testing the puppy

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
βρηκα ενα τεστ για κουταβια και ειναι 2 σημεια που δεν ποιανω και θελω την βοηθεια σας .

Test 5. (Paw pressure - 10 seconds)

* Allows it calmly and confidently (positive)
* Defends himself energetically and aggressively (positive)
* Pulls briefly, then allows it calmly and confidently.
* Shows unsureness and clear inhibition, tries to free himself.
* Panicky behavior, clear fear.

τι εννοει με αυτο ?

Test 9. Making attraction with the box, then pulling the box up (Nerves)

* Watches the box for a long time (more than 5 seconds) without letting himself be distracted.
* Watches the box briefly, then jumps and barks at the box.
* Watches the box briefly, becomes distracted and then watches the box again.
* Watches the box only briefly, then is no longer interested

το μποξ τι ειναι ?

εδω ειναι ολο το τεστ
http://www.leerburg.com/puppytest1.htm

isalasi

Well-Known Member
5 Ιανουαρίου 2007
86
0
ΑΘΗΝΑ
Για το τεστ Νο5 : Πιθανόν είναι οι αντιδράσεις του κουταβιου όταν του πιέζεις την πατούσα.
Για το Νο9 ίσως πρόκειται για ένα κοινό κουτί.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
sir-elric αυτό που θέλει να ελέγχει με το test 9 είναι η συγκέντρωση για box μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μπάλα σε σχοινί την οποία κουνάς αργά, εγώ αυτό καταλαβαίνω...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
lone wolf said:
sir-elric αυτό που θέλει να ελέγχει με το test 9 είναι η συγκέντρωση για box μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μπάλα σε σχοινί την οποία κουνάς αργά, εγώ αυτό καταλαβαίνω...
Το πρωτο πως το κανει ? με το σκυλι πλατη κατω ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ με τον Isalasi και την lone wolf.
“Paw” είναι η πατούσα του κουταβιού και το test αφορά στις πιθανές αντιδράσεις του ζώου όταν νιώσει πίεση στο πέλμα του.
Σχετικά με το test 9, νομίζω και ‘γω πως πρόκειται για ένα μικρό άδειο κουτί. Ίσως να είναι συνέχεια του test 8 που αναφέρει «Cigarette pack - empty box.»

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Σχετικά με το paw test βρήκα αυτό: "Touch a paw, then press between the pads gently. The responses you get and how quickly you get them can reflect a pup's tendency towards submission, dominance, independence, or a more normal temperament."

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ στο τεστ που κάνω έχει αυτό

Touch Sensitivity:
Take puppy's webbing of one front foot and press between finger and thumb lightly, then more firmly till you get a response, while you count slowly to 10. Stop as soon as puppy pulls away or shows discomfort.

Με αυτό βλέπεις τον βαθμό ευαισθησίας στην αφή. Αναλόγως με τον χρόνο αντίδρασης κατατάσσεται σε μια κλίμακα από υποτακτικό εώς κυριαρχικό και ανεξάρτητο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nα ρωτήσω τώρα κάτι παιδιά??

Η δικιά μου sir είναι διαθέσιμη, αν θές, χωρίς πλάκα ... αλλά θέλω να δώ τί θα βγάλεις ... και επίσης που αλλού εφαρμόζεται στην πράξη ...

ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ να τα κάνεις όλα αυτά??

Ο απλός ιδιοκτήτης ΠΩΣ μπορεί να τα κάνει, και ΠΟΥ θα του χρησιμεύσουν?

Ο εκπαιδευτής ΓΙΑΤΙ να τα κάνει, αφού δεν επιλέγει ζώο?

Ο εκτροφέας ΓΙΑΤΙ να τα κάνει, αφού γνωρίζει ένα ένα τα κουτάβια για 2 μήνες και τα παρατηρεί?

Τελικά ΠΟΙΟΣ θα τα κάνει αυτά σε ΠΟΙΑ γέννα και με τί ΣΚΟΠΟ??

Η απάντησή μου είναι, σε κέντρα αναπαραγωγής σκύλων για τυφλούς - ναρκωτικά - διασώστες κλπ κλπ .... μόνο.

Προσοχή ... με τον οδηγό δίπλα και χωρίς εμπειρία δεν κρίνεται ΤΙΠΟΤΑ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Με αυτό βλέπεις τον βαθμό ευαισθησίας στην αφή. Αναλόγως με τον χρόνο αντίδρασης κατατάσσεται σε μια κλίμακα από υποτακτικό εώς κυριαρχικό και ανεξάρτητο.
Το κουτάβι την προηγούμενη έπαιζε με το αδερφάκι του και δαγκωνόντουσαν στα ποδια ------- μεγαλύτερη ευαισθησία.

Θα το ξεχάσει σε μία μέρα.

Το κουτάβι είναι αδιάθετο και δεν αντιδρά -------- μικρότερη ευαισθησία

Αυριο θα αντιδράσει.

Σε όλα τα παραδείγματα υπάρχουν αλλά ...

κοινώς bullshits :D ... φτιάξε περιβάλλον μη επιβαρυντικό, σταθεροποίησε με προσεκτικές αναπαραγωγές σχεδιασμένες από επιστημονικά κέντρα, γνώριζε ΑΡΙΣΤΑ τον χαρακτήρα 60 προγόνων και άλλων τόσων αδερφών και θείων και ΜΠΟΡΕΙ τότε, να ξεχωρίσεις καλά τα κουτάβια μίας γέννας μεταξύ τους

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
denis said:
Nα ρωτήσω τώρα κάτι παιδιά??

Η δικιά μου sir είναι διαθέσιμη, αν θές, χωρίς πλάκα ... αλλά θέλω να δώ τί θα βγάλεις ... και επίσης που αλλού εφαρμόζεται στην πράξη ...
δεν θα με κανεις ροτβαιλερα οσο και να κτυπιεσαι !νομιζεις οτι δεν καταλαβα το σχεδιο ελα να δεις κανα κουκλι με καλα νευρα να κολησεις!!χα ΑΒ θα παρω οτι και να κανεις :lol:

denis said:
Τελικά ΠΟΙΟΣ θα τα κάνει αυτά σε ΠΟΙΑ γέννα και με τί ΣΚΟΠΟ??

Η απάντησή μου είναι, σε κέντρα αναπαραγωγής σκύλων για τυφλούς - ναρκωτικά - διασώστες κλπ κλπ .... μόνο.
το αρθρο εχει σαν τιτλο Puppy Test Evaluation for Police or Sports Dogs!ισως να μπορουσε να βοηθησει σε πετιπτωση που ο εκτροφεας ειναι ασχετος ή δεν το εμπιστευεται καποιος απολυτα ! τωρα ποιος αισθανεται να το κανει...................................

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πήγαινε σε έναν σοβαρό εκτροφέα και πές του να κάνεις αυτά ....

Θα περάσετε πολύ καλά .... :D

Και ο ίδιος να τα κάνει, πάλι περίεργο είναι ... :?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
denis said:
Δεν ήξερα ότι είσαι τόσο ασταθής χαρακτήρας ... πλάκα πλάκα για κόκερ νόμιζα ότι πάς χτές :lol: :lol: :lol:
ρε αντε απο εδω ειναι γνωστο της πασης οτι ο επομενος σκυλος θα ειναι ΑΒ ειτε απο σκοτ, kingheaven, true great, kura ή καποιο μιξ αυτων !ΤΕΛΟΣ

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog