Tα δυο μου μικρά (central asian )

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Δεν την ξερω σαν φυλη αλλα θεωρω οτι θα χρειαζονται αρκετη κοινωνικοποιηση
οποτε μηπως να αρχισεις απο τωρα? Ασε που πιο απολεσματικο για φυλαξη ειναι ο συναγερμος!
Με μια φολα στα εχουν ξεκανει ολα και δεν λεει.
Ειρήνη,

Να επαναλάβω, για μιά ακόμα φορά, ότι εδώ μιλάμε για "άλλα κόλπα"...:cool:

Μιλάμε για φύλαξη στρεμάτων και ζώων... Οπότε η έννοια του "συναγερμού", όπως τον θέτουμε στο φόρουμ, δεν εφαρμόζεται!:)

Τα σκυλιά δεν βρίσκονται στην γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Λουκιανού... :cool:
Κατά συνέπεια, η κοινωνικοποίηση που (εσύ κι εγώ) έχουμε στο μυαλό μας, είναι διαφορετικού τύπου...

Η κοινωνικοποίηση των Ορεινών Ποιμενικών έγκειται στο να τοποθετούν τα κουτάβια μαζί με τα ζώα που πρόκειται να φυλάξουν (στη δε περίπτωση των CAO και των ανθρώπων της οικογένειας) και αυτά, σταδιακά, να νιώθουν ότι είναι το ίδιο είδος...

Υ.Γ. Η φόλα "παίζει" και στη φύλαξη μεγάλων χώρων (λιγότερο, σε κάθε περίπτωση, από τα αστικά κέντρα)... Απλά, είναι "παράπλευρη απώλεια"...:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
τετοια αρνητικοτητα....
Φίλε, growman,

Kαλώς ήλθες!:)

Η "αρνητικότητα", αν τη δεις ψύχραιμα στην περίπτωσή σου, οφείλεται στο γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς στο φόρουμ, προερχόμαστε από αστικά κέντρα, από διαμονή σε διαμερίσματα κλπ...

Αν θέλεις τη γνώμη μου, σε ζηλεύω...;)

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
λοιπον....τα σκυλια σου πριν σταθεροποιηθουν σαν φυλη μεσα απο κλειστες αναπαραγωγες αποκτησαν τα χαρακτηριστικα της φυλης τους,αν ποτε θελησω να μπω στην διαδικασια να ζευγαρωσουν μου λες πως υπαρχει προβλημα απο δυο σκυλια διαφορετικων γεννων με ιδιο πατερα?εδω υπαρχουν πολλα παραδειγματα για σταθεροποιηση χαρακτηριστικων απο κεννελ στην αμερικη που ζευγαρωνουν μανα με γιο για τον σκοπο αυτο,φυσικα το κανουν μια φορα αυτο στο τοσο....και οταν υπαρχει λογος γιαυτο που θελουν να πετυχουν,πολυ απαισιοδοξια βρε παιδακι μου....

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μαλιστα, αν μιλαμε για καθαρα εργασιακο style, παω πασο. Παρολαυτα ομως ενας αρσενικος με τρια
θυληκα ειναι λιγο επικινδυνο για τυχον εγκυμοσυνες αλλα θελω να πιστευω οτι καπως θα τα βολεψει ο
συνφορουμιτης.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Η κοινωνικοποίηση των Ορεινών Ποιμενικών έγκειται στο να τοποθετούν τα κουτάβια μαζί με τα ζώα που πρόκειται να φυλάξουν (στη δε περίπτωση των CAO και των ανθρώπων της οικογένειας) και αυτά, σταδιακά, να νιώθουν ότι είναι το ίδιο είδος...
Ναι....και εγώ που τον είχα στην "αστική κοινωνικοποίηση" μην μας τον πούνε και μαντρόσκυλο.....
Στον κόσμο έξω πρόβατο.....αλλά δυο κότες τις έφαγε ο αλήτης....:(:mad::p

Φίλε μου...νομίζω ότι ή θα πρέπει να τα έχεις όλα μαζί για να γίνουν αγέλη με τους δικούς τους κανόνες, ή να μην κάνεις πειράματα με τον μικρό...
Την φύλαξη θα την βγάλει ούτως η άλλως...
Αν του κάνει καμιά χοντρή διόρθωση όταν πάει να γαβγίσει και αυτός...μπορεί να έχετε κακά ξεμπερδέματα...
(γνώμη μου)

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
και εγω στην πολη εμενα !θεσσαλονικη,αλλα ο σκοπος μου ηταν αυτος να παρω ενα κτημα να κτισω,να βαλω οικοσιτα ζωακια και να εχω και 4-5 σκυλακια σαν σκυλας που ημουν ανεκαθεν!!!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
λοιπον....τα σκυλια σου πριν σταθεροποιηθουν σαν φυλη μεσα απο κλειστες αναπαραγωγες αποκτησαν τα χαρακτηριστικα της φυλης τους,αν ποτε θελησω να μπω στην διαδικασια να ζευγαρωσουν μου λες πως υπαρχει προβλημα απο δυο σκυλια διαφορετικων γεννων με ιδιο πατερα?εδω υπαρχουν πολλα παραδειγματα για σταθεροποιηση χαρακτηριστικων απο κεννελ στην αμερικη που ζευγαρωνουν μανα με γιο για τον σκοπο αυτο,φυσικα το κανουν μια φορα αυτο στο τοσο....και οταν υπαρχει λογος γιαυτο που θελουν να πετυχουν,πολυ απαισιοδοξια βρε παιδακι μου....
Μιας και αναφερεσαι σε εμενα επειδη τυγχανει να ανακατευομαι λιγο με αυτα που λεγονται αδεσποτα και επειδη εχω βαρεθει να βλεπω στο δρομο πεταμενα ζωα ειτε μικρα σε ηλικια ειτε μεγαλα στεναχωριεμαι οταν καποιος ελαφρα την καρδιαν του θελει να ζευγαρωσει τα σκυλια του. Τωρα αν αυτο λεγεται απαισιοδοξια. . .
Τωρα απο την αλλη αν θεωρεις οτι τα σκυλια σου σαν δειγματα θα εχουν να δωσουν αρκετα στην φυλη και να την πανε ενα βημα παραπερα θα το δειξει το μελλον και οι γνωστες τις φυλης.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
και εγω στην πολη εμενα !θεσσαλονικη,αλλα ο σκοπος μου ηταν αυτος να παρω ενα κτημα να κτισω,να βαλω οικοσιτα ζωακια και να εχω και 4-5 σκυλακια σαν σκυλας που ημουν ανεκαθεν!!!

...σαν να περιγράφεις και τον δικό μου σκοπό...:)

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
΄θα ηθελα παρα πολυ να ηταν ολα μαζι αγελη αλλα δεν γινεται.....ειδη αν βρεθουν με μια περιφραξη να τα χωριζει μονο,τρωγονται,και τα μικρα δεν κανουν πισω,σηκωνουν τριχα και γαυγιζουν,πλησιαζουν την περιφραξη στους δεκα ποντους....

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Να σου ζήσουν όλα τα ζωντανά σου.
Γνώμη μου είναι να τα έχεις όλα μαζί και μακάρι οι μεγάλες να ρίξουν νωρίς νωρίς καμιά καλή διόρθωση στα μικρά για το καλό τους και για το καλό σας.
Για την φύλαξη τσάμπα αγχώνεσαι νομίζω. Το ένστικτο είναι αρκετά ισχυρό ώστε να μην χαθεί από καμιά διόρθωση.
Όσο για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης φαντάζομαι ότι θα έχεις προβλέψει πως να την αποφύγεις.

Last edited:

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Όσο για το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης φαντάζομαι ότι θα έχεις προβλέψει πως να την αποφύγεις.[/QUOTE said:
λοιπον....τα σκυλια σου πριν σταθεροποιηθουν σαν φυλη μεσα απο κλειστες αναπαραγωγες αποκτησαν τα χαρακτηριστικα της φυλης τους,αν ποτε θελησω να μπω στην διαδικασια να ζευγαρωσουν μου λες πως υπαρχει προβλημα απο δυο σκυλια διαφορετικων γεννων με ιδιο πατερα?εδω υπαρχουν πολλα παραδειγματα για σταθεροποιηση χαρακτηριστικων απο κεννελ στην αμερικη που ζευγαρωνουν μανα με γιο για τον σκοπο αυτο
Αρα ο κεντρικης Ασιας με την κεντρικης Ασιας θα κανουνε Ασιατακια?? Αδερφια=αιμομιξια σωστα?
δεν στειρωνω κανενα ζωω
πριν δεκα περιπου μερες απεκτησα δυο ποιμενικα αρσενικο θηλυκο,

Υποψιάζομαι....όχι κακοπροαίρετα...ότι σύμφωνα με τα γραφόμενα του growman , με την απόκτηση ζευγαριού μίας φυλής, με τις γνώσεις του περί αναπαραγωγής με τις απόψεις του περί στείρωσης και εάν υπολογίσω ότι ..ήδη...είχε 2 αξιόλογα σκυλιά για φύλαξη......με οδηγεί στην εκτίμηση, ότι μάλλον φλερτάρει με την ιδέα του ζευγαρώματος . Δεν είναι κακό...εάν το σκέφτεται με τις πρέπουσες προυποθέσεις ενός μελλοντικου υπεύθυνου εκτροφέα...αλλά θα μπορούσε να μας το γνωστοποιήσει. (Αλλωστε και εσείς φίλοι συμφορουιμίτες, δεν αναρωτηθήκατε το ίδιο...???)

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
το ιδιο αναρωτηθηκα και εγω.Το ομολογω.....!
Απλα αν αρχιζεις και παιρνεις ενα ζευγαρι σκυλων που δεν σε πειραζει αν δε εχουν χαρτια αυτα ,και δεν εχεις κοιταξει τις εξετασεις δυσπλασιας των γονεων και θες να αρχισεις την εκτροφη την αρχιζεις σε πολυ λαθος βασεις.
Το μηνυμα ειναι απαντηση στον φιλο ζυγο . μιαςκαι ο ιδιοκτητης των caoδεν εχει εκδηλωσει ακομα αυτο το ενδιαφερων.

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
καταρχην σας ευχαριστω και παλι ολους για το καλοςορισμα,οι αποριες πολυ ευκολες και τα πραγματα απλα,τα πηρα επειδη εχουν μια αρχοντια ειναι σκληρα σκυλια και ταιριαζουν για αγροκτημα,γεννα σκοπευω να κανω σε 3 χρονια περιπου μια και μοναδικη,ασφαλως οχι για το κερδος μερικα θα χαρισω σε κανα δυο φιλους εδω στο χωριο που εχουν χωρο μερικα μπορει να τα δωσω στην μιση τιμη απο τι τα δινουν τα πετσοπ,,η τραμπα δυο τρια τσουβαλια τροφη για ενα σκυλακι,κιολα αυτα τα αναφερω για να δειξω πως σκεπτομαι ,δεν τα πηρα για κερδος,ουτε προκειται να βγει διοτι μονο την τροφη που ταιζω να υπολογισεις για 12 μηνες για δυο σκυλια σαν αυτα ε ειναι πολλα,εγω θελω να μην μου κλεβουν τις κοτες ρε παιδια,να μην κυνηγαν τις γατες διοτι αυτες με την σειρα τους διωχνουν τα φυδια(οχιες)και τα ποντικια του αγρου,σε 7-8 μερες θα υοθετισω 1-2 μικρα γατακια για να τα συνηθισω μαζι μην περασει ο καιρος,αυτα,α και το φουρουμ πολυ καλο!,το εριξα μια ματια εχει ενα επιπεδο!

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Όσο καθυστερείς την επαφή των πίτμπουλ με τα CAO, τόσο πιο δύσκολη θα γίνει.
Ο δε φράκτης το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει την κατάσταση, μιας και τα σκυλιά δεν μπορούν να αντιληφθούν το χώρο σαν εννιαίο και κοινό.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μην ζευγαρώσεις μεγαλόσωμα σκυλιά χωρίς εξετάσεις δυσπλασίας ισχύου και αγκώνα πρίν ακόμα κι αν δεν έχουν καμία συγγένεια εδώ και 7 γεννιές...........
τώρα κατα τα άλλα-μην τα ζευγαρώσεις γενικά και καθόλου
αλλά τουλάχιστον για την δυσπλασία είναι πολύ τραγικό να το προκαλέσεις...............

Master

Well-Known Member
4 Σεπτεμβρίου 2011
315
1
καταρχην σας ευχαριστω και παλι ολους για το καλοςορισμα,οι αποριες πολυ ευκολες και τα πραγματα απλα,τα πηρα επειδη εχουν μια αρχοντια ειναι σκληρα σκυλια και ταιριαζουν για αγροκτημα,γεννα σκοπευω να κανω σε 3 χρονια περιπου μια και μοναδικη,ασφαλως οχι για το κερδος μερικα θα χαρισω σε κανα δυο φιλους εδω στο χωριο που εχουν χωρο μερικα μπορει να τα δωσω στην μιση τιμη απο τι τα δινουν τα πετσοπ,,η τραμπα δυο τρια τσουβαλια τροφη για ενα σκυλακι,κιολα αυτα τα αναφερω για να δειξω πως σκεπτομαι ,δεν τα πηρα για κερδος,ουτε προκειται να βγει διοτι μονο την τροφη που ταιζω να υπολογισεις για 12 μηνες για δυο σκυλια σαν αυτα ε ειναι πολλα,εγω θελω να μην μου κλεβουν τις κοτες ρε παιδια,να μην κυνηγαν τις γατες διοτι αυτες με την σειρα τους διωχνουν τα φυδια(οχιες)και τα ποντικια του αγρου,σε 7-8 μερες θα υοθετισω 1-2 μικρα γατακια για να τα συνηθισω μαζι μην περασει ο καιρος,αυτα,α και το φουρουμ πολυ καλο!,το εριξα μια ματια εχει ενα επιπεδο!
Φιλε να σου ζησουν τα σκυλια σου...
Συμφωνω γενικοτερα με τα περισσοτερα σχολια και μου μοιαζει "φτηνη" δικαιολογια του κυριου απο τον οποιο τα αγορασες οσο αφορα τα χαρτια...
Οπως και να εχει ξεκιναει μια νεα ζωη για αυτα με εσενα...
Ειχα Ποιμενικους Κεντρικης Ασιας και το μονο που μπορω να σου πω ειναι προσοχη...Δεν ειναι παιχνιδι τα σκυλια αυτα..Πρεπει να τα δουλεψεις υπακοη χωρις συζητηση ενω οσο αφορα την συνηπαρξη με τα Πιτμπουλ πρεπει αμεσως να φερεις τα σκυλια σε επαφη τωρα που ειναι κουταβια και να δεις πως θα αντιδρασουν-δεκτουν τα Πιτμπουλ σου τα CAO..

Μην ξεχνας οτι προκειται για μια μεγαλοσωμη φυλη με απιστευτη δυναμη που σε λαθος χερια μπορει να γινει "φονικο οπλο"...

Ομως ολα θα πανε καλα και αυτο γιατι υπαρχει θετικη αυρα και ανθουσιασμος...Με την απαιτουμενη προσοχη ολα θα πανε καλα και θα ευχαριστηθεις τα σκυλια σου..

Υ.Γ...Οσο αφορα την τροφη εγω ειμαι υπερ του Κοτοπουλου και οχι της ξηρας...

Last edited: