PIT BULL

PiTBull

New Member
15 Ιανουαρίου 2011
1
0
Γεια σας είμαι νέο μέλος εδώ και βασικά θα ήθελα την γνώμη σας έχω ένα pit bull blue, δεν ξέρω αν το έχετε ακουστά.

Απλά έχει πάει σε εκπαιδευτήριο στην Κρήτη εδώ που μένω κι εγώ,

Είναι 2 ετών και είναι πάρα πολύ επιθετικό. Έχει σπάσει όλες τις αλυσόδες που έχω βάλει και κυνηγάει όλες τις γάτες της γειτονιάς...Δεν έχει αφήσει γάτα για γάτα και μάλιστα έχωσοβαρό πρόβλημα με αυτό το θέμα γιατί θεωρείτε ποινικό αδίκημα.

Μου έχει ζητηθεί από πολλά άτομα και ιδίως από ένα "κτηνίατρο" να θανατωθεί το σκυλί αλλά εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω !!!

Όσο αφορά το θέμα με τις αλυσιδές δεν μπορώ την ώρα που λείπω να τον έχω δεμένο με τον πνίχτη γιατί μπορεί να του καρφώσουν

Τι μπορώ να κάνω για αυτό όποιος έχει κάτι να μου προτείνει σας παρακαλώ είμαι σε απόγνωση πλέον...:(:(:(:(:(:(

...........................................................................................................................................................................

Απαγορεύονται τα greeklish και τα κεφαλαία.Γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και όσο το δυνατόν, ευδιάκριτα.

Ευχαριστούμε!

admin

Last edited by a moderator:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Γραψε με μικρα και οχι κεφαλαια και ουτε greeklish, γιατι δεν βγαινει νοημα απο αυτα που εγραψες!Ειναι δυσκολο να τα διαβασουμε.

Το σκυλι τωρα που ειναι? Στο εκπαιδευτηριο ή σε εσενα?

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Καλωσόρισες και για αρχή να σου προτείνω να γράφεις με μικρά, ελληνικά γράμματα και αφήνωντας κενά...όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μπορούμε όλοι, άνετα να καταλαβαίνουμε και να απαντάμε...;)

Αλυσίδες ικανές να κρατήσουν οποιοδήποτε σκύλο υπάρχουν.Δες παρακάτω μερικά "δοκιμασμένα" παραδείγματα...

Αν ο σκύλος σου καταφέρει να σπάσει και αυτές τότε δεν έχεις πρόβλημα στα χέρια σου αλλά θησαυρό!
Μόνο με τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις του τετράποδου Κουταλιανού και Τρομάρα μαζί, θα λύσεις το οικονομικό πρόβλημα της ζωής σου!

Πέρα από την πλάκα όμως, δεν είναι λύση στο πρόβλημα σου μια αλυσίδα που δεν σπάει...Περισσότερο θα σε βοηθήσει ένας εκπαιδευτής που δεν θα "σπάσει", όχι τόσο στο "βάρος" και την σοβαρότητα του προβλήματος που έχει ο σκύλος σου, όσο στις "πιέσεις" που θα δεχθεί προσπαθώντας να σου μάθει τι σκύλο έχεις, πως θα πρέπει να τον συντηρείς, πως να τον αντιμετωπίζεις και να τον μεταχειρίζεσε και πως θα πρέπει να είναι η ζωή σας μαζί για να είναι αρμονική και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Αν δεν βρείς εκπαιδευτή ικανό να αντέξει και αν δεν καλύψεις και εσύ κάποια κενά γνώσης, πείρας και δουλειάς με το σκύλο η επόμενη καλύτερη λύση είναι να βρείς έναν ικανό και "ορεξάτο" νέο ιδιοκτήτη για το σκύλο σου.Καλύτερη και προτιμότερη λύση σίγουρα από τον θάνατο, αλλά και από την αλυσίδα.

Αν τώρα όλα τα παραπάνω σου φαίνονται δύσκολα ή απλά βλακείες υπάρχουν, πέρα από αλυσίδες που δεν σπάνε, πολύ καλά kennels ή χώροι κλειστοί και περιφραγμένοι που μπορείς να αγοράσεις ή να φτιάξεις.

Καλή τύχη και στους δύο σας! :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Soukis.

Αν οι αλυσίδες δεν αντέχουν πάρε χειροπέδες (αυτές με το ροζ πούπουλο πάνε καταπληκτικά στα pit bulls. Αν ταΐζεις και φετίχ (τυρί με βότανα και green horses) είσαι "τζάμι".
Στη ανάγκη χρησιμοποίησε καραβίσιους κάβους. Δεν μπορεί, κάπου θα βρεις την υγεια σου! :)

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
σμφωνω κ εγω με ο,τι σου ειπαν τα παιδια...το σκυλι πως το εκτονωνεις?ποια ειναι η καθημερινοτητα του?που το εχεις δεμενο κ κυνηγαει γατες?

επισης ,μην φανω προκατελλημενος,αλλα ειδικα στην κρητη ,η γνωση για το θεμα σκυλος,ειναι πολυ μικρη ως ανυπαρκτη.ακομη ζουνε με κανονες μυθους για τα σκυλια...

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Kαλησπερα φιλε PiTBull και καλωσηρθες!

Το σκυλι το εχεις απο μικρο;Γιατι για να καταληξει ετσι σημαινει οτι μαλλον κατι λαθος εκανες εσυ...παιζουν ρολο και οι γραμμες του βεβαια αλλα αν το ειχες απο κουταβι θα επρεπε να του μαθεις καποια βασικα πραγματα.
Εξαλλου δεν μπορει να ειναι δεμενο ολη την ωρα...χρειαζεται κοινωνικοποιηση...αν και για δυο χρονων pitbull μου φαινεται καπως αργα τωρα...

Απο που το πηρες αν επιτρεπεται;
Αν θελεις ποσταρε και καμια φωτο του να το δουμε! (τα blue pit ειναι κορυφαια). :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω πάλι πιστεύω οτι αν ο σκύλος είναι ολη μέρα δεμένος σε μία αυλη μόνος του.. είναι απολυτα φυσιολογικό να κυνηγάει τις γάτες. Αφού εχει σκοτώσει κιολας γάτα ο διακόπτης εχει κατέβει και το βρίσκει πολύ διασκεδαστικό.. σε αυτη την περίπτωση ξεκινήστε εκπαιδευση σε crate και βαλτον μεσα στο σπιτι να ζει.
Aν εννοεις οτι σπάει τις αλυσίδες στη βόλτα υπάρχουν λύσεις .. κολάρα και οδηγοι που δε σπανε με τιποτα. Η εκπαίδευση θα βοηθήσει να τον ελέγχεις.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δυο ετων σκυλος αγριεμενος και ανεκπαιδευτος αν μπει στο σπιτι ξερεις τι εχει να γινει?
Η εκπαιδευση με crate θα βοηθησει πολυ, το θεμα ειναι πώς πρεπει να γινει. Ολοκληρη θεωρια υπαρχει για τετοιες περιπτωσεις και αυτο ειναι ολη η ουσια.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
κατσε βρε παιδακι μου γιατι εγω δεν καταλαβα..... ο σκυλος εγινε ετσι πριν η μετα την εκπαιδευση??
τον εστειλες για εκπαιδευση σε βασικη υπακοη και γυρισε ετσι?
Ειναι επιθετικος μονο με τισ γατες? ή ειναι γενικα επιθετικος?

Εσενα το προβλημα σου ειναι οτι σπαει αλυσιδες και ψαχνεις τι αλυσιδα να βαλεις?
Συγνωμη αλλα δεν εχω καταλαβει ακριβως...

μπουλης

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2010
752
306
n.smirni
Μια άλλη (πιο ελαφριά) λύση για το δέσιμο είναι συρματόσκοινο περασμένο μέσα σε λάστιχο.
Μειονέκτημα της λύσης αυτής, ότι μπορεί ο σκύλος να "την δει" να το μασουλάει.
Είναι επισης πιο ευκολο να μπερδευτεί με αυτό σε σχέση με την αλυσίδα.

Η εκπαίδευση στην σχολή τι σχέση έχει με την συμπεριφορά του?
Ο εκπαιδευτής που έχει καλύτερη εικόνα από εμας, τι σου έχει πει?

Οπως και να έχει πάντως, μην τον αφήνεις δεμένο με πνίχτη.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Φτιαξε μια κλουβα 2μετρα χ 2μετρα , να εχει προστασια απο την βροχη και τον ηλιο , μεσα να εχεις το σπιτακι του και να μην τον αφηνεις ολη μερα εκει μεσα

Kyriakos_

Member
6 Σεπτεμβρίου 2010
5
0
Χανιά
Kαλησπέρα και απο μένα φίλε ...και καλώστον ...σε ποιό μέρος της κρήτης μένεις ? Αυτή τη στιγμή το σκυλί σου είναι με κάποιο εκπαιδευτή? Αν κατάλαβα καλά σου πρότινε κτηνίατρος να θανατόσης το σκυλί σαν λύση ??