Quiz τι ρατσα ηταν.Εαν ηταν βεβαια.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Λοιπον θα σας παρουσιασω τον παιδικο μου φιλο.Ηταν ο πρωτος σκυλος του πατερα μου γεννηθεις το 1984.Τον πηρε απο φιλο του.Μην αρχισετε για ανευθυνες γεννες και τετοια για το 84 μιλαμε.Ο πατερας μου επιμενει ακομα και τωρα στα γεραματα οτι αυτος ο σκυλος ειναι γερμανικος ποιμενικος (Αλσατιας για την τοτε εποχη και ολοι ξερουμε για ποιο λογο τα ονομασαν ετσι).Δεν τον εζησα και πολυ γιατι πεθανε απο φολα κοντα στα 9 χρονια ζωης.Ο σκυλος ηταν κοντα στα 50 κιλα.Υψος ετσι οπως μπορω να υπολογισω με αυτα που εχει αναφερει ο πατερας μου πρεπει να ηταν αναμεσα στα 65-72cm.Στις φωτογραφιες ειναι περιπου 3 χρονων.(Θα δειτε και εμενα μωρο 1-2 χρονων μαλλον).Απο χαρακτηρα ηταν φιλικος μονο σε αυτους που εβλεπε παρα παρα πολυ συχνα,τους αλλους απο μακρυα και αγαπημενοι.Δεν ενοχλουσε κανεναν εξω,πολυ υπακουο σκυλι,αλλα εαν τον ενοχλουσες οταν δεν ηθελε ανετα σου κατεβαζε το προσωπο (παθων ο πατερας μου).Οταν εβλεπε καποιος να σπρωχνει αυτοκινητο (πολυ συχνο φαινομενο της τοτε εποχης) η να το κοιτουσε περιεργα δαιμονιζοταν,ακομα και αν δεν ηταν το δικο μας.Ακομα και στους υπαλληλους του δημου που ηταν πισω απο την σκουπιδιαρα νομιζε οτι κλεβουν το αυτοκινητο.Να το πεις βιτσιο;Μαλλον οχι.Τελος παντων να μην σας κουραζω αλλο ειχε πολλα καλα σαν σκυλι αλλα ειχε και πολλα κακα.Το ερωτημα ειναι τελικα τι ρατσα μπορει να ηταν αυτος ο σκυλος ή ποιες ρατσες μπορει να ειχε.

Σημειωση:Κατα τα λεγομενα του father αλλα και του φιλου του ο μπαμπας και η μαμα του σκυλου ηταν *Αλσατιας αρα γερμανικοι ποιμενικοι.

σάρωση0001.jpg
σάρωση0002.jpg
σάρωση0004.jpg

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Σκυλαρος και οχι βατραχοσκυλο...

Για τα ''βιτσια'' δεν φταιει ο σκυλος...διορθωσε κανεις αυτη την συμπεριφορα εφ'οσων ηταν ανεπιθυμητη?

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Σκυλαρος και οχι βατραχοσκυλο...

Για τα ''βιτσια'' δεν φταιει ο σκυλος...διορθωσε κανεις αυτη την συμπεριφορα εφ'οσων ηταν ανεπιθυμητη?

Τοτε οι γονεις μου δουλευαν απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Που χρονος για διορθωση.Ενα σκυλι της αυλης ηταν.Που εβγαινε αργα τη νυχτα βολτα.Δεν ειπα οτι φταει ο σκυλος.Φυσικα και οι γονεις μου φταινε.

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Φαντάζομαι πως ο blade εννοεί κάποιες φυλές σκυλιών όπως έχουν καταντήσει από τη σύγχρονη εκτροφή.

Δε χορταίνω να βλέπω τις φωτό λέμε. Όντως, ΣΚΥΛΑΡΟΣ!!! Και πήγε από φόλα ρε γμτ...

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Τι είναι τα βατραχόσκυλα;;;
German Shepherd half dog half frog - YouTube

απο 0:28 και μετα

Υ.Γ. οποιος δει τετοιο σκυλο μπροστα του να προσπαθει να ανεβει σκαλια...θα ξενερωσει με τη ζωη του...

Υ.Γ.2. ενδιαφεροντα τα λογια του γεννετιστη στο τελος(?) :D

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Δεν θα αφήσεις κανένα θέμα, να μην το αναγάγεις σε προπαγάνδα;
Φαντάσου ότι έχεις κουράσει εμένα αφόρητα. Ημαρτον πια. Ξεκόλλα από την μπάλλα :mad:

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Δεν θα αφήσεις κανένα θέμα, να μην το αναγάγεις σε προπαγάνδα;
Φαντάσου ότι έχεις κουράσει εμένα αφόρητα. Ημαρτον πια. Ξεκόλλα από την μπάλλα :mad:
πέρα από την πλάκα στο συγκεκριμένο για τα βατραχοσκυλα έχει 1000 δίκια!!!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Να μεινουμε στο θεμα μας παρακαλω πολυ.Πειτε τη γνωμη σας για σκυλο του πατερα μου.
Μαμει και δερνει!
Στο ξαναλεω οσες φορες γουσταρεις!
:)

H πρωτη μου εμπειρα με σκυλο ηταν με μια ολοιδια θηλυκια που ειχε ο θειος μου...στην προσπαθεια να ανοιξω την πορτα της αυλης...το χερι μου βρεθηκε μεσα στο στομα της μεχρι τον αγκωνα (5-6 χρονων εγω) πολυ κλαμα...χαχαχαχα :D

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Να μεινουμε στο θεμα μας παρακαλω πολυ.Πειτε τη γνωμη σας για σκυλο του πατερα μου.
πανέμορφο σκυλί
ο φίλος του πατέρα σου που το βρήκε?
το πήρατε μεγάλο?
δεν μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες?

γιατί τον λένε Αλσατίας έχει σχέση με Γαλλία?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
giannis21r ο σκύλος του πατέρας σου είναι ο σκύλος που θα ήθελα να έχω, αν φυσικά θα μπορουσα να τον "κάνω καλά"! Σκύλαρος, όντως! Για τις φυλές μέσα του? Θα σε γελάσω... Αλλά πολύ όμορφος! (Και πολύ υπερήφανος που σε προστατεύει στη φωτογραφία που είστε μαζί?)

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
πανέμορφο σκυλί
ο φίλος του πατέρα σου που το βρήκε?
το πήρατε μεγάλο?
δεν μπορείς να μάθεις λεπτομέρειες?

γιατί τον λένε Αλσατίας έχει σχέση με Γαλλία?
Ο φιλος του πατερα μου ειχε την μανα και τον πατερα και αυτο ηταν ενα απο 9 κουταβια που γεννησε.Ηταν τελωνιακος στα συνορα οπου ειχαν σκυλια τοτε και ετσι τα ειχε αποκτησει.

Ο πατερας μου το πηρε οταν ηταν 5 μηνων.

Αλσατιας τα βαφτισαν,απο τι εχω διαβασει μπορει να ειναι και λαθος,για να αυξησουν τις πωλησεις του εξαιτιας του 2ο Παγκοσμιου Πολεμου.Το ονομα γερμανικο τοτε εριχνε τις πωλησεις.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.222
Εγώ βλέπω στο νετ οτι το Αλσατικό δεν είναι διαφορετικό είδος αλλά ότι ο "σκύλος της Αλσατίας" είναι το Γ.Π.

Dogs Club - German Shepherd Dog | Himaira

πέρα από την πλάκα στο συγκεκριμένο για τα βατραχοσκυλα έχει 1000 δίκια!!!
Και βάλε κι άλλα 1000 και κάτι κι από μένα.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
giannis21r ο σκύλος του πατέρας σου είναι ο σκύλος που θα ήθελα να έχω, αν φυσικά θα μπορουσα να τον "κάνω καλά"! Σκύλαρος, όντως! Για τις φυλές μέσα του? Θα σε γελάσω... Αλλά πολύ όμορφος! (Και πολύ υπερήφανος που σε προστατεύει στη φωτογραφία που είστε μαζί?)
Η αληθεια ειναι οτι λειτουργουσε οπως το ογκομετρικο με τους συναργεμους στα αυτοκινητα.Δεν με πλησιαζε ανθρωπος.Στα 2 μετρα ηταν η dead line

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
άρα λογικά ήταν σκυλιά φύλακες και μπορεί να είναι όντος ΓΠ

η μπορεί να είναι κάτι σαν τα συριανά πόιντερ

Dog Lover

Active Member
16 Ιανουαρίου 2013
37
0
ΣΚΥΛΑΡΟΣ.
Και εγω θα ελεγα πως ειναι ΓΠ χωρις να βαζω το χερι μου στη φωτια.

Σαν μεγαλος αδερφος σε προσεχε...

ΥΓ. Θα συμφωνησω απολυτα με τον Φωτη_utmost, 1000 φορες αυτον παρα τα εκθεσιακα ΓΠ.