The Doberman .

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Είχα την εντύπωση, πως 2000 euro θα μου εφταναν για
1. το κουτάβι
2. την εκπαίδευση
3. κόψιμο αυτιών ουράς

Πέφτω πολύ εξω?
οχι!και ποιο λιγα θα ελεγα! αν και δεν θυμαμαι καλα το ποσο για το κοψιμο αυτιων ξερω γεννα

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
Ευχαριστώ για τισ απαντήσεις σας.
Σήμερα μίλησα με εκτροφέα !
Δεν ήθελε να μου πει τιμη :/ . Πόσα να περιμένω περίπου? Τα διπλάσια απο το pet shop? Eπίσης τιμη για κόψιμο αυτιών, ουράς, εκπαίδευση? Όπως καταλαβαίνετε τα χρήματα είναι ένας σημαντικός παραγοντας.
Και πάλκ ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Συνήθως οι σωστοί εκτροφεις τα δινουν με κομμενα και ολα αυτα μεσα στην τιμη .

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Η εκπαιδευση ειναι αλλο θεμα...
Ελληνικης εκτροφης κουταβι πανω απο 1000 ευρω -εκτος της εκπαιδευσης που ειναι αλλο κεφαλαιο- ειναι υπερβολικο για μενα. Χωρις να υποτιμω καθολου την ελληνικη εκτροφη, αντιθετα.

posotikh

Member
15 Αυγούστου 2009
10
0
Μιλας μονο για την φυλή μας ετσι?

Ναι, μόνο για doberman.
Mίλησα με ξανά με εκτροφέα. Οι γέννες των σκύλων του ειναι στις top τησ ευρώπης. Τα είδα ο ίδιος online. Αναθεώρησα και λεω να δώσω παραπάνω λεφτα. Μία φορά παίρνειw σκύλο και τον κρατάς 15 χρόνια. Τι θα πρέπει να προσέξω στη μορφολογία του σκύλου για να ξέρω πως δ με κλέβει ο εκτροφέας? Δλδ το σκυλί να αξιζει όντωσ 2000 euro και όχι 1000..

Kαι πάλι ευχαριστώ..

(Δουλεύω ταυτόχρονα, γι'αυτό και τα συντακτικά λάθη :p)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Ναι, μόνο για doberman.
Mίλησα με ξανά με εκτροφέα. Οι γέννες των σκύλων του ειναι στις top τησ ευρώπης. Τα είδα ο ίδιος online. Αναθεώρησα και λεω να δώσω παραπάνω λεφτα. Μία φορά παίρνειw σκύλο και τον κρατάς 15 χρόνια. Τι θα πρέπει να προσέξω στη μορφολογία του σκύλου για να ξέρω πως δ με κλέβει ο εκτροφέας? Δλδ το σκυλί να αξιζει όντωσ 2000 euro και όχι 1000..

Kαι πάλι ευχαριστώ..
Εγω θεωρω οτι τα λεφτα ειναι υπερβολικα πολλα. με τοσα παιρνεις απο τοπ εκτροφειο του εξωτερικου. με 2000 χιλιαρικα θα πρεπει να σου δωσει το καλητερο απο την γεννα, το οποιο θα πρεπει να εχει εξαιρετικες προοπτικες. αν και καταλαβαμε ολοι με ποιον εχεις μιλησει. θεωρω οτι με λιγοτερο απο μισα λεφτα βρισκεις κατι εξισου καλο. τι να προσεξεις τωρα

• ρωτα (αλλα ψαχτω και εσυ) ποτε πεθαιναν οι παππουδες και οι προπαππουδες.κατω απο 7 εχεις προβλημα
  • μεχρι τι ηλικια επαιζαν
  • κρισεις απο εκθεσεις
  • εξετασεις υγειας (δυσπλασιες κλπ κλπ)
  • στο κουταβι κοιτας (και ελπιζω να τα εξηγησει καλητερα ο κυριος βασιλης (μπασκαλ)) παραληλιες στο κεφαλι, μπροστα και πισω γωνιωσεις ( οι πισω ειναι σχετικα ευκολο, οι μπροστα επιστημη)

posotikh

Member
15 Αυγούστου 2009
10
0
Επίσης, ο εκτροφέας μου είπε να μην το πάω σε εκπαιδευτήριο (!!!), αλλά να το εκπαιδέυσω μόνος μου και θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Ισχύει?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Επίσης, ο εκτροφέας μου είπε να μην το πάω σε εκπαιδευτήριο (!!!), αλλά να το εκπαιδέυσω μόνος μου και θα έχω καλύτερα αποτελέσματα. Ισχύει?
οχι βεβαια ! εκτος και εαν εχεις εκπαιδευσει πολλα σκυλια και εχεις βγαλει καμια σχολη της προκοπης

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Βρε παιδιά το πόσα θα δώσει είναι το σημαντικό ή το που θα τα δώσει και τι θα πάρει;

Διαβάζω:

1000 ευρώ είναι καλά;
Αναθεώρησα θα δώσω 2000, καλύτερα δεν είναι;
Πόσο κάνει το κόψιμο αυτιών;
Πόσο κάνει το κόψιμο ουράς;
Πόσο κάνει...;
Σου λέω και εγώ αντέ και δίνεις και 5000 ευρώ, ξέρεις που να πας να τα δώσεις;

Γνωρίζεις πως να διακρίνεις/διαλέξεις τον "καλό", "σωστό", που να σου ταιριάζει, εκτροφέα;

Γνωρίζεις να διακρίνεις γιατί ένα κουτάβι κοστίζει 300 ευρώ και ένα άλλο μπορεί να κοστίζει 1000 ευρώ;

Ακόμα πιο σημαντικό ίσως...Γνωρίζεις για πιο λόγο θες να διαθέσεις 1000-2000 ευρώ για κουταβάκι Ντόμπερμαν;

Τι σκοπούς/σχέδια έχεις για τον σκύλο;...Εκθέσεις;...Εργασία;...Ζευγάρωμα;...Απλά σύντροφο;...Φύλακα σε κτήμα;...Σε διαμέρισμα;...

Με λίγα λόγια, το "κομπόδεμα" σου των 2000 ευρώ είναι καλό...οι γνώσεις σου λείπουν για να το διαθέσεις κατάλληλα.Οι ερωτήσεις που κάνεις δεν σου προσφέρουν και μεγάλη γνώση (πόσο κάνει το ένα, πόσο κάνει το άλλο).Σκέψου και απάντησε στα παραπάνω, όσο πιο αναλυτικά γίνετε και τότε κάτι μπορεί να κερδίσεις.

Επίσης, για κάθε ερώτηση που κάνεις και για κάθε "γνώση" που αποκομίζεις βάζε στον κουμπαρά 1 ευρώ...Θα αυξάνεται και το κεφάλαιο μαζί με τις γνώσεις σου. :)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Υπαρχουν σκυλια τα οποια κοστιζουν και 30.000 Euro(και βαλε) και τι εγινε?Τα συγκεκριμενα ειναι top επιβητορες των top εκτροφειων του κοσμου,πολυ-πρωταθλητες σε εκθεσεις μορφολογιας αλλα και εργασιας,απαλλαγμενα απο οποιαδηποτε ασθενεια του τυπου(δυσπλασια ισχυου κλπ) και αλλα πολλα.Εσυ δεν θες κατι τετοιο...εσυ θες ενα καλο πραγματικα κουταβι σε μορφολογια και προ παντων (κατα την γνωμη ειναι και το σημαντικοτερο) σε χαρακτηρα,αλλα και να εισαι σιγουρη οτι το κουταβι που αγοραζεις τα "αξιζει" τα χρηματα του (σχεση ποιοτητος-τιμης).Ψαξε και αλλο,ρωτα ανθρωπους που εχουν Doberman εδω μεσα(οπως εχεις ηδη κανει που σωστα) αλλα και κανενα γνωστο αν εχεις,δες πανω απο ενα εκτροφεια για να εχεις το μετρο συγκρισης και τελος θα εισαι ετοιμη να προβεις στην επιλογη σου.Παλι με βαση την δικη μου αποψη,μεχρι 1200 ευρο να δωσεις παραπανω το θεωρω υπερβολη.Σου ευχομαι καλη επιλογη!:)

*πολυ σωστα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γειά μετά από πολύ καιρό!!!!

Ήθελα κι εγώ να προσθέσω πως γενικώς ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρεις" και στην αγορά κουταβιού (μέσα σε λογικά πλαίσια φυσικά).

Η τιμές κυμαίνονται γύρω στα χίλια ευρώ για τα περισσότερα κουτάβια καλής ποιότητας από σωστά εκτροφεία, των περισσοτέρων φιλών.

Η άψοψή μου είναι όμως πως δεν είναι μόνο τα λεφτά το θέμα.
Πρέπει να μάθει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής (που δεν θέλει να πιαστεί κορόϊδο) ποιές είναι οι λεπτομέριες που πρέπει να προσέξει στους ΓΟΝΕΙΣ του κουταβιού, ώστε να μειώσει το ρίσκο του.

Όταν μιλάμε για μεγαλόσωμες φυλές με ένστικτα προστασίας, επιβάλλετε ακόμη περισσότερο να ξέρουμε τη φυλή και να κρίνουμε χαρακτήρες γονέων. Επίσης, τα προβλήματα υγείας στους μεγαλώσομους σκύλους κοστίζουν πιο ακριβά απ' ότι στους μικρότερους και αυτό κάνει ακόμη πιο απαραίτητο να διαλέξουμε με προσοχή τον εκτροφέα που θα εμπιστευτούμε. Δηλαδή, ένα "φτηνό" κουτάβι (ή και ακριβό ανήθικου εκτροφέα!), πιο συχνά (στατιστικά) σου κοστίζει μια περιουσία σε χρήματα ΚΑΙ ψυχική ωδύνη.

Γνωρίζω πως δεν θέλουν όλοι τον σκύλο που θα σαρώνει στις εκθέσεις.
Οι περισσότεροι θέλουν απλά έναν ΚΑΛΟ ΣΚΥΛΟ, πάνω απ' όλα, που θα αντιπροσωπεύει τι φυλή του, χωρίς να τους πολυ-σπάει τα νεύρα (και την τσέπη).

Και αυτόν όμως, αν δεν θέλεις να το αφήσεις καθαρά στην τύχη, θα τον βρεις σε καλό εκτροφείο. Εκτροφείο με φήμη και συνέπεια και εμπειρία και ηθική. Κάποιο που θα σε αφήσει να γνωρίσεις όσους συγγενείς του κουταβιού σου θέλεις. Με εκτροφέα που θα απαντάει στις ερωτήσεις στου με ελικρήνεια κι αποδείξεις.

Ολ' αυτά ΑΦΟΥ φυσικά μάθεις αρκετά για την φυλή ώστε να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις.

Και τέλος,
Προσωπική μου άψοψη για τα Dobermann είναι η εξής:

Είναι από τους καλύτερους σκύλους στον κόσμο
και από τους χειρότερους. Έχω εκπαιδεύσει όλων των ειδών.

Παίζει ΤΕΡΑΣΤΟ ρόλο η εκτροφή. Δεν χτίζεις κάστρα στην άμμο.

Από εκεί και πέρα, το πως θα αναθρέψει/κοινονικοποιήσει/εκπαιδεύσει ο νέος ιδιοκτήτης το "τέλειο" κουτάβι του, είναι ακόμη πιο σημαντικό. Ο έμπειρος εκτροφέας το γνωρίσει αυτό καλά, και δεν "πασάρει" κουτάβι στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
30.000 ούρα για ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ?! Ο ακριβότερος που έχω δει στην Αμερική είναι σούπερ εκπαιδευμένος Αυστραλέζος για να μαζεύει πρόβατα και άλογα προς 25.000 δολλάρια. Όμως μιλάμε τώρα για πολύ σοβαρό Αυστραλέζο με εγγυήσεις και έτσι διότι για τον κτηματία/καομπόυ/κλπ. είναι πολύ σημαντικό να έχει το σωστό σκύλο όπως και το σωστό γεωργικό μηχάνημα.

Καλώς μας ήρθες πίσω Στέλλα! :)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Σε αυτές τις τιμές, δεν πληρώνεις για τον σκύλο.

Πληρώνεις για το αίμα (τα ωάρια και το σπέρμα) που κουβαλάει.
Πληρώνεις για το μέλλον και τα κουτάβια που θα βγάλει αυτός και τα δυσέγγονά του.

Και ρισκάρεις ΠΟΛΥ φυσικά (γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ σκύλος δεν κάνει μόνος του κουτάβια, κι ούτε σου εγγυάται η φύση πως θα παράγει πάντα τέτοια ποιότητα). Κάνεις "ότι περνάει από το χέρι σου" λες και μερικές προσευχές και προσπαθείς να μην απογοητεύεσαι από τις ΠΟΛΛΕΣ φορές που θα αποτύχει το "πείραμα". Γιατί; Γιατί αγαπάς την φυλή και θέλεις να την βελτιώνεις συνεχώς.

Last edited:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Γειά μετά από πολύ καιρό!!!!

Ήθελα κι εγώ να προσθέσω πως γενικώς ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρεις" και στην αγορά κουταβιού (μέσα σε λογικά πλαίσια φυσικά).
Και ομως εγω πιστευω οτι ισχυει το "παιρνεις οτι ξερεις"

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Θυμαμαι πριν μερικα χρονια (8-9 περιπου) το καλυτερο Boxer που ειχε εισαχθει ποτε στην Ελλαδα (υπαρχει και φωτο του σε τευχος της "Κυνολογιας" ) απο το εκτροφειο Pieria Dogs (ειχα σκυλο απο το συγκεκριμενο εκτροφειο) το οποιο ουτε λιγο -ουτε πολυ κοστιζε 11 μυρια τοτε!!!Ομως μιλαμε για ζωνταντο προτυπο της φυλης...ειχα μεινει αναυδος οταν τον ειχα δει.Την 1η μερα που ηρθε εγινε απλα ΠΑΝΙΚΟΣ στην χωρα μας.Πηγαν περιοδικα(κυνολογια κλπ),αλλα εκτροφεια κλπ να τον δουν και την επομενη μερα (ειτε θελετε το πιστευετε,ειτε οχι) πεθανε απο ματι.Καμια αιτια θανατου δεν εδειξε η νεκροψια......

Ευτυχως που ειπε η Σαρα οτι εισαι κοπελα (Στελλα) γιατι ημουν ετοιμος να κανω πατατα και να σε προσφωνησω αντρα :p

Ενα μονο εχω να προσθεσω σε οσα εγραψες: πολυ "περιεργη" φυλη τα doberman και ιδιοτροπη,γι'αυτο ειμαι φειδωλος στις συμβουλες μου :-|

posotikh

Member
15 Αυγούστου 2009
10
0
Υπαρχουν σκυλια τα οποια κοστιζουν και 30.000 Euro(και βαλε) και τι εγινε?Τα συγκεκριμενα ειναι top επιβητορες των top εκτροφειων του κοσμου,πολυ-πρωταθλητες σε εκθεσεις μορφολογιας αλλα και εργασιας,απαλλαγμενα απο οποιαδηποτε ασθενεια του τυπου(δυσπλασια ισχυου κλπ) και αλλα πολλα.Εσυ δεν θες κατι τετοιο...εσυ θες ενα καλο πραγματικα κουταβι σε μορφολογια και προ παντων (κατα την γνωμη ειναι και το σημαντικοτερο) σε χαρακτηρα,αλλα και να εισαι σιγουρη οτι το κουταβι που αγοραζεις τα "αξιζει" τα χρηματα του (σχεση ποιοτητος-τιμης).Ψαξε και αλλο,ρωτα ανθρωπους που εχουν Doberman εδω μεσα(οπως εχεις ηδη κανει που σωστα) αλλα και κανενα γνωστο αν εχεις,δες πανω απο ενα εκτροφεια για να εχεις το μετρο συγκρισης και τελος θα εισαι ετοιμη να προβεις στην επιλογη σου.Παλι με βαση την δικη μου αποψη,μεχρι 1200 ευρο να δωσεις παραπανω το θεωρω υπερβολη.Σου ευχομαι καλη επιλογη!:)

*πολυ σωστα.

To καλύτερο post στο topic μου. Ειπες όσα ηθελα να ακουσω. Σ'ευχαριστω πολυ. Δ θέλω σκυλο για εκθεσεις κλπ, αρα δ με ενδιαφερι τοσο η μορφολογια του. Δεινω πολυ περισσοτερη σημασια στο χαρακτηρα του. Και πάλι σ'ευχαριστω, όπως και ευχαριστώ ολους σας.

αααα και by the way, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ FEMALE!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Θα συμφωνησω με την Ζιβαγκο οσον αφορα τα γενικα για τη φυλη.

Παντως οντως υπαρχει στη χωρα αυτη τη στιγμη ΜΙΑ γεννα με πιθανα πολυ σοβαρα ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ αποτελεσματα - αλλα τα 2000+ ειναι πολλα για καθε γεννα και καθε κουταβι απο οποιουσδηποτε γονεις και απο οποιον εκτροφεα - αποψη μου.Παρολα αυτα δεν ειμαι αρνητικος αν καποιος θελει να δωσει τοσα.Να θυμασαι ομως οτι τα κουταβια ειναι κλειστα βιβλια - πολλα δεν εξελισσονται οπως δειχνουν.
Το βασικο αν αποφασισεις να τα δωσεις ειναι να μπορεις η να σε βοηθησει καποιος να ελεγξεις αυτοπεποιθηση - χαρακτηρα, (κανενας σκυλος δεν γινεται πρωταθλητης χωρις εξετασεις χαρακτηρα οσο ομορφος κι αν ειναι) και αρτιοτητα οσον αφορα οδοντοφυια (σωστο αριθμο δοντιων και συγκλιση κοπτηρων) και ορχεις αν ειναι αρσενικο.

posotikh

Member
15 Αυγούστου 2009
10
0
Ο εκτροφέας που μου είπε για τα 2000 euro, μου είπε επίσης πως το θυληκό που θα γεννήσει, το αγορασε 25.000 euro και το έβγαλε στο εξωτερικό για να το ζευγαρώσει. Ακόμη, ήταν στην πρώτη τριάδα σε πανευρωπαικό διαγωνισμό. Τέλος, ρώτησα την ηλικία του θυληκου, και μου είπε πως ειναι 6.5 χρονών. Νομίζω πως οι καλύτερες γεννες ειναι μεχρι τα 3 περίπου. Κάνω λάθος?