Ας βαλω και γω μια θυληκια που μου αρεσει παρα πολυ και κατα τη γνωμη μου δεν εχει σε τιποτα να ζηλεψει απο αρσενικους
Παίρνοντας σαν λαβη αυτο το σχολιο της Αμαλιας, θα ηθελα να πω καποια πραγματα γενικοτερα για την εκτροφη.
Πολλες φορες εχω πει(και φανταζομαι οτι ολοι συμφωνουμε) οτι ειναι αλλο εντυπωσιακος-ομορφος-σουπερ σκυλος, και αλλο τυπικος σκυλος.
Μια θηλυκια με κεφαλι και σωματικη διαπλαση αρσενικου ειναι μια σουπερ σκυλα, αλλα και μιας πρωτης ταξεως αιτια υπερτυπισμου. Ειναι ενα πονοκεφαλος για τον σοβαρο εκτροφεα της φυλης. Αν αυτη η σκυλα ζευγαρωσει με εναν τυπικο αρσενικο, καποια κουταβια και κυριως αρσενικα θα εχουν μια ροπη προς τον υπερτυπισμο...
Αυτο ειναι ενα υπαρκτο θεμα και εφοσον μιλαμε για SBT και οχι για Amstaff, εχουμε δει τον ''αγωνα'' που κανουν τα τελευταια χρονια καποια σοβαρα εκτροφεια να βρισκουν αρσενικα σκυλια πιο μικροσωμα(γυρω στα 17 κιλα) προκειμενουν να ισοσταθμιζουν τις διαφορες και να παραμενουν κοντα στο προτυπο που στην φυλη μας δεν ειναι μονο μορφολογικο, αλλα και αυστηρα μεγεθους-βαρους.