αφού έβαλα ευτυχώς τη θέρμανση των τζαμιών και λίγο καθάρισε ο τόπος. Επειδή δε είναι ακόμα το αυτοκίνητο στο συνεργείο μετά το τρακάρισμα της τελευταίας χιονοθέλλας, μου δώσανε δανεικό ένα ηλιθιότατο ηλεκτρικό Toyota Prius που ούτε επιτάχυνση δεν μπορεί να κάνει της προκοπής, τρομάρα του, άσε που βγάζει περίεργους ήχους από πάνω!! :(