Tι θεωρείτε προβληματική συμπεριφορά

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Αυτο παλια σε μενα και την Ηρα το θεωρουσα προβλημα. Τωρα το βρισκω ομορφο και συχνα πολυ χρησιμο.
Εμένα δε μ'ενοχλεί. Ίσα ίσα μ' αρέσει κιόλας. Γι' αυτό έγραψα ότι έχει να κάνει με τα προσωπικά όρια του καθένα

Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος ορίζει μόνος του τι θεωρεί προβληματική συμπεριφορά για τα ζώα,του..
Αν εμένα με ευχαριστεί να μοιράζομαι το ίδιο πιάτο με το σκύλο μου...ποιός ορίζει ότι είνα προβληματική η συμπεριφορά του..
Αν δεν ενοχλώ τον διπλανό...
Ακριβώς. Δεν κατέκρινα πχ τον Άρη, είπα ότι εγώ δεν θα το ήθελα, για μένα και τα δικά μου σκυλιά. Γι' αυτό έκανα και το διαχωρισμό για τις αντικειμενικά προβληματικές συμπεριφορές όπως π.χ η επιθετικότητα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
με έχετε καλύψει.....
μία ερώτηση μόνο στον άρη....:rolleyes:

αν άρη πήγαινες να φας εσύ εκείνη την ώρα παστίτσιο.... η μικρή... θα σου γρύλιζε...?;)

δεν εννοώ την ζήνα βρέ.... την κόρη σου εννοώ...:p
κουκλιά!!!!!! φτου!!!! φτού !!!!!:D

frenchie

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
93
0
Pireaus
E, προφανώς...
δεν είναι δυνατόν η κόρη σου να τρώει το παστίτσιο της πινσερίνας!

Άσε που πρέπει να κοιτάξεις και αυτό το θέμα του παιδιού που είναι αριστερόχειρας... αν την δει κάποιος κληρικός θα της κάνει κατήχηση!

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Συγνώμη έχω λιώσει στα γέλια!
LOL
Στραβοξύπνησα κιόλας και μου φτιάξατε τη διάθεση!

ΥΓ Πάντως δεν θα έλεγα όχι να είμαι στη θέση έστω της πινσερίνας, μια χαρά φαίνεται το παστίτσιο και εδώ δεν έχουμε μαγειρέψει ακόμα τίποτα

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εγω πιστευω οτι ειναι στην κριση του καθενος εφοσον δεν ενοχλει καποιον τριτο το σκυλι αλλα μεχρι ενα συγκεκριμενο σημειο...ενα φιλικο ζευγαρι εχουν ενα μικροσωμο ημιαιμο που ανεβαινει πανω στα κεφαλια τους,τους γαβγιζει ενιοτε και ψιλοδαγκωνει,τους καβαλαει ασταματητα και γενικα οποιον ερχεται στο σπιτι, και αλλα 'χαριτωμενα'..
και οχι δεν τους ενοχλει (παρολες τις προσπαθειες μου να τους εξηγησω 5 βασικα πραγματα)..

ε για εμενα ομως ειναι προβληματικη αυτη η συμπεριφορα...τωρα το να επιτρεψεις ενα σκυλι να φαει απο το πιατο σου δικια μου γνωμη ειναι οτι αν εχει ξεκαθαρισει η ιεραρχια μεσα στο σπιτι κυριως σε σκυλια πιο κυριαρχικα δεν ειναι και ιδιαιτερο προβλημα..

γιατι δεν ειναι μονο τι ενοχλει τον ιδιοκτητη ειναι και το σκυλι το ιδιο...αλλιως πιστευω εχεις ενα αγχωμενο σκυλι που δεν γνωριζει ορια και δεν υπαρχει ιεραρχια ξεκαθαρισμενη ωστε να ειναι ηρεμο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Για μενα προβληματικη συμπεριφορα ειναι οτι οποτε θελει να παει να μυρισει σκυλι ή ανθρωπο,παει τρεχοντας.Τα σκυλια τα αλλα ή θα επιτεθουν αν ειναι μεγαλοσωμα ή θα την κοπανησουν αν ειναι μικροσωμα.Στους ανθρωπους λεω να μη φοβηθουν ,δεν τους κανει τιποτα.τους μυριζει και φευγει.Δε μπορω να το κοψω.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολλοι ανθρωποι ενοχλουνται, τι να κανουμε.

"ΜΗ" και διορθωση με το λουρι την ωρα που παει να τους μυρισει. Θα το μαθει γρηγορα και μετα δεν θα το κανει ακομα κι αν ειναι χωρις λουρι.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν, έχω τα εξής δύο θέματα, τα οποία τα συγκαταλέγω στην προβληματική συμπεριφορά της μικρής μου. Το πρώτο είναι ότι όλα τα αδέσποτα είναι φίλοι μας, ΑΛΛΑ όταν θέλουμε να παίξουμε, το μόνο που κάνουμε είναι να τα δαγκώνουμε και αυτά να σκούζουν και να συνεχίζουμε ακάθεκτες, μιας και δε μας χαλάνε χατήρι τα άλλα σκυλάκια και γυρνάνε και ανάσκελα!! Αυτό πρέπει να ομολογήσω ότι δεν το έκανε ποτέ. Τώρα τελευταία το ξεκίνησε και δε μπορώ να καταλάβω το λόγο. Κανένα από τα άλλα σκυλιά δεν έχει παρόμοια συμπεριφορά και δε μπορώ να βρω από πού παραδειγματίστηκε. Πώς μπορώ να το σταματήσω αυτό, μιας και τα ΜΗ δεν πιάνουν;;; Τα λυπάμαι τα καημένα τα σκυλάκια (και που τα δαγκώνει και που αυτά την ανέχονται υπομονετικά).

Το δεύτερο θεματάκι μας έχει να κάνει με το δάγκωμα των χεριών. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά δεν έχω καταφέρει να της το βγάλω από το μυαλό. Δεν την αφήνω να με δαγκώσει (αν και τα καταφέρνει κάποιες φορές) και δε μπορείτε να φανταστείτε τί γίνεται! Δεν την έχω ακούσει ποτέ να κάνει έτσι ... μιλάμε για ήχους απόλυτης ηδονής. Αν μπορέσω καμιά μέρα, θα την τραβήξω βιντεάκι Όπως είχα αναφέρει παλιότερα, δεν είχε μάθει να παίζει με παιχνίδια και αν και προσπαθώ ακόμα να την κάνω να τα συνηθίσει, δεν έχουμε και μεγάλη επιτυχία, οπότε δε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως αντάλλαγμα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν υπάρχει έστω ένα παιχνίδι..η κάτι παρόμοιο που να το θέλει?????
Κάποτε είχα ακούσει μία γνωστή μου η οποία ασχολιόταν χρόνια με τα ντόμπερμαν...και έιχε 3-4 παντα..ότι σε ανάλογη περίπτωση τους δάγκωνε τα αυτιά...
Δεν στο λέω να το κάνεις...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτου του ειδους η συμπεριφορα με τα αδεσποτα είναι ενδειξη κυριαρχικοτητας. Το κανει η δικια μου συνεχεια.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Αυτό για το δάγκωμα στο αφτί είχε αναφερθεί στο φόρουμ, για μία κριτή που δάγκωνε τα σκυλιά για να τη θυμούνται όπως έλεγε. Τέσπα, στο θέμα μας ... όχι, δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ναι, δε μπορώ να πω, παίζει με μία μπάλα και ένα αρκουδάκι, αλλά τα βαριέται σε χρόνο ρεκόρ και τα αγνοεί όταν παίζουμε μαζί και της τα δίνω όταν πάει να με δαγκώσει. Πριν την φέρω σπίτι της πήρα ένα σωρό παιχνίδια και αντί να παίξει μαζί τους, τα φοβόταν!! :eek: Αχ αυτά τα Δερβενόπαιδα! Ποιος ξέρει τί τράβηξαν και αυτά και μας βγήκαν έτσι. Ευτυχώς τα πολύ βασικά προβλήματα τα λύσαμε με εκπαιδεύτρια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Τα λυπάμαι τα καημένα τα σκυλάκια (και που τα δαγκώνει και που αυτά την ανέχονται υπομονετικά).
Πιστεύω ότι τα "καημένα" τα σκυλάκια, αν υπέφεραν τόσο δεν θα καθόντουσαν να δαγκώνονται. Θα απαντούσαν ή θα την κοπανούσαν. Οπότε, αν αυτό είναι το παιχνίδι -συμφωνώ κυριαρχίας όπως λέει ο Αρης- θα σου έλεγα να τους αφήσεις να τα βρούνε μόνοι τους, χωρίς να πολυσκάς. Απλώς έχε και λίγο το νου σου, γιατί μπορεί κάποιο από αυτά, κάποια στιγμή να αποφασίσει να αλλάξει το παιχνίδι.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
@harryf3 Πήγε το μυαλό μου προς τα κει, αλλά δεν είναι κυριαρχικό σκυλί, το αντίθετο θα έλεγα και μου έφυγε αμέσως σα σκέψη. Υπάρχει περίπτωση μετά από τόσους μήνες που την έχω, να ξεθάρρεψε και να μου δείχνει τώρα τον πραγματικό της χαρακτήρα;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φυσικα. Το σκυλι μεγαλωνοντας σωστα αποκταει αυτοπεποιθηση. Η εκπαιδευση βοηθαει σε αυτό.

Στην δικια μας περιπτωση, τα αδεσποτα που είναι συνηθως πιο αδυναμα από την δικια μου πεφτουν αμεσως κατω ανασκελα και δεν αντιστεκονται.
Αν αντισταθουν, η δικια μου τα παταει κατω και τα κραταει. Την φωναξω και τα αφηνει ησυχα γιατι ξερω λογω προηγουμενης εμπειριας πως αν αντισταθουν πολύ ή αντιδρασουν, θα τα δαγκωσει.

Όταν την ξαναφησω όμως παει και παιζει σχετικα ομορφα. Αλλά γι αυτό χρειαστηκε αρκετος χρονος και επρεπε να καταλαβει ότι ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ αυτή η συμπεριφορα στα άλλα σκυλια και ειδικα στα αδεσποτα.
Το μονο που σεβεται είναι τα κουταβια και τα πολύ μικροσωμα σκυλακια.

Η δικια μου δεν είναι το καλυτερο παραδειγμα. Είναι πολύ κυριαρχικη και χωρις ιεραρχια, κανονες και εκπαιδευση, η σκυλα μου θα κοιμοταν στο κρεβατι κι εμεις στο πατωμα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό για το δάγκωμα στο αφτί είχε αναφερθεί στο φόρουμ, για μία κριτή που δάγκωνε τα σκυλιά για να τη θυμούνται όπως έλεγε. Τέσπα, στο θέμα μας ... όχι, δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Ναι, δε μπορώ να πω, παίζει με μία μπάλα και ένα αρκουδάκι, αλλά τα βαριέται σε χρόνο ρεκόρ και τα αγνοεί όταν παίζουμε μαζί και της τα δίνω όταν πάει να με δαγκώσει. Πριν την φέρω σπίτι της πήρα ένα σωρό παιχνίδια και αντί να παίξει μαζί τους, τα φοβόταν!! :eek: Αχ αυτά τα Δερβενόπαιδα! Ποιος ξέρει τί τράβηξαν και αυτά και μας βγήκαν έτσι. Ευτυχώς τα πολύ βασικά προβλήματα τα λύσαμε με εκπαιδεύτρια.
Από τα Δερβενοχώρια τη πήρατε? Ποιό chow είναι?
Αυτά τα σκυλιά ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ κακοποιημένα σε διαφορα θέματα...εμείς σαν οικογένεια έχουμε 3 από κει...Σιχ Τζου όλα...
Τραγική ιστορία...πάντως...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul