toro2008 (πιτ μπουλ )

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Εγώ έχω staffordshire bull terrier και επειδή έχουν παρόμοιο χαρακτήρα με τα πιτς ηθελα να δώ πότε και αν θα βγάλει κάποια επιφυλακτικότητα ο δικός μου ο οποίος είναι 7μιση μηνών τώρα:)

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Καθε σκυλι εχει τον χαρακτηρα του σιγουρα και παιζει μεγαλο ρολο και πως το μαθαινεις αλλα πιστευω πως δεν μπορεισ να πας κοντρα στο ενστικτο τους..αυτα τα σκυλια εχουν θεμα με τα ζωα και δεν πιστευω οτι ειναι κατι που κοβετε..απλα μαθαινεις να εισαι προσεκτικος και να ξερεις πως να αντιδρασεις αν κατι συμβει..ο δικος μου ξερει π.χ.οτι αν σκοτωσει γατα θα εχει τιμωρια..αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα το κανει αν του δωθει η ευκαιρια και μετα τρεμει και κριβετε..ευτυχως με ανθρωπους ειναι καλος δεν τον αγριεψα ποτε ομως ουτε τον εδεσα!ειναι μικρος ακομα ο δικος σου μολις αρχησει να ενηλικιωνετε θα δεις διαφορες..που τον εχεις σε κυπο?ποσα κιλα ειναι μεγαλος?

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες toro2008. Το θεμα με τα αλλα σκυλια αν το εχει, δεν λυνεται πλεον. Οπως ειπες πολυ προσοχη και ποτε ελευθερος.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Προσπαθώ να αμβλύνω την επιθετικότητα του. Στα μεγαλύτερα δεν είναι επιθετικός αλλά αγριεύει αμα τον καβαλήσουν. Στα κουτάβια μπορεί να αγριέψει αλλά τον χαλαρώνω και δεν τον αφήνω να τα πειράξει. Γενικώς δεν έχω πρόβλημα επιθετικότητας. Απλά ότι παίζει πολύ έντονα. Ξέρεις δεν γουστάρει να τρέχει τόσο και να κυνηγίεται όσο να παίζει-παλευει με τα άλλα σκυλιά. Γενικώς του εκπέμπω θετική ενέργεια όταν συναντήσουμε σκύλο για να μην τους αντιλαμβάνεται ως απειλή. Τώρα πάμε στους 8 μήνες όπου να ναι. Είναι κυριαρχικός από τώρα αλλά επιθετικός δεν θα το έλεγα. Τώρα είναι 17 κιλά (τον έχω λιγο μπουλουκο-οχι πολύ) και θα φτάσει πιστεύω τα 19-20 σε πλήρη αναπτυξη. Ποιον κήπο καλέ?..Μεχρι πριν από ένα μήνα κοιμόταν στο δωμάτιο μου και πλέον στην κουζίνα. Με τους ανθρωπους είναι πάρα πολύ φιλικός ( σε ενοχλητικό βαθμό) Δλδ πρώτα θα πάει να χαιρετήσει το αφεντικό του σκύλου και μετά θα χαιρετήσει τον άλλο σκύλο:p

rozeum

Well-Known Member
11 Αυγούστου 2010
601
3
καλως ηρθες! βαλες μας φωτο να τον καμαρωσουμε!
το μπλουζακι εγω γιατι δεν το βλεπω?!

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Ελπιζω να μην σοθ βγει αργοτερα μακαρι απλα γιατι τα πραγματα ειναι πιο ευκολα οταν δεν ειναι επιθετικος με τα αλλα ζωα!και εμενα μεχρι περιπου ενα μιση χρονων δεν εδειχνε καθολου επιθετικοτητα ισα ισα νομιζα οτι παρα ειναι καλος!οταν ενηλικιωθει θα δειξει.Να τονισω οτι με τα θυληκα εννοειτε οτι δεν ειναι καθολου επιθετικος αντιθετος ειναι βουτηρο..!!!και εμενα ειναι λιγο παραπανω κιλα και αυτο γιατι ειναι με την μητερα μου 8 ωρες την μερα....!αν και ειναι αρκετα μεγαλοσωμος(ηταν ο πιο μεγαλος της γεννας)τωρα του κανω λιγο διαιτα εχω μειωσει ποσοτητα φαγητου και τον ταιζω πιο νωρις!εγω τον εχω στον κηπο ελευθερο ολη μερα γιατι εχει αναγκη να τρεχει αλλα το βραδι κοιμαται μαζι μου(εχει κρεββατι δικο του μεσα στο δωματιο!)γενικα τον εχουμε σαν παιδι!ειναι πολυ καλα σκυλια φοβεροι χαρακτηρες παρα πολλοι φιλικοι με τους ανθρωπους οντος! και απορω με ολα αυτα που λενε διαφοροι...σιγουρα αν καποιος ανευθυνος παρει ενα σκυλι και το αγριεψει αν δαγκωσει θα κανει ζημια..ποσο αν ειναι ενα σκυλι μεγαλοσωμο οποιασδηποτε ρατσας!

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Καλως σας βρηκα!το ξερω..εχω απευθυνθει και σε εκπαιδευτη και σε πιο μικρη ηλικια οταν δεν ειχε βγαλει ακομα επιθετικοτητα..το μονο που μπορω να κανω ειναι να προσεχω και οταν δει σκυλι μου εχει δειξει πως να τον χειριζομαι.με τα αρσενικα εχει θεμα εννοειτε οχι με θυληκα.

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Ευχαριστω!καλως σας βρηκα!ειναι σε Album που εχω φτιαξει!δεν μπορεις να το δεις?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Οπότε από 1μιση έτους άρχισε να είναι πιο κριτικός μέ τους ανθρώπους. Μέσα στο σπίτι ή στον κήπο γαυγίζει αν ακούσει κάτι ύποπτο ή είναι αραχτός? Μπορείς να πείς ότι ασκεί φύλαξη ή είναι ιδιαίτερα φιλικος? Καθοδήγησες κάπως την συμπεριφορά του ή μονος του το έβγαλε?

toro2008

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
72
1
Περιπου εναμιση χρονων αρχισε να αλλαζει συμπεριφορα σιγα σιγα!εννοειτε οτι ειναι φυλακας απο μονος του δεν του εδειξα ποτε κατι δεν ξερω αν παιζει ρολο το γεγονος οτι εχω ακομα ενα σκυλι που ειναι φυλακας γαβγιζει αν περασει καποιος κτλ.αυτος ειναι βεβαια πιο επιλεκτικος να το πω..γενικα δεν γαβγιζει χωρις λογο ουτε πολυ..μονο οταν δει κατι που δεν του αρεσει και εδω και 2 μηνες εχει αρχισει και ειναι περιεργος στο αυτοκινητο οταν ειμαστε οι δυο μας αν πλησιασει καποιος και δεν το ξερει..για παραδειγμα να καταλαβεις ειχε πλησιασει ενας φιλος στο αυτοκινητο και του αγριεψε μολις τον εβγαλα απο το αυτο τον χαιδευε κανονικα και δεν αγριευε οποτε θεωρω οτι μαλλον προστατευει τα πραγματα του!ειναι πολυ προβλεψιμο σκυλι.ειναι φυλακας οταν πρεπει γενικα εχω δει οτι μπορει να κρινει καταστασεις..δεν θα μπει ξενος στο σπιτι μονος του αλλα οποιος μπει μαζι μου και τον χαιδεψει δεν θα ξεκολλαει απο πανω του!εκτος σπιτιου ειναι πολυ φιλικος αρκει να μην νιωσει απειλη.θα βαλω και αλλεσ φωτο οκ!εσυ εχεις του δικου σου?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Πολύ ωραία! Σιγουρα διδάχτηκε από τον άλλο σκύλο. Και επέδρασε θετικά πάνω του. Θα δουμε πως θα εξελιχθεί και ο δικός μου!