SOSτε ένα ημίαιμο golden retriever 2,5 μηνών

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Απόψε στην βόλτα μου στο άλσος συνάντησα απεγνωσμένη και με δάκρυα την Νίνα μαζί με τον Μπούμπη που μάζεψε χθες από το δρόμο. Πρόκειται για ένα χτυπημένο ημίαιμο golden retriever 2,5 μηνών. Μετά από επίσκεψη στον κτηνίατρο και κατόπιν ακτινογραφίας φάνηκε, ότι έχει ένα ράγισμα στο αριστερό πίσω πόδι που θεραπεύεται πιθανότατα με απλό νάρθηκα, ενώ το δεξί του πίσω πόδι είναι σπασμένο και τα κομμάτια του μετατοπισμένα με αποτέλεσμα, πέραν από ένα σπίτι, το σκυλάκι να χρειάζεται άμεσα χειρουργείο. Προς το παρόν είναι με αντιφλεγμονώδη. Η κοπέλα έχει ήδη ένα σκύλο και σίγουρα δε θα μπορέσει να φιλοξενήσει για πάντα το Μπούμπη. Επειδή μάλιστα θα πρέπει για οικογενειακές υποχρεώσεις να λείψει μια εβδομάδα στην Κρήτη, την φιλοξενία του από απόψε έχουν αναλάβει ο Άγγελος με την κοπέλα και το σκύλο τους.

Από ότι μου είπαν, η πιο φιλική τιμή για την εγχείρηση που μπορούν να πετύχουν χατιρικά, λόγω της αδέσποτης προέλευσης του σκυλιού, σύμφωνα με όσους επικοινώνησαν η Νίνα, το αγόρι της και ο Άγγελος δε μπορεί να πέσει κάτω από το 500άρικο. Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι πέραν από το σπασμένα πόδια που αναγκάζουν το σκυλοαγγελούδι να σέρνεται ο γιατρός το βρήκε υγιέστατο (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της Νίνας και του αγοριού της που κρατούσε την ακτινογραφία στα χέρια του). Η σπονδυλική στήλη είναι απείραχτη και καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά από το χειρουργείο η ψυχούλα θα έχει πλήρη ανάκαμψη.

Τα πράγματα που έχουν να γίνουν τώρα είναι δύο και μακάρι να μπορούσαν να συνδυαστούν από τον ίδιο άνθρωπο. Το χειρουργείο του κούταβου και η υιοθεσία του. Επικοινώνησαν με κάνα δύο φιλοζωικές αλλά τους είπαν ότι δεν υπάρχει σάλιο και ότι δε μπορούν να αναλάβουν κάτι τέτοιο. Αρκετοί φιλόζωοι που είδαν αυτό το σκυλί μάλαμα, κυριολεκτικά, (δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο αδιαμαρτύρητα και στωικά υπομένει την κατάστασή του, αλλά και τι αδαμάντινο χαρακτήρα επέδειξε χθες βράδυ και όλη μέρα σήμερα στο σπίτι και στο άλσος), προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν οικονομικά όσο μπορεί ο καθένας αν χρειαστεί, προκειμένου να μειώσουν ή και να καλύψουν αθροιστικά τα έξοδα της εγχείρησης σε πρώτη φάση τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ό άνθρωπος που θα θελήσει να το υιοθετήσει.

Ο λόγος που γράφω εδώ είναι, πως από ότι έχω καταλάβει πολλά μέλη του φόρουμ έχουν μεγάλη εμπειρία σε ανάλογα περιστατικά και μπορούν να βοηθήσουν με την γνώση και τη ψυχραιμία τους, με τρόπους που ενδεχομένως και να μη γνωρίζουν ή να μη μπορούν να φανταστούν τα παιδιά. Από οργανισμούς που ενδεχομένως θα αναλάμβαναν έστω και μερικώς τα έξοδα της εγχείρισης, έως και την διαφήμιση του κούταβου μέσα από αγγελίες στα σωστά μέσα. Είναι κρίμα να θανατωθεί αυτή η ευγενική ψυχούλα. Θέλω να πιστεύω, ότι είναι πολύς ο κόσμος που θα ήθελε με χαρά να υιοθετήσει ένα πλατινέ golden retriever 2,5 μηνών, έστω και ημίαιμο, μόλις μπορέσει να περπατήσει ξανά. Το έζησα από κοντά είναι ένα αξιολάτρευτο πλάσμα..

Παρακάτω θα παραθέσω όσες φωτογραφίες κατάφερα να τραβήξω με το κινητό μέσα στη νύχτα. Και φυσικά για όποιον διατίθεται να βοηθήσει, διαθέτω για περεταίρω πληροφορίες το τηλέφωνο της Νίνας αλλά και του Άγγελου που θα το φιλοξενεί ως την Τρίτη που επιστρέφει η Νίνα στην Αθήνα.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Αυτή η επόμενη

Attachments

• Like
Reactions: anastasiak

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
πρώτον ψυχραιμία, το κουτάβι εχει πολλές προδιαγραφες για να υιοθετηθει σε χρόνο ντε τε.
δεν είμαι μέρος του κοινού από το οποίο ζητάς βοήθεια αλλα τώρα που βρήκα ευκαιρία θα γραψω τον πόνο μου:

νομικά για να τον βγάλεις αγγελίες πρέπει να φορά μικροτσίπ, αν και ελάχιστοι εθελοντές βέβαια εχουν την δυνατότητα να τσιπάρουν . ζητήστε βοήθεια από φιλοζωική να σας τον τσιπάρει αυτή αν μπορεί και αν μπορει να σας βοηθήσει με εμβόλια και αποπαρασιτώσεις . να είσαι προετοιμασμένος οτι θα σου πούν όχι αλλα προσπάθησε καλού κακού. Ζήτα από την φιλοζωική να σας παρεχει κάποιο συμβόλαιο υιοθεσίας για το σκύλο. [Ειδάλλως καντε την υιοθεσία με δήλωση στην αστυνομία.]
για το ποιους οργανισμούς μπορούν να σας βοηθήσουν ιδεα δεν έχω. γενικότερα στην ελλάδα δεν βοηθάει κανεις .όλοι τα καταφύγεια είναι φουλ, τα λεφτά μας τελειωσαν και χρόνος δεν υπάρχει. η ελάχιστη βοήθεια που μπορούν να σας προσφέρουν είναι να φιλοξενήσουν την αγγελία του και να συμφωνήσουν να αναφερεται και το δικο τους όνομα ως βοηθός στην «εκστατεια». Αυτό δίνει κύρος εκτός κι αν κυκλοφορούν φήμες για την φιλοζωική ότι κλεβει λεφτα του δήμου. Τετοιες βλασφημίες ακούγονται δυστυχώς για την πλειονότητα των φιλοζωικών για κάποιο λόγο . Αν δειτε την φιλοζωική να είναι εντελώς αποδιοργανωμένη και πέρα βρεχει μην δαπανήσετε άλλο χρόνο μαζί τους απλώς θα καθυστερήσουν την δουλειά. Καντε τα όλα μόνοι σας που στην τελική ετσι και αλλιώς η περισσότερη δουλεια πάνω σας θα επεφτε.Για συμπαρασταση δεν ξερω σε ποιον θα μπορουσατε να απευθυνθειτε. Ξέρω ότι η ομάδα της εδεσσας προσπαθει να στηρίξει με αγγελίες κλπ ακόμα και σε κάποιους που ζητούν βοήθεια από αθήνα. https://www.facebook.com/oek.edessas?fref=photo

πολύ καλή εντύπωση μου είχε κάνει το stray.gr με την οργάνωσή του αλλα δεν ξερω κατά πόσο ταιριάζει στην περίπτωσή σας.παρακαλώ όσοι αθηναίοι και όσοι ποιο εμπειροι ή ενημερωμένοι από εμενα να καλύψουν τα κενά μου ή να διορθώσουν.

ας τονίσω τα βασικά:

· βγαζεις ωραιες γλυκουλες φωτογραφίες(ακόμα και το φοντο παιζει ρόλο να είναι όμορφο , αν βγαλω φωτογραφίες με σκυλια μπροστά σε παρτερια με λουλούδια σπάνε τα τηλέφωνα)

γραφεις ακριβώς τα χαρακτηριστικά του σκύλου για να είμαστε τυπικοί . Το να είναι το κείμενο μελό δεν μου φαινεται ότι βοηθάει πολύ

· σε ποια περιοχή βρίσκεται,

· από ποια περιοχή τον μάζεψαν (σε περίπτωση που είναι χαμενος. Ελεγξατε και για μικροτσίπ ετσι?)

· αν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του κουταβιού (συνήθως σε υιοθεσίες που γίνονται σε μακρυνες περιοχες βρίσκουμε εθελοντες να μας μεταφερουν το σκύλο αν δεν μπορει ο νεος σκυλογονιος να ερθει να τον πάρει μόνος του)

· πότε νομίζετε οτι γεννήθηκε,

· βάρος, προβλεπόμενο βάρος ,

· housebroken ,

· πού ξερει να κοιμάται. πχ ξέρει να κοιμάται ήσυχος στο κρεβάτι του ,

· εμβόλια ,αποπαρασιτώσεις

· χαρακτήρας πχ είναι πολύ ησυχος δεν βγάζει κίχ,

· αριθμός μικροτσίπ.

· ακριβώς την κατασταση υγείας του κουταβιού και τι εγχειρήσεις και φάρμακα χρειάζεται για να αναρώσει Εγώ για να δώσω κύρος στην αγγελία θα ανέφερα και το όνομα του κτηνιατρου που επιβλέπει τον σκύλο

όποια προυπόθεση δεν την 'πληρεί' το κουτάβι μπορεις να την αποσιωπεις και την παρουσιαζεις από το τηλέφωνο ή από κοντά σε όποιον ενδιαφερθει. εκτός και αν είναι πολύ σημαντικό πχ ακράτεια :Ρ

τονίζεις τί χρειάζεται το κουτάβι: υιοθεσία , φιλοξενία , χρηματική βοήθεια (?) δωρεά φαρμάκων?

Δίνεις ένα τηλεφωνάκι ή και ένα ιμέιλ επικοινωνίας

Μας δινεις μετά λινκ στο φεισμπουκ για να κοινοποιήσουμε. Για άλλες ιστοσελίδες δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να φιλοξενήσουν μια αγγελία όταν δεν δίνεις αριθμό μικροτσίπ.
βγαζεις αφήσες και τις πας σε κτηνιατρία και πετσοπάδικα. (ή και φούρνους/ περίπτερα/βενζινάδικα κλπ αν και τόσο δραστικά μετρα δεν νομίζω να χρειαστούν στην περίπτωσή σας:p )εδώ να τονίσω οτι για αναρτηση αγγελιών σε πετσοπς πηγαινουμε και σε αυτούς που εμπορευονται ζώα ασχέτως αν και σε αλλες περιπτώσεις τους αποφευγουμε δια ροπάλου

Τελος ξεκαθαρίζετε τι ειστε διατεθημένοι να κάνετε για τον σκύλο και τι προυποθέσεις πρεπει να πληρει ενας υποψήφιος. Αρχικά εκανα αυστηρότατη ανάκριση στους υποψήφιους.

Πόσες βόλτες θα βγαινει το σκυλί , πόσες ώρες θα μένει μόνο του,

είσαι διατεθημένος να συμβουλευτείς εκπαιδευτή,

η οικογένειά και οι φίλοι σου σε στηρίζουν στην απόφαση να πάρεις σκύλο μπορούν δηλαδή να σου φιλοξενήσουν τον σκύλο αν εσύ αρωστήσεις ή πας ταξίδι?

Πως είπες αγόρι μου είσαι 20 χρονών???στρατό τελείωσες ?

ή τι είπες κυρά μου είσαι 30 χρονών??? Αν κάνεις παιδιά τι θα τον κάνεις τον σκύλο?

‘η, φοιτήτρια ε?πότε θα προλαβαινεις να διαβάζεις?

Ή τι λετε κύριε, εχετε ήδη ένα τσου τσου στο σπίτι?τι θα γίνει αν αρχίσουν τα σκυλιά να τσακώνονται???

Βεβαια αν ζητας από τους νεους ιδιοκτήτες να φροντίζουν τον σκύλο σου όπως τον φροντίζεις εσύ το πιο πιθανό είναι να μην βρεις να το δώσεις πουθενα. Μια προειδοποίηση ότι το σκυλί κανει ζημιες και φασαρια ή μαδαει και ότι αποτελει δεσμευση 15 ολόκληρων χρόνων αρκει. Αν δεν υπάρχει συμβόλαιο, μιλα τους εκ των προτερων γιατί επειμενεις να στειρωθει ο σκύλος. Κανε μια μίνι εισήγηση για το πόσο συχνά πρέπει να γίνονται αποπαρασιτώσεις , προειδοποίησε ποια είναι τα hot-spotsγια φόλες κλπ και ξεμπέρδεψες. παρεπεμψέ τους να διαβάσουν το φόρουμ ή το «τρίχες-οδηγός τετράποδης ευτυχίας.»

φυσικά και δεν δίνεις πουθενά τον σκύλο εκτός και αν συναντησες ο ίδιος (ή κάποιος απεσταλμένος σου )τον υποψήφιο. δεν πάει να χτυπιέται ο θειος βαγγελης οτι ο γνωστός του που ενδιαφερεται τα αγαπά τα ζώα , πρεπει να τον δεις τον εν λόγο γνωστό με τα μάτια σου

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.247
3.084
ερώτηση τώρα: αν το σκυλί εχει σπασμένα πόγια για ποιον λόγο το παιρνει αγγαλιες και το πάει βόλτες???

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
ερώτηση τώρα: αν το σκυλί εχει σπασμένα πόγια για ποιον λόγο το παιρνει αγγαλιες και το πάει βόλτες???
Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Μα καλά, τραχανά ξύπνησες να απλώσεις τόσο νωρίς:p; Κι εγώ ρώτησα την κοπέλα για αυτό. Μου εξήγησε ότι το κουβάλησαν προσεκτικά μέσα σε κούτα, και ότι επειδή το πρόβλημα είναι στο πόδι και όχι ψηλότερα, το σκυλάκι δεν πονάει και δε διαμαρτύρεται με τον τρόπο που το κρατάει. Να μου πεις με την ένεση που του έκαναν, λογικό είναι να μην πονάει. Η κοπέλα βρισκόταν σε μεγάλη συγκίνηση εκείνη την ώρα.. Δε ξέρω πόσο ψύχραιμα μπορούσε να σκεφτεί μερικά πράγματα. Ο λόγος που το είχε μαζί της στο άλσος ήταν για να το δουν και άλλοι φιλόζωοι ώστε να κινητοποιηθούν περισσότερα άτομα, να βρεθεί ο άνθρωπος που θα το κρατήσει όσο εκείνη θα λείψει, (επί τόπου άλλαξε χέρια το σκυλί), ή στο ακόμα αισιότερο σενάριο, ενδεχομένως και ο άνθρωπος που θα το υιοθετήσει και θα αναλάβει τα πάντα.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
από ποια περιοχή τον μάζεψαν (σε περίπτωση που είναι χαμενος. Ελεγξατε και για μικροτσίπ ετσι?)
Είναι δυόμισι μηνών και σύμφωνα με τους γείτονες ήταν παρατημένος μια ολόκληρη μέρα σε μια κούτα. Για να χάθηκε χλωμό. Θα τους πω όμως να τσεκάρουν για μικροτσίπ γιατί καμιά φορά δε ξέρεις τι γίνεται. Σίγουρα δε θα είναι λίγοι εκείνοι που μετανιώνουν για το σκυλάκι που παίρνουν από την πρώτη εβδομάδα καταλαβαίνοντας ότι δεν είναι λούτρινο..

Κρίνοντας από τους καλούς του τρόπους μάλλον ήταν με τη μητέρα το μέχρι πρότινος.

Last edited:
  • Like
Reactions: ioanna a

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Μήπως γνωρίζει κανείς εδώ μέσα κάποιον κτηνίατρο-ορθοπεδικό που να έχει χειρουργήσει οικονομικά ή αφιλοκερδώς αδέσποτο σε αντίστοιχη περίπτωση στο παρελθόν;

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Μιληστε με τον κο Κεστη στο Χαλανδρι.
Για κάποιο λόγο το site δε μου δίνει τη δυνατότητα να σου στείλω προσωπικό μήνυμα. Εσύ έχεις στοιχεία επικοινωνίας με το συγκεκριμένο γιατρό; Γνωρίζεις το μικρό του όνομα για να τα αναζητήσω εγώ;

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Θυμάμαι μια κοπέλα που ήταν εγγεγραμμένη στο φόρουμ και περίμενε πως και πως τις προγραμματισμένες αλλά αποτυχημένες εις διπλούν γονιμοποιήσεις επιλεγμένης θηλυκιάς golden retriever από το εξωτερικό. Κάποια στιγμή μάλιστα τα νεύρα της είχα γίνει σμπαράλια και τότε μάλλον αποφάσισε να διαγράψει το προφίλ της. Δεν το βρίσκω πλέον εδώ. Θυμάται κανείς την κοπέλα και το νήμα με τις αναμονές της; Είχε κανείς από εδώ μέσα προσωπική επαφή μαζί της ώστε να έχει το κινητό της; Είχαμε ανταλλάξει μερικά προσωπικά μηνύματα, αλλά από την ώρα που μάλλον διέγραψε το προφίλ της, διαγράφτηκαν κι αυτά. Σκέφτηκα ότι ίσως να την ενδιέφερε ο Μπούμπης στο ενδεχόμενο που δεν έχει ακόμα αποκτήσει το σκυλάκι της.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
@Kimigaz
απ΄ότι έγραφε τότε, μόνο εκτροφικό ήθελε...
ΟΚ, αλλά κάτι μου λέει ότι μόλις το συναντήσει θα διαγράψει μια για πάντα τις αναμονές. Είναι απίστευτο σκυλί. Τόσο φρόνιμο, τόσο ευγενικό, τόσο κουκλί ζωγραφιστό.. Ίσως να είναι απλά το τυχερό της! Σίγουρα είναι το τυχερό εκείνου που θα το πάρει. Το καλό είναι ότι δεν διέγραψε όπως αρχικά νόμιζα το προφίλ της. Την Δευτέρα ήταν η τελευταία φορά που μπήκε εδώ. Της έστειλα προσωπικό μήνυμα για να τσεκάρει το εδώ νήμα μόλις ξαναμπεί στο site.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Πριν λίγο μίλησα με τον Άγγελο, το παλληκάρι που κρατάει το σκυλάκι. Για αρχή να πω ότι μετονόμασαν το σκυλάκι από Μπούμπη σε Μάρλεϊ. ΟΚ, αδιάφορο. Έχει ήδη κλείσει ένα ραντεβού με τον Κο Χαραλαμπίδη, κτηνίατρο ορθοπεδικό στο Περιστέρι, για την πρώτη δωρεάν βολιδοσκοπική-ενημερωτική συνάντηση αύριο το πρωί. Τον ενημέρωσα και για τον κο Κέστη στο Χαλάνδρι., του έδωσα και τα στοιχεία επικοινωνίας, και λογικά θα περάσουμε και από εκεί μια επίσκεψη. Όπως καταλαβαίνετε, οι οικονομικές διευκολύνσεις σε αυτήν την απόφαση θα παίξουν καταλυτικό ρόλο.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Χθες το απόγευμα το παιδί μάλαμα χειρουργήθηκε με επιτυχία από τον Κο Χαραλαμπίδη που το κράτησε από την πρωινή του επίσκεψη. Οι φιλόζωοι του άλσους κάλυψαν ρεφενέ την εξαιρετικά οικονομική τιμή της εγχείρισης και τα πρώτα έξοδα του κούταβου. Το προηγούμενο βράδυ εμφανίστηκε νεαρό ζευγάρι που έδειξε ενδιαφέρον για το σκυλάκι. Μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να περπατήσει κανονικά θα το φιλοξενούν όπως συνέβαινε ως τώρα ο Άγγελος και η Νίνα. Η υιοθεσία λοιπόν θα καθυστερήσει λίγο για το καλό της υγείας του σκύλου και για να είμαστε σίγουροι για την καταλληλότητα των ενδιαφερομένων. Όλα καλά προς το παρόν.

Pitsinaki

Well-Known Member
23 Απριλίου 2014
449
1.015
Παλαιό Φάληρο
Καλή ανάρρωση στο κουταβάκι και εύχομαι όλα να πάνε καλά με την οικογένεια που θα το υιοθετήσει!! :love:
Πολλά μπράβο και σε όσους το βοήθησαν! :)

• Like
Reactions: d-friend