Ρύζι με κοτόπουλο και προβλήματα στην καρδιά

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
καλησπερα.ηθελα να κανω μια ερωτηση.ενας σκυλος μπορει να τρωει ρυζι με κοτοπουλο σε αναλογια 1/5 το κοτοπουλο ως βασικη τροφη;;;εννοω να μην του ξαναδωσω ξηρα ποτε.παρεπιμπτοντως ειναι 10 χρονων με προβληματα στην καρδια και αφυδατωσης

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
όχι ,
αν και δεν έχω ασχοληθεί με προβλήματα στην καρδιά και διατροφή το σίγουρο είναι ότι μια δίαιτα για καρδιά χρειάζεται πρωτεΐνη ιδιαίτερα κρέας.με αρκετά αμινοξέα που βοηθαει .
Ταυρίνη επισεις χρειάζεται που την βρίσκεις σιγουρα σε καρδια μοσχαρίσια και σε αλλες καρδιές.
Αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να το ψάξεις πιο πολύ πριν γυρίσεις σε μαγειρευτό. Τώρα για την αφυδάτωση μίλα με τον γιατρό σου μηπως τον βοηθησεις με ενεσεις φυσιολογικου ορου

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
όχι ,
αν και δεν έχω ασχοληθεί με προβλήματα στην καρδιά και διατροφή το σίγουρο είναι ότι μια δίαιτα για καρδιά χρειάζεται πρωτεΐνη ιδιαίτερα κρέας.με αρκετά αμινοξέα που βοηθαει .
Ταυρίνη επισεις χρειάζεται που την βρίσκεις σιγουρα σε καρδια μοσχαρίσια και σε αλλες καρδιές.
Αλλά όπως και να έχει θα πρέπει να το ψάξεις πιο πολύ πριν γυρίσεις σε μαγειρευτό. Τώρα για την αφυδάτωση μίλα με τον γιατρό σου μηπως τον βοηθησεις με ενεσεις φυσιολογικου ορου
εχουμε κανει ορο περιπου 600ml..ειναι σε καλυτερη κατασταση,αλλα δεν εχει επανελθει..για την καρδια αποτι διαβασα χρειαζεται 20% πρωτεινη,καθολου λιπος,καθολου αλατι.ο κτηνιατρος προτεινε η' ρυζι με κοτοπουλο η' royal canin για καρδιοπαθειες
ταυρινη παιρνει σαν συμπληρωμα διατροφης και καρνιτινη..μηοως γιαυτο μου συνεστησε ρυζι με κοτοπουλο;;;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
εχουμε κανει ορο περιπου 600ml..ειναι σε καλυτερη κατασταση,αλλα δεν εχει επανελθει..για την καρδια αποτι διαβασα χρειαζεται 20% πρωτεινη,καθολου λιπος,καθολου αλατι.ο κτηνιατρος προτεινε η' ρυζι με κοτοπουλο η' royal canin για καρδιοπαθειες
ταυρινη παιρνει σαν συμπληρωμα διατροφης και καρνιτινη..μηοως γιαυτο μου συνεστησε ρυζι με κοτοπουλο;;;
μπορεί
ρίξε μια ματιά και εδώ :
http://dogaware.com/health/heart.html

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλησπέρα
Εχω καρδιοπαθή σκύλα περίπου της ίδιας ηλικίας.
Η διατροφη ενός σκύλου με τέτοια προβλήματα είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση. Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουμε τα εξής,
τα λιπαρά (που πρέπει να είναι χαμηλά),
τους υδατάνθρακες (για να μην πάρει πολύ βάρος),
τις πρωτεϊνες (που πρέπει να είναι μέτριες, ούτε χαμηλες ούτε στα ύψη),
το νάτριο (που πρέπει να είναι πολύ χαμηλό)
τον φώσφορο (που θα του ζωρίσει τα νεφρά αν παίρνει φάρμακα),
τα Ω3 (που χρειάζονται!),
τις βιταμίνες και την ταυρίνη (που επίσης χρειάζονται)...

Άρα, απορρίπτουμε το κοτόπουλο με ρύζι ως μόνιμη τροφή, και ειδικά σε τέτοια αναλογία που ουσιαστικά ειναι φουλ υδατάνθρακες. Εγώ τελικά αποφασισα να της δίνω την κλινική τροφή. Η @marria-ektwras αντιθέτως δίνει μαγειρευτό. Μπορεί να σου δώσει καμιά χρήσιμη συμβουλή.

• Like
Reactions: spyv and vek

marria-ektwras

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2018
81
124
Καλησπέρα Χρόνια Πολλά!! Η αναλογία που χρησιμοποιώ είναι 70% κρέας(κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα και κόκαλα,μοσχαρίσια καρδιά,συκωτάκια πουλιών,πλατάρια κυρίως λαιμούς) με 30% λαχανικά πολτοποιημένα (μπρόκολο,κολοκυθάκι,καρότο,γλυκοπατάτα) ωμές σαρδέλες καθημερινά σαν σνακ και 1 κουταλάκι του γλυκού τσόφλια αυγών (τα κάνω σκόνη στο multi και τα ρίχνω μέσα στο φαγητό του) και καστανό ρύζι
Με κόστος κάτω από 80 ευρώ τον μήνα είναι πολύ καλύτερα και αδυνάτισε κιόλας