Pitbull

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εγω προσωπικα δεν ειχα καθολου προθεση να σε βοηθησω,δεν ειναι της ειδικοτητας μου βασικα...εχω μια φιλη ομως που ασχολειται με πιο σοβαρες περιπτωσεις οπως η δικη σου,στην κασταλλια δουλευει αν την εχεις ακουστα,(την κλινικη αν εχεις ακουστα ,οχι την φιλη μου).......
επισης θα προτεινα κατι που θεωρω οτι θα σου ταιριαζε κρινοντας απο ολες τις απαντησεις σου.....
ενα λουτρινο σκυλακι,που δεν χρειαζεται χρονο,χρημα και χωρο...πουλανε και σε πιτμπουλ και σε τζακ ρασελ αλλα οι ρατσες νομιζω εχουν κανα 2 ευρω παραπανω,επισης το συγκεκριμενο θα μπορεις να το εχεις μαζι σου και στην κλινικη.....φιλακια πολλα πολλα και καλη προσαρμογη...

Υ.Γ: μπορω να σου πω χαρηκα για την διορθωση,την ορθογραφικη διορθωση εννοω,αυτο σημαινει οτι διαβασες αυτα που σου ειπα προσεκτικα και χαιρομαι που την επισημανες για να μας δειξεις οτι ξερεις και ορθογραφια.μπραβο σου , βεβαια ακομα και υπο αυτες τις συνθηκες(του οτι βρηκες την μοναδικη λεξη που εκανα λαθος απο κεκτημενη ταχυτητα για να μας δειξεις οτι ξερεις και ελληνικα εκτος απο γαβ γαβ)εξακολουθει να μην ειναι προυποθεση του να αποκτησεις καποιο ζωακι...

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Σου ειπα, η επιθετικότητα ειναι θεμα ιδιοκτητη και πώς χειριζεται το σκυλο (βιώματα από εξωγενεις παράγοντες), το υψηλο ταπεραμέντο δεν σημαίνει οτι το σκυλι ειναι επιθετικό αλλά πιο "απαιτητικό" στο χειρισμό.
Επισης, το να ρωτάει κανεις σαφώς και δεν ειναι κακο, αντιθετως ειναι το απόλυτα επιθυμητο... Αν δεν ρωτάς δεν μαθαίνεις. Αλλά το να ρωτάς για παντελώς διαφορετικές φυλές, δειχνει κατά βάση ότι δεν εχεις κατασταλαγμένη εικόνα περι του πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου με το σκυλο. Αυτό θέλουν και εδώ τα παιδιά να εξηγήσεις για να μπορεσεις να παρεις πιο σωστές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Οκ εχεις απλετο χρόνο (και υπομονη ελπίζω), αλλά πώς φαντάζεσαι την καθημερινοτητα σου, να κάνεις τι με το σκυλο? Να πηγαίνετε μαζι καθημερινά για τρέξιμο? για ορειβασία? για κολύμπι? απλά για περπάτημα μέσα στη μέρα?

υγ: μέσα από μια οθόνη, κρινόμαστε όχι για αυτό που ειμαστε αλλά για αυτό που δειχνουμε μέσα από τα γραφόμενα μας! (γιατι τελευταία ακουω πολλοι να λένε "δεν με ξέρετε, μη με κρινετε" )

Χμ..Ναι αλλά από την άλλη, όσο καλά και να χειρίζεσαι ένα σκυλί με υψηλό ταπεραμέντο, όπως λες, (π.χ. πιτμπουλ ή καυκάσου ή ροτβάιλερ), δεν έχει την τάση ή την προδιάθεση, δεν ξέρω πως να το πω, να είναι πάντα πιο επιθετικό με τους ανθρώπους όταν το βγάζεις βόλτα, ή με τα άλλα σκυλιά? Ανεξάρτητα, από το αν εσύ μπορείς να το συγκρατήσεις.. Αυτό εννοώ με το αν είναι επιθετικό.

Μα δεν το κρύβω ότι δεν έχω κατασταλάξει ακόμη. Και δεν βλέπω το λόγο που αυτό είναι κακό. Για αυτό γράφτηκα στο φορουμ για να ρωτήσω, να διαβάσω, να μάθω.

Δε ξέρω πως το φαντάζομαι. Θα κάνω ό,τι έκανα, αλλά, παρέα με το σκύλο (βόλτες, τρέξιμο, εκδρομές, σπίτι).

Από τη στιγμή που θέτεις το θέμα της ''κρίσης'' για μένα είσαι πολύ λάθος. Δεν έγινα μέλος σε αυτό το φόρουμ, ούτε για να κρίνω, ούτε για να κριθώ για αυτά που λέω. Τα ''γραφόμενα'' τα γράφει ένας άνθρωπος και εγώ ως άνθρωπος που σέβομαι τον εαυτό μου, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιον όσο πιο καλοπροαίρετα και ευγενικά μπορώ. Αν πάλι αυτά που γράφει ο άγνωστος Χ μου φαίνονται εξωφρενικά, θα προσπαθήσω να του εξηγήσω, για ποιο λόγο αυτά που υποστηρίζει είναι λανθασμένα κατά τη δική μου άποψη. Δε θα πετάξω μία εξυπνάδα, για να τον πειράξω-κοροιδέψω, γιατί δεν έχει νόημα.Γιατί δε θα καταλάβει και το μόνο που θα καταφέρω είναι να λογομαχήσουμε.Και στο κάτω κάτω, ούτε ξέρεις ποιος είναι αυτός στον οποίο απευθύνεσαι, ούτε πως αυτός σκέφτεται, ούτε τι έχει στο μυαλό του και ρωτάει όσα ρωτάει...οπότε δεν μπορείς και δεν έχεισ δικαίωμα να τον κρίνεις.

9 Νοεμβρίου 2013
7
0
Ξέρει κανένας πως να φορέσω πνίχτη στον σκύλο μου;
Σε φωτογραφίες έχω δει πως περνάει ο ένα κρίκος μέσα από τον άλλον
ΕΛΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ! :mad:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Χμ..Ναι αλλά από την άλλη, όσο καλά και να χειρίζεσαι ένα σκυλί με υψηλό ταπεραμέντο, όπως λες, (π.χ. πιτμπουλ ή καυκάσου ή ροτβάιλερ), δεν έχει την τάση ή την προδιάθεση, δεν ξέρω πως να το πω, να είναι πάντα πιο επιθετικό με τους ανθρώπους όταν το βγάζεις βόλτα, ή με τα άλλα σκυλιά? Ανεξάρτητα, από το αν εσύ μπορείς να το συγκρατήσεις.. Αυτό εννοώ με το αν είναι επιθετικό.

Μα δεν το κρύβω ότι δεν έχω κατασταλάξει ακόμη. Και δεν βλέπω το λόγο που αυτό είναι κακό. Για αυτό γράφτηκα στο φορουμ για να ρωτήσω, να διαβάσω, να μάθω.

Δε ξέρω πως το φαντάζομαι. Θα κάνω ό,τι έκανα, αλλά, παρέα με το σκύλο (βόλτες, τρέξιμο, εκδρομές, σπίτι).

Από τη στιγμή που θέτεις το θέμα της ''κρίσης'' για μένα είσαι πολύ λάθος. Δεν έγινα μέλος σε αυτό το φόρουμ, ούτε για να κρίνω, ούτε για να κριθώ για αυτά που λέω. Τα ''γραφόμενα'' τα γράφει ένας άνθρωπος και εγώ ως άνθρωπος που σέβομαι τον εαυτό μου, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε κάποιον όσο πιο καλοπροαίρετα και ευγενικά μπορώ. Αν πάλι αυτά που γράφει ο άγνωστος Χ μου φαίνονται εξωφρενικά, θα προσπαθήσω να του εξηγήσω, για ποιο λόγο αυτά που υποστηρίζει είναι λανθασμένα κατά τη δική μου άποψη. Δε θα πετάξω μία εξυπνάδα, για να τον πειράξω-κοροιδέψω, γιατί δεν έχει νόημα.Γιατί δε θα καταλάβει και το μόνο που θα καταφέρω είναι να λογομαχήσουμε.Και στο κάτω κάτω, ούτε ξέρεις ποιος είναι αυτός στον οποίο απευθύνεσαι, ούτε πως αυτός σκέφτεται, ούτε τι έχει στο μυαλό του και ρωτάει όσα ρωτάει...οπότε δεν μπορείς και δεν έχεισ δικαίωμα να τον κρίνεις.
επισης και με την προδιάθεση διαφωνω σαν ορο γιατι στην ιδια φυλή ενα μπορει να εχει προδιαθεση αλλο όχι. Οποτε παλι μιλάμε για εξωτερικους παραγοντες που θα "ξυπνησουν" αυτη την προδιάθεση και από ταση για επιθετικότητα θα γινει πραγματικότητα. Για παράδειγμα, σε μια απαιτητική φυλή από άποψη χειρισμών, καποιο σκυλι μπορεί να σου βγάλει την πιστη να φτάσει σε ανεκτά επιπεδα και σε αλλο χειριστή να το δεις να ειναι αρνι! Οποτε αλλο θεμα το ταπεραμεντο που το κουβαλα ο σκύλος και αλλο η συμπεριφορά/επιθετικότητα που εμεις την επιτρέπουμε να αναπτυχθεί.
Όταν λοιπόν, στρέφεις το ενδιαφερον σου σε μια φυλή που σου αρεσει διαβάζεις πρώτα και μετά θέτεις τις απορίες σου.
Οποτε όπως θες να σεβεται η μια πλευρά της συζητησης τον συνομιλητη, θα πρεπει να το κάνει και η ετερη πλευρα. Αν εγω αρχίσω δλδ να ρωτάω χιλια διαφορετικά πράγματα, ειναι δεδομένο οτι δεν θα αντιμετωπιστώ με σοβαρότητα (γιατι πρώτη εγώ δεν θα αντιμετωπιζω σοβαρά τις αποριες μου).
Προσωπικά δεν το συνεχίζω, τα εχω ηδη πει ουκ ολιγες φορες.
Το μόνο που μπορώ και θελω να σου πω πλέον, ειναι κατσε σκεψου τι και πώς θες από ενα σύντροφο τετράποδο, αν κλινεις σε καποια/ες φυλες, διαβασε καλά το πρότυπο να δεις αν και πόσο σου ταιριάζει και μετά θεσε τις αποριες σου αν με διαβασμα δεν εχουν λυθεί

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εισαι πολυ ωραιος

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
και που κολλάει αυτό εδω?

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
είχε δείξει στην μάνα μου αλλά αυτή δεν θυμάται!
Ο πνιχτης δεν ειναι πανακεια.... Αν δε σου δειξει εκπαιδευτης πως χρησιμοποιειται , δε κανεις σωστη χρηση και ουτε αποτελεσμα εχει αλλα και κινδυνευεις να τραυματισεις το ζωο.

Οσο για το πως μπαινει...απλα περνας την αλυσιδα μεσα απο τον κρικο. Αλλα ξαναλεω.... Μη βαλεις πνιχτη στο σκυλο σου πριν σου δειξουν πως να το χρησιμοποιεις!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
επισης και με την προδιάθεση διαφωνω σαν ορο γιατι στην ιδια φυλή ενα μπορει να εχει προδιαθεση αλλο όχι. Οποτε παλι μιλάμε για εξωτερικους παραγοντες που θα "ξυπνησουν" αυτη την προδιάθεση και από ταση για επιθετικότητα θα γινει πραγματικότητα. Για παράδειγμα, σε μια απαιτητική φυλή από άποψη χειρισμών, καποιο σκυλι μπορεί να σου βγάλει την πιστη να φτάσει σε ανεκτά επιπεδα και σε αλλο χειριστή να το δεις να ειναι αρνι! Οποτε αλλο θεμα το ταπεραμεντο που το κουβαλα ο σκύλος και αλλο η συμπεριφορά/επιθετικότητα που εμεις την επιτρέπουμε να αναπτυχθεί.
Όταν λοιπόν, στρέφεις το ενδιαφερον σου σε μια φυλή που σου αρεσει διαβάζεις πρώτα και μετά θέτεις τις απορίες σου.
Οποτε όπως θες να σεβεται η μια πλευρά της συζητησης τον συνομιλητη, θα πρεπει να το κάνει και η ετερη πλευρα. Αν εγω αρχίσω δλδ να ρωτάω χιλια διαφορετικά πράγματα, ειναι δεδομένο οτι δεν θα αντιμετωπιστώ με σοβαρότητα (γιατι πρώτη εγώ δεν θα αντιμετωπιζω σοβαρά τις αποριες μου).
Προσωπικά δεν το συνεχίζω, τα εχω ηδη πει ουκ ολιγες φορες.
Το μόνο που μπορώ και θελω να σου πω πλέον, ειναι κατσε σκεψου τι και πώς θες από ενα σύντροφο τετράποδο, αν κλινεις σε καποια/ες φυλες, διαβασε καλά το πρότυπο να δεις αν και πόσο σου ταιριάζει και μετά θεσε τις αποριες σου αν με διαβασμα δεν εχουν λυθεί
εδω διαφωνω,καθε φυλη εχει τα χαρακτηριστικα της σε μορφολογια οπως και σε ταμπεραμεντο που σημαινει συμπεριφορα,το να παρεις ενα πιτ μπουλ για παραδειγμα που εχει αναπτυγμενη την επιθετικοτητα προς αλλα ζωα λογω της ιστοριας του σαν φυλη και να το αλλαξεις ειναι δυσκολο και θελει πολυ εμπειρια,ολα διορθωνονται μεχρι ενος συγκεκριμενου σημειου και δεν νομιζω να υπαρχει λογος να μπεις σε μια τετοια διαδικασια

για αυτο διαλεγουμε μια φυλη που θα μπορουμε να ανεχτουμε τα χαρακτηριστικα της και δεν θα επεμβουμε ολοκληρωτικα για δικη μας ευκολια!

παρ'ολα αυτα τα πιτ επειδη δεν ειναι αναγνωρισμενη ρατσα και θα δυσκολευτεις να βρεις αξιολογα δειγματα!

ψαξε σε καταφυγιο!