To πρωτο σκυλακι!

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Σε λιγο καιρο αναμενεται να παρω το πρωτο μου σκυλακι ρατσας πιτμπουλ ( ετυχε , διοτι ο ιδιοκτητης θελει να ξεφορτωθει τα παιδακια της σκυλας του η οποια ειναι εγγυμονουσα τωρα) και εδω ερχονται οι ερωτησεις μου.Σκοπευουμε μαζι με την οικογενεια μου να μεινει μεσα στο σπιτι αλλα υπαρχει γκρινια για τις ακαθαρισιες.Λυση που προτεινω ειναι να παραλαβω το κουταβακι στους 2 μηνες και οχι στις 40 μερες ωστε να εχει αναπτυχθει εστω και λιγο...δεν ξερω..Επισης θα ηθελα πολλυ να με παραπεμψετε σε διαφορα σαιτς ωστε να μαθω και να γινω ενας καλος ιδιοκτητης.Ευχαριστω εκ των προτερων!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Το οποίο, είναι το the very best site ever, για να μάθεις τα πάντα.
Και όσα θέλεις. Και όσα, δεν θέλεις :rolleyes:

Μια έρευνα με αναζήτηση, στα ήδη υπάρχοντα θέματα, θα σου λύσει όλα σου τα προβλήματα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Γκρίνια για τις ακαθαρσίες..μάλιστα. Arsenakos, εμένα το πιτάκι μου είναι 6 μηνών και ακόμα έχει ατυχήματα εντός διαμερίσματος. Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς και ο μικρός/ή σου να μάθει με τη μια να λερώνει εκεί που πρέπει, μπορεί να είσαι και από τους όχι και τόσο τυχερούς..Όπως και να χει η σφουγγαρίστρα θα σου γίνει δεύτερη φύση για αρκετές εβδομάδες.

Κατα τ' άλλα:
α) Εννοείται το κουτάβι τουλάχιστον 2 μηνών θα φύγει απ τη μάνα του
β) Η άλλη εναλλακτική είναι να μένει το κουτάβι που ακριβώς αν όχι εντός σπιτιού; Σε κάνα μπαλκόνι πχ;
γ) Όπως προαναφέρθηκε στο φόρουμ θα βρεις πολλά θέματα περι εκπαίδευσης κουταβιού κλπ

υγ συγχαρητήρια στον ηλίθιο που ζευγάρωσε τη σκυλα του και θέλει να τα ξεφορωθεί κιόλας

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Ευχαριστω για το καλοσορισμα!Για ποιο λογο πρεπει να φυγει σε τετοιο διαστημα απο τη μανα του?Το μπαλκονι ειναι η δευτερη επιλογη αλλα δυσκολα διοτι ερχεται χειμωνας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.917
Ευχαριστω για το καλοσορισμα!Για ποιο λογο πρεπει να φυγει σε τετοιο διαστημα απο τη μανα του?Το μπαλκονι ειναι η δευτερη επιλογη αλλα δυσκολα διοτι ερχεται χειμωνας.
Ποιός ο λόγος να πάρεις σκύλο αν υπάρχουν γκρίνιες από πριν; Θα λερώνει μέσα τουλάχιστον 2 μήνες αφού το πάρεις. Και το μπαλκόνι δεν είναι επιλογή όποια εποχή και να έρχεται.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Είναι σημαντικό για το κουτάβι, τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του να τις περάσει με τη μάνα και τ' αδερφάκια του. Μ αυτόν τον τρόπο, παίρνει και τα πρώτα "μαθήματα" συμπεριφοράς. Αν αποχωριστεί νωρίτερα από την ομάδα του, ενδέχεται να προκύψουν πολλά προβλήματα συμπεριφοράς, με πιο συχνό αυτό του ανεξέλεγκτου δαγκώματος.

Το μπαλκόνι επίσης είναι λάθος. Αν είναι να πάρεις ένα κουτάβι, το οποίο θα ζει μόνιμα στο μπαλκόνι, καλύτερα να μην το πάρεις καθόλου. Επίσης, είναι και παράνομο.

Θα είναι ο πρώτος σου σκύλος; Έχεις εμπειρία με σκυλιά; Ξέρεις αν θα είναι αρσενικό η θυληκό;

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Εννοειται οτι το μπαλκονι δεν θα νε ο μονιμος χωρος διαμονης.Απλως το ειπα για τους πρωτους μηνες ετσι ωστε να μπει σπιτι πιο ωριμα.Ναι πρωτο σκυλακι και τελειως απειρος.Δεν γνωριζω για αρσενικο ή θυληκο.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ψάξε το φόρουμ και ενημερώσου όσο μπορείς. Παράλληλα και όσο κάνεις την έρευνά σου, καλό θα ήταν να διαβάσεις και για τους σωστούς τρόπους απόκτησης σκύλου. Ο κούταβος στο μπαλκόνι να μη μένει, ούτε προσωρινά ούτε τίποτα. Να ξέρεις πως σαν φυλή, είναι καταπληκτικά σκυλιά, καθόλου καλοί φύλακες γιατί λατρεύουν τους ανθρώπους (αν και το σκυλάκι σου θεωρείται ημίαιμο, όσο και να μοιάζει με πιτ). Να δώσεις έμφαση επίσης στην σωστή κοινωνικοποίησή του από μωρό ακόμα και εφόσον είναι το πρώτο σου σκυλάκι, καλό θα ήταν να μιλήσεις και με κανα δυο εκπαιδευτές just in case. Καλό διάβασμα! :)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να συμβουλέψεις τον φίλο σου να μην βιαστεί να τα ξεφορτωθεί. Ας μείνουν τα κουτάβια 2 μήνες με την μάνα τους.
Το επόμενο που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις από το φόρουμ όσα περισσότερα θέματα μπορείς και θα σου λυθούν οι περισσότερες απορίες που έχεις. Ώσπου να γίνει 2 μηνών το κουτάβι και να το πάρεις, προλαβαίνεις να διαβάσεις ....

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εννοειται οτι το μπαλκονι δεν θα νε ο μονιμος χωρος διαμονης.Απλως το ειπα για τους πρωτους μηνες ετσι ωστε να μπει σπιτι πιο ωριμα.Ναι πρωτο σκυλακι και τελειως απειρος.Δεν γνωριζω για αρσενικο ή θυληκο.
Φιλε μου αν το κουταβι δε μαθει το σπιτι απο μικρο, ποτε θα το μαθει, μεγαλο? αν ειναι εξω πως θα μαθει τους κανονες του μεσα?

Τα θηλυκα ειναι καλυτερα για απειρους ιδιοκτητες, γιατι συνηθως ειναι πιο ηρεμα και ευκολα να τα χειριστεις. Φυσικα αυτο διαφερει κι απο σκυλο σε σκυλο.

Αν ο γνωστος δεις οτι δεινει τα κουταβια μικροτερα των 2 μηνων μη κανεις το λαθος να το παρεις

Sent from my iPad using Tapatalk HD

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Ευχαριστω για την θερμη σας υποδοχη!Καταλαβα πολλυ καλα οτι το λογο κρατησης του κουταβιου εως 2 μηνες.Τα θυληκα απο οτι εχω ακουσει ειναι πιο δυσκολα στην φροντιδα(περιοδος κ.α).Επισης καποιο καλο ντοκιμαντερ που να υποδυκνειει στοιχεια καλης εκπαιδευσης ενος πρωταρη παιζει να υπαρχει?

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Σε λιγο καιρο αναμενεται να παρω το πρωτο μου σκυλακι ρατσας πιτμπουλ ( ετυχε , διοτι ο ιδιοκτητης θελει να ξεφορτωθει τα παιδακια της σκυλας του η οποια ειναι εγγυμονουσα τωρα) και εδω ερχονται οι ερωτησεις μου.Σκοπευουμε μαζι με την οικογενεια μου να μεινει μεσα στο σπιτι αλλα υπαρχει γκρινια για τις ακαθαρισιες.Λυση που προτεινω ειναι να παραλαβω το κουταβακι στους 2 μηνες και οχι στις 40 μερες ωστε να εχει αναπτυχθει εστω και λιγο...δεν ξερω..Επισης θα ηθελα πολλυ να με παραπεμψετε σε διαφορα σαιτς ωστε να μαθω και να γινω ενας καλος ιδιοκτητης.Ευχαριστω εκ των προτερων!
Γιατί δεν υιοθετείτε ένα αδεσποτάκι ενήλικο;
Θα γλυτώσετε όλη την κουταβοπερίοδο με λερώματα και αταξίες.
Θα σώσετε και μια ψυχούλα.

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Γιατί δεν υιοθετείτε ένα αδεσποτάκι ενήλικο;
Θα γλυτώσετε όλη την κουταβοπερίοδο με λερώματα και αταξίες.
Θα σώσετε και μια ψυχούλα.
Καλα θα σωσω και παλι μια ψυχουλα .... μην το ψαχνεις...

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Ευχαριστω για την θερμη σας υποδοχη!Καταλαβα πολλυ καλα οτι το λογο κρατησης του κουταβιου εως 2 μηνες.Τα θυληκα απο οτι εχω ακουσει ειναι πιο δυσκολα στην φροντιδα(περιοδος κ.α).Επισης καποιο καλο ντοκιμαντερ που να υποδυκνειει στοιχεια καλης εκπαιδευσης ενος πρωταρη παιζει να υπαρχει?
Δεν ξέρω τί έχεις ακούσει και από ποιον αλλά το κ.α. που γράφεις τί ακριβώς περιλαμβάνει;;;

Αυτό που ξερω είναι ότι τα θηλυκά ειναι πολύ πιο "εύκολα" στο χειρισμό ιδιαίτερα για πρωτάρηδες!

Με το καλό να πάρεις το σκυλί σου και προτείνω μέχρι τότε διάβασμα... πολύ διάβασμα...

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Ε μην νομίζεις και ότι ξέρω...Είμαι άπειρος τελείως και λογικό είναι να έχω λάθος εντυπώσεις :/ . Ένα ντοκιμαντέρ του Millan πως να μεγαλώσεις το κατάλληλο σκυλί

Sent from my RM-914_eu_euro2_204 using Tapatalk

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Παντως αν ημουν εντελως αρχαρια δε θα επαιρνα αρσενικο πιτ μπουλ... Βασικα ουτε τωρα που ξερω πεντε πραγματα θα επαιρνα....

arsenakos

Member
29 Οκτωβρίου 2013
8
0
Παντως αν ημουν εντελως αρχαρια δε θα επαιρνα αρσενικο πιτ μπουλ... Βασικα ουτε τωρα που ξερω πεντε πραγματα θα επαιρνα....
Επειδη εκατσα και διαβασα λιγα πραγματα , το κοβω για θυληκο και του κανω στειρωση.Το ειχα για πολυ κακο πραγμα αυτο.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Καλώς ηρθες !!! Το μπαλκόνι ειναι μια λύση αλλα τελικά ειναι παγιδα : Σχετικά ευκολα μπορείς να μαθεις το σκυλό να ζεί στο σπιτι και να λερώνει μονο στο μπαλκόνι στην αρχή που ειναι μικρός....το ποοοοολύ δυσκολο ομως ειναι μετά να του ξεμάθεις το μπαλκόνι !!! Με λίγα λόγια αν μαθει να λερώνει στο μπαλκόνι αντε να το ξεμάθει μετά που θα θές να τα κάνει μονο στην βολτα ....(μιλάω απο εμπειρία οπως καταλαβαίνεις :p) ....kai oxi τιποτε αλλο αλλα τι να του πέις ???....οτι μέχρι χτές σου ελεγα μπράβο που λερωνες εδώ και τώρα σου βάζω τις φωνές και θα πρεπει να τα κάνεις μονο στην βολτα ....??? Με το καλό να σου ρθει αλλα ακου και τις συμβουλές απο τους συμφορουμίτες για το χρονο παραμονης στην μαμα του. Αρσενικό η θυληκό ....μεγάλη κουβεντα ...εμενα μου άρέσουν τα αρσενικά ....ειναι πιο ανεξάρτητα και πιο μπουταλάδες αλλα σου βγάζουν την πίστη μέχρι να ωριμάσουν με την βλακεία τους :p