Theogoniakennel καλωσόρισμα (και φαινόμενο πλαστών pedigree)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν από F.C.I vs FEDERACIÓN CANINA INTERNACIONAL. admin

.................................................................................................................................................................................

Υπάρχουν πολλα τέτοια φενόμενα, αλλά υπάρχουν και αυτοι που φτίχνουν τα predigree μονοι τους, η και pet shops που τους ζητάνε pedigree και πιάνουν ένα και το δίνουν.... Αλλα και εκτροφείς που σου στέλνουν αρσενικο σκύλο για θηλικο και μετα βγάζουν τρελο και τον κτηνίατρο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και pedigree κανονικότατο που όμως είναι άλλου σκύλου(ο οποίος ή δεν ζεί ή και δεν γεννήθηκε ποτέ)

αλλά το πιό κορυφαίο είναι οι μεσάζωντες.......πολύ σόου

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Υπάρχουν πολλα τέτοια φενόμενα, αλλά υπάρχουν και αυτοι που φτίχνουν τα predigree μονοι τους, η και pet shops που τους ζητάνε pedigree και πιάνουν ένα και το δίνουν.... Αλλα και εκτροφείς που σου στέλνουν αρσενικο σκύλο για θηλικο και μετα βγάζουν τρελο και τον κτηνίατρο
Theogoniakennel, δεν περνάς μια βόλτα απο εδώ (http://www.dogforum.gr/v3/forumdisplay.php?13-Νέο-Μέλος), να μας συστηθείς πρώτα? :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Είναι μιά πάγια τακτική στα περισσότερα φόρουμ να συστηνόμαστε στην ενότητα νέο μέλος και πάντα το λέμε στα νέα μέλη
Έτσι διατηρούμε ένα επίπεδο παρέας όπου οι καινούργιοι πολύ απλά συστήνονται
Νιώθω πως με καλή πρόθεση σας το είπε ο φίλος "συνφορουμίτης"

Επίσης κάτι άλλο πάγιο στα περισσότερα φόρουμ είναι τα κεφαλαία να εννοούν "αγριοφωνάρες"
:)
Το ίντερνετ αφαιρεί απο την επικοινωνία το ύφος και τον τόνο του ομιλούντα και συχνά δημιουργούνται τρύπες στην επικοινωνία-τα smileys και τα λοιπά συμβολα προσπαθούν να καλύψουν αυτήν την αδυναμία του μέσου
:)

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΧΡΗΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ - ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ - Η ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΟΥ- ΑΓΑΠΗΤΕ ALLEGRO -
Το μέλος kokoni σου απάντησε πολύ σωστά.
Οι καλοί τρόποι επιβάλουν να συστηθείς πρώτα, έστω και με τα βασικά, πριν μπεις σε μία συζήτηση. Όπως γίνεται δηλαδή και στις ζωντανές συζητήσεις.
Δεν έγραψα κάτι με σκοπό να σε θίξω και προσπάθησα να το δείξω χρησιμοποιώντας smiley στο τέλος του μηνύματος :D
Απο το ονόμα σου υποθέτω οτι έχεις εκτροφείο και αυτό για μένα είναι ακόμα ένας λόγος να μας συστηθείς καταλλήλως.
Είμαστε μια παρέα εδω όπως θα έχεις καταλάβει και όλοι θα χαρούμε να σε καλωσορίσουμε δεόντως :)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Μια και ζητάτε επιπρόσθετες συστάσεις λέγομαι Καραγιάννης Νικος, ειμαι μέλος του φορουμ εδω και πολλα χρόνια, σημερα λόγω ασθένειας βρίσκομαι σπιτι και δοκίμασα να μπω και δεν θυμόμουνα λόγω ετών απουσίας κωδικούς πρόσβασης, απο τα ιδρυτικά μέλη αυτού που λέγεται οργανομένη Ελληνική κυνοφιλία στην χώρα μας με μια καθαρά ερασιτεχνική εκτροφή με πάμπολες διακρίσεις ανα τον κόσμο, Διεθνης κριτης μορφολογίας με δικάιωμα κρίσης μέχρι και το B.I.S και λάτρης των Ελληνικών φυλών, και κάτοχος - κοκονιου - εδω και 50 χρόνια, και απο τους προτεργάτες της αναγνωρίσεώς τους απο τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος, μαζι με τον κο ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ. Οσο τα κεφαλάια υπάρχει και κατι αλλο το οποίο ισχύει. Με κεφαλαια γράφει καποιος που έχει πρεσβωοπεία σαν και εμενα λόγω ηλικίας ιδίως αν δεν μπορει να μετακινηθει λόγω τραυματισμού και δεν μπορει να φτασει τα γυαλιά του, διοτι ειναι μόνος στο σπιτι και τα σκυλάκια του 15 τον αριθμό δεν εχουν εκπαιδευτει στο να φέρνουν γυαλια.
Συγνόμη για το ειμαι πρεσβιωπας.
Ευχαριστώ πολυ, συγνωμη που σας ενόχλησα.
Νικολαος Ι.Καραγιαννης
theogonia kennel
FCI INT JUDJE

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Theogoniakennel (και πλαστά pedigree)

Μια και ζητάτε επιπρόσθετες συστάσεις λέγομαι Καραγιάννης Νικος, ειμαι μέλος του φορουμ εδω και πολλα χρόνια, σημερα λόγω ασθένειας βρίσκομαι σπιτι και δοκίμασα να μπω και δεν θυμόμουνα λόγω ετών απουσίας κωδικούς πρόσβασης, απο τα ιδρυτικά μέλη αυτού που λέγεται οργανομένη Ελληνική κυνοφιλία στην χώρα μας με μια καθαρά ερασιτεχνική εκτροφή με πάμπολες διακρίσεις ανα τον κόσμο, Διεθνης κριτης μορφολογίας με δικάιωμα κρίσης μέχρι και το B.I.S και λάτρης των Ελληνικών φυλών, και κάτοχος - κοκονιου - εδω και 50 χρόνια, και απο τους προτεργάτες της αναγνωρίσεώς τους απο τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος, μαζι με τον κο ΣΤΕΛΙΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ. Οσο τα κεφαλάια υπάρχει και κατι αλλο το οποίο ισχύει. Με κεφαλαια γράφει καποιος που έχει πρεσβωοπεία σαν και εμενα λόγω ηλικίας ιδίως αν δεν μπορει να μετακινηθει λόγω τραυματισμού και δεν μπορει να φτασει τα γυαλιά του, διοτι ειναι μόνος στο σπιτι και τα σκυλάκια του 15 τον αριθμό δεν εχουν εκπαιδευτει στο να φέρνουν γυαλια.
Συγνόμη για το ειμαι πρεσβιωπας.
Ευχαριστώ πολυ, συγνωμη που σας ενόχλησα.
Νικολαος Ι.Καραγιαννης
theogonia kennel
FCI INT JUDJE
Τι λες βρε Νίκο?
Σιγά μην μας ενόχλησες.

Κάλα αυτό με την πρεσβιωπία δεν το είχα σκευτεί χαχαχαχα :D
Μπορείς να μεγαλώσεις την γραμματοσειρα στον explorer. Θα σε διευκολύνει πάρα πολύ.
Χαίρομαι που (ξανά)είσαι κοντά μας και περαστικά. ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Ελπίζω να μην έχετε (sorry για τον πληθυντικό ευγενείας, μου βγαίνει αυθορμήτως :) ), το ΙΔΙΟ κοκόνι εδώ και 50 χρόνια !!! :eek::eek::D
Μεγάλη μας η χαρά κε. Νίκο (πολύ θα χαρεί ο κος. Γιάννης...:p ) που αποφασίσατε να συμμετάσχετε. Κρίμα που ο λόγος είναι ο τραυματισμός σας. Ευχόμαστε περαστικά και όσο για τα κεφαλαία, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού έχουν έτσι τα πράγματα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε :)
Ελπίζουμε να μας κάνετε παρέα και όταν γίνετε καλά. Είναι πολύ χρήσιμη η συμμετοχή σας :)

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Το κοκκονι που ειναι δίπλα μου τώρα, και οταν λέω δίπλα μου ενοω πάνω στο κρεββάτι ειναι μόλις 17 ετών. Το πρώτο μου κοκκονι το είχαμε πάρει απο το Μαρούσι όταν τότε ηταν χωριό με κανατάδες και γλαστράδες πρίν απο 50 χρόνια απο μιά φιλική οικογένεια ντόπιων Μαρουσιωτών που τα εξέτρεφαν και κρατούσανε βιβλίο γεννων για διή τους χρήση. Τοτε δεν υπήρχε ούτε ο συχωρεμένος σήμερα Μπασουράκος, ούτε ενοείται ο σημερινός ΚΟΕ, και όταν είχες σκύλο μέσα στο σπιτι σε λέγανε τρελό. Για να καταλάβετε τι εννοω όταν εκεινη την εποχη με δαγκωσε σκύλος με πήγαν στο λυσιατρείο, και όσοι βλέπανε το κοκκονι λέγανε οτι ειναι ετσι (παλία τα λεγανε και αλωπεκίδες) γιατι ο μπαμπας του - λεγανε ηταν αλεπός!!! τοσα ξερανε τότε οι ανθρωποι. Τέλος πάντων τώρα ειναι κάπως καλύτερα, εχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε για να αποκτήσουμε υγειή και σωστη κυνοφιλία.
Για να επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα περι της F.C.I και λοιπών παρα- FCI πολοί βγάζουν pedigree, ακόμα και ο ΚΟΜΑΚ τέως μέλος και διεγραμένος σήμερα απο τον ΚΟΕ, Κυνοφιλικος Ομιλος Μακεδονιας βγάζει. Τα πάντα για τα χρήματα γίνονται, σε αυτό οφείλονται και οι τσακομοι και οι κακές σχέσεις αναμεσα σε υποτιθέμενουσς κινόφιλους. Μας λείπει η παιδεία γενικώς και κινοφιλικώς ειδικότερα.
Αν όλοι μας καταλάβουμε τι είναι σκύλος και γιατί εχουμε σκύλο - και ζώα γενικότερα θα γινουμε όλοι καλύτεροι σαν ανθρωποι με όλα τα επακόλουθα.
Το κακό είναι οτι μέσα στο χώρο υπάρχουν πολοι που το ζούν απο αυτό - δεν κατηγορω επαγγελματίες - αυτοι τουλάχιστον το κανουν επίσημα και πληρώνουν και εφορια αλλα μιλάω για παράσιτα που δεν φεύγουν ούτε με ζηζανιοκτόνο και αυτοι ωθούν καλό κόσμο εκτός με όλα τα επακόλουθα. Τι να κανουμε ,όπως καπου διάβασα ελευθερη αγορά εχουμε - κατά την νομοθεσία ο σκύλος ειναι πραγμα- αρα πωλείται σαν πραγμα, τα παράγουν η τα αγοράζουν και τα ... διαθέτουν με κάθε τρόπο ανεβάζοντας τον κύκλο εργασιών τους και την κερδοφορία τους.
Γιατί λοιπόν να μη βγάλουνε και pedigree, οσο και να το πουλήσουν βγαζουν. εδω στο intenet πουλάνε και πανεπιστημιακα πτυχεία, πεντιγρεε δεν θα πουλήσουν!!!
αυτα
καλημερα

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
τι κανεις Κατερινάκι, τον αγαπάς τον clumberino ε?
Οποτε θέλεις ελλα να τον- σε παρει αγκαλιά
Εχει γίνει 40 kgr
μεγάλωσε και αυτός και δεν ειναι και ο μόνος.
Ασπροςασπρος είναι, εγραψε και αυτός την ιστορία του στην Ελλαδα και για την Ελλαδα

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Κάλα αυτό με την πρεσβιωπία δεν το είχα σκευτεί χαχαχαχα :D
Μπορείς να μεγαλώσεις την γραμματοσειρα στον explorer. Θα σε διευκολύνει πάρα πολύ.
Και στο Firefox για να μεγαλώσεις τη γραμματοσειρά πατάς CTRL+ για να την μικρύνεις CTRL-

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Πολλά ευχαριστώ απο όλους εμάς τους υπόλοιπους κοκονομανείς που βοηθήσατε να μην χαθεί και να ξαναγίνει γνωστή στους πολλούς η αξιαγάπητη αυτή φυλή, τα κοκόνια μας.
Φαντάζομαι πως τόοοοτε πριν 50 χρόνια που αποκτήσατε την κοκόνα σας(είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν θηλυκό,δεν ξέρω γιατί) την πήρατε χωρίς να γνωρίζεται περι φυλών κλπ
αλήθεια υπήρχαν άλλα μικρόσωμα σκυλιά στην τότε Αθήνα? το 1960 περίπου να υπολογίσω? συναντούσε κανείς ποτέ σκύλο κάτω τον δέκα κιλών που δεν ήταν κοκόνι ή κοκονοειδές?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι Σπέτσες ήταν γεμάτες από κοκόνια και μάλιστα τότε ,το 1975 και μετά δεν γνωρίζαμε τα κοκόνια και λέγαμε όλοι τα γνωστά "κοντοπόδαρα" σκυλιά των Σπετσών!!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Και στο Firefox για να μεγαλώσεις τη γραμματοσειρά πατάς CTRL+ για να την μικρύνεις CTRL-
Εκτός αν έχεις Μακ όπως εγώ και τότε πατάς μηλαράκι και αναλόγως + ή - . :) Καλωσήρθατε κύριε Νίκο. Συμφωνώ με τα όσα γράψατε. :) Και περαστικά...

Όσο για τα καημένα τα κοκόνια, περάσανε τα γνωστά που περάσανε και τα Μούφια μέχρι να αναγνωριστούν. Μπλε σκυλάκια τ' ανεβάζανε, μπλε σκυλάκια τα κατεβάζανε κι ας μην ήτανε όλα τους μπλε μερλ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πότε να άρχισαν να εισάγονται μαζικά κατοικίδια σκυλιά στην Ελλάδα?
να θεωρήσουμε ότι μέχρι τότε τα κοκόνια διατηρούνταν χωρίς σοβαρές επιμιξίες?

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Τα πάντα για τα χρήματα γίνονται, σε αυτό οφείλονται και οι τσακομοι και οι κακές σχέσεις αναμεσα σε υποτιθέμενουσς κινόφιλους. Μας λείπει η παιδεία γενικώς και κινοφιλικώς ειδικότερα.
Καλημέρα κι από μένα και να σας καλωσορίσω κι εγώ :)
Με αυτά σας τα λόγια τα είπατε όλα!

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Μαζικες εισαγωγές αρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του 80 λόγω και γνωστών κοσμοιστορικών γεγονότων που συνέβησαν τότε
Τα κοκόνια όμως είχαν προβλήματα απο τη δεκαετία του 60 στην Αττική λόγω της αστικοποίησης και οικοπεδοποίησης που έγινε τότε αλλα λόγω και της μόδας που καθε τι ξενόφερτο ήταν αρεστο- βλέπε Ελληνικες ταινείες που πετάγανε το χειροποίητο σαλονάκι που ήταν και ξυλόγληπτο για να αγοράσουν Δανέζικο - ετσι τα λέγανε τότε - άτεχνα ίσιια απο το - πολύτιμο ξύλο νοβοπαν ... ροκανιδια με κόλα.
Πάντως και εγώ στα τέλη του 70 είχα κανίς μαύρο τη beauty- πέθανε το 1989 τον Σεπτέμβριο.
Η Ελληνική ύπαιθρος εγκαταλήφθηκε, η Αττική αστικοποιήθηκε, τα σπίτια έγιναν πολυκατοικίες και τα κοκόνια χαθήκανε.
Τα κοκόνια δεν χαθήκανε απο επιμηξίες αλλα τα έφαγε η ασκικοποίηση και ο μοντερνισμός - κατα την άποψη μου
Απο επιμηξίες είχανε πρόβλημα σκυ΄λιά κυρίως εργασίας που νομίζανε ότι θα τα κάνουν καλύτερα βάζοντας τους ξένα αίματα. Πχ ο ινηλάτης θα κυνηγήσει καλύτερα αν του βάλουμε seguzi η ο ποιμενικος θα γίνει καλύτερος αν τοθ βαλουμε σαλπλανινατς στη βόρειο Ελλαδα η κάτι άλλο που υπήρχε στο νότο κτλπ
Μάλον όμως πρέπει να κάνουμε ένα αλλο χώρο για τέτοιες συζητήσεις - ειναι κλασικα και εκ πεποιθήσεως νομοταγής και δεν θέλω να με κατηγορήσουν ότι γράφω - εκτός θέματος - αν και νέος - με ασπρα μαλια και με κόρη της παντριάς.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Αληθεια τι σημαινει κοκκονι? μηπως σχέτιζεται με την καθαρα Ελληνικη εκφραση - κοκκονα μου- ειναι καλο να γνωριζεις την γλωσσα αν και σημερα μπορει να ονομασαμε την αγραμματοσινη μας δημοτικη. Κοκονι - μηπως έχει σχεση με τη λέξη οικος- και μικρος κατοικηδιος Ελληνικος?Το κοκκονι ειναι ο οικιακος σκύλος συντροφιας- βλεπε και εικονες απο Ελληνικα μουσεία με απεικονίσιες σε αναγλυφα, μια και καθαρα ζωγραφικά θέματα δεν έχουν σωθεί απ οσο ξερω
Και αλεπουδόσκυλα τα λέγανε και για τον δικό μου λέγανε οτι ειναι ετσι γιατί ο πατέρας του μπορει να ηταν ... αλεπός.... και σκύλος της Μιλητου με οπιες διαφορες μπορει να ειχαν. Εστι και αλιώς υπήρχε καποια διαφορα απο χωριό σε χωριό- τύπο το λέμε σημερα-Πραγματικα υπήρχε σκύλος που ζούσε στα σπιτια για συντροφιά, αυτό έχει σημασία και αυτό δείχνει και το επίπεδο της περιοχής (Μεσσογειου) που ηταν περιοχή σε μεγάλο βαθμό επηρεασμένη για να μην το πω διαφορετικα - (προσέχω όσο μπορω τίς εκφράσεις μου) -κατι που μπορει και να ειναι εκτός κανονισμων-απο Ελληνικο στοιχείο, και είχαν σκύλο και για το σπίτι και οχι για εργασία και χρηση- Για συντροφια και χαιδολογημα- αλληθεια απο που το ονομα bichon? frise maltise havanais bolognese και ολα τα σχετικα ακόμα και το petit chien lion (δείτε το ακουρευτο) ? μηπως bichonais στα Γαλλικα σημαινει χαιδολογώ? Και ποια η καταγωγή τους?Τα μαρμαρα λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια- και σώζοναται τέτοια που τη γραφουν εδω και χιλιάδες χρονια, αρκεί καπιος να έχει τη διάθεση να τη διαβάσει, δεν χρειάζοναται γνώσεις απλα διάθεση και θέληση.