standard schnauzer

11 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα!!
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος απο εσάς έχει,είχε standard schnauzer χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες απο άτομα που ζούνε μαζί με τέτοιο σκύλο.
ευχαριστώ

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Δύσκολα βάζεις, βλέπεις το standard schnauzer δεν έχει παίξει πρωταγωνιστής σε καμμιά ταινία και κυκλοφοράνε λίγα, εδώ στο φόρουμ δεν πέτυχα κανένα :(
τέλος πάντων και μένα μου αρέσουν πολύ και άμα μπορέσω να πάρω και άλλο σκύλο σίγουρα θα είναι αυτός, η μόνη επαφή που είχα είναι μια φορά σε έκθεση μου τον είχε δώσει ο εκτροφέας και τον πήγα βόλτα αλλά μια χαρά μου φάνηκε δηλαδή πιο ήσυχος απο τον δικό μου (μίνι).
Αμα θές κάνε αναζήτηση μέσω facebook Κυριάκος Δανίκας και θα μάθεις.

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ένας ιδιοκτήτης schnauzer (giant) μου είχε πει αν καταλήξω ποτέ σε τέτοιον σκύλο να έχω λεφτά για grooming. Αυτό μόνο ξέρω να σου πω :p

11 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Έχεις δίκιο rodriguez είναι δυσκολο, οσο για τον αν έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία δυστυχός παίζει ρολο στης μέρες μας..
κι εμένα μ΄αρέσουν πολύ και ψάχνομαι για να πάρω..
Με τον κΔανίκα έχω μιλήσει άπλα θα ήθελα να μιλήσω και με κάποιον ιδιοκήτη που έχει τέτοιο σκύλο να πάρω κι απο κει μια γώμη καταλαβαίνεις.
Εσύ με το μίνι ευχαριστημένος; απο το Δανίκα το πήρες;

11 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Σίγουρα vas ένας τέτοιος σκύλος θέλει grooming κτλ τώρα αν θέλει τόσα πολλά λεφτά ετσι οπως το εννοείς δε ξέρω..
Αν και δε νομίζω να είναι έτσι, ο rodriguez θα ξέρει καλύτερα..

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός, μια φορά είχα αναφέρει οτι τα bit bull δεν κάνουν για άπειρο ιδιοκτήτη και μου την "είπαν" ότι λέω ανακρίβιες σε δημόσιο φόρουμ, δηλαδή τι θέλω να πώ δεν μπορούμε να κατηγορούμε μια φυλή όπως τώρα ότι έχει υψηλό κόστος συντήρησης (grooming) γιατί έτσι μας είπε κάποιος. Τα επιχειρήματα μου είναι τα εξής:
1ον ο γερμανός αγρότης που προέρχεται η φυλή είχε και απο ένα γκρούμερ στη φάρμα? δεν νομίζω
2ον άμα δεν τον στριπάρω σωστά θα με καταγγείλουν σε φιλοζωική ότι δεν κρατάω καλά τον σκύλο?
3ον τα σκυλιά στην χώρα μας που σε μεγάλο ποσοστό την βγάζουν σε μπαλκόνια/ταράτσες/μάντρες κατηγορήθηκε κανείς ότι δεν έχουν σωsτό grooming?
Μια χαρά μπορείς και με furminator ή coat king να τον χτενίσεις μόνος σου

Last edited:
  • Like
Reactions: AndreasBudo

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
rodriguez, ο άνθρωπος μου είπε ότι πάει τον σκύλο 3 φορές το χρόνο για grooming με κάθε επίσκεψη να κοστίζει γύρω στα 70 ευρώ. Κατά τα άλλα δε γνωρίζω τίποτα, το είπα εξ αρχής :)

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Σόρρυ για το διπλοποστάρισμα αλλά κάτι διόρθωνα και έληξε ο χρόνος, εγώ είμαι ευχαριστημένος από τον δικό μου και ο Δανίκας ότι τον ρώτησα ήταν πρόθυμος να με βοηθήσει. Τώρα δεν έχει και πολλές γέννες απο στάνταρ, άμα όπως είπα πρίν πάρω στάνταρ θα ρίξω και εδώ μια ματιά και εδώ γύρω
Schnauzer / Standard Schnauzer - Dog Breeders and Kennels in Europe

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Τα επιχειρήματα μου είναι τα εξής:
1ον ο γερμανός αγρότης που προέρχεται η φυλή είχε και απο ένα γκρούμερ στη φάρμα? δεν νομίζω
2ον άμα δεν τον στριπάρω σωστά θα με καταγγείλουν σε φιλοζωική ότι δεν κρατάω καλά τον σκύλο?
3ον τα σκυλιά στην χώρα μας που σε μεγάλο ποσοστό την βγάζουν σε μπαλκόνια/ταράτσες/μάντρες κατηγορήθηκε κανείς ότι δεν έχουν σωsτό grooming?
Μια χαρά μπορείς και με furminator ή coat king να τον χτενίσεις μόνος σου
Ατυχέστατα επιχειρήματα, όταν ξέρεις εκ των προταίρων, ότι η ράτσα που σε ενδιαφέρει και γι'αυτό την ψάχνεις και γι'αυτό προτίθεσαι να πληρώσεις αδρά, έχει αυξημένες ανάγκες περιποίησης. Το τι θα πουν οι άλλοι σε νοιάζει, ή ποιό είναι το σωστό για τον σκύλο σου, βάση του προτύπου του;

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Ατυχέστατα επιχειρήματα, όταν ξέρεις εκ των προταίρων, ότι η ράτσα που σε ενδιαφέρει και γι'αυτό την ψάχνεις και γι'αυτό προτίθεσαι να πληρώσεις αδρά, έχει αυξημένες ανάγκες περιποίησης. Το τι θα πουν οι άλλοι σε νοιάζει, ή ποιό είναι το σωστό για τον σκύλο σου, βάση του προτύπου του;
Μάλλον δεν έγινα κατανοητός για την ράτσα μια χαρά είναι και το κούρεμα δεν το λέω θεωρητικά ξέρω ιδιοκτήτες σνάουζερ που δεν τα στριπάρουν, αυτό δεν έχει να κάνει με την ευζωία του σκύλου απλά θαμπώνει το τρίχωμα και δεν μπορείς να το πάς σε έκθεση, ο σκύλος δε παθαίνει ψυχολογικά ούτε κάτι στην υγεία του άμα δεν είναι περιποιημένος με στρίπινγκ.
Επειδή είμαστε σε δημόσιο φόρουμ και μπορεί να μας διαβάσει οποιοσδήποτε η αλήθεια είναι ότι έχει κάποιο κόστος περιποίησης η ράτσα δηλαδή κούρεμα ή στριπάρισμα το οποίο άμα ασχοληθείς μπορείς να το κάνεις μόνος σου και να μην ξοδευτείς αλλά αυτό αντισταθμίζει ότι δεν θα γεμίσει τρίχες το αμάξι, το σπίτι, το χαλί κλπ, ο καθένας κάνει τις επιλογές του :)

11 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Πιστευω οτι όλες οι γνωμες ειναι σωστες..:D
Απλα θα σταθω σ΄αυτο που ειπε ο rodriguez οτι πέρνεις ένα σκύλο ο οποίος έχει ένα πρότυπο κι απο κει και πέρα κάνεις τις επιλογές σου..
Για να μην έχει μιλήσει κάνεις ακόμα μάλλον δε έχει κάνεις εδώ μέσα standard schnauzer.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Μπα στο είπα δεν έχει, για να καταλήξω εμένα πιο πολύ θα με προβλημάτιζε κάποια ράτσα σε θέματα συμπεριφοράς και πόσο απροβλημάτιστη θα είναι η συμβίωση παρά το θέμα grooming όπως είπα άμα πιάνουν τα χέρια σου το κάνεις μόνος σου και δεν ξοδεύεσαι δεν θα είναι για καλιστεία αλλά μια χαρά θα φαίνεται
Rolling a Stripped Coat
καλή επιτυχία στην επιλογή σου είτε πάρεις αυτή η άλλη ράτσα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
rodriguez, είναι προσωπική μου θέση, ότι...όταν καψουρεύεσαι μια συγκεκριμένη φυλή, την καψουρεύεσαι για όλα τα χαρακτηριστικά της. Και τον χαρακτήρα και την εμφάνιση. Οταν έχει δημιουργηθεί, με έναν ειδικό τύπο μανδύα, που...πχ απαγορεύεται να κουρευτεί, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις στο μυαλό σου, ότι θα ασχοληθείς εντατικότατα, είτε με χτένισμα, είτε με στριπάρισμα, είτε με οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται. Είτε το κάνεις μόνος σου και σου στοιχίζει σε χρόνο, είτε απευθυνθείς σε επαγγελματία και σου στοιχίζει σε χρήμα. Βέβαια, αν το κάνεις μόνος, πρέπει να έχεις διδαχθεί τον σωστό τρόπο. Δεν επιτρέπεται να μην το έχεις σε προτεραιότητα. Γιατί κάποια στιγμή...ναι...μπορεί και να υπάρξουν συνέπειες, στην υγεία του σκύλου. Οταν πχ, καταντήσει η γούνα του, να είναι μια τεράστια τζίβα και κάτω απ'αυτήν, να υπάρχουν δερματοπάθειες/πληγές κλπ. Μην σου κάνει εντύπωση. Συμβαίνουν δυστυχώς αυτά.

Οσοι λοιπόν, ανήκετε σ'αυτή την κατηγορία των ερωτοχτυπημένων, πρέπει να προφυλάσσετε την ράτσα του πόθου σας, από "κακομεταχείριση" ακόμα κι όταν προέρχεται από απλή και αθώα άγνοια. Πρέπει να ξέρει, ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης και αυτή την παράμετρο. Και να αποφασίσει μετά, αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει και σ'αυτό, μαζί με όλα τ'άλλα, ή όχι, όπου ίσως θα αποφασίσει τελικά, να προσανατολιστεί σε κάτι άλλο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ο φίλος μου που υιοθέτησε πρόσφατα μίνι σνάουτσερ αγόρασε όλα τα εργαλεία για να τον γκρουμάρει μόνος του αφού του έδειξε η εκτροφέας. Σε ορισμένα σημεία όπως στον ποπό και κάπου αλλού που δεν θυμάμαι θα τον κουρεύει.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
rodriguez, είναι προσωπική μου θέση, ότι...όταν καψουρεύεσαι μια συγκεκριμένη φυλή, την καψουρεύεσαι για όλα τα χαρακτηριστικά της. Και τον χαρακτήρα και την εμφάνιση. Οταν έχει δημιουργηθεί, με έναν ειδικό τύπο μανδύα, που...πχ απαγορεύεται να κουρευτεί, ΠΡΕΠΕΙ να έχεις στο μυαλό σου, ότι θα ασχοληθείς εντατικότατα, είτε με χτένισμα, είτε με στριπάρισμα, είτε με οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζεται. Είτε το κάνεις μόνος σου και σου στοιχίζει σε χρόνο, είτε απευθυνθείς σε επαγγελματία και σου στοιχίζει σε χρήμα. Βέβαια, αν το κάνεις μόνος, πρέπει να έχεις διδαχθεί τον σωστό τρόπο. Δεν επιτρέπεται να μην το έχεις σε προτεραιότητα. Γιατί κάποια στιγμή...ναι...μπορεί και να υπάρξουν συνέπειες, στην υγεία του σκύλου. Οταν πχ, καταντήσει η γούνα του, να είναι μια τεράστια τζίβα και κάτω απ'αυτήν, να υπάρχουν δερματοπάθειες/πληγές κλπ. Μην σου κάνει εντύπωση. Συμβαίνουν δυστυχώς αυτά.
Εχω μάθει στη ζωή και το έχω συνέχεια στο μυαλό μου "There's no such thing as a free lunch"
μπορεί ερωτοχτυπήθηκα απο ένα bull mastif δεν μιλάω υποθετικά μου αρέσουν αλήθεια, αλλά έλα που έχει κοντές τρίχες που καρφώνονται θα χρειαστώ ένα dyson dc37 animal turbine ρίχνω μια ματιά στο skroutz.gr γύρω στο πεντακοσάρι και για να είμαι σίγουρος ότι αμα τον βάλω στο αμάξι (hathcback) δίνω ένα χιλιάρικο για δερμάτινα καθίσματα θα βάλω και τα χαλιά στην αποθήκη και είμαι κομπλέ, δηλαδή που θέλω να καταλήξω στην τελική όλα στοιχίζουν.
Με την συγκεγκριμμένη φυλή πληρώνεις για grooming ή ασχολείσαι μόνος σου δίνεις τον χρόνο αλλά γλυτώνεις τις τρίχες. Θα συμφωνήσω για την τσίβα πρέπει να βγαίνει το υπόστρωμα και γενικά συμφωνώ.:)

Οσοι λοιπόν, ανήκετε σ'αυτή την κατηγορία των ερωτοχτυπημένων, πρέπει να προφυλάσσετε την ράτσα του πόθου σας, από "κακομεταχείριση" ακόμα κι όταν προέρχεται από απλή και αθώα άγνοια. Πρέπει να ξέρει, ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης και αυτή την παράμετρο. Και να αποφασίσει μετά, αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει και σ'αυτό, μαζί με όλα τ'άλλα, ή όχι, όπου ίσως θα αποφασίσει τελικά, να προσανατολιστεί σε κάτι άλλο.
Αυτό εννοείται ότι κάνει θα είναι με την ευλογία του εκτροφέα, πάλι θα συμφωνήσω θέλει ψάξιμο πρίν την απόκτηση.

11 Δεκεμβρίου 2013
7
0
Εγώ πιστεύω οτι γενικά πρέπει να έχουμε το σκύλο μας υγιή σε όλα του τώρα απο κει και πέρα αν κάποια πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε μόνοιμας αφου πρώτα μας εχει διξει κάποιος ειδικός για οικονομία καλό ειναι..Αν ομως δε πιανουν τα χερια μας και δε ξερουμε πρεπει να μη πειραματιζόμαστε και να απευθυνόμαστε στους ειδικούς.
rodriguez όπως σου είπα έχω μιλήσει με το Δανίκα αλλα για τον λογο οτι δεν έχει πολλα standard δεν έχει συχνα γέννες μια το χρόνο..τωρα περιμενει γέννα τα χριστουγεννα κοντα εχω μπει σε λιστα και βλεπουμε..
δεν εχω βρει αλλον εκτροφεα στην ελλαδα με standard schnauzer

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Σου είπα φίλε, ανάθεμα το hollywood δεν μας έβαζε και μας ένα ρολάκι με το ρίτσαρντ γκηρ άντε με τον γιώργο κλούνη και μετά να δείς πόσοι μουσάτοι θα κυκλοφοράγανε :p(αστειάκι να χαλαρώσουμε).
Σοβαρά δεν έχω δεί άλλο εκτροφέα στην Ελλάδα, σου εδώσα το λινκ έχει εκτροφείς αρκετούς εγγεγραμένους στην FCI εδώ γύρω ψάξε και όλο και κάτι θα βρείς
Schnauzer / Standard Schnauzer - Dog Breeders and Kennels in Europe

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Εγώ πιστεύω οτι γενικά πρέπει να έχουμε το σκύλο μας υγιή σε όλα του τώρα απο κει και πέρα αν κάποια πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε μόνοιμας αφου πρώτα μας εχει διξει κάποιος ειδικός για οικονομία καλό ειναι..Αν ομως δε πιανουν τα χερια μας και δε ξερουμε πρεπει να μη πειραματιζόμαστε και να απευθυνόμαστε στους ειδικούς.
rodriguez όπως σου είπα έχω μιλήσει με το Δανίκα αλλα για τον λογο οτι δεν έχει πολλα standard δεν έχει συχνα γέννες μια το χρόνο..τωρα περιμενει γέννα τα χριστουγεννα κοντα εχω μπει σε λιστα και βλεπουμε..
δεν εχω βρει αλλον εκτροφεα στην ελλαδα με standard schnauzer
εκτός από το οικονομικό κομμάτι, μη ξεχνάμε πως και αυτό είναι μία ασχολία με το σκύλο, αξιοποιώντας το χρόνο μαζί του ποιοτικά. :cool:

11 Δεκεμβρίου 2013
7
0
πολύ σωστό αυτό που λές gaara είναι ένας τρόπος ν΄ασχοληθείς περισσότερο με το σκύλο και να δεθείς ακόμα πιο πολύ μαζί του!!;)