Westie

AthinaKonte

New Member
14 Ιανουαρίου 2010
3
0
Καλησπέρα σε όλους σας.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός westie, για την μικρή μου βαφτιστήρ και θα ήθελα την βοήθεια σας, όσον αφορά εκτροφείς εδώ στην Ελλάδα.
Θα ήθελα κάποιο τηλέφωνο ή κάποιο site, ώστε να πάρω πληροφορίες για τιμές κλπ.
Αναμένω νέα σας με αγωνία.
Ευχαριστώ

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
καλως ηρθες!:)

πολυ σωστα ενδιαφερεσαι για εκτροφεις και οχι για Pet shop.

μονο ενα πραγμα θελω να σε ρωτησω...η μικρη θα μπορει να φροντιζει το σκυλακι?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
...Θα ήθελα κάποιο τηλέφωνο ή κάποιο site, ώστε να πάρω πληροφορίες για τιμές κλπ...
Αυτά τα "κλπ" είναι τα σημαντικότερα, η τιμή έχει πολύ μικρή σημασία.Όχι γιατί τα λεφτά είναι για "πέταμα", αλλά για το ακριβώς αντίθετο.

Μια ελάχιστα φθηνότερη αγορά ή μια επιπόλαιη αγορά μπορεί να γίνει η αρχή για πολύ μεγάλες δαπάνες.

Το καλύτερο βέβαια θα ήταν για αυτά τα πολύ σημαντικά "κλπ" να ενημερωθούν οι γονείς της βαφτιστήρας και η ίδια, ανάλογα και με την ηλικία της.

Καλώς ήρθατε!

AthinaKonte

New Member
14 Ιανουαρίου 2010
3
0
Έχουμε διαβάσει για τον χαρακτήρα και τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης ράτσας και νομίζω ότι είναι ιδανική, για παιδιά και διαμέρισμα.

Η μικρή είναι 6 ετών και πιστεύω ότι θα φροντίζει το σκυλάκι της. Φυσικά ένα μεγάλο βάρος της φροντίδας, θα το έχουν οι γονείς της .... λογικό είναι.
Δεν ενδιαφέρομαι για pet shop, θα ήθελα σκυλάκι από εκτροφέα. Η τιμή είναι σημαντικός παράγοντας, τουλάχιστον για εμένα, διότι εάν μου πουν για παράδειγμα 800€, αυτό αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μισθό μου. Όπως καταλαβαίνεται όσο και να θέλω ένα westie, μάλλον δεν θα μπορέσω να το αγοράσω.
Αναμένω την βοήθεια σας, ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω με κάποιο αξιόπιστο εκτροφέα.
Ευχαριστώ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καταλαβαίνω ότι τα χρήματα είναι πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά το να αγοράσει κανείς σκύλο απαιτεί κάποιο σεβαστό ποσό. Φυσικά αν δεν καταβληθεί το σεβαστό ποσό και πάρει κανείς σκυλί από πετ σοπ και ΒΥΒ, το αποτέλεσμα είναι συχνά να καταβάλλει για πολύ καιρό ακόμα σεβαστότερα ποσά στους κτηνιάτρους. Μπράβο σου που το καταλαβαίνεις το τελευταίο, αλλά βέβαια αυτό δε λύνει το οικονομικό σου πρόβλημα.

Θα πρότεινα λοιπόν να κοίταζες τις αγγελίες καταφυγίων, κλπ. για ζώα που χαρίζονται για την περίπτωση που βρεις κάποιο μικρό ζώο κατάλληλο για διαμέρισμα και για τη μικρή. Μια άλλη επίσης ιδέα είναι να πας μαζί με τα παιδιά που θα επισκεφτούν ένα καταφύγιο την Κυριακή. Αν δεν βρεις τίποτα εκεί, θα κάνεις σίγουρα πολύτιμες γνωριμίες με άτομα δικτυωμένα στα καταφύγια που θα σε βοηθήσουν σίγουρα στην αναζήτησή σου.

Τέλος να μια ακόμα ιδέα: θα μπορούσες να πάρεις ένα κοκόνι που και μικρού μεγέθους είναι και ελληνική φυλή και ξέρω ότι υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή.

Last edited:

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Θα συμφωνήσω με τη Sara ... το κοκόνι και όμορφο είναι και ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά. Μπορεί να μην είναι άσπρο, αλλά είναι μικρό και αξιαγάπητο.

Έντιτ: Νομίζω μάλιστα ότι τα χαρίζει κιόλας. Και μιλάμε για σοβαρό άνθρωπο και εκτροφέα.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σωστά. Ή αν παίρνει λεφτά είναι πολύ μικρό το ποσό και καλύπτει εμβόλια. Τον λένε Μακαρίτη και είναι πολύ σεβαστός και εδώ μέσα και στον ΚΟΕ διότι έχει συντελέσει στη διάσωση της φυλής. Θα σε διορθώσω μόνο σε ένα πράγμα: υπάρχουν ΚΑΙ άσπρα κοκόνια!:):)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Μερικές παρατηρήσεις...

Ένα παιδάκι 6 ετών δεν μπορεί να φροντίσει ένα σκύλο.Δεν μπορεί να του καλύψει καμία ανάγκη του.

Θα έλεγα πως το αντίθετο μάλιστα, δημιουργεί περισσότερες ευθύνες στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες/γονείς.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί ποτέ να μείνει ένα παιδί αυτής της ηλικίας χωρίς επίβλεψη με ένα σκυλί, για την ασφάλεια και των δύο.

Οι γονείς λοιπόν πρέπει να είναι αυτοί που θα γνωρίζουν το χαρακτήρα και τις ανάγκες ενός Westie (ή γενικότερα ενός σκύλου) και να αποφασίσουν εαν θέλουν ένα σκυλάκι για αυτούς που θα έχει και μια καλή επιρροή στο παιδάκι τους, αν και εφόσον το χειριστούν σωστά.

Εσύ μπορείς αν θες να χρηματοδοτήσεις αυτή την αγορά και να συζητήσεις και με την βαφτιστήρα σου (αφού έχεις πάρει την έγκριση των γονέων κατόπιν ενημέρωσης τους) την απόκτηση ενός σκύλου.

Είναι σημαντικό να καταλάβει το παιδάκι πως τα σκυλάκια δεν είναι "δώρο", πρέπει να τα ξεχωρίσει από την Barbie και το πιανάκι της Fischer Price.

Αν πάλι δεν μπορείς να χρηματοδοτήσεις πλήρως την αγορά, μπορείς να το κάνεις εν μέρη ή να επικεντρωθείτε μαζί με τους γονείς στην αναζήτηση ενός σκύλου από κάποιο καταφύγιο, που θα πληρεί τις προϋποθέσεις σας.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όντως τα όρθια αυτιά αποτελούν ελάττωμα αποκλεισμού!:D:D Εάν ενδιαφέρεσαι, Αθηνά, για κοκόνι, ορίστε πληροφορίες, καθώς και μια αγγελία του Στέλιου Μακαρίτη που όπως είπα είναι πολύ σεβαστός στο χώρο και ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να σου δώσει πραγματικό κοκόνι:

http://www.aggeliopolis.gr/attici/Kokoni__10031535.htm?ca=9_s

http://www.koe.gr/judges morfGR_K_Mi_OK.htm

http://video.aol.ca/video-detail/-/144115241798555435

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=5445

http://www.petcorner.gr/index.php?o...0-57-23&catid=1:2008-09-20-09-50-47&Itemid=53

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4135

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η μικρή είναι 6 ετών και πιστεύω ότι θα φροντίζει το σκυλάκι της.
Eίναι το λιγότερο ανεύθυνο να λέμε πως ένα εξάχρονο κοριτσάκι θα φροντίζει το σκυλάκι της..

Επίσης δεν κάνουμε δώρο σκυλί, κάνουμε οτιδήποτε άλλο εκτος από ζώο..
Είναι επιλογή ζωής..τουλάχιστον μιας δεκαετίας..όσο καλή πρόθεση και να έχουμε για να ευχαριστήσουμε τον παραλήπτη έχουμε μεγάλη ευθύνη αν κάνουμε μια τέτοια πράξη.

το σκυλί πρέπει να το πάρει η ίδια η οικογένεια εφόσον το επιθυμεί και όχι σαν δώρο στην μικρή.
Η μικρή πρέπει να έχει διαπαιδαγωγηθεί στο πως να συμπεριφέρεται στο σκυλί και να μην το θεωρήσει παιχνίδι της. Άρα αν έστω κάναμε ένα τέτοιο δώρο το κάναμε πρώτα στους γονείς που ξέρουμε ότι το θέλουνε πολύ, με συνέπεια να ζει μαζί του και η μικρή..

Δεν ενδιαφέρομαι για pet shop, θα ήθελα σκυλάκι από εκτροφέα. Η τιμή είναι σημαντικός παράγοντας, τουλάχιστον για εμένα, διότι εάν μου πουν για παράδειγμα 800€, αυτό αντιστοιχεί σε έναν ολόκληρο μισθό μου. Όπως καταλαβαίνεται όσο και να θέλω ένα westie, μάλλον δεν θα μπορέσω να το αγοράσω.
H τιμή τότε θα είναι απαγορευτική.. οποτε το καλύτερο είναι να κάνεις στην βαφτιστήρα σου ένα μεγάλο παιχνίδι και να αφήσεις την σκέψη να ωριμάσει στους ιδιους τους γονείς της.;)

Καλως ηρθες!:)

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
πριν προτεινουμε σκυλακια ηθελα να ρωτησω αν οι γονεις ειναι 1000% οτι θελουν σκυλακι και οτι εμπορουν ναν ανταπεξελθουν στις απαιτησεις και υποχρεωσεις ενος σκυλιου.
αν δεν ειναι σιγουροι τοτε υπαρχουν αλλα δωρακια για το παιδακι αν ναι προχωρας .μπορεις να πας σε να καταφυγιο , να ψαξεις αγγελιες και σιγουρα θα βρειτε ενα σκυλακι που θα ειναι οπως το θελετε!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αν δεν ειναι σιγουροι τοτε υπαρχουν αλλα δωρακια για το παιδακι αν ναι προχωρας .μπορεις να πας σε να καταφυγιο , να ψαξεις αγγελιες και σιγουρα θα βρειτε ενα σκυλακι που θα ειναι οπως το θελετε!
Λάθος..
Είτε είναι από καταφύγιο, είτε από εκτροφέα τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι γονείς.., δεν έχει διαφορα από που θα είναι..

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
σωστα. παντα με τους γονεις μαζι απο την επιλογη της ρατσας μεχρι και την επιλογη εκτροφεα η καταφυγιου.αλλωστε αυτοι θα επωμιστουν τις ευθυνες του σκυλιου!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
να ψαξεις αγγελιες και σιγουρα θα βρειτε ενα σκυλακι που θα ειναι οπως το θελετε!
και κατι άλλο..άλλο αγγελίες.. άλλο καταφύγιο.., μακριά από αγγέλιες με "χαρακτήρα" πώλησης..

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
εννοω αγγελιες απο αδεσποτακια ειτε σε καταφυγια ειτε απο ιδιωτες που ασχολουνται με αδεσποτα. αγγελιες που υπαρχουν και εδω αλλα και στο facebook!

AthinaKonte

New Member
14 Ιανουαρίου 2010
3
0
Σας ευχαριστώ για τις άπειρες παρατηρήσεις-διορθώσεις-υποδείξεις.
Το μόνο που ζήτησα ήταν να μάθω σε τι τιμή θα μπορούσα να αγοράσω ένα κουταβάκι. Άμεση απάντηση δεν πήρα αλλά από τα σχόλια σας κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το κάνω με τον πενιχρό μου μισθό μου.
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί είμαι τόσο ανεύθυνη που δεν είχα σκεφτεί ότι πρέπει πρώτα να μιλήσω με τους γονείς της μικρής!!! Πως μου διέφυγε;;;
Α!! Και δεν θα τολμήσω να ξανασκεφτώ ότι ένα σκυλάκι είναι καλό δώρο για ένα παιδί..... θα περιοριστώ στα πλαστικά παιχνίδια.

Ένα παιδάκι 6 ετών δεν μπορεί να φροντίσει ένα σκύλο.Δεν μπορεί να του καλύψει καμία ανάγκη του.
Στις ανάγκες ενός σκύλου δεν περιλαμβάνεται η αγάπη;;;
Ένα παιδί ή τουλάχιστον το παιδί που εγώ θέλω να χαρίσω το σκυλάκι, μπορεί να καλύψει πλήρως αυτήν την ανάγκη.

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
βεβαια και το σκυλι χρειαζεται αγαπη!επισης χρειαζεται βολτες 3 φορες την ημερα, καλο φαγητο,εμβολια, επισκεψεις στον γιατρο, εκπαιδευση, πολυ υπομονη (ιδιαιτερα στην αρχη που θα κανει τις κουταβοζημιες του!)και χρονο!
αυτα ενα παιδακι μπορει να τα δωσει?
νομιζω πως οχι αρα την ευθυνη του σκυλου αναλαμβανουν οι γονεις!