Συμφωνω απόλυτα μαζί σου,και προσπαθώ το μάθημα ζωής όσο αφορά τα αδέσποτα να το περνάω καθημερινα στα παιδια μου,με την συζήτηση σχετικά με την ανευθυνότητα των ανθρώπων! Για να σε προλάβω ήδη έχω ψάξει και στην φύλο ζωικη της περιοχής μου για ημιαιμο!Απο την άλλη δεν θεωρώ ανήθικο να θέλω να αποκτήσω ένα σκυλάκι απο μια συγκεκριμένη ράτσα!Απλα θέλω να γίνει με τον σωστό τροπο και να εξασφαλίσω ότι το φιλαράκι που θα έρθει στο σπίτι μας θα ειναι υγιέστατο πάνω απο όλα! Και για αυτό αλλά και για μας για να μην πάρουμε καμία απογοήτευση με ...........κούφια η ώρα!!!!,
Κάθε άλλο παρά ανήθικο είναι να θες να αποκτήσεις μια συγκεκριμένη φυλή, ειδικά αν γίνει με το σωστό τρόπο. Απλά σου πρότεινα μια εναλλακτική σε περίπτωση που δεν τη γνώριζες.
Σημασία έχει ότι και αν διαλέξεις να το θες πραγματικά γιατί δεν θα είναι κάτι εφήμερο αλλά μια σχέση ζωής για τα επόμενα 10+ χρόνια.
Όσο για το θέμα της υγείας ένα θα σου πω. Ο σκύλος είναι λαχείο.
Θεωρητικά ένας σκύλος που προέρχεται από κάποιον σωστό εκτροφέα και εφόσον έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις στους γεννήτορες για να κριθούν άξιοι αναπαραγωγής έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει κάποια προβλήματα υγείας.
Αυτό μαθηματικώς στέκει. Όμως ο πραγματικός λόγος που θα πρέπει να κινηθείς έτσι είναι για λόγους ηθικής. Μονόδρομος ο εκτροφέας αν θες σκύλο συγκεκριμένης φυλής.
Σε καμία περίπτωση μη συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο.