Pedigree

xristoss

Member
12 Απριλίου 2013
10
0
επειδή ψάχνω να αγοράσω ένα ροτβαιλερ και έχω μιλήσει με πολλούς ιδιώτες και εκτροφείς οι ιδιώτες όταν τους λέω γιά pedigree μου λένε ότι θέλουν ένα εκατοστάρικο παραπάνω ενώ δεν έχουν βγάλει στην υπόλοιπη γέννα . Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
δεν ξερω αν μπορει να γινει φιλε μου , αλλα θα σε συμβουλευα να μεινεις μακρυα απο ιδιωτες , και να στραφεις σε αναγνωρισμενους εκτροφεις , και απο αυτους να τους ψαξεις ωστε να διαλεξεις τον καλυτερο για εσενα . Εγω στην θεση σου αμα ακουγα πχ κουταβι 500 ευρω με πεντιγκρι 600 θα εφευγα τρεχωντας , εξαρχης δεν δειχνει την απαιτουμενη σοβαροτητα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
επειδή ψάχνω να αγοράσω ένα ροτβαιλερ και έχω μιλήσει με πολλούς ιδιώτες και εκτροφείς οι ιδιώτες όταν τους λέω γιά pedigree μου λένε ότι θέλουν ένα εκατοστάρικο παραπάνω ενώ δεν έχουν βγάλει στην υπόλοιπη γέννα . Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?
Μεινε μακρυα από ιδιώτες και τις γέννες τους.
Προσπαθουν εν προκειμένω να σε εξαπατήσουν για να ξεφορτωθουν τα κουτάβια μιας γέννας που δεν επρεπε να εχει γινει ποτε.
Αναφορικά με το πεντιγκρι μπορουν να βγάλουν μόνο μέσα σε 30 μέρες από την γέννα και επ ουδενί μετα. Μπορουν ομως να μην δηλώσουν και τα 10 πχ κουτάβια αλλα μόνο οσα δώσουν σε κορόιδα που θα πληρώσουν 100 ευρώ το πεντιγκρι. Επειδη λοιπόν, αμφιβάλω αν θες να θεωρείς τον εαυτο σου κορόιδο, αλλά και επειδη δεν πιστευω να θες να ρισκάρεις την υγεία του κουταβιου σου, διαβασε εδώ στο φορουμ για εκτροφεία και θα δεις και γιατι δεν παιρνουμε ΠΟΤΕ σκυλι από γέννα ιδιωτη ή από πετσοπ.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
μου λένε ότι θέλουν ένα εκατοστάρικο παραπάνω ενώ δεν έχουν βγάλει στην υπόλοιπη γέννα . Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο?
Εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι το pedigree για ένα κουτάβι στοιχίζει 20€ και 25€ αν πρόκειται για export pedigree. Έχει αλλάξει κάτι ο ΚΟΕ ?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι το pedigree για ένα κουτάβι στοιχίζει 20€ και 25€ αν πρόκειται για export pedigree. Έχει αλλάξει κάτι ο ΚΟΕ ?
οοοοοοοοοχι.... απλά ειναι το 200 ευρώ χωρις πεντιγκρι, 300-350 με το χαρτι...

epagneul breton

Active Member
3 Απριλίου 2013
33
0
δεν παιρνουμε ΠΟΤΕ σκυλι από γέννα ιδιωτη
Εδώ να προσθέσω, εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις... Σε όλα τα άλλα που λένε τα παιδιά συμφωνώ απολύτος...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εδώ να προσθέσω, εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις... Σε όλα τα άλλα που λένε τα παιδιά συμφωνώ απολύτος...
Ναι αλλά μιλας για περιπτωση της περιπτωσης ω περιπτωση. Εξαιρετικά σπάνια περιπτωση η δική σου!

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Ναι αλλά μιλας για περιπτωση της περιπτωσης ω περιπτωση. Εξαιρετικά σπάνια περιπτωση η δική σου!
εκτος αυτου , το θεμα που λεμε μακρυα ειναι το οτι ξεχωριζει με η χωρις χαρτια , απο εκει βρωμαει το πραμα , ενας σωστος και υπευθυνος ιδιωτης δεν ρωταει αμα θες η οχι πεντιγκρι και αναλογα πεταει μια τιμη

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εκτος αυτου , το θεμα που λεμε μακρυα ειναι το οτι ξεχωριζει με η χωρις χαρτια , απο εκει βρωμαει το πραμα , ενας σωστος και υπευθυνος ιδιωτης δεν ρωταει αμα θες η οχι πεντιγκρι και αναλογα πεταει μια τιμη
σωστός και ιδιώτης πάνε μαζί?

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
σωστός και ιδιώτης πάνε μαζί?
τις περισσοτερες φορες φορες οχι , αλλα υπαρχουν και μερικα φωτεινα παραδειγματα , σπανια μεν αλλα υπαρχουν , και εκει στο θεμα παντως που παρεθεσες ξεχασα να γραψω σωστος και υπευθυνος ιδιωτης εκτροφεας . ο εκτροφεας απο οσο εχω καταλαβει του μελους επανιελ μπρετον ειναι μια απο αυτες τις εξαιρεσεις

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Pedigree εκδίδεται από τον ΚΟΕ μόνο αν έχουν και οι 2 γονείς Pedigree και αν έχει γίνει δήλωση γέννας μέσα σε 30 μέρες από την γέννα!

Κανένας σωστός εκτροφέας δεν αναφέρει κάτι για την τιμή του Pedigree!Είναι αυτονόητο ότι ο σκύλος όταν φεύγει από το εκτροφείο συνοδεύεται και από το Pedigree του!

Αντίθετα ο αρπακολλατζής γιαλατζί ιδιώτης εκτροφέας που έτυχε να βάλει τα σκυλιά του να ζευγαρώσουν θα ζητήσει και -πολύ συχνά- παραπάνω χρήματα!Πολλές φορές όλως παραδόξως έχει τύχει να έχουν και οι 2 γονείς Pedigree και όλως παραδόξως πάλι να έχει δηλωθεί και η γέννα στον ΚΟΕ!Τα κουτάβια θα πάρουν Pedigree φυσικά αλλά εκεί τίθεται άλλο θέμα!Το θέμα είναι αν η γέννα έχει γίνει με γνώμονα την υγεία του ζώου που έρχεται στην ζωή ή αν η γέννα έχει γίνει με σκοπό +1 δείγμα φυλής καλύτερο και που θα δώσει καλά χαρακτηριστικά!
Η απάντηση είναι ότι συνήθως(μην πω πάντα) η γέννα γίνεται όπως να 'ναι και αρκεί να έχουν "χαρτιά" οι γονείς!Δεν κοιτάνε κάτι παραπάνω!

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν φτάνει να έχουν οι γονείς Pedigree!Δηλαδή και να έχουν Pedigree δεν σημαίνει ότι οκ μπορούν να ζευγαρώσουν και όλα καλά!
Κάθε επίβαση θα πρέπει αν έχει ως σκοπό την δημιουργία δειγμάτων σύμφωνα με το πρότυπο με απότερο σκοπό την "καλυτέρευση" της φυλής!

Αν ο άλλος μου βάζεις 2 σκυλιά με Pedigree να ζευγαρώσουν δίχως να ξέρει την τύφλα του για την φυλή είναι εγκληματίας γιατί φέρνει στην ζωή αμφίβολα -όσον αφορά την υγεία- ζώα.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Πάντως ένας φίλος μου που επικοινώνησε με εκτροφείς, εντός και εκτός συνόρων, όλοι του είπαν το ίδιο. Αν θέλει με pedigree θα δώσει ένα 100άρι παραπάνω και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν εξετάσεις της μάνας , τροφή και εμβόλια.

Εμένα το μυαλό μου πήγε ότι δεν δηλώνουν την δεύτερη γέννα του έτους γιατι απαγοπεύτται για το Pedigree ή όπως είπαν πιο πάνω δηλώνουν λίγα κουτάβια. Γιαυτό και υπάρχει η πληθώρα κουταβιών. Σε μια δημοφιλή ράτσα ίσως λόγω ζήτησης να μή μένουν μικρά αλλά σε μια λιγότερο δημοφιλή έτσι κάνουν δυστυχώς

Ravendark

Well-Known Member
10 Φεβρουαρίου 2012
325
3
Χαλκίδα
Πάντως ένας φίλος μου που επικοινώνησε με εκτροφείς, εντός και εκτός συνόρων, όλοι του είπαν το ίδιο. Αν θέλει με pedigree θα δώσει ένα 100άρι παραπάνω και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν εξετάσεις της μάνας , τροφή και εμβόλια.

Εμένα το μυαλό μου πήγε ότι δεν δηλώνουν την δεύτερη γέννα του έτους γιατι απαγοπεύτται για το Pedigree ή όπως είπαν πιο πάνω δηλώνουν λίγα κουτάβια. Γιαυτό και υπάρχει η πληθώρα κουταβιών. Σε μια δημοφιλή ράτσα ίσως λόγω ζήτησης να μή μένουν μικρά αλλά σε μια λιγότερο δημοφιλή έτσι κάνουν δυστυχώς
Δεν μίλησε με εκτροφείς τότε...
Και εγώ πέτυχα ένα παλικάρι προχθές στο δρόμο και με σταμάτησε να με ρωτήσει για τον δούκα.
- Αρσενικός μου λέει;
- Ναι
- Φτου ρε γαμώτο...και εγώ αρσενικό έχω...θέλω να τον ζευγαρώσω...
- Έχεις και εσύ αγίου βερνάρδου;
- Ναι...είναι 2 ετών. Μεγάλος ο δικός σου...πόσο είναι;
- 7 μηνών...
- Τι είπες τώρα;; Τεράστιος είναι...
- Πλάκα μου κάνεις; γιατί ο δικός σου πόσα κιλά είναι;
- 60.
- Αρσενικό 60 κιλά; 2 ετών;
- Ναι...δεν ξέρω δεν ψήλωσε εμένα...
- Από που τον πήρες;
- Από ένα εκτροφείο στην Αθήνα
- Μεγάλε δεν υπάρχει εκτροφείο Ελλάδα...
- Εντάξει δεν είναι ακριβώς εκτροφείο, είναι ένας ο οποίος φέρνει κουτάβια από εκτροφείο στο εξωτερικό.
- Από Ουγγαρία;
- Ναι που το ξέρεις;;
- Έχει και πέντιγκρι ο σκύλος σου ε;
- Ναι εννοείται!
- Και αναρωτιέσαι γιατί είναι 60 κιλά ο 2 ετών σκύλος σου και εμένα ο 7 μηνών κούταβός μου είναι 45...

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Μεγάλο θέμα τα ζευγαρώματα...

'Οπως υπάρχουν ελάχιστοι ιδιώτες που είναι πραγματικά παραδείγματα προς μίμηση, έστι υπάρχουν ελάχιστοι εκτροφείς που είναι παραδείγματα προς μίμηση...

Το ότι ενας εκτροφέας είναι στον ΚΟΕ ή κάπου αλλού, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστός.

ΥΓ
-Εγγύηση δίνει...;;;
=Ναι, δύο (2) χρόνια αντικατάσταση....

Nefelaki

Banned
Banned
1 Μαρτίου 2013
488
0
Όταν είναι εγγραμένος στον κοε δεν είναι εκτροφέας?
Τώρα για το εξωτερικό δεν ξέρω σίγουρα η αλήθεια ειναι
Το οτι κάποιος έχει δηλώσει την γέννα του στο ΚΟΕ δεν σημαίνει απαραίτητα οτι ειναι εκτροφεας! Αποκλύεται όμως οι κανονικοί εκτροφείς να σου έθεσαν θέμα για πεντιγκρι. Αυτό εννοείται! Αν θες πες με ποιους μιλησες, να καταλάβουμε και εμεις περι τίνος πρόκειται! Απόφυγε τους ιδιώτες και τα πετ σοπ! Ρίξε μια ματιά εδω Dog Breeders Greece.gr - έχει εκτροφεία ανγνωρισμένα απο τον ΚΟΕ