tricolour

tricolour

Member
20 Νοεμβρίου 2008
5
0
Γεια σας και απο μενα.
Το πρωτο μου σκυλι ηταν ενα tricolour collie, εξ ου και το ονομα. Βεβαια περασαν αρκετα χρονια απο τοτε (1978-1980) ναι δυστυχως προσβληθηκε απο ρικετσια και δεν μπορεσαμε να τον σωσουμε. Οπως και το αλλο μας σκυλι, την ιδια περιοδο η Νινα που ηταν ενα θηλυκο Γ.Π. κουταβι 11 μηνων.
Πολυ σπανια βλεπω collie και δεν νομιζω να εκτρεφει κανενας στην Ελλαδα. Ξερει καποιος το γιατι?
Ειναι καταπληκτικα σκυλια. Η μαλλον για ειμαι ακριβης, ο ενας που ηξερα ηταν καταπληκτικος.

tricolour

Member
20 Νοεμβρίου 2008
5
0
Ευχαριστώ Cloe!:)
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις κάτι παραπάνω?
Μπορείς και με πμ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς ήρθες στο φόρουμ tricolour!
Δεν έγινε έγκαιρη διάγνωση στα σκυλιά? Απ’ ότι ξέρω οι περιπτώσεις προσβολής από rickettsia αντιμετωπίζονται με αντιβίωση.

Σχετικά με τα Collie, έχεις δίκιο. Σπάνια τα συναντά κανείς…
Εκτροφέας δεν γνωρίζω εάν υπάρχει. Δεν χάνεις τίποτα πάντως να πάρεις τηλέφωνο τον Κυνολογικο Ομιλο Ελλάδος (210 8145165) και να ρωτήσεις.;):)

tricolour

Member
20 Νοεμβρίου 2008
5
0
Ευχαριστώ για το καλωσορισμα.
Rottie, αυτό που λες δεν το γνωρίζω, αλλά για να το λες έτσι θα είναι. Λάβε υπόψιν σου, ότι τα σκυλιά προσβλήθηκαν το χειμώνα του 1980. Τα πήγαμε στην κλινική του ΑΠΘ και παρότι οι άνθρωποι έκαναν ότι μπορούσαν τελικά η κατάληξη ήταν αυτή που ανέφερα.
Γενικά τους ανθρώπους που δουλεύουν στην κλινική του ΑΠΘ, τους εκτιμώ. Έχουν χειρουργήσει 2 άλλα σκυλιά μου στο παρελθόν με εξαιρετικά αποτελέσματα (το ένα το έσωσαν από θάνατο).
Πάντως όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο πιο πολύ εντύπωση μου κάνει, ότι κανείς δεν ασχολείται με τα collie στην Ελλάδα:rolleyes: