SoS!!!!!!Δεν ξέρω τι να κανω.... (νεογέννητο πουλάκι)

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Ξερω οτι το θεμα ειναι ασχετο με τα σκυλιά και το φορουμ...αλλα βρε παιδιά δεν ξέρω τι να κανω...Πριν λιγο βρήκα ενα νεογέννητο πουλάκι ετσι οπως εφευγα απο τη δουλειά, και οπως φανταζεστε το μαζεψα...εκει γυρω δεν υπήρχε τπτ σε φωλιά...εψαξα παντου μηπως ειχε πεσει...αλλα ματαια...Τωρα τι κανουμε????Του εδωσα νερακι με συριγγα την δυομισαρα την μικρότερη, και του εφτιαξα μπισκοτοκρεμα που τρωνε τα μωρα...εχει ανοιξει τα ματια του, εχει διαμορφωθει το ραμφος μπροστα αλλα στα πλαγια ειναι ακομα πεπλατυσμενο....φαινεται δλδ μωρακι....και του ανοιγω εγω το στομα για να το ταισω....Θελω τα φωτα σας....οποιος μπορει να μου δωσει συμβουλες...καθε ποτε ταισμα....και τι...(εγω σκεφτηκα την κρεμα μωρου γτ εχει θερμιδες και ισως το κρατησει...):)....

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
γιατι δεν το πας σε κτηνιατρο να σε κατατοπισει;δεν ξερω τιποτα απο πουλια.

killah1

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
142
0
47
Γιάννενα
πιστεύω πως πρέπει να ναι κάπου ζεστά, οπότε αν μπορείς να φτιάξεις μια αυτοσχέδια φωλίτσα (ξέρεις, κανα μπλουζάκι ή καμιά πετσετούλα και να το βάλεις να κάτσει εκεί μέσα) θα ναι καλύτερα ... εγώ του δίνα και ψιχουλάκια απο ψωμί που τα χα πρώτα μουσκέψει σε νερό και στραγγίξει...

κάνε κ ένα τηλ στον κτηνίατρο...κάτι θα ξέρει να προτείνει

apnea5909

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2009
145
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
apnea5909.webs.com
Μπορεις να παρεις τηλ την Ορνιθολογικη εταιρεια η το Εκπαζ και να ρωτησεις και να σου πουν ακριβως πως και τι... Αν θες να σου στειλω ενα τηλ ενος φλου εκτροφεα καναρινιων να τον ρωτησεις...

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Πολύ καλο Σοφία ευχαριστω...πήρα τον κτηνίατρο μου αλλα ειχε χειρουργειο θα με παρει μετα...αν και αυτα ειναι πολύ καλα που βρήκα...πιστευω να καταφέρω να το σώσω...γτ δεν θα αντεξω και αλλο χαμο....οριστε το μικρουλι στην αυτοσχεδια φωλίτσα του,να κοιμαται...View attachment 8627View attachment 8628

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.042
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν είναι και τόσο μικρό. Επειδή έβγαλε πούπουλα. Επίσης δεν γνωρίζω πολλά από πουλάκια αλλά ίσως να του έδινες σπόρια που δίνουμε σε καναρίνια και ωδικά πτηνά; Εύχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα να έρθει η μέρα που θα το ελευθερώσεις :)

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Και εγώ ετσι το εχω σκεφτει και οργανωσει στο μυαλο μου...να δυναμωσει να μαθει να πεταει...και να το αφησω στο περιβάλλον του...μακαρι...Εχω ολη την καλή διαθεση να κανω οτι καλυτερο μπορω για να σωθει..ειναι κρίμα....σνιφ!!!θα σας ενημερώνω....ευχαριστω ολους σας!!!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ένας πτηνίατρος.Οι περισσότεροι κτηνίατροι δεν ξέρουν απο πτηνά.

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ένας πτηνίατρος.Οι περισσότεροι κτηνίατροι δεν ξέρουν απο πτηνά.
Πτηνίατρος????Υπάρχει?Δεν έχω ιδέα απο τετοια...και νεογεννητα καναρίνια που ειχα δεν τα ταισα εγω ποτε...η μαμα τους το εκανε...τωρα κοιμαται το καλου καιρου...το ακουω που κ που οταν τιναζεται..αλλα αυτο που δεν ξερω ειναι καθε ποση ωρα θα το ταιζω....|????

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Βαλε το μητρικο σ ενστικτο να λειτουργησει.

Τωρα.....σωθηκες!!!Ποιο μητρικο ενστικτο παιδί μου????!!!!Αν ειναι οταν κανω μωρο να ειμαι ετσι καλύτερα να μην κανω.....θα πεθανω μεχρι να μεγαλώσει...οταν καθομαι πανω απο ενα σπουργιτακι και κοιταω αν αναπνεει,καθε ποτε,ανοιγει τα ματια του,γιατι κανει ετσι....γιατι κανει αλλιως...ποσο μαλλον οταν γινω μαμα...!Μπράβο στις μαμαδες ολου του κοσμου...πραγματικα!Αγχώθηκα τωρα!!!!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Πτηνίατρος????Υπάρχει?Δεν έχω ιδέα απο τετοια...και νεογεννητα καναρίνια που ειχα δεν τα ταισα εγω ποτε...η μαμα τους το εκανε...τωρα κοιμαται το καλου καιρου...το ακουω που κ που οταν τιναζεται..αλλα αυτο που δεν ξερω ειναι καθε ποση ωρα θα το ταιζω....|????
Ναι υπάρχει ;) εμ..είναι κάπως περίπλοκο,πρέπει να ξέρεις την ποσότητα και το πόσο γρήγορα πρέπει να το δώσεις,υπάρχουν βιντεάκια στο youtube .. αν θες greekbirdclub.com ,ίσως ξέρουν τα παιδιά εκεί να σου πουν,έχεις ιδέα τι είδος είναι?

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Ναι υπάρχει ;) εμ..είναι κάπως περίπλοκο,πρέπει να ξέρεις την ποσότητα και το πόσο γρήγορα πρέπει να το δώσεις,υπάρχουν βιντεάκια στο youtube .. αν θες greekbirdclub.com ,ίσως ξέρουν τα παιδιά εκεί να σου πουν,έχεις ιδέα τι είδος είναι?

Για σπουργιτακι το κοβω.....δεν βλεπω κατι διαφορετικο σε χρωμα....εχει μεγαλα ποδια!!!!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τόνια μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω (να σε προετοιμάσω θέλω) τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνουν τα πουλάκια όταν πέσουν από την φωλιά τους! Μακάρι να τα καταφέρεις!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Έλλη,αυτό που λες έχει μια βάση αλλά δε χάνει τίποτα να προσπαθήσει ;) θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή είχα μεγαλώσει ένα που είχε πεσει απο τη φωλιά του στο μπαλκόνι μου και μετά όταν μεγάλωσε αρκετά για να μπορεί να τρώει μόνο του το έβαζα πάνω στο χέρι μου και το κουνούσα ελαφρά για να νομίζει οτι θα πέσει και να πεταρίζει,έμαθε νε πετάει τελικά έτσι και έφυγε :)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Για σπουργιτακι το κοβω.....δεν βλεπω κατι διαφορετικο σε χρωμα....εχει μεγαλα ποδια!!!!
αν σου δείξω τον παπαγάλο μου μικρό θα πάθεις πλάκα :p το χρώμα καμία σχέση με τώρα

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Έλλη,αυτό που λες έχει μια βάση αλλά δε χάνει τίποτα να προσπαθήσει ;) θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή είχα μεγαλώσει ένα που είχε πεσει απο τη φωλιά του στο μπαλκόνι μου και μετά όταν μεγάλωσε αρκετά για να μπορεί να τρώει μόνο του το έβαζα πάνω στο χέρι μου και το κουνούσα ελαφρά για να νομίζει οτι θα πέσει και να πεταρίζει,έμαθε νε πετάει τελικά έτσι και έφυγε :)
Εννοείται να προσπαθήσει! Απλά έχω προσπαθήσει και εγώ αρκετές φορές.... γιαυτό της το λέω πως είναι δύσκολη περίπτωση να μην "φρικάρει" η κοπέλα πως δεν έκανε κάτι σωστά αν τυχών δεν τα καταφέρει να επιβιώσει!

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Τόνια μου χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω (να σε προετοιμάσω θέλω) τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνουν τα πουλάκια όταν πέσουν από την φωλιά τους! Μακάρι να τα καταφέρεις!

το ξερω βρε Ελλη μου,αλλά δεν μου πήγαινε η καρδια να το αφησω ετσι στο δρομο κατω...θα κανω οτι καλυτερο...απο εκει και περα....τι να πω?Ξεφυγα λιγο απο τα σκυλούνια μας σήμερα, αλλα ψυχούλα εχει και αυτο γι'αυτο και τα αναρτησα και εδω μπας και με βοηθήσετε ολοι σας λιγο!!!!!

Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
αν σου δείξω τον παπαγάλο μου μικρό θα πάθεις πλάκα :p το χρώμα καμία σχέση με τώρα
Λες να μου βγει θηρίο???μακάρι να ζήσει και ας ειναι και ....γεράκι!!!(που λέει ο λογος!) ετσι κ αλλιώς θα το αφήσω μετα στη φύση του...!