Selena [γερμανικό ποιμενικό]

Selena

Member
18 Ιανουαρίου 2013
10
0
Καλησπέρα σε όλους σας,με λενε Βασιλη και εχω μια πανεμορφη κουκλα ρατσας γερμανικο ποιμενικο κατα κύριο λόγο, ειναι θεοτρελη,δεν κάθεται ποτε,τρέχει όλη την ωρα ασταμάτητα και είναι αρκετα χαδιάρα...εχω ενα θέμα π μ προβληματίζει το οποίο ειναι με την κοινωνικοποιηση,ειναι πολυ άγρια ειδικά με σκυλιά κ δεν ξέρω πως να την κάνω "συμφιλίωση" με τα άλλα σκυλιά?

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
δείχνει πολύ όμορφη να την χαίρεσαι!

όσον αφορά το θέμα με τα άλλα σκυλιά μίλα σε κάποιον εκπαιδευτή και άμα μπορείς να την μαλώνεις με φωνή και πάντα στο λουρί.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ιδια η δικια μου,, τσαμπουκαλου,, ο φοβος και ο τρομος της περιοχης ==)) φωναζεις δυνατα ΜΗ,,,, τραβας και το λουρι ,, ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ ,,, τη βουτας γερα απο το σβερκο την ξαπλωνεις κατω,, αλλα αυτη το βιολι της ,,, φτιαχνει μαγκιες συνεχως,,,, το καλεσμα της φυσης που λενε ,,, ==))

Selena

Member
18 Ιανουαρίου 2013
10
0
δεν έχει σίσθηση του φόβου,να μας κυνηγανε 4 τσομπανοσκυλα,και αυτη να πηγαίνει να τα ορμήξει και γω να την τραβάω να μην μας φτάσουν,και γενικα κανει τσαμπουκάδες εκει π δεν την περνει,με καποια σκυλια δεν εχει θεμα αλλα συνήθως ορμάει σε όλα και δεν ξέρω τι να κάνω

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ειναι μεχρι να φαει καμια γερη δαγκωνια απο καποιο και θα μαζευτει απο μονη της,,, η δεν θα μαζευτει ποτε,,, εκτος και την πας σε εκπαιδευτη που λεει και ο σιρκος με θετικη εκπαιδευση,,, την λενε ετσι γιατι βαζουν το θετικο πολο στο μερος της καρδιας ,, ==)) ,,, ==))

Selena

Member
18 Ιανουαρίου 2013
10
0
με 2πλασιο Dogo argentino μαλωσε και εφαγε και έδωσε,και διακινδυνεύσα και τα χέρια μου εκει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Βασίλη, καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Ενα από τα πρώτα πράγματα που θα ακούσεις εδώ, για όποιον λόγο και να έχεις αποφασίσει να γίνεις μέλος, είναι ότι δεν παίρνουμε ποτέ σκύλο από pet shop και από γέννα ιδιώτη και ότι δεν ζευγαρώνουμε ποτέ και για κανέναν λόγο το σκυλί μας.

Να σου ζήσει η μικρή σου. Να είναι πάντα υγιής.
Πες μας την ηλικία της, όπως σε ρωτάνε παραπάνω, γιατί έχει μεγάλη σημασία.
Προσωπικά χαίρομαι, που προβληματίζεσαι και θέλεις να την συμφιλιώσεις με τα άλλα σκυλιά και να μην την αφήσεις να εξελιχθεί σε "φόβο και τρόμο της περιοχής". Αν και...ο οποιοσδήποτε "φόβος και τρόμος" σκύλος, έρχεται η ώρα που...μπαίνει στην θέση του. Και συνήθως με τον πολύ άσχημο για τον σκύλο τρόπο και τότε ξαφνικά...σταματάει να καμαρώνει ο ιδιοκτήτης...

Στο θέμα μας, λοιπόν...ναι...θα πρέπει πράγματι να την φτιάξεις και μάλιστα το συντομότερο, αυτή την συμπεριφορά της. Είναι κουραστική, ενοχλητική και επικίνδυνη. Αν είσαι σε θέση να απευθυνθείς σε σοβαρό εκπαιδευτή, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, για το καλό της. Αν όχι, θα προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε, όσο ξέρουμε και μπορούμε, με μάλλον λίγες πιθανότητες όμως επιτυχίας. Οπότε...μας δίνεις, περισσότερες πληροφορίες, για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Ηλικία, από που την πήρες, αν ξέρεις να ήταν και οι γονείς έτσι, που ζει, αν έχει εκπαιδευτεί σε βασική υπακοή, αν βγαίνει όσες βόλτες πρέπει και εκτονώνεται επαρκώς και άλλα ακόμη, που θα τα βρούμε στην πορεία.

Selena

Member
18 Ιανουαρίου 2013
10
0
Καλο σας βρήκα ολους,η κουκλα μου είναι 9 μηνων κ 10ημερων,το χαρισανε στον μπαμπα μ,πηγα είδα τους γονεις, ήταν απ ένα γειτονικο χωριό kai μου φάνηκαν καλοι σε μορφολογία και γενικα, προς το παρον δεν έχω την δυνατότητα για εκπαιδευση σε εκπαιδευτή,οτι ξέρει είναι απ εμένα, βόλτα παει σχεδόν μια φορα την μέρα,και ο χώρος που ζει είναι πολυ μεγαλος(μεγαλη αυλη)

epagneul breton

Active Member
3 Απριλίου 2013
33
0
Να σου ζήσει η μικρή. Θέλω να ελπίζω πως δεν είναι από μια ακόμα ανεύθυνη γέννα η κούκλα σου αλλά τωρα λίγη σημασία έχει τώρα, να την χαίρεσαι και να είναι πάντα υγιείς. Θα σου πρότεινα αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο θέμα να την έβαζες μέσα στο σπίτι, πίστεψέ με θα κερδίσετε και οι δυο από αυτό. Και πάλι να σου ζήσει, φιλικά Μάκης...

Selena

Member
18 Ιανουαρίου 2013
10
0
ναι ανάλογα την δουλεια,μπορει να βγει απο καμια εως 3 βολτες,αλλα ο χώρος που εχει είναι 3 στρεματα...τα οποια τα οργώνει όλη μερα...

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
μια ερωτηση ακομα, ποσο μηνων το πηρες απο τον φιλο του πατερα σου? κατι ακομα διαβασε αυτα τα λινκ

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/εμπειρίες.από.pet.shops.bybs-4953/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/γιατι.δεν.ζευγαρώνουμε.τα.σκυλιά-273/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/

διαβασε τα αυτα σε παρακαλω

υ.γ τα κουταβια πρεπει να μενουν με την μανα και τα αδερφακια τους τουλαχιστον 60-70 μερες ωστε να κοινωνικοποιηθουν σωστα , και υστερα ειναι δουλεια του ιδιοκτητη να συνεχισει την κοινωνικοποιηση με βολτες να γνωρισει το κουταβι ανθρωπους και αλλα ζωα και σκυλια .

Last edited:

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Καλό θα ήταν να την βγάζεις 2 βόλτες την μέρα το λιγότερο έξω γιατι πέρα πώς πρέπει να παίρνει νέα ερεθίσματα,η αιτία που είναι άγρια σε εισαγωγικά είναι επειδή δεν βγαίνει αρκετές βόλτες και έτσι δεν κοινωνικοποιείται.Παράλληλα δεν σημαίνει πώς επειδή βρίσκεται σε 3 στρέματα εκτονώνεται,είμαι σχεδόν σίγουρος πώς δεν κάνει πολλά(δηλαδή βαριέται) και προτιμάει να βρίσκεται όσο πιό κοντά σας γίνεται.Εδώ μπορώ να το συνεχίσω που την έχετε έξω αλλά δεν χρειάζεται τουλάχιστον σε αυτό.

Τώρα λογικά κατάλαβες απο τα παιδιά πώς δεν ήταν σωστό που την πήρατε απο κάποιον που του ήρθε να κάνει γέννα η σκύλα του(με λίγα λόγια ιδιώτη) και ελπίζω μην αφήσεις την δικιά σου να μπεί σε τέτοιες διαδικασίες(διάβασε το φόρουμ για πιό αναλυτικά).

βάλε νέες φωτογραφίες να δούμε την μικρή σας περισσότερο!

Last edited:

Selena

Member
18 Ιανουαρίου 2013
10
0
Mεσα δεν μπορουμε να την βαλουμε γιατι 1)ειναι αλεργικη η μανα μου 2)δεν νομιζω να συμφωνουν οι δικοι μου...δηλαδη οτι καποιος το έφερε δωρο σε εμας και πιστεψε με αν δεν το κρατουσα ίσως ήταν σε κανένα χαντακι,το σωστο ποιο θα ήταν να την γυρνουσα πίσω?εγω ίσως το βλέπω αλλιώς...

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
σε τετοιες γεννες που οι ιδιοκτητες δεν πουλανε τα σκυλια ειναι μονοδρομος το τι θα κανεις!
η πολιτικη του φορουμ ειναι οτι δεν παιρνουμε σκυλι απο ιδιωτη με λεφτα ή μη για να μην τον υποστηριξουμε ή βοηθησουμε να ξεφορτωθει τα κουταβια,πραγμα που δν ξερω κατα ποσο ειναι πρακτικο γιατι μπορει ετσι να καταλειξει σε χαντακι οπως λες ή για βαρος σε δισκοσβαρνα στην καλυτερη(με πιανεις,απο επαρχια εισαι)

τωρα προσωπικα δεν θυσιαζα 1 ή 2 κουταβια να πεθανουν για να λογικευτει καποιος και δεν ξαναβαλει την σκυλα να γενησει(που δεν θα το κανει αλλα λεμε...)

απο την αλλη θα προτιμουσα σκυλια της γεννας αυτης και των υπολειπων να βρουν ενα μετριο σπιτι για μια μετρια ζωη,μου φαινεται πιο ανθρωπινο,ξερωντας και την αδιαλλαξια ων επαρχιωτων

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δηλαδη αν γεννησει η φοραδα μου και δεν εχω τι να κανω το πουλαρι να στο φερω μπας και το λυπηθειτε? Ελα μωρε, φτιαχνετε κι εναν προχειρο σταβλακο γυρω στα 500 ευρω θα ειναι περιπου, εμβολια τροφες κανενα κατοσταρικο το μηνα, ξεσκατισμα με το φτυαρι 2 φορες την ημερα και ξεχνας τον κηπο σου. Τα ζωα δεν γινονται δωρα Βασιλη αλλα ειναι συνειδητες αποφασεις ζωης.

Ενιγουει ας μην παρεκτραπω απο τον τιτλο του θεματος περισσοτερο. Δουλευεις καθολου μαζι της σε βασικη υπακοη? Αν δεν βαλεις γερες βασεις απο εκει δεν μπορεις να πας παρακατω. Επισης εχεις γνωστους με ενηλικα ισσοροπημενα σκυλια? Ισορροπημενα θεωρουνται τα σωστα κοινωνικοποιημενα που δεν φερονται οπως το δικο σου και του ferozasea. Αυτα θα μπορεσουν να την διορθωσουν ισως καλυτερα απο εσενα. Πιο ασχημα οπως ειπε και η Μαρεκο και ισως να μην το πιασει ευκολα το νοημα αν η συμπεριφορα της ειναι ηδη πολυ ακραια.

Ferozasea ηθελεστα και παθεστα. Προσπαθησες να το πετυχεις το αποτελεσμα που εχεις διοτι ειναι αναλογο με τις θεωριες σου που εχω διαβασει να γραφεις αριστερα και δεξια στο φορουμ. :rolleyes:

Βασιλη καλως ηρθες! :)

Last edited:

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
σαν να λεμε διαλεγω 10 σκυλια να ζουν μετρια παρα 1 να ζει χαλια,αλλα και παλι να ηξερα οτι θα θυσιασω ενα σκυλο και λογικευτει καποιος παει και ερχετε....αλλα ειναι ονειρο θερινης νυκτος!

λοιπον φιλε καλως ερθες,κανε οτι καλυτερο μπορεις!