Thank you1)μπαλάκι, να της το πετάς και να στο φέρνει.
2) tug of war (κοίτα εδώ).
3) να του κρύβεις λιχουδιές στο δωμάτιο και να ψάχνει να τις βρίσκει (αρχικά θα χρειαστεί βοήθεια να του δείχνεις και σιγά σιγά αποσύρεις τη βοήθεια)
4) κρύψε λιχουδιά στο χέρι σου, κλείσε τα χέρια και δείξτου τα και τα 2 κι άστον να μυρίσει και να βρει τη λιχουδιά.
Αυτά μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό.
Πολύ ωραία ιδέα!! Θα το φτιάξω και στον δικό μου λιχούδη!!Ειπα να γραψω εδω γιατι ειναι το πιο σχετικο και προσφατο που βρηκα.
Τωρα τελευταια "φτιαχνω" ενα παιχνίδι στο γκρεμλιν καταλληλο για ολα τα λιχουδόσκυλα και μη!
Εφοσον απασχολει το γκρεμλιν περιπου 20-25 λεπτα, πιστευω ενας λιγοτερο λαιμαργος σκυλος ή καποιος που το δοκιμάζει πρωτη φορά μπορει να αφιερωσει και 40-45. Και εξασκει το μυαλο του και την οσφρηση. Παντα με επιβλεψη.
Χρειαζομαστε μια λεκανη η κουτι παιχνιδιων, οσο το δυνατον περισσοτερα παιχνιδια που χωνεις λιχουδιες, κουτακια, κονσερβοκουτα ή αλλα αντικειμενα που μπορουν να τοποθετηθουν το ενα μεσα στο αλλο, διαφορα σχηματα και υφες και πετσετες η υφασματα που μπορουν να διπλωθουν. Και φυσικα λιχουδιες! Εγω εχω εξτρα λιχουδη σκυλακο οποτε απλα χρησιμοποιω μια χουφτα κροκετες.
Τα βαζουμε στο καλαθι φροντιζοντας με τα υφασματα να διπλωνουμε τα παιχνιδια, που εχουν μεσα κρυμένες λιχουδιες ή κουτιά που στο βάθος εχουν λιχουδιές και απο πάνω άλλα παιχνίδια κ.τ.λ Κρυβουμε και λιχουδιες στις τσακισεις κ.τ.λ Εγω το κάνω αρκετά περίπλοκο αλλα ξέρω οτι θα συνεχίσει μεχρι τελευταίας κροκέτας.
View attachment 64794
Στο τελος φτιαχνουμε ενα πυργο που καλείται να ξεδιπλώσει και μεσα κρύβει πολλές εκπλήξεις!
Στο βαθος βλεπετε το γκρεμλιν που επειδη του το φτιαχνω μια φορα τις 4-5 μερες καθεται σε θεση κατσε ολο ανυπομονησια!!!!
View attachment 64795
Ο σκυλος καλειται να κάνει πολλες εργασιες, να βγαλει τα αντικειμενα απο μέσα και διαφορους χειρισμούς για να φαει τις λιχουδιες, συν το χρονο να βγαλει λιχουδιες απο τα τυπου κονγκ παιχνιδια που κρυβονται μέσα, οπότε και απασχολείται αρκετό χρονικό διάστημα ευχαριστα!
View attachment 64796
Το αρνητικό είναι οτι πρεπει να μαζέψετε το χάος μετά!!!!!
Πολυ περιεργη ειναι αλλα μ΄αρέσει, εχει χαρακτήρα!!!!Ωραια ιδέα...
Σε μας δε κανει παντως
Η μοσχαρα δεν ακουμπαει τ ι π ο τ α που να μην ειναι δικο της
Του στυλ αμα βαλεις μπροστα σε μια πορτα μια παντοφλα θα κατσει κ θα κοιταει μεχρι να βγαλεις την παντοφλα να μπορεσει να περασει...
Εχει τα καλα του εχει κ τα κακα του
Εμενα ο στοχος μου ειναι να πρεπει να τα βγαλει εξω και να τρεχει μπας και λιγο εστω κουραστει.... Γι αυτο βαζω 3-4 υφασματα μεγαλα (που ειναι δικα του και τα πλενω μια στο τοσο) διπλωμενα 5-6 φορες, που πρεπει να βγουν/ξεδιπλωθουν,κουτακια κυλινδρικα που στο βαθος εχουν τροφη και χωνω σκοινια απο πανω, μπαλακια που χωνεις τροφη και πρεπει να κυλανε για να βγει. Οτιδηποτε θα τον οδηγησει να κινηθει εστω 10 μετρα παραπανω.View attachment 64830
Ζηλεψαμε!! Πρωτη φορα το εκανα και το εκανα πααρα πολυ ευκολο γτ σκεφτηκα οτι δεν θα το ακουμπησει!! Το ακουμπησε τελικα! Δεν εβγαλε τιποτα εξω με την μουσουδα εψαχνε!!αυτο ειναι το θετικο! Το αρνητικο ειναι οτι οοτι ειχα μεσα ειναι για πλυσιμο γτ εγιναν μες στα σαλια!! Πολυ ωραια ιδεα!!
View attachment 64831
Εμένα τρελαινεται για ό,τι παίρνει λιχουδιές μέσα, μπάλες που πρέπει να τις κυλήσει ας πούμε για να βγει από μέσα η λιχουδιά. Με αυτόν τον τρόπο την ταιζω κιόλας. Δοκίμασε και φρίσμπι αν θέλεις ή κάτι που κάνει θόρυβο να του τραβάει την προσοχή. Πάρε διάφορα για να δεις τι του αρέσει. Η δικιά μου πχ δε παίζει ποτέ μόνη της, σχεδόν πάντα την προκαλώ εγώ και παίζουμε συνήθως με σκοινί, για τα άλλα δεν τρελαίνεται. Μπορείς επίσης αν βαριέται εύκολα, να αλλάζεις γρήγορα παιχνίδια. Ένα λεπτό πχ με το μπαλάκι, δύο με ένα κόμπο.Καλησπέρα! Τι είδους παιχνίδια θα ήταν καλό να δοκιμάσω να πάρω? Ο Δίας έχει ήδη ένα μασουλητηρι κόκκαλο για το οποίο αδιαφορεί. Προτιμά ένα πανί που του έχω κάνει κόμπο (αν και πάλι βαριέται γρήγορα). Και ένα μπαλακι το οποίο αν δε βαριέται το κυνηγάει Υπάρχουν τόσα πολλά παιχνίδια και δε ξέρω τι να διαλέξω
Δυστηχως δεν υπάρχει πετ σοπ εδώ για να δω ή δοκιμάσω κάτι οπότε αφήνομαι στις εικόνες και σε εσάς
Καμια φωτο εχεις να μας δειξεις απο το παιχνιδι??? Το παρηγγειλες? Υπαρχει στα πετ ?Kong, το κλασικό το μεγάλο, που είναι σαν πυραμίδα κυλινδρικη! Παίρνει και λιχουδιές μέσα. Αν σε παίρνει οικονομικά μπορείς να του πάρεις το πιο μεγάλο, κοστίζει αν θυμάμαι καλά 25-30 ευρώ. Δεν μπορουν να το διαλύσουν με τίποτα, και για κάποιο λόγο τρελαίνονται, ακόμα και χωρίς λιχουδιές! Το μυστικό νομίζω πως είναι απλά όταν δεν παίζει άλλο, να του το εξαφανίζεις. Και εννοείται πάντα με επίβλεψη....
Θα το ψαξω και εγω...ειμαι στην διαδικασια να μην μισησει το κλουβακι του για περιπτωσεις οπως το αυτοκινητο...οποτε με το παιχνιδι ισως το δει αλλιως και απασχολειται.