World Dog Show-Bratislava 2009 (Bullmastiffs)

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3

Δεν παρατηρεις διαφορα στο μηκος του ρυγχους και στην ποσοτητα της οστικης μαζας??
Αληθεια σε αυτο το ραβδωτο που εβαλες σε τι χρησιμευουν τοσο μεγαλα κοκαλα ?περα απο τον εντυπωσιασμο στους υποψηφιους αγοραστες?
Κοιτα λοιπον ενα κλασικο ραβδωτο μπουλμαστιφ
και πες μου την γνωμη σου.

Γιατι η ποιοτητα δεν κρυβεται....:D

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
θα ειμαι συντομος Βαγγελη!

επειδη μου αρεσει ο ογκος και το μεγεθος(προσωπικη αποψη),ειμαι υπερ των bullmastiff που παρεθεσα.

το συγρονο bullmastiff ΔΕΝ ειναι ενα σκυλι οπως το ραβδωτο που παρεθεσες...και κατα την προσωπικη μου αποψη και παλι,καλυτερα.

εκεινα τα σκυλια δεν τα θεωρω bullmastiff,αλλα πρωιμη μορφη των σημερινων και προγονοι που ακομα οι εκτροφοι τους ψαχνονταν.

αν δεις στο θεμα "bullmastiff η ιστορια και η χρησιμοτητα της φυλης" εκει μεσα παραθετω bullmastiff απο το 1890 περιπου,που ειναι ιδια ή σχεδον ιδια με τα σημερινα.το προτυπο ειναι ξεκαθαρο ως προς το μεγεθος και τον ογκο και τα συγκεκριμενα σκυλια που παρεθεσες με ξενιζουν ιδιαιτερως.

τελος θα ξαναπω ολα ειναι θεμα αποψης και πως αντιλαμβανεται ο καθενας μας την κυνολογια και τις φυλες της.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Τα μπουλμαστιφ στις δυο ασπρομαυρες φωτο (το της εγχρωμης δεν ειναι ο τυπος μου) ειναι σωστοτατα μπουλμαστιφ οσο αφορα τον λογο για τον οποιο φτιαχτηκε η φυλη αρχικα.
Ωστοσο καποια απο τα σημερινα δειγματα που τεινουν σε αυτην την παλαιοτερη κατασκευη(οχι αυτα που ειναι προταθλητες μεν αλλα εχουν σχεδον εκφυλιστει εννοειται), με μονη διαφορα ισως το κοντυτερο ρυγχος, ειναι αξιοθαυμαστα.

Δυστυχως το σημερινο μπουλμαστιφ οπως και πολλες αλλες φυλες εχει καταντησει σκυλι εκτροφειου ή καναπε και τα μονα μετρα που χρειαζεται να κανει ειναι της αυλης που φιλοξενειται, του διαμερισματος ή του στιβου.

Δεν υπαρχουν αλλωστε και οι καταλληλες συνθηκες για να χρησιμοποιηθει πλεον η φυλη συμφωνα με το λογο για τον οποιο δημιουργηθηκε.
Τι θελω να πω? Οτι η χρησιμοτητα του μπουλμαστιφ αναζητειται στις μη ανεπτυγμενες οικονομικα χωρες, στα αγροκτηματα και τις μεγαλες φυτικες εκτασεις που απειλουνται, εκει που ισχυει οτι ισχυε πριν 120-150 χρονια στην Αγγλια του 18ου αιωνα και οχι στα διαμερισματα,στα εξοχικα και στα παρκα...

Παρολα αυτα το Μπουλμαστιφ παραμενει ενας αξιολατρευτος συντροφος, ιδανικος φυλακας και ....σπουδαιος διαπαιδαγωγος για τα μικρα της οικογενειας αφου η υπομονη και η ανεκτικοτητα του ειναι παροιμιωδης

krisai

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
224
3
θα ειμαι συντομος Βαγγελη!

επειδη μου αρεσει ο ογκος και το μεγεθος(προσωπικη αποψη),ειμαι υπερ των bullmastiff που παρεθεσα.

το συγρονο bullmastiff ΔΕΝ ειναι ενα σκυλι οπως το ραβδωτο που παρεθεσες...και κατα την προσωπικη μου αποψη και παλι,καλυτερα.

εκεινα τα σκυλια δεν τα θεωρω bullmastiff,αλλα πρωιμη μορφη των σημερινων και προγονοι που ακομα οι εκτροφοι τους ψαχνονταν.

αν δεις στο θεμα "bullmastiff η ιστορια και η χρησιμοτητα της φυλης" εκει μεσα παραθετω bullmastiff απο το 1890 περιπου,που ειναι ιδια ή σχεδον ιδια με τα σημερινα.το προτυπο ειναι ξεκαθαρο ως προς το μεγεθος και τον ογκο και τα συγκεκριμενα σκυλια που παρεθεσες με ξενιζουν ιδιαιτερως.

τελος θα ξαναπω ολα ειναι θεμα αποψης και πως αντιλαμβανεται ο καθενας μας την κυνολογια και τις φυλες της.
Και εγω θα ειμαι συντομος Θοδωρη ,οι φυλες δεν ειναι για να υπηρετουν τα προσωπικα μας γουστα ,τα σκυλια που εχω βαλει ειναι ολα πρωταθλητες Αγγλιας απο το 1970 περιπου εως το 2000 αρα δεν θα επρεπε να σε ξενιζουν μιας και αυτα κερδιζαν συνεχως πριν την αλλαγη της μοδας που ξεκινησε απο την κυριως ευρωπη.

Θα συμφωνησω με τον solco που φαινεται οτι καταλαβαινει τι θελω να πω....:D

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com

Ρε Θοδωρη, απο το 1890 που εμφανιστηκε το μπουλμαστιφ, εως αυτα τα σκυλια του 1970, οι εκτροφεις ψαχνονταν για να δουν που θα καταληξουν?
Ειναι καθαρα θεμα ιδιοσυγκρασιας και προσωπικης εκτιμησης η εκτροφη του καθε τυπου. Μπορουν να βρεθουν εκτροφες αμφοτερων των τυπων που υποστηριζετε ή αν θελετε προτιματε και οι δυο, καθ'ολη τη διαρκεια της ζωης αυτης της φυλης.
Το θεμα που προεχει ομως ειναι η υγεια του ζωου, να μην επιβαρυνεται οσο η φυλη εξελισσεται, γιατι ετσι...δεν γινεται "δουλεια"
Δεν καταλαβαινω τι σε χαλαει στο ραβδωτο μπουλμαστιφ(ειναι αψογο), ή ακομη και στο ξανθο(ασπρομαυρη 1η φωτο) που το ρυγχος του ειναι "υγειεστατο"

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Το πρότυπο ζητάει 1 προς 2!
1/3 ρύγχος, 2/3 κρανίο (μέχρι το ινιακό οστό)!

Το "Bull" ορίζεται από το πόσο πλακουτσωτό είναι?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εξηγει γιατι πρεπει να εχει αυτη την σχεση το κρανιο με το ρυγχος...

για να επιτυχουμε το σωστο διαγκωμα για ενα bullmastiff,το "Level bite" ή "slightly undershot bite".

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Το προτυπο που λεει 1/3 εννοει κατι τετοιο

Παρεμπιμπτοντος αυτος ο σκυλος μου αρεσει πολυ
Leatherneck
Northern Exposure

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
πολυ ομορφος σκυλος Θοδωρη!
ΒΟΒ στο πανευρωπαικο της Βουδαπεστης περυσι απο κατηγορια νεων.
Τεραστιος σκυλος που παρολο που εκανε ατελειωτους γυρους στο στοιβο, στο τελος νομιζες οτι δεν ειχε ξεκινησει ακομη....
Ο σκυλος ειναι ενα βουνο που νομιζες οτι ηταν διαφορετικη φυλη απο τα υπολοιπα (ενηλικα) μπουλμαστιφ

Last edited:

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Επιθυμητος δεν ειναι ο προγναθισμος αλλα επιτρεπεται. Επιθυμητο ειναι το λεβελ. Ωστοσο περισσοτεροι προτιμουν τον ελαφρυ προγναθισμο απο το επιπεδο δαγκωμα...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Βεβαίως και είναι "undershot", βεβαίως και έχεις δίκιο, βεβαίως και έκανα λάθος στην μετάφραση!
(σκάλιζα την φωτογραφία του Teo)

Λοιπόν...

το πρότυπο ζητάει το ρύγχος να έχει μήκος ίσο με το 1/3 της απόστασης από το ακρορρίνιο μέχρι το ινιακό οστό (κίτρινη γραμμή).

Αν χωρίσουμε την απόσταση λοιπόν στα 3 (τομείς 1, 2 και 3) βλέπουμε πως βάσει προτύπου η βάση του ρύγχους θα έπρεπε να είναι εκεί που είναι το τέλος του τομέα 1, δηλαδή στο σημείο Β' και όχι στο Β που βρίσκεται τώρα.

Τώρα με βάση το μήκος του κρανίου (τομείς 2 και 3 - σημεία C εώς Β) η γραμμή ακρορρίνιο - ινιακό οστό θα έπρεπε να είναι η γαλάζια διακεκομμένη και το ακρορρίνιο θα έπρεπε να βρίσκεται στο σημείο Α' και όχι στο Α.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε πως το κεφάλι είναι απόλυτα προφιλ, τότε οι σωστές αναλογίες θα έπρεπε να είναι είτε Α-Β'-C έιτε Α'-Β-C.

Πάρτε χάρακα!:D

(οι γνωστές και περιβόητες πλέον σάλτσες μου!)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ανα βαλω μια φωτογραφια του σκυλου μου -5 μηνων και 3 εβδομαδων- για να μου πειτε μια γνωμη ως προς την αναλογια που συζητουμε - καθαρα απο μορφολογικη αποψη- θα ηταν λαθος?λογο της ηλικιας του και της μη ολοκληρωσης του ακομη...

p.s τον εχω μετρησει -οσο μπορεσα- εχει περιπου 0,3-0,4 προγναθισμο.