pls help !!!!!!! [jαck russell-εκτόνωση]

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Καλησπέρα , έχω ένα τζκ ρασελ αρσενικό 11 μηνών .
Έχω πολύ σοβαρά προβλήματα ..
1) Το βασικό είναι τον τελευταίο καιρό ( 10 μερες ) κατουράει όλο το σπίτι , οπου βρει
2) Όταν τον βγάζω βόλτα τρώει από κάτω ότι βρει και δεν σε αφήνει να του το πάρεις με τίποτα
Πάντα κατούραγε σε ένα χαλάκι που του έχω πάρει και πήγαινε και τα έκανε εκει , τον τελευταίο καιρο δεν ξέρω γιατί αλλά οπου βρει κατουράει … Επισης πολλες φορες όταν φευγω τρωει το μαξιλάρι του καναπε και βγαζει από μεσα τα πούπουλα και τα σκορπαει στο σπίτι …..η τα τρωει με αποτέλεσμα να κάνει εμετούς παντού !

Πραγματικά είμαι σε απ ογνωση !

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
1)Πώς θα το μάθω να "τα κάνει" έξω...

2) Μην του επιτρέπεις να τρώει ότι βρίσκει κάτω.
Τα σκυλιά συνήθως κάνουν ζημιές όταν βαριούνται.
Τα τζακ ράσσελ χρειάζονται πολύ εκτόνωση,
μήπως δεν εκτονώνεις αρκετά τον σκύλο σου;

Από εκπαίδευση τι έχεις κάνει;

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Από εκπαίδευση δεν έχω κάνει τίποτα , γιατί όσους βρήκα αλλά μου έλεγε ο ένας αλλά ο άλλος και απελπιστικά και τον άφησα έτσι.
Ξέρει τα βασικά , ‘’ κάτσε ‘’ , ‘’έλα’’ , ‘’φερτο’’ , ‘’ μη’’

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος σου θέλει εκτόνωση!

1 ώρα την ημέρα δεν φτάνει με τίποτα για τις ανάγκες της φυλής των Τζακ Ρασελ!

Πιστεύω το ξέρεις αυτό?

Last edited:

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Οι βόλτες αυτες, είναι για πιπί και κακά,
ή ο σκύλος τρέχει παίζει κλπ;

Διότι είναι μεν λίγο τα 3 20λεπτα,
αλλά εχε υπόψιν πως ο σκύλος μας χρειάζεται ποιοτική ενασχόληση.

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι 1 ώρα την ήμερα είναι καλά … πόσο δηλαδή πρέπει να τον βγάζω ;;

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εκτόνωση τουλαχιστον 2 ωρες την ημέρα κ δουλεια με τις βασικές εντολές! μάθε του το όχι ή το μη, ότι βολεύει εσένα, για να τον διορθωνεις όταν κάνει λάθος -όπως όταν τρώει ότι βρει. Τα JRT μπορούν να γίνουν καταστροφικά αν δεν εκτονωθούν όσο χρειάζονται. Θέλουν να έχουν κτ να κάνουν γτ πέρα απο υπερδραστηρια είναι κ πολυ έξυπνα κ βαριουνται εύκολα! Κ διάβασε για την εκμάθηση τουαλέτας. 11 μηνών δν έπρεπε να έχει ατυχήματα...

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Mεσα σε αυτες τις βολτες κανει τις αναγκες του και παραλληλα τρεχουμε και παιζουμε.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο κτηνίατρος είναι για τα ιατρικά θέματα και όχι να σου πει για τις ανάγκες της φυλής!

riko ο σκύλος σου πρέπει να να εκτονώνεται πάρα πολύ κάθε μέρα!
Είναι από τις πιο απαιτητικές φυλές σε θέμα εκτόνωσης!

Η 1 ώρα δεν είναι τίποτα για αυτόν γι'αυτό και σου καταστρέφει το σπίτι!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
3 20λεπτα;;; Με τπτ! Κρατά τα κ πρόσθεσε μια ώρα βολτας που θα έχει κ παιχνίδι. Ο σκοπός σου είναι να τον εκτονωσεις κ να τον κουρασεις έξω για να μην ψάξει τρόπους να το κάνει μόνος του σπίτι. Εις βάρος μαξιλαριων, καναπεδων, παπουτσιων κλπ.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Θεωρώ πως είναι πολύ λίγος ο χρόνος εκτόνωσης για ρασσελάκι!
Έχουν πολύ ενέργεια που πρέπει να διοχετεύσουν, κάπου θα την βγάλει αν δεν <κουραστεί>

edit γράψαμε όλοι μαζί!

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Το θέμα είναι όμως ότι τα έχει ….

Να ρωτήσω κάτι ακόμη..
Απεχθάνεται το ξύδι και την συτρονελα , μόλις τα μοιράσει παει και τρίβετε στο καναπέ … και γενικως του δημιουργει απεχθεια η οσμή του

Αν βάλω στα σημεια που κατουραει κάτι από αυτά θα λειτουργήσει ?

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Από εκπαίδευση δεν έχω κάνει τίποτα , γιατί όσους βρήκα αλλά μου έλεγε ο ένας αλλά ο άλλος και απελπιστικά και τον άφησα έτσι.
Ξέρει τα βασικά , ‘’ κάτσε ‘’ , ‘’έλα’’ , ‘’φερτο’’ , ‘’ μη’’
Το μη απο ότι περιεγραψες στο αρχικό ποστ δυστυχώς ΔΕΝ το ξέρει...

riko

Member
3 Ιανουαρίου 2011
23
0
Σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις . Δεν νομιζω οτι υπαρχει τοσος χρονος ομως μεσα στην ημερα για να μπορω να το κανω :(

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Να προσθέσω και κάτι ακόμα για την συγκεκριμένη φυλή πέραν της σωματικής εκτόνωσης! Είναι σκύλοι που μπορείς να παίξεις και να τους κουράσεις πνευματικά! Το έχουν και αυτό ανάγκη! Να βρίσκουν, να ανακαλύπτουν mind games!