Senior τροφή

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ο Φωντας πριν λιγες μερες εκλεισε τα 7 και σκεφτομαι να τον αρχισω σιγα σιγα senior τροφη. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν τοσες πολλες μαρκες στο εμποριο που ειλικρινα δεν ξερω ποια να διαλεξω. Και εδω θελω την βοηθεια σας! Εχετε δοκιμασει καποια που να μεινατε ευχαριστημενοι και την προτινετε?? :)

Να σας υπενθυμισω οτι τωρα τρωει την Acana lamb & apple. Ειναι αρκετα μιζερος σε απελπιστικο βαθμο και σκεφτομουν να του παρω καποια τροφη πιο light σε πρωτεινη γιατι εχει βαλει και βαρος με την Acana. Περιπου 3 κιλα σε 2 χρονια που την τρωει και τωρα στα γεραματα δεν λεει να παχυνει κι αλλο.:p

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ενδιαφέρον θέμα
Δεν έχω ασχοληθεί με senior τροφές απότε θα παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρον (έχω κι σκυλάκι που σιγά σιγά βγαίνει στην σύνταξη :) )

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Για σενα και για μενα φαινεται να ειναι μονο ενδιαφερον το θεμα!
Αν και βεβαια δεν μου κανει εντυπωση που δεν εχει απαντησει κανενας. Anyway καλα να ειμαστε!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ δεν έχω εντρυφίσει ιδιαιτέρως στο θέμα αυτό. Εχω δοκιμάσει κάποιες senior τροφές κατά καιρούς -βασικά arden grange- αλλά όχι συστηματικά. Οπότε δεν μπορώ να πω αν θα ήταν καλύτερα ο Σωτήρης με μια senior τροφή. Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια αν κάνω καλά ή όχι. Παίρνω adult γιατί έχω και την μικρότερη στο σπίτι και δεν είναι απολύτως εφικτό να ελέγξω ποιός τρώει τι και ποιανού. Θα έπρεπε να κάθομαι κάθε μέρα πάνω από το κεφάλι τους και δεν έχω την παραμικρή διάθεση :p
Πάντως μέχρι στιγμής ο Σωτηράκης και χωρίς senior τροφή, δόξα τω Θεό, είναι σαν κουτάβι 8,5 χρονών. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι :)

irma

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
681
89
Ταίζω τη Royal Canin για ηλικιωμένους σκύλους τα δύο τελευταία χρόνια. Τι να πω?
Ούτε ευχαριστημένη, ούτε δυσαρεστημένη.
Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο για να συγκρίνω. Η σκύλα (12 χρονών και 3 μηνών) έτσι κι αλλιώς δεν κάνει διάρροιες - εμετούς με καμία τροφή, τρώει τα πάντα, το ίδιο (πολύ!!!) τρίχωμα χάνει πάντα. Οι εξετάσεις της πάντως καλές βγαίνουν σε γενικές γραμμές (ένα θέμα με το συκώτι το χούμε έτσι κι αλλιώς)
Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να σου πει για μια ξηρή αλλά έγραψα για να μην παραπονιέστε:p:)

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να σου πει για μια ξηρή αλλά έγραψα για να μην παραπονιέστε:p:)
Κι εγώ ακριβώς γι' αυτό έγραψα...:D

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Να σας ευχαριστησω και τις δυο για τις απαντησεις σας! Μαλλον οσοι εχουν ηλικιωμενους σκυλους η δεν τους ταιζουν ειδικη τροφη η βαριουνται να απαντησουν οι απλα οι περισσοτεροι εχουν μικρους σε ηλικια σκυλους!

Παρολαυτα θα το πω. . εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τις τροφες belcando! Ειμαι αναμεσα σε αυτη η την cibau!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Έεεεελα! Όχι και στα γεράματα ο Φώντας :) Μια χαρά είναι, από τώρα θα τον βγάλουμε στη σύνταξη; Αρνουμαι Ειρήνη :)

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μικρουλης δεν ειναι αν φανταστεις οτι το προσδοκιμο ζωης για ενα sharpei ειναι 9 με 11 χρονια και ο Φωντας ειναι 7! Απλα προσπαθω να του προσφερω οτι καλυτερο μπορω και σιγα σιγα πρεπει να τον αρχισω και senior! Αλλα η καρδουλα μας το λεει ακομα! Αλλα τοσα θα ζησουμε! (Μακαρι)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Το παν είναι η θετική ψυχολογία και είμαι σίγουρη πως θα εξακολουθήσεις να τον αντιμετωπίζεις με την καλυτερη διάθεση κι αισιοδοξία :)
Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να νιώσει ως ..απόμαχος και είμαι σίγουρη πως θα το αποφύγεις;);)
Το ότι το ψάχνεις τόσο πολύ για το θέμα διατροφής, είναι άλλη μία απόδειξη της αγάπης που του έχεις.
Φώντα γερά με τσαμπουκά :):):):) Σας στέλνω πολλή θετική ενεργεια!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Οχι δεν τον αντιμετωπιζω σαν παππου η αληθεια ειναι αυτη! Περα απο την διατροφη δεν εχω αλλαξει τιποτα αλλο απο την ρουτινα του! Παντως να σαι καλα!! Την χρειαζομαστε!! Και βεβαια την ανταποδιδουμε!

Joey

New Member
8 Μαρτίου 2009
3
0
O παππούς μου υπολογίζεται ότι είναι πάνω από 12 χρονών (τον έχω 3 χρόνια). Έχει μία καρδιά που χτυπάει όπως θέλει αλλά είναι κεφάτος και χαρούμενος.

Του έδινα Acana senior αλλά δεν του καθότανε καλά στο γαστρεντερικό. Του δοκίμασα Orijen αλλά έκανε πάλι διάρροιες. Με την Arden senior ήταν πιο σταθερός αλλά όχι όσο με τις Royal Mature και Flatazor senior. Πλέον του δίνω αυτές τις 2 αν και θα ήθελα κάτι πιο ποιοτικό (που να μην του φέρνει διάρροιες βέβαια!).

ΥΓ. Του τη δίνω βρεγμένη και ανακατεμένη με μαγειρευτό ή κονσέρβα (σπανιότερα).

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Προς την Acana senior προσανατολιζομαι και εγω πλεον. Αν ομως τον πειραξει και δεν του κατσει καλα ισως να του δωσω Royal Mature αν και προτιμω την πρωτη απο θεμα ποιοτητας! Παντα και εγω βρεγμενη και εννιοτε ανακατεμενη με κονσερβα! ;):)