sos καρδια και νεφρα

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
καλησπερα..εζω ενα σκυλακι 10 χρονων..πριν 3 μηνες διαγνωστηκε με βαλβιδοπαθεια..ξεκινησαμε τροφη royal canin cardiac κι ενδιαμεσα ρυζι με κοτοποτλο αναλατο επειδη εκανε εμετους και διαρροιες εξαιτιας ενος χαπιου.σημερα πηγαμε για εξετασεις και ειδαμε οτι εχει προβλημα και στα νεφρα.να συνεχισω την royal canin cardiac η' ειναι βαρια τροφη για τα νεφρα;

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Ρωτα τον κτηνιατρο.
η κτηνιατρος μου ειπε να συνεχισω να την ταιζω cardiac κι αν δουμε οτι επιβαρυνεται να της αλλαξω τροφη.απλα ρωταω αν εχει καποιος απο εσας αλλη εμπειρια.

marria-ektwras

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2018
81
124
Καλησπέρα ποιό χάπι του δίνεις; Ο δικός μου παίρνει τα cardalis πάνω από 2 μήνες τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα, όσο για φαγητό του δίνω μόνο μαγειρευτό.Διαγνώστηκε με ενδοκάρδωση μιτροειδούς βαλβίδας 2ου σταδίου

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Καλησπέρα ποιό χάπι του δίνεις; Ο δικός μου παίρνει τα cardalis πάνω από 2 μήνες τώρα χωρίς κανένα πρόβλημα, όσο για φαγητό του δίνω μόνο μαγειρευτό.Διαγνώστηκε με ενδοκάρδωση μιτροειδούς βαλβίδας 2ου σταδίου
εμενα με βαλβιδοπαθεια..digoxin- sandoz δινω και ενα συμπληρωμα καρνιτινης,εχει βςλτιωθει η ταχυκαρδια.απλα τωρα εχουμε προβλημα μς τα νεφρα και δεν ξερω αν καβει να συνεχισω την τροφη royal cardiac μηπως ειναι βαρια για τα νεφρα

marria-ektwras

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2018
81
124
Η cardiac έχει ελάχιστο φώσφορο, που δεν κάνει για τα νεφρά...ενώ η k/d (αντίστοιχη για νεφρική ανεπάρκεια) περιέχει αλάτι(που είναι αυστηρά απαγογευμένο για την καρδιά) άσε που είναι και τρομερά άνωστη!! Αφού είπε και ο γιατρός σου να μην την αλλάξεις...δεν βλέπω λόγο να ανυσηχείς :)

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Η cardiac έχει ελάχιστο φώσφορο, που δεν κάνει για τα νεφρά...ενώ η k/d (αντίστοιχη για νεφρική ανεπάρκεια) περιέχει αλάτι(που είναι αυστηρά απαγογευμένο για την καρδιά) άσε που είναι και τρομερά άνωστη!! Αφού είπε και ο γιατρός σου να μην την αλλάξεις...δεν βλέπω λόγο να ανυσηχείς :)
μπηκα να διαβασω τα συαστατθκα και των 2..και η k/d περιςεχει φωαφορο αποτι βλεπω 0.33 ενω η cardiac 0.55...κανω λαθος...οχι ενταξει απλα για μια γνωμη απτην εμπειρια σας ρωταω

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Τα νεφρά απαιτούν χαμηλό φώσφορο και η καρδιά χαμηλό νάτριο (αλάτι)
Οπότε.. αστα να πάνε όταν έχεις συνδυασμό και των 2.

Προσπαθώντας να το αποφύγει ο δικός μας κτηνίατρος απλά μου πρότεινε να μην ξεκινήσουμε τα βαριά φάρμακα προς το παρόν γιατί χαλάνε τα νεφρά σε χρόνο 0.

Σε κάποια φάση θα χρειαστεί να αλλάξεις τροφή γιατί από τα νεφρά θα υποφέρει πιο πολύ. Αλλά, υπάρχουν ορισμένες τροφές που συνδυάζουν τις προδιαγραφές και για τα 2 προβλήματα
Αν (πάντα κατόπιν συζήτησης με τον κτηνίατρο!) δεν βαριέσαι να ψάξεις και να παραγγείλεις από εξωτερικό γτ στο Ελλαδιστάν δεν υπάρχουν, μπορεί να είναι καλή επιλογή

υγ
αυτοί στέλνουν στις χώρες της ΕΕ

Last edited:
  • Like
Reactions: vrmode

dolly

Member
24 Μαρτίου 2018
22
1
33
Τα νεφρά απαιτούν χαμηλό φώσφορο και η καρδιά χαμηλό νάτριο (αλάτι)
Οπότε.. αστα να πάνε όταν έχεις συνδυασμό και των 2.

Προσπαθώντας να το αποφύγει ο δικός μας κτηνίατρος απλά μου πρότεινε να μην ξεκινήσουμε τα βαριά φάρμακα προς το παρόν γιατί χαλάνε τα νεφρά σε χρόνο 0.

Σε κάποια φάση θα χρειαστεί να αλλάξεις τροφή γιατί από τα νεφρά θα υποφέρει πιο πολύ. Αλλά, υπάρχουν ορισμένες τροφές που συνδυάζουν τις προδιαγραφές και για τα 2 προβλήματα
Αν (πάντα κατόπιν συζήτησης με τον κτηνίατρο!) δεν βαριέσαι να ψάξεις και να παραγγείλεις από εξωτερικό γτ στο Ελλαδιστάν δεν υπάρχουν, μπορεί να είναι καλή επιλογή

υγ
αυτοί στέλνουν στις χώρες της ΕΕ
εγω παραγγελνω την cardiac της royal...θεωρεις οτι το 0.55% η' αλλιως 5.5gr φωσφορου ειναι πολυ;;;;η αντιστοιχη της royal για τα νεφρα ειδα πως εχει 0.33% η' αλλιως 3.3gr..

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εξαρτάται σε ποιο στάδιο είστε... Πόση κρεατινίνη ανέβασε?

Αν είσαστε χαμηλά, που προφανώς είστε, για να μη σου συνέστησε άλλη θεραπεία, θα σου έλεγα να μην πολυαγχώνεσαι για τα επίπεδα φωσφόρου τουλάχιστον...

Οι νορμάλ τροφές συντήρησης έχουν συνήθως από 1-1.5%, οι κλινικές από 0.2-0.5%, και εάν έχει ανεβάσει κρεατινίνη πάνω από 2, εκεί κοιτάμε να κρατήσουμε επίπεδα κάτω του 0.8%

Πολύ χοντροκομμένα τα παραπάνω.

Μπορείς πάραυτα να ρωτήσεις για κάποιο νεφροπροστατευτικό συμπλήρωμα, να δίνεις έξτρα Ω3 πχ, ή λίγο ασβέστιο που λειτουργεί σα δεσμευτικό φωσφόρου.

• Like
Reactions: Eroe