SOS! Αλλαγή συμπεριφοράς...

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
μεσιε :) οντως πελαγωσα... λογικο δεν ειναι? ενταξει, με τροπο εκπαιδευσης χτισιμο επικοινωνιας κτλ διαβαζεις,μαθαινεις, το ψαχνεις, το ελεγχεις το θεμα..τωρα ομως θεωρω οτι ειναι ειδικη περιπτωση και δεν εχω τι να διαβασω, που να ψαξω... ακομα και ο εκπαιδευτης δεν μου φαινεται αρκετος για ενα σκυλι 4 χρονων σε τετοια επιπεδα συμπεριφορας... πελαγωσα και γιαυτο δεν θελω να κανω καποια κινηση λαθος! ακομα και στη σημερινη βολτα νομιζω οτι ηταν διαφορετικος! δεν με ακουγε με τιποτα, περασαν και τρια ριμαδιασμενα μηχανακια σερι απο διπλα του, πηδηξε και ενα σκυλι απο τα καγκελα της αυλης και ηρθε προς τα εμας.... χααααααλια.......

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πριν απο λιγο περασαν δυο φιλοι μου απο εδω, τον εκλεισα στο δωματιο... :( Δεν ξερω, ειμαι μπερδεμενος και αν κανω καποια λαθος κινηση? μου φερνει το μπαλακι του για να παιξουμε και το σκεφτομαι, ερχεται να τον χαιδεψω και το σκεφτομαι....
Μέγα λάθος όλα αυτά, πρέπει να επανέλθεις όπως ήσασταν πριν

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Οτι προσπαθειες και εκπαιδευση εχεις κανει,δεν πανε ποτε χαμενα!
Λογω ηλικιας του σκυλου,θα προτεινα επαγγελματια εκπαιδευτη.Καλο!Αν προστεθουν και δικα σου λαθη σε αυτη τη φαση,θα δυσκολεψουν τα πραγματα να τον επαναφερεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Τώρα αυτό με το χάπι σκέτο - συγγνώμη αλλά κι εγώ θα σου κρατούσα μούτρα! Οι δικές μου τρελαίνονται για χάπια και χοροπηδάνε από χαρά ακόμη κι όταν βγάζω να πιω κι εγώ κανα panadol. Το χάπι γιατί δεν το βάζεις μέσα σε μεζέ (π.χ. μπαλάκι από τυρί του τοστ, πατέ, παριζάκι κλπ.) για να μην πάρει χαμπάρι τίποτα?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ρε συ πολλες φορες με τα χαπια,τουλαχιστον ο δικος μου,ενω στην αρχη τα τρωει μετα σταματαει.αν πρεπει να φαει το χαπι ,σορρυ κιολας δεν θα του χαρηστω!πρεπει να το φαει ,τελος.ασε που οταν δοκημασα με μεζε ,το ξεχωριζε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
μεσιε :) οντως πελαγωσα... λογικο δεν ειναι? ενταξει, με τροπο εκπαιδευσης χτισιμο επικοινωνιας κτλ διαβαζεις,μαθαινεις, το ψαχνεις, το ελεγχεις το θεμα..τωρα ομως θεωρω οτι ειναι ειδικη περιπτωση και δεν εχω τι να διαβασω, που να ψαξω... ακομα και ο εκπαιδευτης δεν μου φαινεται αρκετος για ενα σκυλι 4 χρονων σε τετοια επιπεδα συμπεριφορας... πελαγωσα και γιαυτο δεν θελω να κανω καποια κινηση λαθος! ακομα και στη σημερινη βολτα νομιζω οτι ηταν διαφορετικος! δεν με ακουγε με τιποτα, περασαν και τρια ριμαδιασμενα μηχανακια σερι απο διπλα του, πηδηξε και ενα σκυλι απο τα καγκελα της αυλης και ηρθε προς τα εμας.... χααααααλια.......
Και αυτό μεγάλο λάθος. Ενας καλός εκπαιδευτής μπορεί να σώσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να μην αφήσεις το πρόβλημα να γιγαντωθεί. Και να ηρεμήσεις. Σε 2-3 μέρες θα τα σκέφτεσαι ήδη πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Νομίζω ότι το λάθος που μπορεί να κάνεις τότε, θα είναι να ξεχάσεις την επιλογή του εκπαιδευτή και να νομίσεις ότι μπορείς να το χειριστείς εσύ το θέμα, ή ότι θα περάσει από μόνο του.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
οπως ειπα αυτο κανω, μαζι με φαι και δεν το καταλαβαινει...αλλα τη μια μερα δεν ξερω πως αλλα ετρωγε το φαι και εφτυνε το χαπι... ε, ομορφα και ωραια τον καθισα και του εβαλα το χαπι στο πισω μερος της γλωσσας..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλά έκανες. Κι εγώ δεν διαπραγματεύομαι το αν θα πάρουν τα χάπια τους. Αν κάνουν κόλπα, στο λαρύγγι κατευθείαν.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Καλά έκανες. Κι εγώ δεν διαπραγματεύομαι το αν θα πάρουν τα χάπια τους. Αν κάνουν κόλπα, στο λαρύγγι κατευθείαν.
Μαρία, το θέμα όμως είναι και πως το έδωσε, οκ αν απλά το έδωσε με στυλάκι όπως λες εσύ "ε, δεν δέχομαι αντιστάσεις, παρτο θες δεν θες" και άλλο αν φώναζε ή το έδινε τρομαγμένος (και τα 2 αυτά δεν είναι καλά).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Εγώ να δεις τι φωνές μπήγω έτσι και δεν ανοίγουν τα σαγόνια. Μετά φοβούνται να τα κλείσουν. Μένουν να χάσκουν...

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Εγώ να δεις τι φωνές μπήγω έτσι και δεν ανοίγουν τα σαγόνια. Μετά φοβούνται να τα κλείσουν. Μένουν να χάσκουν...
Ναι, αλλά εσύ δεν έχεις ένα φοβικό-επιθετικό σκυλί.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
παιδια συνεργασιμος ηταν, απλα του ανοιξα το στομα το εβαλα και το καταπιε, χωρις πιεση...ουτε που εδειξε οτι τον πειραζει

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Ούτε ο Ερμής ήταν φοβικός-επιθετικός πριν 15 μέρες.
Και πιστεύω ότι και σήμερα δεν είναι. Απλά χρειάζεται ένα σωστό reset για να έρθει πάλι στα ίσια του.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
E, καλά, δεν είναι όλα τα φοβικά σκυλιά φοβικά απο γενησιμιού τους πάντα (όπως η Ραμόνα), πολλά απο αυτά το αποκτούν όταν συμβεί κάτι και χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον άνθρωπο τους διότι συνήθος ο άνθρωπος κάνει τα περισσότερα λάθη και το σκυλί θεωρεί ότι πρέπει να προστατευτεί απο μόνο του απο τους πάντες και τα πάντα.

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
Τωρα ερωτηση κρισεως που νομιζω οτι δεν εχει απολυτη απαντηση... σκεφτομουν να δοκιμασω να του κανω το ιδιο που τουκανε η φιλη μου πριν ορμηξει...να τον καθισω και να βαλω το χερι μπροστα να δω πως θα αντιδρασει και αν ειναι το θεμα της κινησης που τον αγχωνει να του το διορθωσω... αλλα και παλι φανταζομαι ειναι λαθος να τον ερεθισω, ασε που μπορει να του γυρισει και το ματι και να αγριεψει κ σε μενα και να αρχισουμε παλι τις τιμωριες...! να μην το δοκιμασω,ε?

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Όχι τιμωρίες αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω βέβαια σε τι κατάσταση είναι το σκυλί, αλλά απέφυγε τιμωρίες και φωνές αυτή τι στιγμή καλύτερα. Προσπαθησε όλες του οι εμπιρίες να είναι θετικές, αλλάχτε διαδρομή στην βόλτα, φέρτον σε επαφή με καλά κοινωνικοποιημένα σκυλιά (ένα ένα, όχι όλα μαζί) και αρχίστε απο την αρχή βασική εκπαίδευση. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω φίλε, χωρίς να έχω δει απο κοντά ένα σκυλί δεν μπορώ να πω περισσότερα πέρα απο τα βασικά μονάχα.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
δεν χρειαζεται τιμωρια.αν εχεις θρασος καντο,απλα να εισαι προσεκτικος αλλα κ ανετος κ να του το κοψεις.ενα μη αποτομο αρκει για να χασει την φορα του.αν κ δεν νομιζω να το κανει σε εσενα....αυτο θα ηταν καλο να το εκανε ξανα η φιλη σου ,αλλα δεν νομιζω να θελει η καυμενη....κ πως να θελει δλδ....

posedon2468

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
372
0
οχι οχι, δεν θελει!! δυο ατομα τον χαιδευαν συνεχεια οταν ερχονταν σπιτι και ειναι τα ατομα με τα οποια εγινε οτι εγινε...πανε κ αυτα! θα κανει καιρο να τον χαιδεψει κανεις αλλος παλι! μεσα σε ενα χρονο βρεθηκε με οσους ανθρωπους δεν ειχε δει σε ολη του τη ζωη, κοινωνικοποιηθηκε πληρως με ανθρωπους και του γυρισε τωρα... και αν ξαναγρυλισει ποτε ποια ειναι η σωστη αντιμετωπιση μου? ενα 'μη' φτανει? ειναι σοκ παντως παιδια πραγματικα... εγω τον ανελαβα οταν ηταν ενος χρονου, οταν πηρα χαμπαρι οτι η αδερφη μου και αλλοι λοιποι επαιζαν μαζι του κ πανω στο παιχνιδι τον αφηναν να δαγκωνει τα χερια... και μου ελεγαν οτι σκυλι ειναι βγαζει δοντια, δεν πειραζει... σοκ σοκ σοκ....

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Κανένα ΣΟΚ δεν πρέπει να σου έρχετε. Ένα σταθερό και δυνατό ΜΗ και απομακρίνσου μακρυά του το πολύ και σταμάτα το παιχνίδι ή οτιδήποτε κάνατε μαζί. Παυεις δηλαδή να του δίνεις σημασία για λίγο, σαν να μην υπάρχει. Τίποτα άλλο. Ούτε φωνές, ούτε τιμωρίες (δεμένος, κλεισμένος, κλπ) και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μην ξανακλήσεις το σκυλί σε άλλο δωμάτιο μόνο και μόνο γιατί ήρθε κόσμςο στο σπίτι. Αν φοβάσαι τόσο για όποιον/α έρθει σπίτι τότε απλά μην φέρεις κόσμο στο σπίτι μέχρι να ξεπεράσετε το προβλημα, γιατί με το να αποφεύγεις το πρόβλημα απλά το αυξάνεις και δεν το διορθώνεις.

liajoe

Well-Known Member
Οτι προσπαθειες και εκπαιδευση εχεις κανει,δεν πανε ποτε χαμενα!
Λογω ηλικιας του σκυλου,θα προτεινα επαγγελματια εκπαιδευτη.Καλο!
Συμφωνώ γιατί έχεις επενδύσει χρόνο και κόπο σωστά.
Βλέπεις όμως οτι τα προβλήματα υπάρχουν ακόμα και η
συμπεριφορά του εμφανίζει αλλαγές σε συγκεκριμένες
περιπτώσεις. Δυστηχώς δεν είναι κανένας μας εκεί - για
να μπορέσουμε να σου πούμε, "α, τώρα καταλαβαίνω καλύτερα το πρόβλημα."

Πιστεύω οτι είναι καλύτερα να απευθηνθής σε κάποιον υπεύθηνο που θα μπορέσει να σε βοηθήσει απο κοντά.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97