pls help !!!!!!! [jαck russell-εκτόνωση]

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
riko 3 20λεπτα για ράσελλο είναι = τίποτα κατά την γνώμη μου.
Για να κάνεις σύγκριση σου λέω οτι εμείς κάνουμε σχεδόν 1 ώρα κολύμπι στην θάλασσα (καλοκαίρι) και 1.15 περπάτημα γρήγορο (το χειμώνα)
Επιπροσθέτως σχεδόν καθημερινά περίπου 2 ώρες στο κτήμα ...με τρέξιμο, μπάλα και τα συναφή.
Το πιο πιθανόν είναι οτι εμείς κάνουμε πολλά ....αλλά νομίζω οτι τα 20λεπτα δεν βοηθούν και πολύ. Βρες κανένα περιφραγμένο χώρο κοντά σου και τρέξτον πολύ με μπαλάκι και άλλα παιχνίδια.
Νομίζω οτι το σκυλί σου δεν εκτονώνεται όσο πρέπει. Αφιέρωσε και άλλον χρόνο στην εκτόνωσή του.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Το θέμα είναι όμως ότι τα έχει ….

Να ρωτήσω κάτι ακόμη..
Απεχθάνεται το ξύδι και την συτρονελα , μόλις τα μοιράσει παει και τρίβετε στο καναπέ … και γενικως του δημιουργει απεχθεια η οσμή του

Αν βάλω στα σημεια που κατουραει κάτι από αυτά θα λειτουργήσει ?
Ένα σφουγγαρισμα με νερό κ μηλοξυδο κάποιες φορές πιάνει αλλα όχι πάντα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το θέμα είναι όμως ότι τα έχει ….

Να ρωτήσω κάτι ακόμη..
Απεχθάνεται το ξύδι και την συτρονελα , μόλις τα μοιράσει παει και τρίβετε στο καναπέ … και γενικως του δημιουργει απεχθεια η οσμή του

Αν βάλω στα σημεια που κατουραει κάτι από αυτά θα λειτουργήσει ?
Το ξύδι να το έχεις για καθάρισμα!

Για να μάθει να τα κάνει έξω πρέπει να υπάρχει αυστηρό πρόγραμμα και λεκτική αποτροπή μέσα στο σπίτι!
11 μηνών είναι ολόκληρο γαιδούρι για να κατουράει μέσα στο σπίτι!:D
Συγνώμη κιόλας!

Συνηθισμένος φαινόμενο όταν να τρίβονται όταν μυρίσουν ξύδι!:D

Ο σκύλος σου θέλει πρόγραμμα φαγητού - βόλτας/απίστευτης εκτόνωσης - ξεκούρασης!
Μόνο έτσι θα έχεις έναν ήρεμο σκύλο!

Πάρ'τον και βγείτε και εκτόνωσε τον!Είναι Τζακ Ρασελ!

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Βασικα το πρωι που λειπω απο το σπιτι .. πεφτει σε λυθαργο και κοιμαται μεχρι την ωρα που θα ερθω... απο τις 5 και μετα ομως ειναι στην τσιτα .. κατουραει ολο το σπιτι μονο οταν λειπω η οταν κοιμαμαι ... οταν ειμαι σπιτι δεν κατουραει παντου .

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Μηπως το κατουρημα στο σπιτι δεν ειναι κατουρημα αλλα μαρκαρισμα ???

Το λεω επειδη ειναι στην ηλικια που καταλαβαινει τι εχει στα παντελονια του και αλλαζει η συμπεριφορα του..

Γιατι δεν δοκιμαζεις να του παρεις ενα κλουβι και οταν φευγεις απο το σπιτι να τον περιοριζεις, ετσι και τις ζημιες θα γλιτωσεις(σε συνδυασμο με την παραπανω εκτονωση που σου ειπαν τα παιδια) αλλα πιθανοτατα να του ξεκολησει και το μυαλο απο το μαρκαρισμα(εαν τελιακ ειναι μαρκαρησμα και οχι ουρηση)

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Δεν καταλαβαινω ποια ειναι η διαφορα του μαρκαρισματος απο το κατουριμα...

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Τον βγαζω το πρωι , κατα τις 8 πριν φυγω για δουλεια ... ουτος η αλλος ερχετε και μου γρατζουναει την πορτα για να τον βγαλω εξω , τον ξαναβγαζω στις 6 το απογευμα ... και μετα στις 10 το βραδυ

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μπερδεύτηκα λίγο με τον λήθαργο και το κατούρημα αλλά εν κατακλείδι ο μικρός θέλει εκτόνωση
Για αυτή την φυλή δεν υπάρχει πολύ λίγο αρκετά υπάρχει μόνο η λέξη ενέργεια = εκτόνωση!
Προσπάθησε τις ώρες που λείπεις να τον μάθεις να απασχολείται με κάτι! Κρύψε λιχουδίτσες στο σπίτι να ψάχνει....
Ένα kong με τροφή μέσα να λυσσάξει να τη βγάλει από μέσα
απλά προσπάθησε να τον κουράσεις!!!!!!!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις . Δεν νομιζω οτι υπαρχει τοσος χρονος ομως μεσα στην ημερα για να μπορω να το κανω :(
Τότε μάλλον διαλεξες λάθος φυλή... Είναι πολυ απαιτητικα σκυλιά. Κ το κακο είναι ότι φαίνεται το σκυλάκι να μην έχει προγραμμα για να ξερει τι να περιμενει. Πχ τι κάνουμε εμείς. Βόλτα πρωι μεσημέρι για πιπι κ το απόγευμα που υπάρχει χρόνος ξέρει ότι θα εχει μεγαλη βόλτα κ παιχνίδι για να το περιμένει. Μίνιμουμ 1 ώρα. Υπάρχουν περιπτώσεις που βρισκόμαστε με καλούς φίλους κ γίνεται 2ωρο ή κ παραπάνω! Αυτο στην Πάτρα. Τώρα στο εξοχικό όλη μέρα έξω με μπαλακια, γατια, αλλα σκυλιά, βόλτες στα βουνά κ πάλι δν κουράζεται ποτε! όπως καταλαβαίνεις είναι λαγουδακια της ενερτζαιζερ!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αυτο που κανει ειναι σημαδεμα σε ολα τα σημεια του σπιτιου.Ειδικα οταν λειπεις ειναι ανευ ελεγχου.Το σημαδεμα ειναι δυσκολο να το κοψει αλλα οχι ακατορθωτο.Πρεπει να τον επιβλεπεις οταν ειναι ελευθερος στο σπιτι και οταν παει να σημαδεψει να τον μαλωσεις με ενα αυστηρο μη!!!
Τωρα για τις ζημιες που κανει οσο λειπεις η λυση ειναι crate.
Kαι οσο περισσοτερο μπορεις να τον εκτονωνεις .

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Οτι και να του παρω Εlli το βαριεται ... ασε που εχει φάει ολα τα παιχνιδια του .... δεν εχει αφησει τιποτα ! οσο αναφορα αυτο με το ληθαργο... εννοω οτι οταν φευγω κοιμαται και ειναι ισυχος μεχρι να επιστρεψω σπιτι ( το λεω γιατι εχω καμερα σπιτι )

deas

Well-Known Member
1 Δεκεμβρίου 2010
354
1
Καπου εδω γυρω..
Κατουρημα ειναι το κλασσικο κατουρημα....ουφ ξαλαφρωσαμε...
Μαρκαρισμα ειναι οταν κατουραει μια πιτσιλια απλα για να αφησει τη μυρωδια του και να κατοχυρωσει-οριοθετησει την περιοχη του...

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Οσο αναφορα το crate του το εχω παρει , αν τολμησει να τον βαλει καποιος ομως εκει και να τον αφησει πανω απο 2 λεπτα χαλαει το κοσμο και γαυγιζει σα τρελος ! Επισης να ενημερωσω οτι δεν μπορει να ερθει κανενας φιλος σπιτι γιατι οταν τον δει πηδαει πανω του σαν τρελος και τον γλυφει και τον γρατζουναει κατα λαθος . . εαν δει οτι καθομαι με καποιον και πινω καφε και δε του δινουμε σημασια , πηγενει και τρωει το τραπεζει τις κουζινας !

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Οσο αναφορα το crate του το εχω παρει , αν τολμησει να τον βαλει καποιος ομως εκει και να τον αφησει πανω απο 2 λεπτα χαλαει το κοσμο και γαυγιζει σα τρελος ! Επισης να ενημερωσω οτι δεν μπορει να ερθει κανενας φιλος σπιτι γιατι οταν τον δει πηδαει πανω του σαν τρελος και τον γλυφει και τον γρατζουναει κατα λαθος . . εαν δει οτι καθομαι με καποιον και πινω καφε και δε του δινουμε σημασια , πηγενει και τρωει το τραπεζει τις κουζινας !
Μα αφου δεν εχει εκτονωθει κι εχει τεραστια ενεργεια μαζεμενη μεσα του, θα κοντευει να του στριψει αν τον κλειδωσεις και στο κρειτ. Σκεψου ποσο στρες ειναι ολο αυτο για τον σκυλο. Δεν σου προτειναν το κρειτ σαν θαυματουργη λυση στο προβλημα σου, ολοι σου μιλησαν για μεγαλη εκτονωση του σκυλου σε συνδυασμο με το κρειτ για το μαρκαρισμα και τις ζημιες.

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Ίσως διαλεξα λαθος φιλη αυτό είναι σωστο και ίσως δεν εδωσα την απαραιτητη προσοχη ΠΡΙΝ τον πάρω … τον αγαπαω όμως και δεν θέλω να φτασω στο σημειο να τον δωσω γιατί το τελευταιο καιρο περναει εντονα από το μυαλο μου αυτή η ιδεα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κοίτα και η δικιά μου όταν έρθει κάποιος στο σπίτι έχει το σύνδρομο του <κοιτάξτε με> <θα με παίξετε> <θα φέρω όοοοολα τα παιγχνίδια μου> αλλά από κάποιο σημείο και μετά τέλος ηρεμούμε εώς και την πέφτει για ύπνο
Δεν είναι κάτι περίεργο για jack αυτό
Απλά σε έχει καβαλήσει ο μικρός από ότι καταλαβαίνω!!! (και μένα η δικιά μου δεν το παίζω έξυπνη) αλλά έχει όρια!

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Σας υπερ ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια !!! αν υπαρχει καποιος/α που να μπορει να μου στειλει Pm. να μιλησουμε κι ολας θα ημουν υποχρεος.. γιατι δεν θέλω να κουραζω ολο το κόσμο εδω μεσα , με πραγματα που ειναι γνωστα για καποιους.

ευχαριστω.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Για να συνοψισουμε...
ρασελακι αρσενικου ενος ετους... οσο εισαι στη δουλεια κοιμαται και ειναι ησυχος, μολις γυριζεις και θελεις καποια στιγμη να ξεκουραστεις και συ σαν ανθρωπος μια ωρα ή να κανεις ενα μπανιο αυτος τρωει οτι βρει, κατουραει ολο το σπιτι. Εγω ξερεις που καταληγω? Θελει να σου τραβηξει την προσοχη... δεν ασχολεισαι οσο πρεπει με το σκυλο. Η λυση ειναι να τον κουραζεις οσο πιο πολυ μπορεις αυξανοντας χρονικα την εκτονωση του, βρισκοντας νεα παιχνιδια μου μπορειτε να παιξετε ακομα και μεσα στο σπιτι και να δουλεψετε απο την αρχη τη ΒΥ.
Καλως ηρθες.