Το κοκκονι που ειναι δίπλα μου τώρα, και οταν λέω δίπλα μου ενοω πάνω στο κρεββάτι ειναι μόλις 17 ετών. Το πρώτο μου κοκκονι το είχαμε πάρει απο το Μαρούσι όταν τότε ηταν χωριό με κανατάδες και γλαστράδες πρίν απο 50 χρόνια απο μιά φιλική οικογένεια ντόπιων Μαρουσιωτών που τα εξέτρεφαν και κρατούσανε βιβλίο γεννων για διή τους χρήση. Τοτε δεν υπήρχε ούτε ο συχωρεμένος σήμερα Μπασουράκος, ούτε ενοείται ο σημερινός ΚΟΕ, και όταν είχες σκύλο μέσα στο σπιτι σε λέγανε τρελό. Για να καταλάβετε τι εννοω όταν εκεινη την εποχη με δαγκωσε σκύλος με πήγαν στο λυσιατρείο, και όσοι βλέπανε το κοκκονι λέγανε οτι ειναι ετσι (παλία τα λεγανε και αλωπεκίδες) γιατι ο μπαμπας του - λεγανε ηταν αλεπός!!! τοσα ξερανε τότε οι ανθρωποι. Τέλος πάντων τώρα ειναι κάπως καλύτερα, εχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε για να αποκτήσουμε υγειή και σωστη κυνοφιλία.
Για να επανέλθουμε στο αρχικό μας θέμα περι της F.C.I και λοιπών παρα- FCI πολοί βγάζουν pedigree, ακόμα και ο ΚΟΜΑΚ τέως μέλος και διεγραμένος σήμερα απο τον ΚΟΕ, Κυνοφιλικος Ομιλος Μακεδονιας βγάζει. Τα πάντα για τα χρήματα γίνονται, σε αυτό οφείλονται και οι τσακομοι και οι κακές σχέσεις αναμεσα σε υποτιθέμενουσς κινόφιλους. Μας λείπει η παιδεία γενικώς και κινοφιλικώς ειδικότερα.
Αν όλοι μας καταλάβουμε τι είναι σκύλος και γιατί εχουμε σκύλο - και ζώα γενικότερα θα γινουμε όλοι καλύτεροι σαν ανθρωποι με όλα τα επακόλουθα.
Το κακό είναι οτι μέσα στο χώρο υπάρχουν πολοι που το ζούν απο αυτό - δεν κατηγορω επαγγελματίες - αυτοι τουλάχιστον το κανουν επίσημα και πληρώνουν και εφορια αλλα μιλάω για παράσιτα που δεν φεύγουν ούτε με ζηζανιοκτόνο και αυτοι ωθούν καλό κόσμο εκτός με όλα τα επακόλουθα. Τι να κανουμε ,όπως καπου διάβασα ελευθερη αγορά εχουμε - κατά την νομοθεσία ο σκύλος ειναι πραγμα- αρα πωλείται σαν πραγμα, τα παράγουν η τα αγοράζουν και τα ... διαθέτουν με κάθε τρόπο ανεβάζοντας τον κύκλο εργασιών τους και την κερδοφορία τους.
Γιατί λοιπόν να μη βγάλουνε και pedigree, οσο και να το πουλήσουν βγαζουν. εδω στο intenet πουλάνε και πανεπιστημιακα πτυχεία, πεντιγρεε δεν θα πουλήσουν!!!
αυτα
καλημερα