δεν υπαρχει διλημμα εκτροφειο ή puppy mils. αν δεν εχεις λεφτα να παρεις σκυλι της ρατσας που θες (που αν το ψαξει καποιος δεν ειναι τοσα πολλα) ειτε μαζευεις λεφτα ειτε παιρνεις ενα αδεσποτο. το να παιρνεις σκυλια απο πετ σοπ ειναι ανηθικο και ηλιθιο. ΤΕΛΟΣ.μηπως δεν με καταλαβες Μακη ?δεν ειπα να παρω τετοιο σκυλο, αλλα απο εκτροφεα .Ομως τοσα χρηματα μου φαινονται πολλα !
Λυπαμαι η κουβεντα δεν οδηγει πουθενα ...
ισως και η τιμες που κρατανε καποια εκτροφεια να κατευθηνουν καποιους στα
παππυ μιλλς.
Ωραία όλα αυτά ,όμως δεν υπάρχουν εκτροφεις για όλες τις φυλές στην χώρα μας ,εγω πχ τι πρεπει να κανω?
Δεύτερον...πιστεύεις ότι είναι σωστότερο,καλύτερο,ασφαλέστερο,κλπ. να αγοράζουμε σκύλο από εκτροφέα ή από pet shop?Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς το εξής:
Είναι υποχρεωμένα ή όχι τα pet-shops να παραδίδουν τους σκύλους εισαγωγής [Ουγγαρίας] με pet passport [βιβλιάριο υγείας] ΚΑΙ pedigree.
Μήπως το pedigree δεν είναι υποχρεωτικό?
@ gaia lykaia
ΟΛΑ τα σκυλια νοσουν απο παρβο σε 24-36 ωρες ΑΝ κατα τον εμβολιασμο ειναι φορεις!.......
Αν γράφτηκες μάταια δε μπορώ να το γνωρίζω,είναι συμπέρασμα που θα βγάλεις εσύ μόνο...αλλά όταν λες "αξιόπιστη απάντηση" τι ακριβώς εννοείς?a] Οχι δεν πηρα καμια αξιοπιστη απαντηση αρα ματαια γραφτηκα στο site
Άρα συμφωνείς ότι από pet shop ΔΕΝ αγοράζουμε σκυλάκια,αλλά από εκτροφέα (γιατί και την μάνα που είναι ο "καλύτερος προμηθευτής" κάποιος πρέπει να την φροντίζει και να την έχει και κάποιος πρέπει να σου δώσει και εσένα τις απαραίτητες εγγυήσεις που ζητάς... ).b] Καλυτερα να μην αγοραζουμε σκυλια απο petshop, καλυτερα να παρακολουθουμε μια ελληνικη γεννα απο την αρχη κ απο κοντα [εκτροφειο κλπ] και στο 3ο μηνα να διαλεγουμε το κουταβι απευθειας απ'τη μανα [που ειναι στην πραγματικοτητα ο ασφαλεστερος προμηθευτης].
@ gaia lykaia
1) Δεν εκθέτω κανένα θέμα επιστημονικά. Επιστημονικά θα ήταν σε άλλο χώρο, με βιβλιογραφικές αναφορές και άλλη γλώσσα, πολύ πιο δύσβατη...μαλλον εισαι συναδερφος γεννετιστης [εγω ειμαι (τμημα βιοτεχνολογιας ΓΠΑ)] και μπραβο που (1)εκθετεις επιστημονικα το θεμα, (2)κ ας νομιζεις οτι ξερεις περισσοτερα απο εμενα. Αλλα ξεχνας οτι βρισκομαστε σε φορουμ που διαβαζουν κ απλοι πολιτες. Χρησιμοποιω (3)κοινη γλωσσα μηπως βγαλει ακρη κανεις. Τα posts σου ειναι Ο,ΤΙ πρεπει (4)για να παει κανεις... στο επομενο!
Συγγνωμη για την αγενεια, απλα καλο ειναι να βοηθαμε με απλες εξηγησεις.
Αλλιως καποιος πατα στο google ''parvo'' και διαβαζει οσο επιστημονικα θελει.
(5)Εγω συμπηκνωσα τα posts σου σε μια γραμμη. Με την οποια κ (6)δε νομιζω να διαφωνεις.
@
borthel said:ΟΛΑ τα σκυλια νοσουν απο παρβο σε 24-36 ωρες ΑΝ κατα τον εμβολιασμο ειναι φορεις!.......
=D> =D> =D>... Αλλά για πολλούς αυτή είναι γενικά μία τακτική ζωής... Και εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρουν καθόλου αυτοί που παρατάνε κάτι στη μέση, στην εμφάνιση της πρώτης δυσκολίας, γιατί μια ζωή θα είναι μετριότητες...
...
δεν υπηρχαν εκτροφεις γερμανικων ποιμενικων στην χωρα μας, γι αυτο απευθυνθηκες στην ουγγαρια?Ωραία όλα αυτά ,όμως δεν υπάρχουν εκτροφεις για όλες τις φυλές στην χώρα μας ,εγω πχ τι πρεπει να κανω?