Η ζωόφιλη Χρυσάνθη Ε. επικοινώνησε με το adespoto.gr, διαμαρτυρόμενη για τα ζώα που προβάλλονται στο ''παιχνίδι'' Black Out. Το συγκεκριμένο παιχνίδι που παρουσιάζει η Νάντια Μπουλέ προσπαθεί να μας προκαλέσει γέλιο, καθώς οι συμμετέχοντες υποβάλλονται σε διάφορες διαδικασίες μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Σε κάποιες διαδικασίες υπάρχουν ζώα, από πάπιες έως φίδια και αράχνες σε πλαστικες θήκες, τα οποία ''τρομάζουν'' τους συμμετέχοντες λόγω αφής κλπ.
Μπορεί τα ζώα αυτά να μην κακοποιούνται με την έννοια της σωματικής βίας, όμως υποβάλλονται σε διαδικασίες έξω από τη φύση τους, όπως η μεταφορά και διατήρηση τους για ώρες, όσο διαρκούν τα γυρίσματα, σε ακατάλληλα, μικρά πλαστικά κλουβιά και όλα αυτά χάρην της τηλεθέασης. Αν μη τι άλλο, καλό είναι να προωθούμε την καλή μεταχείριση των ζώων και όχι το πώς σπάμε πλάκα εκμεταλλευόμενοι αθώα πλάσματα.
Συμβουλεύσαμε την Χρυσάνθη να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στα emails του σταθμού. Πράγμα που έκανε και σας παραθέτουμε το email:
''Καλησπέρα σας!
Ονομάζομαι Χρυσάνθη Ε. και επικοινωνώ μαζί σας για να παραπονεθώ για την εκπομπή Black Out.
Είμαι άνθρωπος που σέβεται τα πάντα… τα ζώα, τους ανθρώπους, το φυσικό μας περιβάλλον… και ανελλιπώς προσπαθώ να τα διαφυλάξω, διατηρήσω, σώσω, αναδείξω..
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου υστερικό, ούτε υπερβολικό… Όμως νευρίασα πάρα πολύ με την εκπομπή Black Out, το βράδυ της 23ής Ιανουαρίου (γενικά δεν παρακολουθώ πολύ τηλεόραση).
Θεωρώ απαράδεκτο να μπαίνουν τα ζώα σε μια διαδικασία στρεσογόνα, μόνο και μόνο για να γελάσουμε όλοι εμείς οι «έξυπνοι» τηλεθεατές. Γουρουνάκια, κότες, φίδια, κροκοδειλάκια μωρά (και απότι είδα στο πρόσφατο τρέιλερ, σήμερα οι τηλεθεατές θα δούνε και μεγαλύτερο κροκοδειλάκι), σκαντζόχοιράκια μωρά, ποντίκια (ακόμα και κατσαρίδες) , χέλια και ..δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, στρεσάρονται, χτυπούν μέσα στο σκοτάδι, σκοτώνονται (γιατί μην μου πείτε πως ο κύριος που μας συστήθηκε ως… Σούζη…αν θυμάμαι καλά… δεν πάτησε κατσαρίδες) προς τέρψιν παικτών και τηλεθεατών..
Το μήνυμα μου θα το κρατήσω σύντομο και περιεκτικό. Στο παρόν email είναι σε Blind Copy (bcc) ελληνικά φιλοζωικά σωματεία που θεωρώ ότι συμφωνούν μαζί μου. Ίσως και να έχουν ήδη επικοινωνήσει μαζί σας σχετικά. Θα παρακαλούσα να διακοπεί η «χρήση» έμψυχων όντων για τους σκοπούς αυτού του παιχνιδιού.
Ευχαριστώ,
Χρυσάνθη Ε.
Στείλτε κι εσείς την διαμαρτυρία σας στο:
[email protected]
πηγη:
Ζητήστε από τον ΑΝΤ1 να σταματήσει τη χρησιμοποίηση ζώων στο Βlack Out!