Stathis - Mishka - Loki

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Έχοντας περιηγηθεί αρκετά στις σελίδες του εξαιρετικού σας φόρουμ και αποδεχόμενος την παρότρυνση για "αυτοπαρουσίαση", θα ήθελα να σας πω την καλησπέρα μου.

Φίλος όλων των πλασμάτων αλλά πολύ περισσότερο των σκύλων, ευτύχησα να αποκτήσω δυο samoyed, τον Mishka και τον Loki.

O Mishka και εγώ συνδεθήκαμε όταν τον πήρα, 6 εβδομάδων, από τον εκτροφέα στο Brisane της Αυστραλίας. Ζήσαμε μαζί εκεί 2 χρόνια, πήγαμε μαζί Αγγλία άλλα 2 κα μετά ήρθαμε Ελλάδα.

Ο Loki μπήκε στην οικογένειά μας επίσης στην ηλικία των 6 εβδομάδων από τον εκτροφέα του στην Αγγλία 4 χρόνια μετά τον Mishka.

Ζήσαμε όλοι μαζί (η σύζυγος και η νεοαποκτηθείσα κόρη) ευτυχισμένοι μέχρι το 2009, όταν τελείως απρόσμενα και για άγνωστο λόγο ο Mishka πέθανε λίγο πριν γίνει 9.

Έκτοτε έχουμε (μαζί και ο 4χρονος πια γιός μας) μόνο τον Loki που φέτος θα κλείσει τα 10.

Αυτά τα λίγα σαν πρώτη επικοινωνία.
Ελπίζω σε περαιτέρω ευχάριστες και εποικοδομητικές κουβεντούλες.

Στάθης - Θεσσαλονίκη

Attachments

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Καλησπερα και καλως ηρθες!

Πολυ ομορφα σκυλια και τα δυο, λυπαμαι για την προωρη απωλεια του ενος :( ευχομαι να χετε τονα λλο για πολυ καιρο ακομα!

Απ τη μια χαρηκα διαβαζοντας το ποστ σου, που τους πηρες απο εκτροφεα, απο την αλλη παραξενευτηκα που δε τους πηρες 8 εβδομαδων, αλλα μικροτερους.

Καλη περιηγηση

Sent from my iPad using Tapatalk HD

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλώς ήρθατε όλοι. Πολλά ευτυχισμένα χρόνια στον Loki. Τα samoyed τα λατρεύω για την ευφυία τους και την ανθρωποκεντρικότητα τους. Με ενα samoyed ξεκίνησε την κοινονικοποίηση της η Bianca (avatar).

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις ευχές.

Για να είμαι ακριβής τον Mishka τον πήρα σχεδόν 7 εβδομάδων - για κάποιο λόγο ο breeder ήταν θετικός να μου το δώσει στην ηλικία αυτή.

Ο Loki πάλι ήταν ολόκληρη ιστορία. Ζούσα ήδη στην Ελλάδα, θα πήγαινα για τρεις ημέρες Αγγλία και ταίριαζε μόνο έτσι. Ο εκτροφέας ήταν αρχικά πολύ αντίθετος να δώσει κουτάβι σε Έλληνα. Μετά από πολλές συζητήσεις έγινε πιο δεκτικός. Εκείνο που τον έπεισε ήταν ότι του έστειλα φωτογραφίες από το σπίτι μου και τη αυλή εδώ στην Ελλάδα, είδε φωτογραφίες του Mishka και στο γενεαλογικό του (που του είχα στείλει) ανακάλυψε σκυλί που αυτός είχε στείλει στη Νέα Ζηλανδία!
Και πάλι όμως το τελικό ΟΚ το έδωσε όταν βρεθήκαμε από κοντά και συζητήσαμε. Προτίμησε δε να τον δώσει 6 εβδομάδων αλλά στα χέρια μου και να τον ταξιδέψω μαζί μου μέσα στο αεροπλάνο και όχι cargo.

Ευχαριστώ και πάλι!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Καλώς ήρθατε όλοι. Πολλά ευτυχισμένα χρόνια στον Loki. Τα samoyed τα λατρεύω για την ευφυία τους και την ανθρωποκεντρικότητα τους. Με ενα samoyed ξεκίνησε την κοινονικοποίηση της η Bianca (avatar).
Ευχαριστώ!

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη γνώμη για την ευφυία τους.
Μπορώ όμως απερίφραστα να καταθέσω την ανθρωποκεντρικότητά τους.
Και οι δυο απολάμβαναν (και ο Loki ακόμη απολαμβάνει) την ανθρώπινη επαφή.
Το δε χαμόγελό τους...

Να χαίρεστε την Bianca σας!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Γλυκοπικρη γεύση αφηνει η παρουσίαση σου!!!

Καλώς ήρθες, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και τον Loki σου!!!

(λαικ για το όνομα)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.747
7.268
Καλως ήρθες, πανέμορφα σκυλιά!

Συγνώμη για την αδιακρισία, αν θέλεις απαντάς, απλά από την αυλή να συμπεράνω ότι δε μένεις κάπου κεντρικά? Ρωτάω γιατί μου έχει μείνει η εικόνα μιας κυρίας που βολτάρε τα 2 υπέροχα samoyed της στο κέντρο μέχρι πριν λίγα χρόνια που τη βλέπω πια μόνο με ένα.

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Ευχαριστώ πολύ takisft και ghelly!

Η ζωή όλη έχει χαρές και λύπες. Τα samoyed μου υπήρξαν πρωταγωνιστικές μορφές και στα δυο.

Ο ξαφνικός θάνατος του Mishka (λίγες ημέρες μετά το θάνατο του πατέρα μου) ήταν κομβικό γεγονός στη ζωή μου.

Πριν λίγους μήνες σε μια έκρηξη συναισθηματισμού του αφιέρωσα δημόσια τις σκέψεις μου στο fb.

Οι φίλοι μου ήξεραν, οι γνωστοί μου έμαθαν.

Το παραθέτω λοιπόν και εδώ αυτούσιο (ελπίζω να επιτρέπεται και να μην παρεξηγηθεί η χρήση ξένης γλώσσας - απλά έτσι γράφτηκε)

13 years ago just like today, on the second Saturday of August (it was the 12th of August 2000) I picked up Mishka, my lovely 6 week old Samoyed puppy from his first home somewhere in Brisbane QLD.
I brought him to his new home and from that day on we were together, in Oz, then in UK and finally in Greece.
In 2004 he linked up with his "British mate" Loki and they got on exceptionally well.
He met Ioanna in 2005 and got to know our daughter Anna in 2008
Sadly and quite unexpectedly Mishka passed away on 16 of April 2009.
He rests in a nice corner in our back yard.
To me he was an exceptional friend that accompanied me in 3 different countries and through many happy and not so happy occasions.
I loved him and still love him and to say that I miss him is an understatement...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σαν νοσταλγική αναπόληση της ζωή σου!!!

Μακάρι ολα τα πλασματα να μπορουσαν να αγαπηθουν τόσο!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Καλως ήρθες, πανέμορφα σκυλιά!

Συγνώμη για την αδιακρισία, αν θέλεις απαντάς, απλά από την αυλή να συμπεράνω ότι δε μένεις κάπου κεντρικά? Ρωτάω γιατί μου έχει μείνει η εικόνα μιας κυρίας που βολτάρε τα 2 υπέροχα samoyed της στο κέντρο μέχρι πριν λίγα χρόνια που τη βλέπω πια μόνο με ένα.
Ευχαριστώ, κανένα πρόβλημα!

Μένω στο Ν Ρύσιο, οπότε είναι βέβαιο ότι κάποια άλλη οικογένεια σάμυς θα είδες!

Το άβαταρ σου???

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Έχοντας την τύχη να ζήσω κοντά σε ένα samoyed 13 χρόνια (αν και μπορείτε να το πείτε και ημίαιμο γιατί ήταν από πετ σοπ) καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις έναν τέτοιο σκύλο.
Η ομορφιά τους και το τεράστιο χαμόγελο τους τα έχει κάνει γνωστά σαν χριστουγεννιάτικα σκυλιά. Πραγματικά νοιώθεις ευτυχία μόνο και μόνο κοιτάζοντας τα.
Μου έφερες μνήμες από το δικό μου σάμυ.Καλώς ήρθες!

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Πανεμορφα σκυλια τα σαμυ.
Δεν γνωριζω απο χαρακτηρες πως ειναι, σε κερδιζουν ομως και μονο με το παρουσιαστικο τους!και με τετοια παρουσιαση που μας κανατε, με κερδισαν λιγο παραπανω!

Καλωσηρθατε στο φορουμ!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
γουελ καμ νυστερι..τελεια τα σαμο..
ο λοκι ποιος ειναι στην φωτο ?
Ευχαριστώ Ντούλη!

Στη συνημμένη φωτό είναι ο εξ αριστερών και λίγο πιο μπροστά - στο άβαταρ είναι ο μπροστινός.

Και στις είναι πολύ νέος, 12-18 μηνών νομίζω.

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Έχοντας την τύχη να ζήσω κοντά σε ένα samoyed 13 χρόνια (αν και μπορείτε να το πείτε και ημίαιμο γιατί ήταν από πετ σοπ) καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει να έχεις έναν τέτοιο σκύλο.
Η ομορφιά τους και το τεράστιο χαμόγελο τους τα έχει κάνει γνωστά σαν χριστουγεννιάτικα σκυλιά. Πραγματικά νοιώθεις ευτυχία μόνο και μόνο κοιτάζοντας τα.
Μου έφερες μνήμες από το δικό μου σάμυ.Καλώς ήρθες!

Ευχαριστώ πολύ!

Το χαμόγελό τους πραγματικά... αυτό το χαμόγελο!!!

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Πανεμορφα σκυλια τα σαμυ.
Δεν γνωριζω απο χαρακτηρες πως ειναι, σε κερδιζουν ομως και μονο με το παρουσιαστικο τους!και με τετοια παρουσιαση που μας κανατε, με κερδισαν λιγο παραπανω!

Καλωσηρθατε στο φορουμ!
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!

Δεν είμαι φυσικά ειδικός.

Από όσα έχω διαβάσει αλλά και αυτά που βίωσα πιστεύω ότι:

Όπως σε κάθε τι υπάρχουν διακυμάνσεις και φάσματα συμπεριφοράς.
Τυπικά όμως τα Samoyed είναι καλόψυχα πλάσματα. Θεωρώ ότι σαν ράτσα ρέπουν προς το καλοκάγαθο και, όπως ειπώθηκε παραπάνω, το ανθρωποκεντρικό.
Φυσικά τον τελευταίο λόγο έχει η βιωματική τους εμπειρία δίπλα στον άνθρωπο-σύντροφο.
Τα δικά μου τα αγόρια γεύτηκαν αγκαλιές και φιλιά και την απαραίτητη μόνο πειθαρχία.
Η εκπαίδευσή τους είχε να κάνει με το δικό τους όφελος και όχι για να έχω εγώ τη "χαρά" να μου φέρουν το μπαλάκι που πέταξα!

Υπέροχοι σύντροφοι ζωής αυτό σίγουρα ναι. Για τα υπόλοιπα ας μιλήσουν καλύτερα οι ειδικοί.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν