Trivial Persuit,Dogforum edition.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Έπρεπε να μας πεις "φανταστείτε το με μαλλιά!"
Το σκέφτηκα να το πω αλλά τελικά ελεγα ότι η φάτσα είναι τόσο χαρακτηριστική που θα το σκεφτείτε!:rolleyes:

Great Danes:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Πλάκα κάνεις!!!!
Δεν πρέπει να έχω ξαναδει κουτάβια Μεγάλου Δανού....με τίποτα δεν θα πήγαινε το μυαλό μου....

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Σκεφτείτε λίγο πιο πονηρά...

Όταν έχετε φωτογραφίες στις οποίες το θέμα είναι αμφίβολο κοιτάτε για δεδομένα που θα σας βοηθήσουν.

Όλα τα κουτάβια είναι ομοιογενή ξανθά, με μαύρες μάσκες και αυτιά, χωρίς όμως λευκά στο στήθος ή στα ποδαράκια. Αυτό μας κάνει να αποκλείσουμε κάποιες φυλές που έχουν άλλα χρώματα ή ανομοιογένια στην γέννα (Μπόξερ, Κάνε Κόρσο, Κανάριο, Ντογκ ντε Μπορντώ). Άρα κρατάμε το γεγονός πως είναι είτε Μπουλμάστιφ, είτε Γερμανικοί Μολοσσοί. Αυτά τα δύο διαφέρουν σε μήκος ρύγχους.
Προσπαθούμε λοιπόν να προσδιορίσουμε την ηλικία για να καταλάβουμε αν το μήκος θα έπρεπε να είναι τόσο κοντό (ή τόσο μακρύ). Ξέρουμε άλλωστε πως το ρύγχος συνεχίζει να εξελίσεται όσο μεγαλώνει ο σκύλος και πως σχεδόν όλα τα κουτάβια έχουν πλακουτσωτό ρύγχος όταν γεννιούνται. Αν δείτε τα πόδια στα κουτάβια (πέλματα, καρποί) θα καταλάβετε πως έχουν πατήσει ελάχιστα. Τα κουτάβια στην φωτό είναι μετά βίας 3 εβδομάδων. Μπουλμαστιφ (ή Μπόξερ) 3 εβδομάδων έχουν πιο κοντό ρύγχος (όπως η φωτογραφία που παρέθεσε η sofiaklv για παράδειγμα).

...βεβαίως βοηθάει και το γεγονός πως τα Ντόγκο έχουν σε αυτήν την ηλικία το ίδιο ή και πιο πλακουτσωτό ρύγχος.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
προμηθεα, λυπησου μας! εδω δεν εχετε βρει εσεις ακρη στο sub με τα μηκη των μουσουδιων, θελεις να βρισκουμε εμεις, στα κουταβια:maria::paja1::paja1::paja1::maria:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

αναφέρεσαι στο Μολόσσερ!

Εμ, γι αυτό έχουμε εμείς δικό μας sub, όπου όλα τα μήκη είναι καθορισμένα!
Από κάποιο μήκος και κάτω απλά τρως πόρτα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πάντως στο κουτάβι με το κίτρινο περιλαίμιο, σαν να βλέπω λίγο άσπρο στο στήθος.....:rolleyes::rolleyes:

Και βέβαια το είχα προσέξει απο πριν και είχα κάνει τον συλλογισμό που λες Promitheas αλλά αυτό το άτιμο άσπρο με μπέρδεψε και γι αυτό δεν το βρήκα....:pinokio::---):pinokio::---):pinokio::---):D:D:D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τι να του πεις..εχει λαλισει ο δασκαλος, αλλα πρεπει να δειξουμε σεβας!:D:maria:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
:D:D

Ελα βαλε μας ενα τεστακι Σωτηρη!!:)

οοοχιιιιιιιιι!!!!:paja1:
ειναι ικανος να μας βαλει φωτογραφιες απο λευκα - καφε και μαυρα ψευδοδαχτυλα κουταβιων και φυλες ενηλικων και να μας ζηταει να τα ταιριαξουμε:D:D:D

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
στην τελευταια φωτο το σκυλι εχει 2 νυχια στο πισω εριστερο ποδι του!!(σορι.αλλα αυτο που οφειλεται???)και που να παω για να ενημερωθω για αυτο???
Όρισμένες φυλές, ανάμεσά τους και τα Μποσερόν, έχουν διπλά πισόνυχα!Είναι χαρακτηριστικό της φυλής!

Εμένα πάντως δεν θα με χαλούσε κανένα περίεργο, τέτοιου τύπου, quiz...:p:p:p

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι κουίζ, γιατί δεν ξερω την απάντηση, αλλά μπορεί να μου λυθεί η απορία...

Οι σκύλοι που έκαναν τον Ασπροδόντη στην ταινία, τι ράτσα ήταν;:confused:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αντε βρε παιδια φτιαξτε καποιος..:p

Οι σκυλοι στον ασπροδοντη ε?

Εγω θυμαμαι σε αλσατιας και χασκυ..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
....ποπο...τι εγινε με το θεμα...μιση μερα δεν εχω loggarei και το απογειωσατε!Μπραβο τεκνα μου!:paja1::D

αν βρειτε τα παρακατω κουταβια τι ειναι,ισως σας βοηθησει να βρειτε και τα κουταβια της προηγουμενης φωτογραφιας που εχει γινει τοσος ντορος!:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn