Una fatsa una ratsa??

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
‘’…Ίσως να θυμάσαι πως στην υπόθεση που εσύ ανακατεύθηκες με τόσο εντυπωσιακό τρόπο, αυτή με τις Χάλκινες Οξίες, κατόρθωσα παρακολουθώντας το μυαλό του παιδιού, να επαγάγω ένα συμπέρασμα αναφορικά με τις εγκληματικές συνήθειες του υπερβολικά αυτάρεσκου κι αξιοσέβαστου πατέρα.

- Ναι το θυμάμαι καλά.

- Ο ειρμός των σκέψεων μου είναι ανάλογος. Ένας σκύλος αντικατοπτρίζει την οικογενειακή ζωή. Ποιος είδε ποτέ ένα παιχνιδιάρικο σκυλί σε μια βαρύθυμη οικογένεια, ή ένα θλιμμένο σκύλο σε μια χαρούμενη. Όσοι γαυγίζουν έχουν και σκυλιά που γαυγίζουν, οι επικίνδυνοι πάλι έχουν επικίνδυνα. Και οι μεταβατικές διαθέσεις ενδέχεται ν’ αντικατοπτρίζουν τους άλλους’’

Ένα απόσπασμα από το αρχείο του Σέρλοκ Χολμς.

Βλέπουμε ένα Πομεράνιαν τυχαίο και δεν το ξεχωρίζουμε από άλλα της φυλής. Το βλέπουμε αργότερα με το αφεντικό του κι είναι σα να παραλλάζει η όψη του σκύλου, να ταυτίζονται οι εκφράσεις.

Απ’ την άλλη θυμάμαι μια θεία που είχα μ’ ένα σκυλάκι διαρκώς νευρικό και γαυγιστερό, που ζούσε όμως με μια γυναίκα συνταξιούχο, που έφτιαχνε κεριά, μαρμελάδες και μάζευε βότανα. Δε φαίνεται να ταιριάζει.

Μια γιαγιά στην παλιά μου γειτονιά παχιά, όλο παραπονιόταν με μια κλαψιάρικη φωνή, περπάταγε σα βάρκα και είχε πάντα στο λουρί ένα μαλλιαρό, πολύ παχουλό πανήσυχο σκύλο γερασμένο, που επίσης περπάταγε σα βάρκα.

Μια φίλη παλιότερα που στην αρχή της γνωριμίας φαινόταν πρόσχαρη, σταθερή, εξωστρεφής κι ίσως ελάχιστα ψεύτρα με την καλή έννοια, είχε ένα σκύλο με συμπεριφορά επιφυλακτική, μουλωχτή, χωρίς όμως να χάνει και τη συμπάθεια. Όσο προχωρούσε η γνωριμία έβλεπα στοιχεία της φίλης στο σκύλο.

Εσείς τι λέτε; Una fatsa una ratsa ή καμία σχέση;

Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
39
Είναι γεγονός οτι οι σκύλοι μιμούντε ή ακολουθούν τις συνήθειες των ιδιοκτητών τους, αυτός είναι ο κανόνας. Ειδικά μετα τα 3 έτη που έχουν οριμάσει πλήρως.
Αλλά υπάρχουν κ εξαιρέσεις...

• Like
Reactions: ioanna a

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Χμ! Ο ένας μου σκυλος είναι στριφνός κ του αρέσει να έχει την ησυχία (απομόνωση ) του . Είναι τόσο όσο τρυφερός ! Δηλαδή , θέλει το χάδι αλλά με μέτρο . Δεν του αρέσουν οι αλλαγές κ συμπαθεί λιγους ανθρώπους . Αλλά όσους συμπαθεί το δείχνει απεριόριστα !
Μοιάζει απίστευτα με τον δικό μου χαρακτήρα πραγματικά !Ο δεύτερος μου σκυλος , είναι απίστευτα κοινωνικός . Θέλει συνέχεια χάδια ... Τρίβεται σε όλους, αποζητά την προσοχή κ την αγάπη όλων .... Σε μια παρέα θα θέλει να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων μας με τις τσαχπινιές της....ενώ ο άλλος θα είναι σοβαρός κ μαζεμένος λίγο πιο "εκεί" ...
Πιστεύω ότι μπορούμε να επηρεάσουμε τον χαρακτήρα τους , αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό...
Τα γονίδιά θα παίξουν τον βασικό ρόλο ... Κ τα βιώματα ενδεχομένως ...

• Like
Reactions: ioanna a

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Θεωρώ πως εν μέρει ο σκύλος είναι αντανάκλαση του χαρακτήρα του καθενός. Ναι σαφώς και έχει και δικό του χαρακτήρα. Αλλά όπως στους ανθρώπους έτσι και στους σκύλους θεωρώ πως στην ευαίσθητη κουταβίσια ηλικία ο χαρακτήρας τους πλάθεται και επηρεάζεται και απο τον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη και τα βιώματα που έχει. Ο ίδιος σκύλος αλλιώς θα είναι με μια οικογένεια που ενδιαφέρεται, που είναι χαρούμενη κλπ και αλλιώς με μια οικογένεια αδιάφορη, μέσα στις φωνές, στη γκρίνια και στους τσακωμούς. Για τον δικό μου σκύλο συγκεκριμένα ναι το πιστεύω ότι με άλλον άνθρωπο θα ήταν άλλος σκύλος. Χωρίς να θέλω να ακουστώ γραφική, είμαι της άποψης ότι κατά κάποιον τρόπο αφήνουμε ένα κομμάτι δικό μας μέσα στο σκύλο.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκο με την αλληλεπίδραση και με το δεύτερο σκύλο.
Συμφωνω. Και ουτε εμεις οι ιδιοι ειμαστε ιδιοι απο σκυλο σε σκυλο. Ή με καθε σκυλο (αν υπαρχουν ταυτοχρονα). Οταν λεω οτι θα ηταν αλλος, εννοω οτι ισως αλλα, διαφορετικα χαρακτηριστικα του ερχονται στην επιφανεια και αλλα θα καταπιεζονταν.

Πχ με καποιον αλλο θα ηταν πολυ πιο δραστηριος και νευρικος. (Το σαντσο ολοι τον περνανε για παππου :D)
Αν δεν ειχε τετοια κοινωνικη ζωη :p, δε θα ηταν τοσο ευκολος στην συνυπαρξη του με αλλους σκυλους.
Αν δεν ηταν τοσο κακομαθημενος, δε θα ηταν τοσο επιμονος. :oops:
Του νέιμ μπατ α φιου.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.748
7.268
Μα είναι ποτέ δυνατόν ένα ζωντανό πλάσμα, έρμαιο όλων των διαθέσεων μας και των επιλογών μας να μην διαμορφώνει το χαρακτήρα του ανάλογα με αυτές;

Στο κτηνιατρείο ένας συνεργάτης μας έχει πει πολλές φορές ότι έχουμε τα ίδια μούτρα, το ίδιο βλέμμα. Του τρελού μάλλον θα εννοεί!

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εγώ είμαι θερμή υποστηρίκτρια της θεωρίας που λέει, πως και το αντίθετο συμβαίνει, πιο συχνά απ'ότι νομίζουμε.

Όταν είχα βρει τη δικιά μου, συχνά μου λέγαν για να με πειράξουν, πως δυο πιο διαφορετικά πλάσματα δεν θα μπορούσαν να συνυπάρχουν. Μικρή εγώ, φιλικό, καλόπιστο μικρό χαζοπλάσμα. Μεγαλύτερη αυτή, μεγαλωμένη στους δρόμους, "πονηρεμένη", αδιάφορη με τους ανθρώπους, πλην κάποιων εξαιρέσεων, μη-μου-άπτου με σκυλιά.

Όσο σκέφτομαι, πόσα μου δίδαξε! Να έχω το μυαλό μου στη θέση του και τη καρδιά, "στο μανίκι μου", που λένε και οι εγγλέζοι.

Κι όταν περπατάγαμε παρέα, ψήλωνα τουλάχιστον 3-4 πόντους. Και φούσκωνα, σα τη περιστέρα. Κι έτσι, καμαρωτά μας και τα δυο, πηγαίναμε, και ούτε που δίναμε σημασία!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Πολλες φορές την ημερα ακουγεται το ετερον ήμισυ να φωνάζει :
"ΗΔΙΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ,ΣΚΥΛΑ!!!"

Φωναζει στην Ήρα...
Συνήθως επειδή την κυνηγαει παντα να την πειράξει ενώ εκεινη δεν θελει...
Εγω του λεω ενα "παρε δρομο θα σε δειρω" κ ησυχαζω
Η Ηρα αναγκαζεται να δειχνει κ δοντι
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: