Tα δυο μου μικρά (central asian )

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
καλησπερα ,πριν δεκα περιπου μερες απεκτησα δυο ποιμενικα αρσενικο θηλυκο,τα σκυλακια ειναι σχεδον τρια μηνων,ειμαι πολυ ευτυχης και θελω να ρωτησω αν η τροφη ακανα λαρτζ μπριντ που δινω ειναι κομπλε, η θα χρειαστω και συμπηρωματα σε καποια φαση της αναπτυξης?υπαρχει καποιο μελος κατοχος της ρατσας να μας κατατοπισει λιγο σχετικα με τα σταδια αναπτυξης και τις διατφοφικες αναγκες?

Attachments

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Καλημερα και καλως ορισες !!!
Απο τις εντυπωσιακοτερες φυλες που εχω δει.

Οταν δινεις μια πληρης ξηρα δεν χρειαζεται καποιο συμπληρωμα,μονο χονδροιτινη θα ελεγα.

Να μην θελεις (απο τωρα) να ειναι ''χοντρα'' καλυτερα αδυνατα τωρα και δεν θα αδικηθεις στο μελλον.

((((( που μενεις? να κραταμε και αποσταση βρε αδελφε μου :D ))))

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
πολυ καλη τροφη.Να κοιταξεις να ''πηγαινει '' και στα σκυλακια ομως.
Απο συμπληρωμα μονο αβγο , λιγο γιαουρτακι προβειο οπως και λιγο σολωμελαιο.Πιστευω πως ειναι αρκετα.
Σημαντικοτερο απο την διατροφη τους ομως, ειναι η πολυ καλη κοινωνικοποιηση.
εκει να δωσεις πολυ μεγαλη βαση και ολα τα αλλα θα ερθουν σιγα σιγα.
Αδερφακια ειναι? αρσενικο θηλυκο?
Να σου ζησουν

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Να σου ζησουνε. Περιμενουμε να μας ενημερωνεις τοσο για την εξελιξη τους, οσο και για τον χαρακτηρα τους.
Εγω προσωπικα δεν εχω συναντησει ποτε κεντρικης ασιας απο κοντα.

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
γεια σας και σας ευχαριστω θερμα ολους,απο τον ιδιο μπαμπα και διαφορετικη μαμα ειναι τα μικρα,εχω δυο πιτ μπουλινες η μια μετρια στην φυλαξη η αλλη ξυραφι,το μονο μου αγχος ας
το πουμε ειναι οτι αν θα γινουν φυλακες τα μικρα?,απο ποια ηλικια και μετα αρχιζουν να δειχνουν τετοια σημαδια?οσο για το βαρος που αναφερθηκε ποιο επανω πιστευω πως ο ελεγχος του βοηθαει στην προληψη σκελετικων προβληματων ειδικα σαυτες τις φιλες,γιαυτο και κοιταξα για καλη τροφουλα απο την αρχη,αλλα πολυ ακριβη ρε παιδια 62 ευρω 13.5 κιλα.....

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
απο βεροια τα πηρα τα μικρα, ο πατερας ειχε πεντιγκρι και η μανες ,αλλα την γεννα δεν την δηλωσε διοτι δεν ηθελε να πληρωσει μαλον,και ειδικα σε τετοιοες εποχες δυσκολες που ειναι για 500 -600+ για κουταβια,τον πατερα τον ειδα ηταν ενας ασπρομαυρος καρμπον με τα χρωματα του μικρου μου αρσενικου 80cm υψος τριχα σχετικα κοντη απο κατι αλλα που βλεπω, μουρη οχι αρκουδισια αλλα ουτε αλογισια που λενε ενδιαμεσο ,αλλα αυτο που μαρεσε ηταν οτι ηταν αθλητικος ,χοντρα κοκκαλα στηθος κοιλια ρουφιγμενη μεσα,σβερκο χοντρο και γενικα εντυπωσιακος,η μια θηλυκια ηταν 70cm πολυ εργασιακου στιλ καφε ασπρο στα χρωματα σαν την μικρη μου,και η αλλη ηταν γαιδουρα σκετη ιδιο υψος με ταρσενικο ,απο μακρια δεν την κανεις θηλυκια με τπτ,αυτα,ελπιζω να τα μικρα να γινουν ισαξια τους αυτο μονο.....!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
απο βεροια τα πηρα τα μικρα, ο πατερας ειχε πεντιγκρι και η μανες ,αλλα την γεννα δεν την δηλωσε διοτι δεν ηθελε να πληρωσει μαλον,και ειδικα σε τετοιοες εποχες δυσκολες που ειναι για 500 -600+ για κουταβια
Λυπάμαι, αλλά σου είπε ψέματα. 20€ το κουτάβι κοστίζει το pedigree.

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
μου ειπε πως δεν δηλωσε την γεννα,εγω υπεθεσα πιθανο κοστος ,ετσι κιαλλιως οι γονεις γεναιολογικο ειχαν,και το σημαντικοτερο ηταν καλοι,τουλαχιστον για μενα....,η γεννα η μια ειχε 11 η αλλη δεν γνωριζω,αλλα το κοστος 20 χ 20+ υποθετω να παιξε το ρολο του,δεν μπορω να πω καποιον ψευτη οταν απο την αρχη λεει να τα χαρτα απο τα σκυλια ,να ολα τα σκυλια μου,τις γεννες επρεπε να τις δηλωσω απο την αρχη δεν το κανα,κτλ

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
μου ειπε πως δεν δηλωσε την γεννα,εγω υπεθεσα πιθανο κοστος ,ετσι κιαλλιως οι γονεις γεναιολογικο ειχαν,και το σημαντικοτερο ηταν καλοι,τουλαχιστον για μενα....,η γεννα η μια ειχε 11 η αλλη δεν γνωριζω,αλλα το κοστος 20 χ 20+ υποθετω να παιξε το ρολο του,δεν μπορω να πω καποιον ψευτη οταν απο την αρχη λεει να τα χαρτα απο τα σκυλια ,να ολα τα σκυλια μου,τις γεννες επρεπε να τις δηλωσω απο την αρχη δεν το κανα,κτλ
Δεν σου κάνω τον έξυπνο, δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αυτή όμως δεν είναι σωστή ηθική, σωστή νοοτροπία. Φταίει αυτός (δεν τον ονομάζω εκτροφέα), και φέρεις κι εσύ μερίδιο της ευθύνης, άθελα σου πιστεύω. Ότι έγινε, έγινε, τώρα δεν αλλάζει κάτι, καλότυχα να είναι τα μικρά. Τους μαθηματικούς υπολογισμούς, είναι εύκολο να τους κάνει κάποιος. Τα 20€ ανα κουτάβι δεν είναι πρόβλημα, δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία να μη δηλωθεί η γέννα.

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Δεν σου κάνω τον έξυπνο, δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αυτή όμως δεν είναι σωστή ηθική, σωστή νοοτροπία. Φταίει αυτός (δεν τον ονομάζω εκτροφέα), και φέρεις κι εσύ μερίδιο της ευθύνης, άθελα σου πιστεύω. Ότι έγινε, έγινε, τώρα δεν αλλάζει κάτι, καλότυχα να είναι τα μικρά. Τους μαθηματικούς υπολογισμούς, είναι εύκολο να τους κάνει κάποιος. Τα 20€ ανα κουτάβι δεν είναι πρόβλημα, δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία να μη δηλωθεί η γέννα.
Συμφωνώ απόλυτα με George K..!!!....κοίτα να μεγαλώσουν σωστά, κοινωνοικοποιημένα και με πολύ αγάπη.
Καλώς ήλθες στην παρέα μας ,να τα χαίρεσα και απο μένα.ι

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ συμφωνώ με τον George K για την δήλωση της γέννας!
Αλλά πλέον έχεις πάρει τα κουτάβια οπότε πάμε παρακάτω!
Εξετάσεις δυσπλασίας έχουν κάνει οι γονείς για να έχεις μια ιδέα που βαδίζεις;
ΕΠίσης, τα πιτάκια σου είναι στειρωμένα;
Με τους κεντρικοασιάτες σου πως θα κάνεις όταν θα έχει οίστρο η θηλυκιά;
Θα στειρώσεις κάποιο;
Όταν ενηλικιωθεί η θηλυκιά, καθότι σκύλος έντονα κυριαρχικής φυλής, πως θα προστατεύσεις ενδεχομένως από αυτήν τις πιτμπουλίνες σου;
Ερωτήματα που καλό είναι να τα σκεφτείς, αν δεν τα έχεις ήδη σκεφτεί για να φροντίσεις από τώρα για όλα!

Στο ερώτημά σου γενικά να ξέρεις ότι θεωρητικά φυλαξη θα κάνουν μετά τα 2 τους χρόνια, οπότε και θα αρχίσουν να μπαίνουν στην ενηλικώση, από νωρίτερα βέβαια, το πιθανότερο είναι να σου δείχνουν δείγματα της συμπεριφοράς τους για να βγάλεις κάποια αρχικά συμπεράσματα!
Εσύ μέχρι τότε φρόντισε για πολύ κοινωνικοποίηση, και εκπαίδευση στο να μπορείς να τα ελέγχει!

Να σου ζήσουν!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
η συνυπαρξη αυτων των κυριαρχικων φυλων θα ειναι ενας γριφος.
Θα πρεπει να κανεις παρα-παρα πολυ δουλεια στο θεμα της αγελης μεταξυ τους.
Καλη συνεχεια και να τα χαιρεσαι,και παλι.

growman

Active Member
3 Ιανουαρίου 2009
26
0
δεν στειρωνω κανενα ζωω,της μπουλινες τις εχω σε ξεχωριστο χωρο περιπου δυο στρεματα,τα μικρα τα πηρα θα τα εχω απο την αλλη μερια κοντα στα οικοσιτα ζωα κοτες γατες κτλ για να συνηθιζουν, εχουν κανα δυο στρεματα στην διαθεση τους καθημερινα,ενω οποτε θελω τα βγαζω και μπροστα στην αυλη του σπιτιου για φυλαξη,αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι οταν μεγαλωσει λιγο ο μικρος κεντροασιατης να τον συστησω στην πιτμπουλινα που ειναι καλη στην φυλαξη να κανουν παρεα μερικες μερες την εβδομαδα για πιστευω πως ο μικρος ετσι θα παρει στοιχεια απο αυτην,και εφοσον ειναι υπακουη και δυναμικη και στην φυλαξη του χωρου αλλα και στην σωματοφυλακη πιστευω πως θα οφεληθει,εκτος αν μου διαφευγει κατι,τι λετε?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αρα ο κεντρικης Ασιας με την κεντρικης Ασιας θα κανουνε Ασιατακια?? Αδερφια=αιμομιξια σωστα?
Η μηπως ο κεντρικης ασιας θα. . με την πιτμπουλινα και θα κανεις τερατακια?

Ποσο να μεγαλωσει? Δεν την ξερω σαν φυλη αλλα θεωρω οτι θα χρειαζονται αρκετη κοινωνικοποιηση
οποτε μηπως να αρχισεις απο τωρα? Ασε που πιο απολεσματικο για φυλαξη ειναι ο συναγερμος!
Με μια φολα στα εχουν ξεκανει ολα και δεν λεει.