Αφορμή αυτού του θέματος/παρουσίασης στάθηκε το μέλος harryf3 (που από τότε που "εμφανίστηκε" με την σκύλα του μου φέρνει στο μυαλό ευχάριστες αναμνήσεις), αλλά και το μέλος kritikopoula (που με αφορμή μια συζήτηση μας χθες μου θύμισε επίσης ευχάριστα πράγματα)...και οι δύο, εν αγνοία τους, αποτέλεσαν αφορμή για το παρόν νήμα...
Ένα, λοιπόν, από τα πρώτα μου σκυλιά...ή καλύτερα, το πρώτο μου ΣΚΥΛΙ...
Γερμανικός Ποιμενικός, χρώματος μαύρου και γένους θηλυκού.
Ένα μεγαλόσωμο θηλυκό (60 εκ. στο ακρώμιο και 38 κιλά στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω).
Σκύλος με "σκληρό" χαρακτήρα και δυνατά νεύρα.Εύπλαστος και με όρεξη (αν όχι ανάγκη) για "δουλειά" (όποια και αν είναι).Ένας σκύλος που είχε ένα "αφεντικό" και δεν χαιρόταν δεύτερο.
Ποτέ δεν παρουσίασε πρόβλημα συμπεριφοράς, ισορροπημένο σκυλί, χωρίς εντάσεις.
Χώρα προέλευσης (όχι καταγωγής της φυλής) η πρώην Σοβιετική Ένωση και κυνοτροφείο, ένα από τα "παραρτήματα" του Red Star...του "κόκκινου στρατού".
Δείτε το pedigree (αξίζει...):
Θα μπορούσα να μιλάω...χρόνια για αυτό το σκυλί, αλλά δε θα μπορούσα να περιγράψω το ελάχιστο των 13 χρόνων συμβίωσης παρέα.
Θα κλείσω με ένα ερώτημα, πιο "κυνολογικό"...
Γνωρίζοντας την "εμμονή" του Σοβιετικού στρατού, αλλά και καθεστώτος, για την δημιουργία "υπερόπλων", "υπερανθρώπων" και "υπερσκύλων"...Αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν η σκύλα ήταν Γερμανικό Ποιμενικό (όπως έγραφε το pedigree) ή East European Shepherd...
Εσείς τι λέτε;...
Ένα, λοιπόν, από τα πρώτα μου σκυλιά...ή καλύτερα, το πρώτο μου ΣΚΥΛΙ...
Γερμανικός Ποιμενικός, χρώματος μαύρου και γένους θηλυκού.
Ένα μεγαλόσωμο θηλυκό (60 εκ. στο ακρώμιο και 38 κιλά στην κατάσταση που βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω).
Σκύλος με "σκληρό" χαρακτήρα και δυνατά νεύρα.Εύπλαστος και με όρεξη (αν όχι ανάγκη) για "δουλειά" (όποια και αν είναι).Ένας σκύλος που είχε ένα "αφεντικό" και δεν χαιρόταν δεύτερο.
Ποτέ δεν παρουσίασε πρόβλημα συμπεριφοράς, ισορροπημένο σκυλί, χωρίς εντάσεις.
Χώρα προέλευσης (όχι καταγωγής της φυλής) η πρώην Σοβιετική Ένωση και κυνοτροφείο, ένα από τα "παραρτήματα" του Red Star...του "κόκκινου στρατού".
Δείτε το pedigree (αξίζει...):
Θα μπορούσα να μιλάω...χρόνια για αυτό το σκυλί, αλλά δε θα μπορούσα να περιγράψω το ελάχιστο των 13 χρόνων συμβίωσης παρέα.
Θα κλείσω με ένα ερώτημα, πιο "κυνολογικό"...
Γνωρίζοντας την "εμμονή" του Σοβιετικού στρατού, αλλά και καθεστώτος, για την δημιουργία "υπερόπλων", "υπερανθρώπων" και "υπερσκύλων"...Αναρωτιέμαι κάποιες φορές αν η σκύλα ήταν Γερμανικό Ποιμενικό (όπως έγραφε το pedigree) ή East European Shepherd...
Εσείς τι λέτε;...