Royal canine maxi και έλλειψη ασβεστίου

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Καλησπέρα!
Ο Βλαντ μετά από εμμονή του να ξυνει τον τοίχο και να γλείφει το σοβα (κάτι το οποίο εγώ αρχικά θεωρούσα δείγμα απλά βαρεμάρας στο σπίτι) τον πήγα για εξετάσεις οι οποίες έδειξαν έλλειψη ασβεστίου.

Από εντελώς κουτάβι του έδινα συγκεκριμένες κροκέτες, και παρότι είχα ρωτήσει κτηνίατρο αν χρειάζεται και Συμπλήρωμα ασβεστίου αυτός με διαβεβαιώνε ότι οι συγκεκριμένες πάρα πολύ καλές και τον καλύπτουν πλήρως.
Το ίδιο και αυτός στο πετ που τις αγοράζω λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικα ότι για Αυτό το λόγο περνει κανεις ανώτερης ποιότητας τροφή για να μην χρειάζεται να καταφεύγουμε και σε συμπληρώματα διατροφής...

Όταν έθεσα το θέμα λοιπόν στο πετσοπ χτες μου συνέστησε να αλλάξω σε royal giant και θα λυθεί το πρόβλημα σταδιακά.

Εγώ από την άλλη είμαι Διατεθειμένη να αλλάξω και εταιρεία ακόμα και αν ξεφεύγει στο οικονομικό μια και Βλάντ στην ανάπτυξη οπότε αυτή και η προταιρεοτητα.

Οπότε το ερώτημα είναι υπάρχει κάποια άλλη εταιρεία η οποία να καλύπτει το θέμα του ασβεστίου περισσότερο από τη royal ή όλες πάνω κάτω σε αυτό το θέμα είναι ίδιες οπότε θα περνουμε συμπλήρωμα ασβεστίου μέχρι να τελειώσει ανάπτυξη του ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Αν είναι πραγματικά έλλειψη ασβεστίου θα φανεί από βιοχημικές εξετάσεις. Το ότι τρώει τον τοίχο δε σημαίνει πως του λείπει ασβέστιο, όπως αν τρώει παντόφλες δεν σημαίνει ότι του λείπει κάτι ;)

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Σωστά αλλά έκανε εξετάσεις όπως έγραψα και παραπάνω και είχε έλλειψη. Για αυτό και ψάχνω κάποια άλλη κροκετα η οποία να τον καλύπτει περισσότερο στο θέμα αυτό.

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Οχι Royal , ειναι μια υπερτιμημενη μετριοτατη τροφη , αυτες ειναι κλασεις ανωτερες

https://www.pet4u.gr/naturea-regional-chicken.html

https://www.pet4u.gr/a-acana-adult-large.html
Σίγουρα δεν θα καταφύγω στην giant πάντως γιατί θεωρώ ότι πάνω κάτω τα ίδια με τη μάξι είναι...
Μάλλον στην acana θα καταλήξω και βλέπω πως την δέχεται.
Ευχαριστώ πολύ!

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Την περιπτωση της Μπαρφ την εχεις αποκλεισει;
Όχι και τη θεωρώ σαφώς καλύτερη λύση από ξηρά τροφή.Ειδικά μετά από κάτι βίντεο που είδα YouTube για το πώς κατασκευαζονται κροκέτες.
Απλά περισσότεροι λένε ότι δεν πρέπει να περνω έτοιμη Γιατί μπορεί να είναι αμφιβόλου ποιότητας. Αρά θα πρέπει να ψαχτω με συνταγες και τέτοια και τώρα δεν είμαι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Στο μέλλον όμως πιστεύω ότι μάλλον θα καταλήξω σε barf. Ήδη του δίνω ωμά μοσχαρίσια μεγάλα κοκκαλα και τρελαίνεται κυριολεξία.

Galazios

Well-Known Member
26 Ιουνίου 2012
132
200
Thessaloniki
Πιστευω οτι πλεον εχουμε φτασει σε ενα σημειο που υπαρχουν πολλοι καλοι και αξιοπιστοι κατασκευαστες ετοιμης BARF, γιατι εχει μπει για τα καλα "στο πετσι μας". Στο λεω γιατι και εγω στην ιδια φαση με σενα ειμαι, που θελω να αρχισω να του δινω BARF αλλα δε με θεωρω κιολας ετοιμο να τη φτιαχνω μονος μου. Ετσι καθισα και εψαξα και για προμηθευτες ετοιμης BARF και περα απο πολυ καλες συνταγες, πολλοι απαυτους με εχουν πεισει και στο θεμα ποιοτητας και αξιοπιστιας και λεω να τους εμπιστευτω σιγα σιγα.

• Like
Reactions: Stella Thessaloniki

Stella Thessaloniki

Well-Known Member
16 Οκτωβρίου 2016
143
89
50
Μάλιστα, αν το επιβεβαίωσαν οι εξετάσεις εγώ θα ξεκινούσα με συμπληρώματα ασβεστίου, όποια τροφή και να επιλέξεις.
Πήρα επιτοπου από κτηνίατρο. Απλά θέλω να βρω τροφή η οποία να τον καλύπτει πλήρως. Προς το παρών συνεχίζουμε με συμπλήρωμα μέχρι να λυθεί το θέμα.