SOS xρειάζομαι μια φιλοζωικη αμεσα

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Εχθες το βράδυ βρήκα ενα σκυλάκι με χτυπημενο το ποδαρακι του σοβαρα και απο το πρωι ψαχνω καποιον που να μπορει να το αναλαβει. Υπαρχει καποιοσ?

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Προς το παρον ψαχνω ενα καλο αλλα πολυ φτηνο κτηνιατρο η μια φιλοζωικη που να μπορει να το αναλαβει και θα βοηθησω και γω οσο μπορω .Ας γινει πρωτα καλα και μετα βρησκουμε και οικογενεια που να το θελει
ειναι πολυ ομορφο και εχει γατισια ματια πρασινοπα

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oχχχχ καλά ..διάβασα την μιση αγγελία..

Πήγαινε το εσύ σε έναν κτηνίατρο να δει το ποδαράκι του και μετά προώθησε το για υοθεσία..

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

Μπορείς να δοκιμάσεις εδώ: http://www.sozo.gr/clinic.htm

Δεν έχω πάει ποτέ για να σου πω εντυπώσεις ή πώς ακριβώς λειτουργούν, απλά υποθέτω ότι ίσως κάνουν καλύτερες τιμές για αδέσποτα μιας και είναι ιατρείο σωματείου.

Edit: Ουπς! Τώρα είδα ότι είσαι στη Θεσσαλονίκη, sorry γράψε λάθος!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν δεν μπορείς να προσφέρεις φροντίδα σε ένα τραυματισμένο ζώο άστο πάλι ελεύθερο να δοκιμάσει κάποιος άλλος. Μπορείς να πάρεις σβάρνα τους κοντινούς κτηνιάτρους και να τους λές με το καλημέρα ότι το βρήκες και θές να το αφήσεις και να φύγεις και όποιος (και άν) σε εξυπηρετήσει. Με την φιλοζωική δεν θα βγεί άκρη ποτέ. Μπορεί να είναι επείγον, να μένει σπίτι δεν βοηθάει σίγουρα.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο Δήμος δεν έχει πρόγραμμα για τα αδέσποτα? Αν έχει πάρε τηλέφωνο και θα το αναλάβουν εκείνοι. Όσοι δήμοι έχουν πρόγραμμα αναλαμβάνουν εμβόλια, στειρώσεις και περίθαλψη.
Αν πάρεις καλύτερα μην τους πεις ότι είναι ήδη σπίτι σου (μπορεί να το θεωρήσουν δεσποζόμενο). Πες τους ότι είναι στο δρόμο και αν σου πουν ότι θα το αναλάβουν, πες ότι θα το κρατήσεις μέχρι να έρθουν για να διευκολύνεις να το βρουν.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Πέρνω απο το πρωι τηλ σε φιλοζωηκες αλλα τπτ κανεις δεν απανταει.Πηγα και στο κτηνιατριο του απθ αλλα το ποσο ειναι ........ ακυρο για μενα και ουτε καν του εριξαν μια ματια.
Οσο για το να το αφησω παλι στο δρομο μονο του εκει που το βρηκα δεν παιζει ηταν σε μια χωματερη σε κατι χωραφια.Απο κει κοβω δρομο για να παω στο σπιτι μου.
Αν καποιος είναι σε καποιο σωματιο και μπορει να βοηθησει ασ μου στειλει πμ να εποικοινωνησω εγω μαζι του

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kiara, οι φιλοζωικές δεν έχουν ούτε χρόνο, ούτε λεφτά, ούτε χώρο.... Αυτό που σε σενα συνέβη μια φορά, σ'αυτούς συμβαίνει πολλές φορές καθημερινά. Το ΑΠΘ ως δημόσιο ίδρυμα έχει απ'οσο ξέρω πολύ χαμηλές τιμες καθώς δε βγάζει κέρδος (διορθωστε με αν δεν ισχύει αυτό). Δε θα περίμενα να είναι πάντως πιο ακριβό απο τον οποιοδήποτε κτηνίατρο.

Τι ακριβώς σου είπαν οτι χρειάζεται το σκυλάκι? Είναι σπασμένο το πόδι του? Χρειάζεται ακτινογραφία? Φαίνεται να πονάει?? Πόσα λεφτά σου ζήτησαν και για ποια επεμβαση/εξέταση?

Μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις μια αγγελία και να την προωθήσεις, είτε σε διάφορα φορουμ όπως αυτό, είτε στο Facebook (μπορω να σε βοηθήσω σ'αυτό), είτε αφισοκολλώντας αφίσες.

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Το ΑΠΘ ως δημόσιο ίδρυμα έχει απ'οσο ξέρω πολύ χαμηλές τιμες καθώς δε βγάζει κέρδος (διορθωστε με αν δεν ισχύει αυτό). Δε θα περίμενα να είναι πάντως πιο ακριβό απο τον οποιοδήποτε κτηνίατρο.
Περιεργο αυτο που ανεφερες παντως για το ΑΠΘ Kiara.
Συνηθως βοηθανε εκει.

Παντως σιγουρα θα ειναι πολυυυυ πιο φτηνα αποτι σε κτηνιατρο.

Βαλε καμια φωτο και αγγελια για υιοθεσια αφου δεν μπορεις να το κρατησεις.

Miss

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
278
0
Αργυρούπολη
Οι δήμοι δε γνωρίζω τι κάνουν, πως το κάνουν και το βασικότερο, πότε το κάνουν!
Σίγουρα το να ξεκινήσεις εσύ μια εκστρατεία για το σκυλί είναι καλύτερο. Όσο για τις φιλοζωικές και τους κτηνιάτρους, μόνο σε συγκεκριμένα πράγματα έχουν καλύτερες τιμές (μικροτσίπ κλπ.)
Μίλα με τους κτηνιάτρους στην περιοχή σου, μπορεί κάποιος να είναι φιλόζωος και να σε βοηθήσει.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Στο Απθ μου ζητησαν 20ε για παραβολα πριν αρχισουν 25ε ακτινογραφια και + οτι αλλο χρειαστει χειρουργειο φαρμακα κτλ δεν νομιζω να ειναι λιγοτερα απο εναν κτηνιατρο.Και δεν το ειδαν καν ουτε να κανει μια ψιλαφηση να δει η εστω να μου πει που αλλου μπορουσα να απευθηνθω Περνω τηλ και δεν απανταει κανεις.
το σκυλακι ναι φαινετε να ποναει το εχω απο το πρωι μαζι μου το πηρα και στην δουλεια. Καθετε στο μαγαζι και οταν θελει κακα και τσισα παει στην πορτα και με κοιταει. Το ποδαρακι του ειναι πρισμενο δεν το παταει καθολου μονο το σερνει Φαινεται μικρο 3-5 μηνων ισως.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Περιεργο αυτο που ανεφερες παντως για το ΑΠΘ Kiara.
Συνηθως βοηθανε εκει.

Παντως σιγουρα θα ειναι πολυυυυ πιο φτηνα αποτι σε κτηνιατρο.

Βαλε καμια φωτο και αγγελια για υιοθεσια αφου δεν μπορεις να το κρατησεις.
Ποιος θα παρει ενα τραυματισμενο σκυλακι ασ παει πρωτα στον γιατρο και μετα θα βαλω αγγελια σιγουρα.

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Οι δήμοι δε γνωρίζω τι κάνουν, πως το κάνουν και το βασικότερο, πότε το κάνουν!
Σίγουρα το να ξεκινήσεις εσύ μια εκστρατεία για το σκυλί είναι καλύτερο. Όσο για τις φιλοζωικές και τους κτηνιάτρους, μόνο σε συγκεκριμένα πράγματα έχουν καλύτερες τιμές (μικροτσίπ κλπ.)
Μίλα με τους κτηνιάτρους στην περιοχή σου, μπορεί κάποιος να είναι φιλόζωος και να σε βοηθήσει.
Στο Δημο απ οσο ξερω το δηλωνει και οταν................... ερχονται και το παιρνουν δεν ξερω ομως αν τα κανουν καλα ομως τα χτυπημενα:confused:

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στο Δημο απ οσο ξερω το δηλωνει και οταν................... ερχονται και το παιρνουν δεν ξερω ομως αν τα κανουν καλα ομως τα χτυπημενα:confused:
Καλωσήρθες στο δύσκολο χώρο της περίθαλψης αδέσποτων ζώων! Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.....

Αγγελία να βάλεις ούτως ή άλλως, δημοσιοποιώντας την κατάσταση και ζητώντας βοήθεια. Και να βγάλεις και φωτογραφία. Βοηθάει ο κόσμος αν δει συγκεκριμένη περίπτωση. Εχουμε πολλά παραδείγματα. Facebook χρησιμοποιείς?? Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος.....

Πάντως εγώ προσωπικά αν είχα μαζέψει ζώο που πονάει θα έδινα όσα όσα προκειμένου το ζώο να μην πονάει. Μην περιμένεις απο τις φιλοζωικές. Οι περισσότερες είναι υπερχρεωμένες.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Kiara μην έχεις δεδομένο ότι δεν θα κάνουν τίποτα για το σκυλάκι από τον Δήμο.
Πώς θα μάθεις αν δεν πάρεις να τους ρωτήσεις? Έχει τύχει να χρειαστώ το αντίστοιχο τμήμα του δικού μου Δήμου και ανταποκριθήκανε άμεσα κι ας μην ήταν επείγον το περιστατικό.

Στο κάτω κάτω αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη φροντίδα των αδέσποτων της κάθε περιοχής. Ναι, πολλές φορές δεν γίνεται αυτό όπως θα έπρεπε... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται ποτέ!