Solid black German Shepherd Dog

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Αφορμή αυτού του θέματος/παρουσίασης στάθηκε το μέλος harryf3 (που από τότε που "εμφανίστηκε" με την σκύλα του μου φέρνει στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις), αλλά και το μέλος kritikopoula (που με αφορμή μια συζήτηση μας χθες μου θύμισε επίσης ευχάριστα πράγματα)...και οι δύο, εν αγνοία τους, αποτέλεσαν αφορμή για το παρόν νήμα...:)

Ένα, λοιπόν, από τα πρώτα μου σκυλιά...ή καλύτερα, το πρώτο μου ΣΚΥΛΙ...

Γερμανικός Ποιμενικός, χρώματος μαύρου και γένους θηλυκού.

Ένα μεγαλόσωμο θηλυκό (60 εκ. στο ακρώμιο και 38 κιλά στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω).

Σκύλος με "σκληρό" χαρακτήρα και δυνατά νεύρα.Εύπλαστος και με όρεξη (αν όχι ανάγκη) για "δουλειά" (όποια και αν είναι).Ένας σκύλος που είχε ένα "αφεντικό" και δεν χαιρόταν δεύτερο.

Ποτέ δεν παρουσίασε πρόβλημα συμπεριφοράς, ισορροπημένο σκυλί, χωρίς εντάσεις.

Χώρα προέλευσης (όχι καταγωγής της φυλής) η πρώην Σοβιετική Ένωση και κυνοτροφείο, ένα από τα "παραρτήματα" του Red Star...του "κόκκινου στρατού".

Δείτε το pedigree (αξίζει...:)):

Θα μπορούσα να μιλάω...χρόνια για αυτό το σκυλί, αλλά δε θα μπορούσα να περιγράψω το ελάχιστο των 13 χρόνων συμβίωσης παρέα.

Θα κλείσω με ένα ερώτημα, πιο "κυνολογικό"...

Γνωρίζοντας την "εμμονή" του Σοβιετικού στρατού, αλλά και καθεστώτος, για την δημιουργία "υπερόπλων", "υπερανθρώπων" και "υπερσκύλων"...Αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν η σκύλα ήταν Γερμανικό Ποιμενικό (όπως έγραφε το pedigree) ή East European Shepherd...

Εσείς τι λέτε;...:)

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Νομίζω ούτως ή αλλως ότι το East European Shepherd είναι μείξη του Γερμανικού με τοπικές φυλές οπότε έχει κοινό αίμα...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Η πρώτη φωτογραφία είναι φανταστική!
Όχι ότι η 2η πάει πίσω :D

Πολύ επιβλητικός σκύλος..
Το pedigree έχει ενδιαφέρον όπως λες, πειράζει που εγώ δεν κατάλαβα γρι? :p

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Πανεμορφη ηταν...ουτε εγω καταλαβα για το πεντιγκρι γιατι ειμαι ασχετη ,αυτο που καταλαβα ειναι οτι η σκυλιτσα του παππου μου που ειναι ημιαιμη, πρεπει να εχει προγονους μαυρους γερμανικους ποιμενικους γιατι μοιαζει πολυ,εχει κ το λευκο σημαδακι που ειδα πως ειχε κ η δικια σου στο στηθος . Ειναι παρα πολυ καλο σκυλι και πολυ εξυπνο .

(ασχετο τελειως αλλα ηθελα να το πω)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Το κουτάβι ήρθε στα χέρια μου στα τέλη της δεκαετίας του '80 (1989)...

Αρχικά έψαχνα για Groenendael ή Tervuren, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο κουτάβι ούτε επικείμενη γέννα."Μεταπήδησα" λοιπόν στην επόμενη "συμπάθεια" μου, τον Γερμανικό Ποιμενικό, ξέροντας βέβαια πως δεν είναι ακριβώς "τα ίδια ζώα".

Επίσης, δεν ήθελα "ντε και καλά" μαύρο, ήθελα όμως σίγουρα αρσενικό...:D

Την εποχή εκείνη δεν είχα τις γνώσεις και την εμπειρία του σήμερα (όση μπορώ να πω πως έχω).Η κυνολογική και κυνοφιλική κατάσταση παγκοσμίως ήταν διαφορετική και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο.Έτσι και οι απόψεις και ενέργειες μου ήταν ανάλογες.

Στην Ελλάδα έψαξα αλλά δε βρήκα κάτι που να μου αρέσει (δεν είχα και σοβαρά κριτήρια βέβαια) και με τη γενικότερη ξενομανία που επικρατούσε και με επηρέασε, στράφηκα στις "γνωριμίες".

Αφού λοιπόν ο γνωστός μου, από Λιθουανία, με ειδοποίησε πως δεν υπάρχει "κάτι σε" Groenendael ή Tervuren αλλά υπάρχουν κάτι "αγρίμια" Caucasian Ovcharka σε μέγεθος διθέσιου καναπέ (έτσι μου τα περιέγραψε) και πολύ καλά Γερμανικά Ποιμενικά "του στρατού"..."προχώρησα παρακάτω".

Τα Καυκάσου τα γνώριζα μόνο από φωτογραφίες και η περιγραφή δε με "τράβηξε" αν και με εντυπωσίασε.Τα Γερμανικά ήταν στις επιλογές μου, οπότε και του είπα πως αν νομίζει ότι είναι "καλά σκυλιά" και έχουν "χαρτιά" να επιλέξει ένα αρσενικό και να το φέρει.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σας πω "ποιος ήταν" αυτός ο "γνωστός" και γιατί του είχα εμπιστοσύνη...

Ήταν λοιπόν ένας άνθρωπος που "ήξερε από σκυλιά", έμενε τον μισό χρόνο Λιθουανία και τον μισό Ελλάδα και ήξερα τα σκυλιά του (Borzoi...Τα πρώτα που είχα δεί live και ανάμεσα στα καλύτερα που έχω ποτέ δεί, χωρίς να υπερβάλλω).Τα εκπαιδεύαμε παρέα (εγώ ήμουν σε περίοδο που "ρουφούσα" κάθε γνώση σχετική με το σκύλο, από όπου και αν προερχόταν και "πειραματιζόμουν") και σχεδόν ήταν και δικά μου σκυλιά (δεν ήταν του "τύπου" μου).

Κάπως έτσι και μετά από ένα μήνα περίπου ήρθε στα χέρια μου το κουτάβι και έψαχνα να βρω που πήγε το "πουλί" του...:D

Μετά ακολούθησε μια ολόκληρη ζωή...

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απο πάπι μίλ στο φέρανε
κανένας ευσυνείδητος εκτροφέας δεν πουλάει σκύλο σε μεσάζωντα
και βέβαια ζήτησες αρσενικό και σου φέρανε θηλυκό
προφανώς ήταν το μόνο που επέζησε στην κούτα
διάβασε καλύτερα το Πως διαλέγουμε εκτροφέα

:p:p:p:p:p

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Ήταν λοιπόν ένας άνθρωπος που "ήξερε από σκυλιά", έμενε τον μισό χρόνο Λιθουανία και τον μισό Ελλάδα και ήξερα τα σκυλιά του (Borzoi...Τα πρώτα που είχα δεί live και ανάμεσα στα καλύτερα που έχω ποτέ δεί, χωρίς να υπερβάλλω).Τα εκπαιδεύαμε παρέα (εγώ ήμουν σε περίοδο που "ρουφούσα" κάθε γνώση σχετική με το σκύλο, από όπου και αν προερχόταν και "πειραματιζόμουν") και σχεδόν ήταν και δικά μου σκυλιά (δεν ήταν του "τύπου" μου).
Δεν εννοείς το Στράτο;;; :eek::eek:

Αν αυτόν λες δεν αποκλείεται κάπως κάπου κάποτε να έχουμε γνωριστεί οι δυο μας.

Πάντως επειδή θυμάμαι το κυνολογικό και κυνοφιλικό επίπεδο της Ελλάδας εκείνα τα χρόνια που έβριθαν οι τύποι σε ύφος ξερόλα στις βόλτες που θυμάμαι με τα σκυλιά μου και λέγανε με καμάρι για το ''γκριφόν'' τους κι εμείς οι υπόλοιποι άσχετοι που ξέραμε μόνο πως να ταϊζουμε και να ζούμε με ένα σκύλο μέσα στο σπίτι θαυμάζαμε τα ''καθαρόαιμα'' τους ;)
Θέλω να σου πω με λίγα λόγια, μπράβο για το προσωπικό σου επίπεδο να ζητάς σκύλο με χαρτιά ακόμη κι αν δεν ήσουν 100% σίγουρος για ποιό λόγο τα ζητάς.
Δεν κρύβω πως ο πρώτος δικός μου σκύλος με χαρτιά ήρθε μερικά χρόνια μετά (1993) απ' την Ανατολική Ασία. Ο σκύλος δεν επιλέχθηκε βάσει χαρακτήρα παρότι ποτέ δεν το μετάνιωσα στα 17,5 χρόνια που τον είχα απλά ήταν καθαρόαιμος, είχαμε την κατάλληλη γνωριμία (έγκυρη), είχαμε τα χρήματα και είχε χαρτιά κι ας μην ξέραμε τότε και που τα έχει τι σημαίνει. Πάντως εκτός απ' τον δικό μου (το μοναδικό αρσενικό σκύλο που είχα) ό,τι κι αν λέει πλέον αυτό για τα χαρτιά δεν έχω ξαναδεί από κοντά Λάσα Άπσο που να μοιάζει και να συμπεριφέρεται σα Λάσα Άπσο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Πανέμορφη σκύλα, πραγματικά είναι σαν άγαλμα στην πρώτη φωτογραφία!
Περιττό να πω πως από το pedigree δεν καταλαβαίνω......gree :D
Αλήθεια, ο γνωστός σου πως σου δικαιολόγησε το γεγονός ότι σου έφερε θηλυκό?

kokoni, θεός :cool:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Puppy mill ε;...Γιατί όχι (αν και πολύ λίγες οι πιθανότητες)...:D

Ο όρος βέβαια δε ξέρω καν αν υπήρχε τότε, πάντως σίγουρα δεν υπήρχε internet για να τον μάθω.

Ο "μεσάζων" αποκλείεται να με εκμεταλλεύθηκε πάντως μια που δεν πλήρωσα κάτι...και το όνομα του ήταν Νίκος.

Πήρε το συγκεκριμένο θηλυκό και όχι κάποιο αρσενικό γιατί ήταν το μοναδικό μαύρο με το "αστέρι" στο στήθος (!) και όπως του είπε τότε κι ο γαμπρός του που ήταν αξιωματικός στο στρατό εκεί, "αυτά βγαίνουν τα καλύτερα"...:)

Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από East European Shepherds για να δώσουμε συνέχεια στον προβληματισμό:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Για τον σκυλο τι να πω ; ''Χωρις λογια''(μοναδικο κομματι)...
Για το pedigree: Ιστορικης αξιας, με λογοτυπο της ''πρωην'' και ημερομηνιες γεννησεων !!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δε μπορώ να δω καμία διαφορά!
Μόνο εγώ είμαι?
Είναι άλλη φυλή???????

Απλά δεν "κατηφορίζει" τόσο η πλάτη τους! και (με κάθε επιφύλαξη) μου φαίνονται λίγο πιο "μακρουλά" απ`ότι ένα γερμανικό ποιμενικό.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Από μορφολογία δεν σκαμπάζω, ούτε κι από πεντιγκρί, αλλά μου φαίνεται πανέμορφη η σκύλα! Και πολύ επιβλητική.

Εσύ που την κατατάσεις, στους εργασιακούς Γ.Π. ή στους East Eur. Sheph.?
(Να μας πεις μερικά και για το χαρακτήρα?)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
DjSoukis, την σκυλα της ειχες εκπαιδευσει; Στην πρωτη φωτο μου κανει εντυπωση που ειναι λυτη σε πολυ κατοικημενη περιοχη, μαλλον πλατεια. Δεν υπηρχε προβλημα τοτε με τα άλλα σκυλια ή τους ανθρωπους;

Επισης δεν βλεπω ανθρωπους(πάνω) στα δέντρα! :cool:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Τι μου θύμησες τώρα;...

Η σκύλα, ναι, ήταν πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένη!...Είχα ρίξει πάνω σε αυτό το σκυλί απίστευτες ώρες εκπαίδευσης, αλλά ήταν και ένα σκυλί που "με ελάχιστα σου έδινε πολλά".

Στη φωτογραφία όχι απλά δεν την κρατά κανείς, αλλά έχει πάρει μόνη της την φωτογραφική και το τρίποδο από το σπίτι και φωτογραφίζεται...άλλο να το ακούς (διαβάζεις) και άλλο να το βλέπεις.

Με τους ανθρώπους, εκείνη την εποχή, είχαμε πρόβλημα...Κυκλοφορούσαν άγριοι και ανεξέλεγκτοι παντού ενοχλώντας τα σκυλιά.

:D