Rottweiller κουτάβι

Status
Κλειδωμένο θέμα

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Γειά σας. Εχω ένα κουταβι ροτβαιλερ 3,5 μηνών. Όταν τον πήρα από το εκτροφείο και τον έφερα σπίτι, αφού άρχιζε να με εμπιστευετε όταν ερχόταν καποιος στο σπίτι ήταν καχύποπτος και γρυλιζε κάποιες φορές. Τώρα πια δεν κάνει καμία κίνηση οταν έρθει κάποιος απλά είναι αδιάφορος. Είναι θέμα σιγουριάς του κουταβιου ή ξαφνικά σταμάτησε να δείχνει τα στοιχεία φύλαξης που εδιχνε. Είμαι άπειρος στα ροτβαιλερ γιάυτο ρωτάω....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γειά σας. Εχω ένα κουταβι ροτβαιλερ 3,5 μηνών. Όταν τον πήρα από το εκτροφείο και τον έφερα σπίτι, αφού άρχιζε να με εμπιστευετε όταν ερχόταν καποιος στο σπίτι ήταν καχύποπτος και γρυλιζε κάποιες φορές. Τώρα πια δεν κάνει καμία κίνηση οταν έρθει κάποιος απλά είναι αδιάφορος. Είναι θέμα σιγουριάς του κουταβιου ή ξαφνικά σταμάτησε να δείχνει τα στοιχεία φύλαξης που εδιχνε. Είμαι άπειρος στα ροτβαιλερ γιάυτο ρωτάω....
Ποιος έδειχνε τι?
Μιλάς λες και ζει καιρό και έχει και εμπειρίες!Μόλις 3,5 μηνών είναι!
Άβγαλτο μικρό!Επουδενί δεν έχει φύλαξη σε αυτήν την ηλικία!
Να εύχεσαι να μην επιθυμείς να βγάλει φύλαξη σε αυτήν την ηλικία!Και αν βγάλει "φύλαξη" να ανησυχήσεις...
Να ανησυχήσεις γιατί μόνο φύλαξη δεν θα είναι ένα "γρρρρ" ή όπως την έχεις τελοσπάντων στο μυαλό σου την φύλαξη!

Αυτή η ηλικία απαιτεί τριβή με καταστάσεις, κοινωνικοποίηση με τα πάντα!
Η φύλαξη θα έρθει -εφόσον το σκυλί την έχει έμφυτη και παράλληλα δουλευτεί σωστά στα ερεθίσματα- αργότερα!3,5 μηνών θέλει ήπιες καταστάσεις, σωστά δωσμένες ώστε να αποκτάει σιγά σιγά μεγαλώνοντας σωστή κρίση απέναντι στα ερεθίσματα που θα του παρουσιάζεις!
Η σωστή φύλαξη έρχεται με την πάροδο του χρόνου, ως αποτέλεσμα σωστών ερεθισμάτων και σωστών ενστίκτων εκ γεννετής!
Έκθεση σε ερεθίσματα και σωστό δούλεμα καταστάσεων=σωστή κρίση=σωστή εκτίμηση για την εκδήλωση της φύλαξης!
Δεν είναι απλή υπόθεση!

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Για την ώρα τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την ηλικία και τι αργότερα; Τα αίματα του κουταβιου είναι παρά πολύ καλά. Οπότε τι πρέπει να κάνω;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Για την ώρα, πρέπει να του γνωρίσεις όσο περισσότερες καταστασεις μπορείς. Αν εχεις τελειώσει με τα εμβόλια ΄΄η μόλις τα τελειώσεις βόλτες, βόλτες, βόλτες παντού οχι μόνο στο πάρκο της γειτονιάς σου.
Να γνωρίσει όσα περισσότερα μέρη μπορει, και να συναντήση όσες περισσότερες καταστάσεις μπορεί.
Η αρχική του συμπεριφορά ήταν λογικα κουταβίσια ανασφάλεια, όσο νιώθει πιο σιγουρος, τοσο θα την μειώνει.
Μετά θελεις εκπαιδευση για ΒΥ (αργοτερα) όσο για την φυλαξη είσαι μακριά ακόμη.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Οκ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σε τι ηλικία ξεκινάει η εκπαίδευση και σε ποια για την φύλαξη; 'Η τα ερεθίσματα φύλαξης;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Θα μιλήσεις με έναν εκπαιδευτή για αυτές τις λεπτομέρειες.
7 μηνών μπορεί να ξεκινήσει η ΒΥ και νομίζω 18 μηνών η εκπαίδευση φύλαξης, με μια επιφύλαξη το τελευταίο.
Όπως σου είπε ο Στέλιος θα κοινωνικοποιήσεις το κουτάβι σου όσο περισσότερο γίνεται. Επιδίωξε τις βόλτες ανάμεσα σε πολύ κόσμο, όπου έχει λαϊκή και πλατείες θα είσαι κι εσύ εκεί. ;)
Ποτέ ελεύθερο πάντα στο λουρί.
Για την κοινωνικοποίηση του με άλλους σκύλους απέφυγε τα πάρκα που συχνάζει κάθε καρυδιάς καρύδι σκύλος αλλά και ιδιοκτήτης. Εγώ αν θα ξανάκανα την κοινωνικοποίηση του σκύλου μου με σκύλους από την αρχή θα μιλούσα με εκπαιδευτή και θα την έκανα στον χώρο του, με επίβλεψη και με άλλα κουταβάκια.
Και ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή εκπαιδευτή, πολλοί πλασάρονται για τέτοιοι και λίγοι είναι οι καλοί και έμπειροι.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Μιλάς λες και ζει καιρό και έχει και εμπειρίες! Μόλις 3,5 μηνών είναι!
Άβγαλτο μικρό!Επουδενί δεν έχει φύλαξη σε αυτήν την ηλικία!
Να εύχεσαι να μην επιθυμείς να βγάλει φύλαξη σε αυτήν την ηλικία!Και αν βγάλει "φύλαξη" να ανησυχήσεις...
Να ανησυχήσεις γιατί μόνο φύλαξη δεν θα είναι ένα "γρρρρ" ή όπως την έχεις τελοσπάντων στο μυαλό σου την φύλαξη!
Το κείμενο του Στέλιου, από μόνο του, πρέπει, φίλε μου να το μάθεις απ' έξω!

...7 μηνών μπορεί να ξεκινήσει η ΒΥ και νομίζω 18 μηνών η εκπαίδευση φύλαξης, με μια επιφύλαξη το τελευταίο.
Όπως σου είπε ο Στέλιος θα κοινωνικοποιήσεις το κουτάβι σου όσο περισσότερο γίνεται.

Και ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή εκπαιδευτή, πολλοί πλασάρονται για τέτοιοι και λίγοι είναι οι καλοί και έμπειροι.
Σ' αυτή την ηλικία (και πάντα - σε κάθε ηλικία) τα κουτάβια χρειάζονται κάθε είδους κοινωνικοποίηση... πολλή κοινωνικοποίηση... οι καλοί "φύλακες" είναι, πρώτα απ' όλα, κοινωνικοποιημένα σκυλιά, ώστε να έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους, τι είναι "νορμάλ" και τι είναι "κίνδυνος"...
Στις μολοσσοειδείς φυλές, ναι, τα προχωρημένα θέματα εκπαίδευσης αρχίζουν μετά τους 18 - 24 μήνες...

Η εκπαίδευση αρχίζει από τώρα, με θετικό τρόπο...
Αυτοί που μιλάνε για έναρξη εκπαίδευσης στους 6-7 μήνες, εννοούν την "γερμανική σχολή"... γιατί, τότε, έχει αρχίσει και δυναμώνει ο λαιμός και μπορεί να αντέξει τις διορθώσεις με τον πνίχτη...

Με τον εκτροφέα του δεν επικοινωνείς;
Αυτό είναι η απορία μου, από το πρώτο post του θέματος...
Ο εκτροφέας είναι ο κατ' εξοχήν ειδικός για να σου πει πως θα συμπεριφερθείς στο κουτάβι...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Οκ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Σε τι ηλικία ξεκινάει η εκπαίδευση και σε ποια για την φύλαξη; 'Η τα ερεθίσματα φύλαξης;
Όλη η ζωή του σκύλου μια εκπαίδευση!
Αυτό να έχεις στο μυαλό σου!Η φύλαξη κυρίως είναι αποτέλεσμα!Δεν είναι εκπαίδευση μόνο.Θέλει προετοιμασία σωστού εδάφους από 2,5 μηνών που το παίρνεις!

Επικοινώνησε με τον εκτροφέα σου και συζητήστε!Ξέρει τον σκύλο σου, μπορεί να σε βοηθήσει!
Από ποιο εκτροφείο είναι ο μικρός?Επιτρέπεται να το αναφέρεις!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Συμφωνώ απόλυτα με όσα σου προανέφεραν. Εκπαίδευση από την πρώτη μέρα που θα μπει στο σπίτι. Όχι σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε, φέρε μου παντόφλες, δώσε μου το χέρι σου. Εκπαίδευση στο να σε σέβεται και να σε υπακούει, ακόμα κι αν το μόνο που λες είναι ΜΗ.
Είναι σε καλή ηλικία για να μάθει κάποιες βασικές εντολές, όπως το κάτσε ή το έλα, πάντα με θετική μέθοδο. Δε μπορείς να κάνεις και κάτι διαφορετικό άλλωστε στους 3.5 μήνες :)

Πολλά ερεθίσματα όπως ειπώθηκε επίσης. Θόρυβοι, κόσμος, ζώα, κτλ είναι το καλύτερο να τα συνηθίζει από τώρα εφόσον φυσικά έχει τελειώσει τον κύκλο των εμβολίων.

Μην ανησυχείς για τη φύλαξη, είναι υπερβολικά νωρίς ακόμα. Και φυσικά μην περιμένεις να ξυπνήσει μια μέρα και να είναι ο τέλειος σκύλος φύλακας. Το ένστικτο μπορεί να υπάρχει από τα αίματά του, αλλά αν δεν του το καλλιεργήσει κάποιος μπορεί να έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Υπομονή και ενημέρωση!

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εμείς ειδικά που έχουμε σαλιάρικα σκυλιά, δεν είναι η καλύτερη επιλογή να μας φέρνουν τις παντόφλες! Άστα για τα JRT αυτά τα αλανιάρικα κόλπα.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Ναι απο εκτροφειο το πήρα, έχω μιλήσει με τον εκτροφεα που η αλήθεια είναι ότι με παίρνει τηλ και απο μόνος του να δει πως παει το κουταβι. Περίπου τα ίδια μου λέει και ο εκτροφεας. Κοινωνικοποίηση και ερεθίσματα με μπαλάκι και γενικά στο παιχνίδι. Πολύ σωστά αυτά που είπατε θα τα τηρησω. Κάτι άλλο τώρα. Στο Σπιτι μου που έχω το κουταβι, θα φέρω σε 10 μέρες ένα Μαλινουα σε μεγάλη ηλικία (θρυλικό το Μαλινουα- αρσενικό το κουταβι). Το Μαλινουα όμως είναι άγριο σε επικίνδυνο βαθμό, σε εμένα όμως στον δρόμο είναι κυρία! Κάνει αν τα βάλω δίπλα δίπλα ή θα πάρει το κουταβι ότι βλέπει απο το Μαλινουα που όποιον βλέπει θέλει να τον φάει!!! (Μόνο στον χώρο του εννοείται)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και σε αυτό μπορεί να σου απαντήσει ο εκτροφέας σου... είναι ο πιο ειδικός...
Αλήθεια, ποιός είπαμε ότι είναι ο εκτροφέας σου?

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Θυλικο ήθελα να γράψω μπερδευτηκα. Είναι μια απο τις λίγες θυληκες και δεν το παίρνω πάνω μου. Κρατάει απο παλιά αίματα και γι'αυτο την ταξιδεύω σε φίλους για ζευγαρωμα. Ας το αφήσουμε το θέμα αυτό γιατι αν το μάθουν κάποιοι εκτροφεις το συγκεκριμένο σκυλί θα έχω θέμα. Τέλος πάντων. Κάνει να συνυπάρξει με το κουταβι Ροτβαιλερ; Θα πάρει το μικρό στοιχεία απο το Μαλινουα;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Κρατάει απο παλιά αίματα και γι'αυτο την ταξιδεύω σε φίλους για ζευγαρωμα. Ας το αφήσουμε το θέμα αυτό γιατι αν το μάθουν κάποιοι εκτροφεις το συγκεκριμένο σκυλί θα έχω θέμα. Τέλος πάντων. Κάνει να συνυπάρξει με το κουταβι Ροτβαιλερ; Θα πάρει το μικρό στοιχεία απο το Μαλινουα;
για εξηγησέ όλο αυτό γιατί δεν μου πολύ άρεσε! ποιός ο λόγος να παίρνεις ένα άσχετο σκυλί και μάλιστα να το ζευγαρώνεις χωρίς λόγο και πείρα ? αδέσποτο είναι η κάποιος το έχει?

όσον αφορά την συμπεριφορά όχι δεν νομίζω να πάρει κάτι σε επιθετικότητα ο μικρός αλλά μην έχει πρόβλημα με το κουτάβι η θυληκια να σκέφτεσαι και τρέχετε.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ναι μπορει να πάρει τα χούγια της ο μικρός, και εμενα η γνώμη μου είναι ότι δεν θα είναι για καλό.

diesel-rott

Active Member
19 Ιανουαρίου 2013
40
0
Δεν είναι άσχετο σκυλί. Απλά τα αίματα του είναι απο τα πρώτα αίματα Μαλινουα που ήρθαν στην Ελλάδα και ο εκτροφεας του (εγώ το πήρα απο έναν φίλο που το είχε πάρει απο αυτόν τον εκτροφεα απλά λόγω μετακόμισης μου τον έδωσε) ούτε θέλει να ακούει ότι αυτά τα αίματα συνεχίζονται. Και ξέρω που την ζευγαρωνω και σε ανθρώπους λογικους που τα δίνω. Οπότε άσχετο σκυλί δεν είναι. Οσον αφορά το Ροτβαιλερ που πήρα απο έναν πολύ καλό εκτροφεα, τον πήρα επειδή έχω τρέλα με αυτήν την ράτσα. Θα δώ αν μπορούν να συνηπαρξουν μαζί και βλέπουμε....

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εδώ δεν ξέρουμε τι να ταϊσουμε, πως να παίξουμε και τι να δείξουμε στο κουτάβι, το μαλινουά μας έλειπε...

Δεν σε ξέρω και φυσικά μπορει να σε αδικώ, αλλά για 'μενα, τα μαιλνουά θέλουν γνώση κι εμπειρία κι όχι κάποιον που δεν ξέρει τι είναι το γκρρ σε ενα κουταβι 3,5 μηνών, πότε ξεκινάμε Βασική υπακοή, πότε φύλαξη, τί ειναι φύλαξη και πολλά άλλα...

Πότε ήρθαν τα μαλινουά στην Ελλάδα? Τι ηλικία έχει η σκύλα και ζευγαρώνει? Και τι ορίζεται ως "λογικός άνθρωπος" να πάρει μαλινουά?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul