SOS Νέο Κουτάβι στο σπίτι

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας, θέλω την βοήθεια σας. Μετά από πολλά χρόνια, πολλή αναζήτηση και ακόμα περισσότερη σκέψη αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα και να αποκτήσω ένα σκυλάκι. Ο εκλεκτός είναι ένας νεαρός κούκλος ημί-αίμος λαμπραντόρ 2 μηνών. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι μπορώ να πάω να τον πάρω την Παρασκευή, οπότε μπαίνω στην διαδικασία της οργάνωσης. Δηλαδή, έχω ετοιμάσει έναν μικρό χώρο στο σπίτι με το κρεβατάκι του, και τα μπολάκια με το φαΐ του καθώς και 2 παιχνιδάκια και θα γεμίσω το σπίτι με πάνες και εφημερίδες. Μέσα σ αυτές τις μέρες θα επισκεφτούμε και τον κτηνίατρο για τα εμβόλια και κάποια εξέταση(αν και τον έχω ξαναδεί πριν από λίγες μέρες), οπότε θα μιλήσω και μ αυτόν. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ετοιμάσω?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στέλιο, δεν γράφει πουθενά ότι είναι από ιδιώτη ή από pet shop το κουτάβι. Δώσε μια πιθανότητα να διάβασε όντως και να κατάλαβε μέσα στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από την εγγραφή της... Συμβαίνει κι αυτό πολλές φορές, δεν είναι πάντα η χειρότερη εκδοχή :)

marmyt, διάβασε όλα τα θέματα που βρίσκονται σαν υπόμνημα εδώ, θα σε βοηθήσουν πολύ.
Εκπαίδευση & Συμπεριφορά

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Marmyt καλώς να τον δεχθείς τον μικρό σου.

Πολύ χρήσιμο το υπόμνημα, θα σου πρότεινα αρχικά να μην τον αφήνεις ν' αλωνίζει σε όλο το σπίτι και να τον περιορίζεις σε ένα μικρότερο χώρο. Πολύ καλή λύση είναι επίσης και η αγορά ενός crate - αν ψάξεις στο forum θα βρεις πολλά σχετικά posts. Καλή αρχή!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καλώς να τον δεχθείς!

Καλύτερα να μη γεμίσεις το σπίτι με πάνες και εφημερίδες. Βρες το μέρος που σε βολεύει και βάλε μόνο εκεί. Και φυσικά ένα crate θα ήταν ο καλύτερος σου σύμμαχος για την εκμάθηση της τουαλέτας του κουταβιού

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
Δεν είναι ούτε από pet shop ούτε από ιδιώτη, αλλά ούτε και από εκτροφέα. Εγώ εδώ και καιρό ήθελα να πάρω σκύλο, και είχα μιλήσει με κάποιους εκτροφείς, αλλά δεν καθόταν για διάφορους προσωπικούς λόγους. Το σκυλάκι, αυτό μαζί με τ αδερφάκια του (6) βρέθηκε παρατημένο σε μια κούτα σε αυλή γνωστού. Αυτός καθώς λείπει πολύ και γενικά οι υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να έχει σκύλο, πόσο μάλλον σκύλους, μας ενημέρωσε ότι τα χαρίζει και όσα δεν βρουν σπίτι θα πάνε στην φιλοζωική. Οπότε λύγισα και τα ταααααααν μετά από καιρό τόλμησα να κάνω το πρώτο βήμα.

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
A! Και επίσης κάτι πολύ βασικό! Τι "μέτρα ασφαλείας" μπορώ να πάρω; πχ. έχω ακούσει πολλά σκυλιά να μασουλάν καλώδια, να έχουν προβλήματα με τα μπαλκόνια να φεύγουν κλπ. Τι μπορώ να κάνω και τι χρειάζεται κυρίως; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Δεν είναι ούτε από pet shop ούτε από ιδιώτη, αλλά ούτε και από εκτροφέα. Εγώ εδώ και καιρό ήθελα να πάρω σκύλο, και είχα μιλήσει με κάποιους εκτροφείς, αλλά δεν καθόταν για διάφορους προσωπικούς λόγους. Το σκυλάκι, αυτό μαζί με τ αδερφάκια του (6) βρέθηκε παρατημένο σε μια κούτα σε αυλή γνωστού. Αυτός καθώς λείπει πολύ και γενικά οι υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να έχει σκύλο, πόσο μάλλον σκύλους, μας ενημέρωσε ότι τα χαρίζει και όσα δεν βρουν σπίτι θα πάνε στην φιλοζωική. Οπότε λύγισα και τα ταααααααν μετά από καιρό τόλμησα να κάνω το πρώτο βήμα.
:mad: Έλεος πια με τις παρατημένες σκυλο - κούτες στις αυλές!! :mad::mad: Μπράβο σου που τον υιοθέτησες και με το καλό να σου έρθει!! :) Να οπλιστείς με πολληηηηηηηη υπομονή. Στις αρχές που θα έρθει ο μικρός σου, καλό θα ήταν να αφιερώνεις σχεδόν όλη σου τη μέρα σ' εκείνον. Το να βάλεις πάνες κ εφημερίδες παντού, ούτε εγώ το θεωρώ καλή λύση. Να του δείχνεις που πρέπει να λερώνει για να μάθει να πηγαίνει εκεί. Όσο για καλώδια κλπ θα πρέπει να προσέχεις τί κάνει και που πάει, καθώς και να τον περιορίσεις όσο θα είναι κουτάβι, για το δικό του καλό. Στο μπαλκόνι ας μη βγαίνει και τόσο συχνά πριν κάνει κάποια εμβόλια και πάντα υπό την επίβλεψή σου.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
A! Και επίσης κάτι πολύ βασικό! Τι "μέτρα ασφαλείας" μπορώ να πάρω; πχ. έχω ακούσει πολλά σκυλιά να μασουλάν καλώδια, να έχουν προβλήματα με τα μπαλκόνια να φεύγουν κλπ. Τι μπορώ να κάνω και τι χρειάζεται κυρίως; Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
,,,,,,
μασανε οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις,,,, και οτιδηποτε δεν μπορεις να φανταστεις,,, επισης τα τρωνε και τα καταπινουν κιολας,,, οποτε χωρις εσενα περιορισμος,,, με εσενα αυστηρη αγρυπνη επιβλεψη,,,