To αντίο...

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Καλημέρα σε όλους...Ελπίζω να με θυμάστε...έχω μαζί με τον σύντροφό μοθ, τον Δία ένα ημίαιμο ντοπερμαν και είχαμε στην οικογένεια τον Ρούντη ένα ημίαιμο κανισσάκι.

Ο Ρούντης ήταν 12 χρονών. Τον είχαμε στο σπίτι από κουταβάκι, όταν αργότερα εμείς μεγαλώσαμε και φύγαμε (εγώ και η αδερφή μου) αυτός έμενε με τους γονείς μου.

Δυστυχώς ο Ρούντης μας πέθανε...

Μέσα σε 8 μήνες που λείπω από το φόρουμ παρουσίασε καρδιακή ανεπάρκεια την οποία πάλευε η μητέρα μου με φάρμακα, διατροφή και με μειωμένη κόπωση. Η αλήθεια είναι όμως ότι η κατασταση του δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έτρεχε, δεν τον αφήναμε να ανέβει σκάλες, τον πέρναμε εμείς αγκαλιά, στα κρεβάτια και στους καναπέδες τον ανεβάζαμε εμείς, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Τον έπιανε πάρα πολύ συχνα δύσπνια όταν φορτιζόταν συναισθηματικά (όταν ήθελε να κάνει "χαρούλες"). Τους τελευταίους 2-3 μήνες παρουσίασε και προστάτη και έπερνε και άλλα φάρμακα...

Πέθανε "ήσυχα" και αυτό με ανακουφίζει ιδιαίτερα. Είχε ξαπλώσει κάτω από τον καναπέ που καθόταν η μητέρα μου, τεντώθηκε λίγο απότομα και αυτό ήταν. Έφυγε...

Εν μέρη λέω καλύτερα, παρόλο που μου λείπει, δεν ήθελα να ταλαιπωρηθεί πιο πολύ.

Πιο πολύ με ανακουφίζει το γεγονός ότι ο Ρούντης ήταν ενας σκύλος που νιώθω ότι πέρασε μια πολύ ευτιχισμένη ζωή. Πιστεύω οτι ένιωθε σαν μέλος της οικογένειας μας. Η μητέρα μου τον είχε πάντα μαζί της, κάθε μέρα όπου πήγαινε ο Ρούντης θα έβγαινε βόλτα μαζί της. Βόλτα με το αυτοκίνητο, για ψώνια μαζί,παντού, έβρεχε, χιόνιζε ο Ρούντης θα πήγαινε βόλτα. Κάποιες μέρες "αποφάσιζε" να κυληθεί στις λάσπες ή και σε ακόμα πιο βρωμερά μέρη του κήπου. Όταν ερχόταν σπίτι και γαύγιζε να του ανοίξουμε έπερνε ένα συγκεριμένο "ψευτοκλαψιάρικο-ναζιάρικο ύφος" (αλλά όλο χαρά) επειδή ήξερε ότι θα τον κάνουμε μπάνιο. Μετά το μπάνιο, όταν τον αφήναμε κάτω αφού τον είχαμε στεγνώσει με την πετσέτα, έτρεχε σε όλο το σπίτι μην ξεχνώντας να τριφτεί στους καναπέδες, στα χαλιά ώσπου να έρθει κοντά μας για χάδια.
Η απογευματινή του βόλτα ήταν γύρω στις 6, όταν πλησίαζε εκείνη η ώρα, ο Ρούντης ακολοθούσε την μάνα μου σε όλο το σπίτι. Όταν έβλεπε ότι χτενιζόταν ή φορούσε τα παπούτσια της. γάυγιζε 1-2 φορες απλά για να δηλώσει "έτοιμος". Άν τύχαινε να πιάσουμε την κουβέντα με την μάνα μου ενώ ήταν έτοιμη να βγεί, την δάγκωνε απο την άκρη του παντελονιού και την τραβούσε, όχι δυνατά, καθόλου, ίσα ίσα για να "της μιλήσει ότι περιμένει" όπως έλεγε η μάνα μου...

Ακόμα καλά-καλά δεν το έχω συνηδειτοποιήσει ότι έφυγε. Πήγα στο πατρικό μου και όταν άκουσα θόρυβο στις σκάλες έπιασα τον εαυτό μου να σηκώνομαι μηχανικά να ανοίξω την πόρτα στην σκέψη ότι ήταν ο Ρούντης που έπαιζε στον κήπο...

Ο Ρούντης ήταν ο πρώτος σκύλος που μου έμαθε τι σημαίνει να έχεις σκύλο πραγματικά. Πόσα πράγματα μπορεί να μάθει και να καταλάβει. Πόσο εύκολα μαθαίνει τις συνηθειές σου και τις αναγνωρίζει.

Δεν πιστεύω ότι ο Ρούντης ήταν το "σκυλί-θαύμα".
Βλέποντας τον Δϊα που μένει μαζί μας έναν χρόνο και το πόσο γρήγορα, παρότι ενήλικος όταν ήρθε σε εμάς, έχει μάθει τις συνηθείες μας και προσαρμόστηκε σε αυτές, έχω μείνει έκπληκτη. Αυτή η μηδαμινή απαίτηση που έχει απο έμενα, της τροφής-στέγης και μιας αγκαλιάς με χάδια σε αντάλλαγμα με την ολοήμερη προσοχή του και άνεφ όρων αγάπη του, με κανει να τον αγαπάω ακόμα πιο πολύ.

Σας κούρασα... εύχομαι όλοι να είστε καλά και εσείς και οι τετράποδοι φίλοι σας...
Έχετε τα χαιρετίσματα του Δϊα επίσης ο οποίος ειναι ξαπλώμενος δίπλα μου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Silk, λυπάμαι πάρα πολύ για το Ρούντη σου. Είναι τρομερό να χάνεις το σκύλο σου όσο μεγάλος και άρρωστος και να είναι, σου αφήνει ένα κενό.:(:(:(:(:( Εύχομαι να ζήσετε εσείς και να τον θυμάστε...

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
λυπαμαι , να εχετε υγεια και να τον κρατησετε ζωντανο μεσα σας

δυστυχως μεσα σε ολα αυτα που μαθενουμε απο τους καλυτερους μας φιλους την αγαπη την ευθυνη την ευτυχια στο τελος μας μαθαινουν και την απωλεια :(

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω θα διαφωνησω
πιστευω οτι με την απωλεια αδειαζουμε μεσα μας ποναμε και εχουμε την αναγκη να θρυνησουμε, χρονικα αυτο ειναι αναλογα με το ατομο
οταν τελειωσει ο θρυνος (ο πονος,η αναμνηση βεβαια μενει για παντα)
και αποκτησουμε και παλι δυναμη μεσα μας για να "δωσουμε" τοτε και μονο τοτε ειναι η στιγμη που μπορουμε να εχουμε και παλι σκυλο γιατι αλλιως στην 1η περιπτωση δεν θα "δινουμε" αλλα μονο θα "περνουμε" θα ειναι ο σκυλος ασπιρινη και αυτο ειναι λαθος κατα τη γνωμη μου βεβαια

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Σας ευχαριστώ όλους...
Για άλλο σκύλο δεν το σκεφτόμαστε, εγώ έχω τον Δία και η μητέρα μου πριν λίγο καιρό έγινε γιαγιά. Οπότε ασχολείται με το μωρό και ξεχνιέται...

Τις πρώτες μέρες το ειχε πάρει αρκετά βαριά, ίσως φταίει ότι τον θάψαμε στον κήπο μας και έβγαινε με τις ώρες χάζευε το σημείο όπου τον θάψαμε.

Πρέπει να συνηθίσει σε μια άλλη καθημερίνοτητα,οι κινήσεις που γινόντουσαν "μηχανικά" ας το θέσω, είναι αρκετά δύσκολο να σταματήσουν και το μόνο που της (μας) προκαλούν είναι συναισθηματική φόρτιση, πχ το να μπαίνει στην κουζίνα και να ελέγχει το σημείο δίπλα από το ψυγείο οπου άλλοτε ήταν το μπολ του νερού του γινόταν ασυναίσθητα, τώρα την καταλαβαίνω που και που να κοιτάει εκείνο το σημείο και να "κολλάει" σαν κάτι να μην της πηγαίνει καλά.

Εγώ προσωπικά ξεσπάω στον Δία... τόσες αγκαλιές-λιχουδιές χάδια δεν έχει ξαναδει... Έπαθε και επεφυκίτιδα το σκασμένο και από τον φόβο μου, την πλήρωσε ο κτηνίατρος που πρέπει να με νομίζει για ψυχασθενή πλέον.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συνονόματος με τον δικό μου Ρούντι που έφυγε και αυτός από καρδιακη ανεπάρκεια πριν περίπου 2,5 χρονια..

Στην ίδια φάση και η μητέρα μου με την δικη σου..
και στην ίδια φάση εγώ με τον καινούριο μου σκυλακι το westie μου..
Είναι απίστευτο το τι δύναμη και παρηγοριά σου δίνει η ύπαρξη ενός δεύτερου σκυλιου εκείνη την ώρα..
Εν ολίγης λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου και ναι..σε καταλαβαίνω απόλυτα..:):(

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Λυπαμαι πραγματικα...:(το να χανεις το φιλαρακι σου-συντροφο σου επι τοσα χρονια ειναι πραγματικα πολυ βαρυ...μετριαζεται λιγο με την αφιξη νεου κουταβιου στο σπιτι...

elenian

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2009
29
0
Να τον θυμάστε έτσι χαρούμενο και ευτυχισμένο που ήταν...

Να χαίρεσαι τον Δία σου!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog