Βοήθεια !!! (δεν μπαίνει στο σκυλόσπιτο)

MarinaKyr

Member
2 Οκτωβρίου 2010
9
0
Κόνιτσα Ιωαννίνων
Έχω μια σκυλίτσα η οποία δεν μπαίνει στο πρώτο της σκυλόσπιτο, δεν ξέρω γιατί αλλά φοβάται πάρα πολύ !!! Όποιος γνωρίζει επι του θέματος τον παρακαλώ να μου πει, έχω δοκιμάσει διάφορα αλλα μάταια ...

ευχαριστώ !!!

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Γεια σου!
Τι εχεις δοκιμασει ;
Εγω θα σου πω αυτο που εκανα για να μπαινει το κουταβι μου στο σπιτακι μεταφορας γιατι δεν ηθελε.
Βαλε λιχουδιες (πχ λουκανικο κομματακια) μεσα στο σπιτακι ,ή κανενα κοκαλο κτλ ,χωρις να σε δει...μετα θα το μυρισει κ αναγκαστικα θα μπει μεσα για να το παρει.Μολις μπει θα πας κ θα της πεις μπραβο κ θα τη χαιδεψεις...ε καθε μερα αν το κανεις αυτο θα συνηθισει το σπιτακι της πιστευω.:)

MarinaKyr

Member
2 Οκτωβρίου 2010
9
0
Κόνιτσα Ιωαννίνων
αχ! ευχαριστώ πολύ... βασικά εχω δοκιμάσει κατι αναλογο, δηλ. τησ είχα βάλει το φαγητό τησ μεσα, αλλα και πάλι δεν πήγαινε απλά καθοταν ακριβώσ απ' έξω απο την πορτα του κλουβιού και γαύγιζε... λεσ να πιασει αυτο που μου ειπες?

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Μην την ζορίσεις να μπει, και μην την βάλεις μέσα με το ζόρι.
Κάνε αυτό που σου είπε η Κατερίνα. Γέμισε το λιχουδιές, ζαμπονάκια κ.λ.π. χωρίς να σε δεί, βάλε και μερικά απέξω. Στανταρ θα μπεί...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Γεια σου..
Κάνε αυτό που σου είπαν τα κορίτσια..
Να ρωτήσω εγώ, το έχεις καιρό το σκυλάκι;;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.123
MarinaKyr, αν θέλεις πέρασε από τα νέα μέλη, να μας συστηθείς και να σε καλωσορίσουμε. Πες μας δυό λόγια για την μικρή σου και βάλε μας φωτό να την δούμε. Τι σκυλάκι είναι; Τι ηλικία έχει; Πόσο καιρό την έχεις και προσπαθείς να την κάνεις να μπαίνει στο σπιτάκι της;

Μήπως το έχεις χρησιμοποιήσει ως τιμωρία και το έχει πάρει από φόβο; Μήπως είναι μικρό και στενάχωρο για το μέγεθός της; Μήπως το έχετε σε κάποιο απομονωμένο σημείο του σπιτιού απ' όπου δεν μπορεί να σας βλέπει και στρεσσάρεται και νοιώθει αποκομένη; Οπως βλέπεις, χρειαζόμαστε έξτρα πληροφορίες.

Ο βασικός κανόνας είναι να μην την πιέσεις και να μην την βάλεις με το ζόρι. Να μην τρομοκρατηθεί, γιατί δεν πρόκειται να μπει ποτέ. Δοκίμασε με λιχουδίτσες και άφησέ την σιγά-σιγά και με υπομονή. Βάλε μέσα κανένα αγαπημένο παιχνίδι, αν έχει. Κάνε τον χώρο ελκυστικό γι' αυτήν και άστην. Καλώς εχόντων, κάποια στιγμή θα μπει από μόνη της.

Last edited:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Προσωπικά θα απέφευγα να βάλω παιχνίδια-φαγητό-κόκκαλάκι για να δελεάσω το σκύλο να μπει κάπου. Έτσι του μαθένεις όταν έχει κάτι να πάει να κρύγεται μέσα στο σπιτάκι-crate.
Με ποιόν είναι πιο δεμένος ο σκύλος? Αν είναι με σένα δώσε του να μυρίσει ένα ρούχο σου. Μετά αφου του κινήσεις το ενδιαφέρον ρίξε το μέσα στο σπιτάκι.
Στην αρχή δεν μας ενδιαφέρει να κάτσει μέσα αλλά απλά να μπει και να βγει. Αν μπει τότε να είσαι σίγουρη πως αν θέλει θα κάτσει μέσα.

MarinaKyr

Member
2 Οκτωβρίου 2010
9
0
Κόνιτσα Ιωαννίνων
Ευχαριστώ πόλυ όλους για τις συμβουλές ! Θα ακολουθήσω τις πιο πολλές και θα δω αν έχουν αποτέλεσμα... Η σκυλίτσα μου ειναι 7 μηνών κι είναι κυνηγόσκυλο, όμως την έχουμε στο σπίτι και δεν είναι εκπαιδευμένη γι αυτό. Αυτό είναι το πρώτο της σκυλόσπιτο, μέχρι τώρα κοιμόταν πάνω σε ενα μαξιλάρι λόγω ζέστης. Είναι πολύ δεμένη με όλους, αλλά πιο πολύ με εμένα, γιατί εγώ την πάω βόλτες και της αφιερώνω χρόνο. Έχω περίπου μια εβδομάδα που προρπαθώ να την βάλω μέσα, έχω χρησιμοποιείσει την τροφή της το μεσιμέρι για να την την δελεάσω, με λιχουδίες, αλλά με έβλεπε που της τα έβαζα, έμπαινε τα έπαιρνε, αλλα μέσα δεν εχει μπει ακόμα. Έχω κανει και αυτο με το αγαπημένο της παιχνίδι και πάλι το ίδιο έμπαινε το έπαιρνε, αλλα μέσα οχι !!! Την βλέπω κάθε πρωί που τρέμει από το κρύο και δεν μπορώ !!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Έξω την έχουμε, κάτω από το σπίτι σε μία ανοιχτή αποθήκη στην αυλή !
Τα σκυλιά πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι μαζί με την οικογένεια.
Δεν πρέπει να τα απομονώνουμε έξω από το σπίτι. Είναι μεγάλο λάθος.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
την έχουμε στο σπίτι και δεν είναι εκπαιδευμένη γι αυτό.

Την βλέπω κάθε πρωί που τρέμει από το κρύο και δεν μπορώ !!!
Ομολογώ ότι μπερδεύτηκα !!
Αφού λες ότι την έχετε στο σπίτι, την ανοιχτή αποθήκη εννοείς "σπίτι" ?? :confused::confused:

Πάντως από αυτά που γράφεις εγώ κατάλαβα ότι νοιάζεσαι για την σκυλίτσα. Αφού λοιπόν νοιάζεσαι, μάζεψε την μέσα στο σπίτι σας, και εκείνη να μην κρυώνει και εσύ να μην στενοχωριέσαι....
Ούτως ή άλλως είναι μέλος της οικογένειας - τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ για τους συντρόφους μας - και σίγουρα κανένας από την οικογένεια δεν κοιμάται σε αποθήκες.... :)

MarinaKyr

Member
2 Οκτωβρίου 2010
9
0
Κόνιτσα Ιωαννίνων
Ναι είναι μέλος της οικογένειας. αλλα δεν είναι σκυλί για το σπίτι και έτσι δεν μπορώ να την βάλω μέσα., ούτος ή άλλος εκεί που την έχω μας βλέπει και δεν είναι απομονωμένη. Και ναι την αγαπώ πάρα πολύ !!!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
??!! Tι σκυλί είναι που δεν είναι για σπίτι? Γιατί δε μπορείς να τη βάλεις μέσα? Τι νόημα έχει να σας βλέπει εξ αποστάσεως? (δεν θα ήταν καλύτερα να πάρετε κι εσείς μια μεγάλη φωτογραφία σκύλου να τη βλέπετε? ΠΟιο το νόημα να την έχετε live?

Last edited:

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τι εννοείς "δεν είναι σκυλί για το σπίτι"? όλοι οι σκύλοι είναι για το σπίτι. Το να σας βλέπει αλλά να μην έχει πρόσβαση σε εσάς είναι σα να λέμε "όλοι αντάμα και ο ψωριάρης χώρια..." Πες μας κάποια πράγματα παραπάνω μπας και βγει άκρη περιέγραψε την λίγο σαν χαρακτήρα τι σχέση έχει με την οικογένεια...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι είναι μέλος της οικογένειας. αλλα δεν είναι σκυλί για το σπίτι και έτσι δεν μπορώ να την βάλω μέσα., ούτος ή άλλος εκεί που την έχω μας βλέπει και δεν είναι απομονωμένη. Και ναι την αγαπώ πάρα πολύ !!!
Tι ράτσα είναι;;
Όλα τα σκυλιά είναι για το σπίτι. Και πρέπει να μένουν στο σπίτι, και όχι σαν τους ψωριάριδες που είπε και η Έλλη, έξω.
Και στο λέω εγώ που είχα 8 κυνηγόσκυλα, μια χαρά κάνουν για σπίτι.

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Φάσκεις και αντιφάσκεις !!!! ναι μεν μέλος της οικογένειας, αλλά όχι για το σπίτι !!!

Δεν είναι απομονωμένη ???? Την αγαπάς πάρα πολύ ???
Νομίζω ότι μάλλον τον εαυτό σου προσπαθείς να πείσεις και όχι εμάς.
Όταν θα χειμωνιάσει και θα κλείσετε πόρτες και παράθυρα και δεν θα σας βλέπει, παρά θα κάθεται σε μια ανοιχτή αποθήκη και θα κρυώνει, μήπως τότε ελπίζεις να μπει μέσα στο σπιτάκι της?

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι η συμβουλή και η βοήθεια που ζητάς, στο να μάθει η σκυλίτσα να μπαίνει στο σπιτάκι της, είναι προετοιμασία για τον χειμώνα που έρχεται και θα την έχεις έξω.... :(

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Ευχαριστώ πόλυ όλους για τις συμβουλές ! Θα ακολουθήσω τις πιο πολλές και θα δω αν έχουν αποτέλεσμα... Η σκυλίτσα μου ειναι 7 μηνών κι είναι κυνηγόσκυλο, όμως την έχουμε στο σπίτι και δεν είναι εκπαιδευμένη γι αυτό. Αυτό είναι το πρώτο της σκυλόσπιτο, μέχρι τώρα κοιμόταν πάνω σε ενα μαξιλάρι λόγω ζέστης. Είναι πολύ δεμένη με όλους, αλλά πιο πολύ με εμένα, γιατί εγώ την πάω βόλτες και της αφιερώνω χρόνο. Έχω περίπου μια εβδομάδα που προρπαθώ να την βάλω μέσα, έχω χρησιμοποιείσει την τροφή της το μεσιμέρι για να την την δελεάσω, με λιχουδίες, αλλά με έβλεπε που της τα έβαζα, έμπαινε τα έπαιρνε, αλλα μέσα δεν εχει μπει ακόμα. Έχω κανει και αυτο με το αγαπημένο της παιχνίδι και πάλι το ίδιο έμπαινε το έπαιρνε, αλλα μέσα οχι !!! Την βλέπω κάθε πρωί που τρέμει από το κρύο και δεν μπορώ !!!
o μπαμπάς σου ή ο άντρας σου είναι κυνηγός? ή έτυχε?