White Swiss Shepherd Dog

Status
Κλειδωμένο θέμα

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Βρε παιδια ψαχνω εδω και μια βδομαδα και δν βρισκω ακρη με αυτη τη φυλη :roll: απο τη μια λευκος ελβετικος ποιμενικος, απο την αλλη καναδος ποιμενικος, απο μια αλλη παλι γερμανικος λευκος ποιμενικος, μια οτι ανηκει στο group 1, μια οτι ανηκει στο group 2! :-k Tι γινετε τελικα με αυτο το σκυλι? που ανηκει? πως το λενε? Και που μπορω να βρω ακριβη στοιχεια για τη φυλη? Ευχαριστω εκ των προτερων! :)

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
:lol: ! Γιατι μονο για να αλλαξω avatar θα επρεπε να ψαξω γι'αυτο το σκυλι? :roll: Απλως μ αρεσει πολυ και θελω να μαθω περισσοτερα! Αυτον στο avatar δν τον αλλαζω με τπτ oscar :wink:

Ευχαριστω πολυ George K αλλα το ειδα κ εγω αυτο... και τα σκυλια π γραφει εκει δν ειναι κανενα αυτο π λεω εγω! για να βοηθησω αυτο π λεω εγω ειναι αυτο...

και αυτα π εχει εκει π με παρεπεμπψες εσυ ειναι αυτα(τα οποια παρεπιπτοντως μοιαζουν πολυ):

Appenzell Cattle dog

Bernese Mountain Dog

Entlebuch Cattle Dog
KAI

Great Swiss Mountain Dog

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Έχεις δίκιο, μετά το είδα κι εγώ. Πάντως το "καναδέζικο" δεν είναι αναγνωρισμένη φυλή απο την FCI, αλλά μόνο από το UKC της Αμερικής και έχει προκύψει πιθνώς απο γερμανικούς ποιμενικούς.

Για το ελβετικό http://www.whvn-whiteswissshepherddog.nl/

Εδώ αναφέρει ότι έγινε δεκτό απο την FCI προσωρινά
http://www.showdogs.co.za/features/switzerland/whiteswissshepherd_breedprofile.html

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
υπαρχει και εκτροφεας εδω,εαν σε ενδιαφερει θα βρω τα στοιχεια του την δευτερα -γιατι δεν τα εχω εδω-να στα δωσω να τον ρωτησεις οτι θελεις...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Δν ενδιαφερομαι να αγορασω σκυλο καθολου αυτη την περιοδο απλα θελω να μαθω περισσοτερα πραγματα για τη φυλη! Θα μπορουσα να τον επισκευθω ασχετα με το αν θελω σκυλο η οχι? δν ξερω αν γινεται δν εχω ξανα ασχοληθει με εκτροφεις και δν εχω ιδεα :oops: Ευχαριστω πολυ παντως galazio! :)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
φυσικα και θα μπορουσες...δεν τον γνωριζω προσωπικα,θελω ομως να πιστευω πως εναν σωστο εκτροφεα,πανω απ'ολα τον ενδιαφερει να γνωρισουν την φυλη με ορθο τροπο και η αγορα ερχεται τελευταια :roll:

θα σου γραψω κι εγω καποια πραγματα,απο δευτερα που θα εχω περισσοτερο χρονο.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Τελεια σ'ευχαριστω πολυ! Σε ενα μηνα που θα τελειωσω τις πανελληνιες θα ασχοληθω επιτελους ολοκληρωτικα με ολα οσα μ'ενδιαφερουν και μαζευω πληροφοριες απο τωρα :wink: Ευχαριστω για τη βοηθεια! :)

IOANNA-BR

Member
26 Ιουνίου 2008
13
0
Thessaloniki
Δε ξέρω αν είμαι η πλέον ειδική να μιλήσω γαι τη ράτσα του Μπραϊανάκου,αφού κι εγώ όταν τον πήρα δεν ήξερα τί είναι:D
Τον Μπάιαν τον πήρα από μία φίλη που είχε τους γονείς του,η οποία με τη σειρά της τους είχε πάρει από ένα εργοστάσιο γιατί ο ιδιοκτήτης δε τα ήθελε πια.
Χαρτιά και σχετικά δεν υπήρχαν αν και από όσο ξέρω ο πρώτος ιδιοκτήτης είχε πληρώσει αρκετά χρήματα.
Τον τελευταίο χρόνο έμαθα ότι η φυλή έχει αναγνωριστεί απο τον Διεθνή Κυνολογικό Όμιλο στις 22 Νοεμβρίου 2002 ως White Swiss Shepherd Dog, Κατηγορία 1, Ποιμενικοί.
Από προσωπική εμπειρία έχω να πω ότι είναι πολύ ήρεμα σκυλιά,φιλικά με τα παιδιά,υπάκουα και φύλακες.
Για ό,τι άλλο θέλετε να ρωτήσετε και γνωρίζω,στη διάθεσή σας.
Και μερικές φωτογραφίες από τον Μπράιαν.

IOANNA-BR

Member
26 Ιουνίου 2008
13
0
Thessaloniki
Όπως είπα και στο προηγούμενο post δεν είμαι ειδική να μιλήσω.
Αυτό που έχω μάθει είναι ότι στην ουσία Λευκός Γερμανικός Ποιμενικός,Αλσατικό λυκόσκυλο,Γερμανικά Ποιμενικά Της Αλσατίας και Καναδέζικο Λυκόσκυλο είναι το ίδιο.
Μέχρι να αναγνωριστεί επίσημα από τον FCI ως White Swiss Shepherd Dog, Κατηγορία 1, Ποιμενικοί, και από το 1900 που εμφανίστηκαν αυτά τα σκυλιά μέχρι σήμερα, έχουν πάρει κατά καιρούς και για διάφορους λόγους όλες τις παραπάνω ονομασίες.
Αν επιτρέπεται από το foroum μπορώ να βάλω ένα link με την ιστορία της συγκεκριμένης φυλής.

Status
Κλειδωμένο θέμα