Shar pei

stathesp

Member
1 Νοεμβρίου 2013
6
0
Καλησπέρα παιδιά! Σκέφτομαι να πάρω ένα σαρ πέι. Θα είναι το πρώτο μου σκυλί και θα ζεί σε διαμέρισμα. Είμαι 22 και μέσο όρο λείπω ένα 8ώρο κάθε μέρα από το σπίτι. Έχω διαβάσει πολλά τις τελευταίες μέρες για αυτή την φυλή αλλά θα ήθελα και μια άποψη λίγο πιο προσωπική. Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Καλωσηρθες! Τι σε εκανε να διαλεξεις για πρωτο σου σκυλο το shar pei?
ιδιαιτερα σκυλια, χρειζονται απο μικρα πολυ και σωστη κοινωνικοποιηση τοσο
με ανθρωπους οσο και με αλλα σκυλια διοτι εχουν μια ταση κυριαρχιας!
High maintainance καλη τροφη, εξετασεις αιματολογικες και ουρων.
Υπεροχοι συντροφοι, πιστοι, λατρευουν την ρουτινα, εκτονωση χρειαζονται
οχι και λιγη, λατρευουν να εχουν ευχαριστημενο τον ιδιοκτητη τους, τρομερα
καθαρα στο χωρο τους ακομα και απο την κουταβισια περιοδο!

Και μια συμβουλη ΜΟΝΟ απο ΕΚΤΡΟΦΕΑ αν θελεις το shar pei σου να ειναι
υγιες και μορφολογικα σωστο!

stathesp

Member
1 Νοεμβρίου 2013
6
0
Σ'ευχαριστώ :) Πολλοί οι λόγοι. Καταρχήν είναι πανέμορφα. Δεύτερον θέλω σκύλο ο οποίος να είναι περισσότερο φίλος μου και απ'ότι διάβασα η συγκεκριμένη φυλη δεν αφήνει από τα μάτια της το αφεντικό της. Επίσης με εξέπληξε η καθαρότητα τους και αυτό είναι στα υπέρ για την μαμά μου ( :Ρ ) Επίσης μου κέντρισε πάρα πολύ το ενδιαφέρον το πόσο έξυπνα είναι και το πόσο εύκολα μαθαίνουν. Τώρα στο θέμα της κοινωνικοποίησης του σκύλου δεν νομίζω πως θα έχω θέμα γιατί μένω Κιλκίς (λίγο έξω απ'την πόλη) οπότε έχω την δυνατότητα να επισκέπτομαι πολλά και διαφορετικά μέρη. Και ναι, αυτό το διάβασα για τον εκτροφέα γιατί έτσι αν δεν κάνω λάθος μικραίνουν και οι πιθανότητες να εμφανιστεί κάποιο από τα γνωστά γενετικά τους προβλήματα.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σταθης? Ειναι μια φυλη με προσδοκιμο ζωης 10-12 αρκετα και 14 χρονια.
Οποιοδηποτε σκυλο και αν διαλεξεις καποιας ρατσας η ημιαιμο πρεπει να
εισαι σιγουρος οτι θα κοπιασεις, θα σπαταλησεις χρονο, χωρο, χρημα, εξοδους,
ισως κοπελες και πολλα πολλα αλλα. Το shar pei Οπως ειπα και πριν δενεται
παρα πολυ με το αφεντικο του. Δεν το ενδιαφερει αν θα ζει σε 10 τετραγωνικα
η σε 100 αρκει να ειναι με τον ιδιοκτητη του. Οχι σε μπαλκονι, ουτε σε κηπο μονο
του. Αν το αγνοησεις θα σε αγνοησει και αυτο και τοτε θα ειναι δυσκολα να το
ξανακερδισεις.

Θα σε ενδιεφερε να υιοθετησεις καποιο που εχει αναγκη? Απότι ξερω υπαρχουν
αυτη τη στιγμη καποια shar pei τα οποια χρειαζονται σπιτι!

Και για να σε προλαβω δεν χρειαζεται να ειναι κουταβι για να δεθει μαζι σου!
Εξισου δενεται και ενα ενηλικο. Την Σοκο μου την υιοθετησα οταν ηταν
περιπου 2 χρονων και ειμαστε αχωριστες απο τοτε! Αν δεν ειχεις τα χρηματα που
χρειαζεται για να αποκτησεις ενα απο καποιο εκτροφεα τοτε σκεψου σοβαρα
την πιθανοτητα να σωσεις καποιο!

stathesp

Member
1 Νοεμβρίου 2013
6
0
Ναι Στάθης. Είμαι σίγουρος.. Από πάντα ήθελα σκύλο απλά δεν με άφηναν και πλεόν έχω την οικονομική δυνατότητα να το φροντίζω χωρίς την συνδρομή της οικογένειας μου, συν (ίσως ακουστεί λίγο κάπως αυτό) η μαμά μου συμφώνησε επιτέλους για σκυλί στο σπίτι εξαιτίας κάποιων κλοπών που έχουν γίνει εδώ τον τελευταίο καιρό και πιστεύει πως θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια με ένα σκυλί στο σπίτι. Χρόνο έχω, εξόδους δεν με απασχολεί να σπαταλήσω, κοπέλα έχω και πολύ φιλόζωη μάλιστα (έχει μία γάτα την οποία την βρήκαμε παρατημένη όσο ήταν ημερών εδώ κοντά πέρσυ και την πήρε σπίτι της) και γενικά το έχω σκεφτεί πολύ καλά όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή μου. Όσον αφορά τώρα την υιοθεσία ενός ενήλικου δεν θα το ήθελα. Επιτέλους θα έχω ένα σκυλί κατί που το ήθελα για χρόνια και θα ήθελα να το ζήσω από κουτάβι.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μαλιστα, καταρχας για τις κλοπες, το να εχεις σκυλο αυτοματως δεν σημαινει οτι
ο κλεφτης θα φοβηθει και δεν θα μπουκαρει σπιτι σου. Κατα δευτερον και δεν θελω
να σε στεναχωρησω αλλα να σκεφτεις, οταν παρεις το κουταβι και αρχισει να
κατουροχεζει παντου (γιατι μεχρι να συνηθισει τον καινουργιο του χωρο θα τα
αμολαει ΠΑΝΤΟΥ) θα αρχισει να μαδαει και θα γεμιζει το πατωμα τριχες, μολις
αρχισει η ζεστη θα αρχισουν και τα σαλια οπου καθως θα τιναζεται θα εκσφενδονιζονται
σε τοιχους, καναπεδες κτλ η μητερα σου τα ξερει ολα αυτα? Θα τα ανεχτει λες η θα μετακομισει
το κουταβι σε κανα μπαλκονι και δεν θα μπορεις να φερεις και πολλες αντιρρησεις.
Κατα τριτον και πολυ σημαντικο στις περιοδους που ζουμε τις τωρινες, για να αποκτησεις
shar pei απο εκτροφεα θελεις το λιγοτερο 800 ευρω. Θεωρεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις?

Και τελευταιο καταλαβαινω οτι θελειςνα το ζησεις απο κουταβι το πρωτο σου σκυλι και
το σεβομαι αλλα δεν ξερεις ποσο δεσιμο αναμεσα σας μπορει να υπαρξει αν σωσεις
καποιο σκυλι!

stathesp

Member
1 Νοεμβρίου 2013
6
0
Ναι δεν σημαίνει αυτό απλά θα είναι ένα κλικ πιο ασφαλές το σπίτι και το ξέρει και η μαμά μου αυτό. Δευτερόν και δεν με στεναχωρείς η μαμά μου δεν τα ξέρει αυτά αλλα δεν υπάρχει περίπτωση ότι ζημιά και να κάνει ο σκύλος να του συμπεριφερθεί έτσι. Την ξέρω καλά την μαμά μου. Επίσης έχουμε ένα άδειο δωμάτιο το οποίο σκοπεύω να το κάνω χώρο για το σκυλάκι και θέλω να πιστεύω πως έτσι δεν θα λερώνει όλο το σπίτι. Επίσης έχουμε την δυνατότητα για τις πρώτες βδομάδες να είμαστε συνέχεια πάνω από το σκυλί είτε εγώ είτε η μαμά μου. Επίσης, ναι έχω ψάξει το θέμα της τιμής και είναι αρκετά είναι η αλήθεια αλλά κουτσά στραβά τα καταφέρνουμε. Επίσης πάνω σε αυτό το θέμα είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ για ένα παιδί που πήρε ένα σαρ πέι από εκτροφείο της βουλγαρίας και έχουμε γείτονα ο οποίος ζει και εργάζεται στην βουλγαρία ( και η οικογένεια του ζει εδώ ) και έχει πάρει 2 σκυλιά από εκεί και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ψάξει εκεί για το σκυλάκι. Πάνω σε αυτό ποια είναι η γνώμη σου;

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Στάθη καλώς όρισες και με το καλό το ζαρωμένο μωρό!!! ;)
Ενημερωμένος φαίνεσαι, διάθεση φαίνεται να έχεις οπότε δεν πιστεύω πως θα έχεις πρόβλημα!!
Το στρατιωτικό σου το τελείωσες?

Για εκτροφέα ρίξε μια ματιά εδώ!
http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE.%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE.%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-15/%CF%80%CF%8E%CF%82.%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%89.%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CE%B1%3B-370/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/τι.πρεπει.να.προσεξω.σε.ενα.pedigree;-1284/

Κάνε και ένα τηλ. στον ΚΟΕ να σου στείλει μια λιστα με τους εκτροφείς που έχουμε εδώ και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος το κοιτάς και για εξωτερικό!

Αν δεν έχεις να κάνεις τίποτα το ΣΚ κάνε και μια βόλτα στην έκθεση που θα γίνει στο Μαρκόπουλο για να δεις από κοντά εκτροφείς να συζητήσετε και να δεις και τα σκυλιά τους!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Επίσης πάνω σε αυτό το θέμα είχα διαβάσει εδώ στο φόρουμ για ένα παιδί που πήρε ένα σαρ πέι από εκτροφείο της βουλγαρίας και έχουμε γείτονα ο οποίος ζει και εργάζεται στην βουλγαρία ( και η οικογένεια του ζει εδώ ) και έχει πάρει 2 σκυλιά από εκεί και θα μπορούσε να μας βοηθήσει να ψάξει εκεί για το σκυλάκι. Πάνω σε αυτό ποια είναι η γνώμη σου;

Θα σε πιάσουνε κορόιδο.Θα αγοράσουνε το σκυλί 30-50 euro στη Βουλγαρία.Από ότι νά'ναι γέννες,χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος υγείας στους γεννήτορες σε βάθος αρκετών γεννεών.Στην καλλύτερη δε θα πάρεις καν γεννεολογικό δέντρο,στη χειρότερη θα πάρεις πλαστό.Θα σου ζητήσουνε και κάνα 500άρι eurο.

Άν θες να τους κάνεις μάγκες λοιπόν κ να έχεις ένα σκύλο με αμφίβολη κατάσταση υγείας,πάρε από Βουλγαρία.

stathesp

Member
1 Νοεμβρίου 2013
6
0
Cathy, Όχι το στρατιωτικό δεν το τελείωσα αλλά έχω ένα χρόνο ακόμα μέχρι να πάω, οπότε και πιστεύω πως το σκυλί θα είναι αρκετά μεγάλο και εκπαιδευμένο ώστε να μείνει μόνο λίγες περισσότερες ώρες απ'ότι όσο θα είμαι εγώ εδώ. Επίσης το μαρκόπουλο πέφτει λίγο μακριά :p
Nfeel, δεν ήξερα ότι έτσι λειτουργούν εκεί αλλά δεν μου φαίνεται και παράξενο τώρα που το μαθαίνω.
Haviharakennel, έχω διαβάσει για ένα το οποίο έχουν πάρει πολλές διακρίσεις τα σκυλιά του σε εκθέσεις κλπ..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Σταθη εγω ειμαι της αποψης να μιλησεις με εκτροφεις απο Ελλαδα, θα σου πουν δυο
πραγματα παραπανω! Θα σε συμβουλεψουν, θα σε βοηθησουν να διαλεξεις κουταβι,
εχει πολλα υπερ να παρεις παππουτσι απο τον τοπο σου και δεν θα ειναι και
μπαλωμενο :) Απο Βουλγαρια εγω προσωπικα δεν θα επαιρνα. Προτιμω απο Ελλαδα! :)

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Θα σε πιάσουνε κορόιδο.Θα αγοράσουνε το σκυλί 30-50 euro στη Βουλγαρία.Από ότι νά'ναι γέννες,χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος υγείας στους γεννήτορες σε βάθος αρκετών γεννεών.Στην καλλύτερη δε θα πάρεις καν γεννεολογικό δέντρο,στη χειρότερη θα πάρεις πλαστό.Θα σου ζητήσουνε και κάνα 500άρι eurο.

Άν θες να τους κάνεις μάγκες λοιπόν κ να έχεις ένα σκύλο με αμφίβολη κατάσταση υγείας,πάρε από Βουλγαρία.
Δεν ξερω για Shar Pei,αλλα τουλαχιστον ενα εκτροφειο στη Βουλγαρια δινει τα ακιτα ινου 2.500-3000 ευρω,και υπαρχουν και αλλα πιο οικονομικα βεβαιως,αλλα μιλαμε παντα για 1000-1500 ευρω,με οτι συνεπαγεται αυτο.Μην τα τσουβαλιαζουμε ολα,αυτα που αναφερεις ισχυουν σε μεγαλο βαθμο και στην Ελλαδα,και σε τελικη αναλυση δεν φανταζομαι πως ειναι και εκτροφεις αυτοι που τα κανουν.

Να μιλησεις με εκτροφεις απο Ελλαδα,παντα ειναι καλο να βλεπεις και δειγματα απο το εξωτερικο,μονο καλο θα σου κανει(δεν σημαινει απαραιτητα πως πρεπει να παρεις απο το εξωτερικο βεβαιως).Τους μεσαζοντες χωρις να εχεις ψαξει και ασχοληθει ο ιδιος,θα σου προτεινα να μην τους εμπιστευτεις.

Last edited:

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δεν ξερω για Shar Pei,αλλα τουλαχιστον ενα εκτροφειο στη Βουλγαρια δινει τα ακιτα ινου 2.500-3000 ευρω,και υπαρχουν και αλλα πιο οικονομικα βεβαιως,αλλα μιλαμε παντα για 1000-1500 ευρω,με οτι συνεπαγεται αυτο.Μην τα τσουβαλιαζουμε ολα,αυτα που αναφερεις ισχυουν σε μεγαλο βαθμο και στην Ελλαδα,και σε τελικη αναλυση δεν φανταζομαι πως ειναι και εκτροφεις αυτοι που τα κανουν.
Δεν έχει καμία σχέση η Ελλάδα με τη Βουλγαρία σε αυτό το θέμα. Εδώ ναι μεν συμβαίνουν, δεν το αρνείται κάνεις. Είναι όμως περιορισμένο σε σχέση με τη Βουλγαρία που ανθεί αυτός ο κλάδος.

Αν μου έλεγε άλλη χώρα του εξωτερικού να το συζητήσουμε..

Η Βουλγαρία για σκύλο όμως είναι σαν να πας στο Σχιστο να αγοράσεις το iPhone 5s.Η κλεμμένο θα είναι, η κινέζικη απομίμηση των 50€.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Παιδιά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Βεβαίως υπάρχουν puppy mills σε αυτές τις χώρες αλλά και στην Ελλάδα υπάρχουν και σε χώρες Δυτικής Ευρώπης. Το θέμα είναι να ξέρεις πέντε πράγματα και να ψάχνεις μόνος χωρίς μεσάζοντες. Στην Ουγγαρία ας πουμε απ' οπου προέρχονται τα περισσότερα κουτάβια των ελληνικών pet shops υπάρχουν και 2 κορυφαία εκτροφεία της φυλής μού.

simone0mylo

Well-Known Member
1 Ιουλίου 2013
89
0
μαγκα το μονο που δεν μου άρεσε ειναι οτι σε ενα χρονο φευγεις φανταρος και ειναι πολυ κακο γιατι για 9 μηνες θα λείπεις, ακομα και αν εχεις ατομο που θα φροντιζει το σκυλι δεν ειναι το ιδιο.
οσο αφορα την βουλγαρια εγω εχω παρει το δικο μου απο εκτροφεα της βουλγαριας (δυτικο σαρ πει) αλλα εψαξε ενας γνωστος μου και πηγαμε μαζι για να το παρουμε (ειμαι και εγω κοντα καναμε 2ωρες δρομο) τα καλα εκτροφεία δεν εχουν χωρες....εχουν καλους ανθρωπους που αγαπανε τα σκυλια τους και σέβονται την δουλεια τους....αυτοι οι ανθρωποι δεν ζουν μονο στην ελλαδα αλλα σε ολο τον κοσμο....!!!
οσο αφορα την ρατσα να ξερεις οτι δεν ειναι ευκολα σκυλια(δεν λεω αυτο με το πρωτο σκυλι γιατι μου ακουγετε χαζο)αλλα θελει πολυ κοπο,διαβασμα και αρκετες ωρες για να μην εχεις προβληματα στην συμπεριφορα και ειναι σκυλια που παντα στέκονται στα ορια περιμενουν να χαλαρωσεις για αλλαξουν τα ορια εκει που θελουν.
βεβαια εχουν και πολλα καλα....ειναι πολυ καθαρα, ευκολα στην τουαλετα εξω, μαθαινουν γρήγορα...(αλλα μονο τις εντολες που θεωρουν σοβαρες εκτελουν και μονο οταν η ανταμοιβή ειναι αξιόλογη για αυτα) αρα καταλαβενεις οτι για να αλλάξει αυτο θελει να ασχοληθείς με την εκπαίδευση τους απο μικρα και πολυ περισοτερες ωρες απο οτι με αλλες ρατσες....(σε 9 μηνες που θα λειπεις μπορει να μην εκτελει τιποτα)
ειναι πραγματικα αξιολατρευτα σκυλια,με πολυ γελιο η ξεροκεφαλια τους οταν δεν γινετε κουραστικη ειναι πολυ διασκεδαστικη,θελουν πολύ υπομονη και καθολου βια(ελάχιστα ανέχονται την τιμωρια γενικα)
ομως οπως τα περισσοτερα σκυλια οταν τους δινεις αγαπη και εχεις ξεκαθαρη γραμμη συμπεριφορας σε κανουν πραγματικα περιφανο.....(οπως το λουκουμακι μου.... )

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
εχεις κοιταξει καθολου ασαρ πει αρχεγονου τυπου και οχι τοσο πολυ αμερικανικες γραμμες,σκυλια με λιγοτερες ζαρες πολυ πιο υγιει και με ταμπεραμεντο!

δεν το εχω ψαξει πολυ απλα ετυχε να τα δω και μου αρεσαν σε αντιθεση με τα πολυ υπερτυπικα δυτικου τυπου που τα λυπαμαι!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Το προτυπο ειναι ενα! οπως σε ολες τις φυλες! :) Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε
να λεγαμε. . . Το ιδιο ταπεραμεντο εχουν αρκει να ασχοληθεις μαζι τους!

Doris μηπως καλυτερα να λυπηθεις τα σκυλια που φολιαζουν, που πεθαινουν
απο το κρυο και την ασιτια και οχι τα shar pei Αμερικανικου τυπου που μια χαρα
τρεχουν, παιζουν και δεν εχουν ΤΙΠΟΤΑ να ζηλεψουν απο τα "αρχεγονα"
Μην τα ισοπεδωνουμε κι ολα!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
πολυ πρωσοπικα το πηρες!
τα λυπαμαι και αυτα,παντως τα σαρ πει μου βγαζουν ενα υπερτυπισμο!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οχι καθολου! :p Απλα 10 χρονια τωρα εχω βαρεθει να ακουω τα ιδια και τα ιδια!
ναι υπαρχουν εκτροφεις που εχουν πατησει πανω στον υπερτυπισμο και μερικα
δεν μπορουν να κουνηθουν. η εκτροφη ομως στην Ελλαδα εχει δωσει καλα
δειγματα με υγιη σκυλια που μπορουν να εχουν μια εντελως κανονικη ζωη
με παιχνιδια, βολτες τρεξιμο κτλ! Αρκει οπως ειπα ο ιδιοκτητης να θελει να
ασχοληθει! ;)