Κορίτσια, λυπάμαι πολύ και κουράγιο και στις δυο σας. Νομίζω ότι ναι, Βασούλα, να πάρεις δικηγόρο.
Μάλιστα θα σε συμβούλευα άντρα δικηγόρο εφόσον είναι καλός και έχει πάρει ζεστά την υπόθεση. Και όχι, παιδιά, δεν είμαι κακιά με τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα συνήθως θεωρούνε ότι οι γυναίκες είμαστε υστερικές και χαζές με τα σκυλιά κλπ. Αν το δικαστήριο δει άντρα δικηγόρο να το χειρίζεται σωστά το θέμα, τότε θα επικεντρώσει την προσοχή του στην υπόθεση αντί στα κλισέ. Αν και στην Αμερική δε θεωρούν τις γυναίκες υστερικές με τα ζώα (κι ας κυκλοφορεί ένα είδος υστερικής ζωόφιλης που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα), μολαταύτα υπάρχουν είδη νομικών υποθέσεων όπου μια γυναίκα αφήνει καλύτερες εντυπώσεις, ή ένας άντρας ταιριάζει πιο πολύ. Το ξέρω, κλισέ και δεν πρέπει να το λέω, ούτε πιστεύω ότι πρέπει να είναι έτσι. Θυμάμαι όμως ότι ένας πρώην μου που είναι Αμερικανός δικηγόρος συζητούσε μαζί μου μια υπόθεση (άσχετη με τις δικές του) και όταν τον ρώτησα εάν στο συγκεκριμένο είδος νόμου υπάρχουν γυναίκες δικηγόροι, μου απάντησε ότι δυστυχώς (διότι ο άνθρωπος δεν είναι σωβινιστικό γουρούνι) η κοινωνία θεωρεί ότι τέτοιες υποθέσεις χρήζουν τεστοστερόνης. Και ότι οι λίγες γυναίκες που υπάρχουν εκεί καλλιεργούν το ίματζ της σκύλλας!!
Τώρα βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις και εξαρτάται και από τη φήμη, την προσωπικότητα και τους χειρισμούς της δικηγόρου. Αν ξέρεις κάποια καλή, τότε ναι, μπορεί να σε βοηθήσει.
Ξέρω, δε βοήθησα πολύ, απλώς σου δίνω μερικές σκέψεις μου πάνω στο θέμα. Και πάλι, λυπάμαι πάρα πολύ...