Yukon Quest 2011

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου 2011 ο δεύτερος σημαντικότερος (μετά το Iditarod) αγώνας της χρονιάς, το Yukon Quest 2011.

Ο αγώνας κρατάει 2 εβδομάδες και καλύπτει 1.000 μίλια (1.600 χλμ) από το Fairbanks της Αλάσκα έως το Whitehorse (περιοχή Yukon) του Καναδά (η έναρξη και ο τερματισμός αντιστρέφονται κάθε χρόνο μεταξύ των δύο πόλεων).

Η διαδρομή είναι το ιστορικό Yukon Quest Trail, το "μονοπάτι" που ακολουθούσαν οι χρυσοθήρες (Gold Rush) και τα ταχυδρομικά ελκηθρόσκυλα στις αρχές του 20ου αιώνα.

Φέτος με καθαρόαιμα Σιβηρικά χάσκυ αγωνίζεται για πρώτη φορά ο Καναδός rookie musher Hank DeBruin του εκτροφείου Winterdance Sled Dogs.

Winterdance Race &#.jpg

Στις 5-2-11 επίσης ξεκίνησε (και ήδη ολοκληρώθηκε) και το μικρότερο Yukon Quest 300 (300 μίλια στην αντίθετη κατεύθυνση, από το Whitehorse έως το Pelly Crossing στο Yukon του Καναδά).

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Ολοκληρώθηκε το Yukon Quest 2011 με νικητή τον 23χρονο (!!) Dallas Seavey που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα.

Ο Hank de Bruin με τα καθαρόαιμα Σιβηρικά τερμάτισε στην 13η και τελευταία θέση, αλλά το σημαντικό είναι ότι τερμάτισε.

Βίντεο από τις ομάδες να περνάνε από τον παγωμένο ποταμό Takhini.

[video=youtube;uluveRzHQyw]http://www.youtube.com/watch?v=uluveRzHQyw[/video]

Σήμερα έχουμε Fairbanks, Alaska -32 oC και Whitehorse, Canada -27 oC. (;-)

Last edited:

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
νικητές με ισοθερμικά καλτσάκια.......
Προφανώς δεν πρόσεξες την τελευταία σειρά του μυνήματος μου, αμέσως μετά το video.

Οι Ισπανοί πήραν το Παγκόσμιο Κύπελλο φορώντας παπούτσια των 300 ευρώ, απ'αυτά πού βάζουν μόνα τους γκολ. Νικητές σου λέει μετά.
Κανονικά θα έπρεπε να παίζουν ξυπόλητοι.

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Αλλοι δύο ετήσιοι αγώνες πού έγιναν πρόσφατα

Στη Laconia (Λακωνία!), New Hampshire, ΗΠΑ

http://www.youtube.com/watch?v=cVGdHLBLNbY

http://www.youtube.com/watch?v=o1FGKrxrVoE

και βέβαια στο Donovaly στη Σλοβακία (εδώ κλείστε τον ήχο γιατί το επίσημο τραγούδι τους είναι κλασσικό ότι νάναι eurotrash με σλοβάκικους στίχους από τους οποίους καταλαβαίνουμε τις λέξεις Donovaly και χάσκυ ;-) ).

http://www.youtube.com/watch?v=OaCa2oIHpDg

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
εγώ όντως δεν έχω καταλάβει αν είναι αρνητικό τα ισοθερμικά καλτσάκια των σκύλων.
Δεν γνωρίζω το σπορ επί της ουσία, αλλα δεν μου έκαναν καμια εντύπωση,
για το λόγο ότι αυτοί οι σκύλοι είναι επαγγελματίες αθλητές,προπονούνται για αυτό.
Γιατί οι σκιερ να φοράνε ισοθερμικές φόρμες,
οι κολυμβητές φόρμες που μειώνουν την τριβή στο νερό,
και δρομείς παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς.
Οποτε γιατί όχι και στους σκύλους.
δεν ξέρω μπερδεύτηκα.....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
χωρίς να θέλω να ανάγω το θέμα ισοθερμικά καλτσάκια σε κάτι το τεράστιο....
ας ξεκαθαρίσω αρχικά τι εννοούσα
και μετά λέω και την άποψή μου περι των καλτσακίων ή όχι καλτσακίων

λοιπόν η ομάδα που έτρεχε με χάσκι δεν νίκησε-αλλά θα νίκαγε αν απαγορευονταν τα ισοθερμικά καλτσάκια
έτσι λοιπόν κι εγώ σχολίασα νικητές με ισοθερμικά καλτσάκια θέλοντας να θυμίσω ότι πλέον αυτοί οι αγώνες είναι αγώνες χορηγών -ότι νικάει η ομάδα που είναι καλύτερα εξοπλισμένη τεχνολογικά και ότι αν ίσχυαν οι παλιοί κανονισμοί όπου το έλκηθρο έπρεπε να κουαβαλάει τα τρόφιμα για τα σκυλιά για όλον τον αγώνα (όπως τότε) και τα σκυλιά έτρεχαν με το σώμα τους μόνο (όπως τότε )
τότε
θα νίκαγαν μόνο χάσκι

και η άποψή μου είναι ότι τουλάχιστον τους αγώνες που γίνονται προς τιμήν όσων κάποτε έκαναν την ίδια διαδρομή έπρεπε να τους κρατάνε "καθαρούς" απο τεχνολογικά ευρήματα και χορηγούς υπερεκατομμυρίων
και ας κάναν άλλους αγώνες όπου τα σκυλιά να φόραγαν ισοθερμικές στολές και την τροφή να τους την πήγαινε ελικόπτερο και ας έτρεχαν και με μπουλμάστιφ σε τελευταία ανάλυση

το αυτό σκέφτομαι και για τους ολυμπιακούς αγώνες επίσης-γυμνοί οι αθλητές και ένα στεφάνι δάφνινο ή ελιάς σαν έπαθλο
και ας κάναν και άλλους αγώνες που να τρέχαν οι αθλητές με παπούτσια που κάνουν μισό μύριο ευρώ ,με ροδάκια - με αυτόματα στροβοσκόπια και χωροβάτες που να προετοιμάζουν τα παπούτσια για την επόμενη στροφή κλπ κλπ κλπ

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
και βέβαια στο Donovaly στη Σλοβακία (εδώ κλείστε τον ήχο γιατί το επίσημο τραγούδι τους είναι κλασσικό ότι νάναι eurotrash με σλοβάκικους στίχους από τους οποίους καταλαβαίνουμε τις λέξεις Donovaly και χάσκυ
ωραιο ηταν βρε....(βεβαια εμενα μου αρεσει κ ο Πασχαλης...οποτε.....)

tangerin

Well-Known Member
25 Μαϊου 2008
741
1
είδα το πιο πάνω video 3-4 φορες ,
και βλέπω ότι όλες οι ομάδες να φοράνε καλτσες.
Το ότι κάποιος δεν χρησιμοποίει την τεχνολογία από επιλογή του η όχι,
ξέρει απο την αρχη ότι παίζει με ένα αβαντάζ λιγότερο.
Νομιζω υποθέσεις του τύπου,
ότι αν απαγορευόταν το ένα η το δεν μας δίνουν ακριβή αποτελέσματα,
ώστε να είμαστε σίγουροι για το τι θα γινόταν.

Whitefang

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2008
250
12
Κοζάνη
Τα σκυλια που τρεχουν τι ρατσα ειναι ??? χασκι με ???
Είναι κυρίως "Alaskan Huskies" που είναι μίξη από μία από τις αναγνωρισμένες φυλές (σιβηρικό, μάλαμιουτ, κλπ) καί ότι άλλο θες.
Για να πάρει το άτυπο τίτλο "Alaskan Husky" ένα σκυλί πρέπει τουλάχιστον να έχει όρθια αυτιά ("spitz type").
Υπάρχουν κι άλλα αγωνιστικά ελκηθρόσκυλα που στη μίξη δεν υπάρχει καθόλου "χάσκυ", αυτά είναι κυρίως "hound types" (κυνηγετικά).

Ενα τυπικό "Alaskan Husky" είναι παρακάτω. Οπως βλέπεις το κεφάλι μοιάζει με χάσκυ, αλλά το σώμα είναι μακρύτερο και λεπτότερο.

View attachment 18364

twipsy

Well-Known Member
25 Δεκεμβρίου 2009
329
1
Αργος
Για κάποιον λόγο δεν το εμφανίζει το λινκ που έβαλες ..... και γιατί χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα σκυλιά είναι καλύτερα στο συγκεκριμένο άθλημα ???