Εχμ... Τα τσιουαουα εχουν υπό μανδύα? Μηπως κι εγώ δεν πρεπει να χρησιμοποιώ furminator? Επίσης παρατηρώ οτι εχει κατι σαν πυρίτιδα στο τρίχωμα της... Ειναι φυσιολογικό αυτο?
ελπίζω να μην είναι εξτρεμιστικών φρονημάτων που είναι και στη μόδα τελευταίαΕχμ... Τα τσιουαουα εχουν υπό μανδύα? Μηπως κι εγώ δεν πρεπει να χρησιμοποιώ furminator? Επίσης παρατηρώ οτι εχει κατι σαν πυρίτιδα στο τρίχωμα της... Ειναι φυσιολογικό αυτο?
Εμενα η λογική μου λεει ότι αν κατέστρεφε τις τρίχες θα τις έβγαζε ακόμα και όταν δεν ήταν να πέσουνΘεωρητικά αυτό το μαραφετι σχεδιάστηκε να αφαιρεί τον υπομανδυα. Καλά λόγια δεν έχω ακούσει από κανέναν. Λένε πως σπάει και καταστρέφει τις εξωτερικές τρίχες.
Προσωπική εμπειρία φυσικά δεν έχω, αλλά έχω ακούσει περίπτωση που κάποιος τη χρησιμοποίησε σε γιόρκι. Το αποτέλεσμα το φαντάζεστε...
Για όσους δεν το ξέρουν τα γιόρκι δεν έχουν υπομανδυα, για αυτό και δεν μαδανε. Για να το θέσω πιο σωστά δεν πρέπει να έχουν, γιατί το έχω δει και αυτό.
ναι i know, απλά δεν ασχολήθηκα να δω αν είναι γενικό το κακό ή αν είναι απαγορευτικό μόνο για τα golden.Γιάννη, αυτό που λένε είναι πως σπάει τις εξωτερικές, δεν τις βγάζει επιτόπου (να το δεις εκείνη την ώρα). Μακροπρόθεσμα δηλαδή φθείρει τον εξωτερικό μανδύα.
Ειδικά σε show dogs, είναι απαγορευτικό, για αυτό Πάνο στο είπε και η Αλεξία.
Δεν ξερω ώς τι χαρακτηρίζονται οι ΚάστορεςΟ Κάστωρ είναι κοντοτριχος ή θυμάμαι λάθος;
Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ ήμουν πολύ επιφυλακτική πριν το αγοράσω. Παρόλα αυτά με αραιή και απαλή χρήση δεν είδα κανένα πρόβλημα. Νομίζω πως όποιος ακολουθήσει ευλαβικά και με περισσή προσοχή τις οδηγίες χρήσης δεν θα έχει θέμα. Φαντάσου το χρησιμοποίησα μόνο στην περίοδο τσουρομαδήματος κι αυτό μια φορά την εβδομάδα αφού πρώτα έχει πέσει χτένισμα με slicker brush για να φύγει οποιαδήποτε υποψία κόμπου και σε απόλυτα στεγνό τρίχωμα. Τώρα πλέον κάθεται αποθηκευμένο και περιμένει το επόμενο τσουρομάδημα σε κάτι μήνες. Πλέον μόνο με slicker κι αυτό όπως έχω ξαναπεί προς χάριν ξεσκονίσματος και υγείας της τρίχας. Δεν μαδάει εξάλλου σχεδόν καθόλου πλέον..ρε συ, το furminator δεν ξεφτιλίζει την τρίχα και το δέρμα του σκύλου?
μήπως με μια απλή βούρτσα να είναι καλύτερα? (να μη σπάει η τρίχα κλπ)
κανας groomer ρε παιδιά???