Orijen large breed puppy

George Syros

Member
8 Μαϊου 2009
7
0
Γεια σας αποφασισα να παρω την orijen large breed puppy για τον Max ενα γερμανικο ποιμενικο 3 μηνων και 2 εβδομαδων!Πριν του εδινα (συνεχισα δλδ) την Nutram large breed puppy.Γενικα του αφιερωνω πολυ χρονο και περναω πολλες ωρες μαζι του απο χωρο ειμαστε super!Θα ηθελα την γνωμη σας για την τροφη αυτη λογο των πρωτεινων που εχει και αν θα χρειαζεται συμπληρωμα με κατι αλλο ισως ευχαριστω.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
αν δεν εχεις καποιο προβλημα με την τροφη που ταιζεις μην αλλαξεις κατα την γνωμη μου

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
γραψε στην αναζητηση "ξηρα τροφη" και εκει θα δεις πολλα θεματα με αρκετες,κατατοπιστικες και διαφορες απαντησεις...

οτι ταιριαζει στο σκυλο σου ειναι και το καλυτερο...η orijen εχει οντως πολυ πρωτεινη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδη αυτο τον καιρο ψαχνομαι γενικα και εγω για το τι ξηρα θα του δινω!!!Κατεληξα στην Royal Canin για Γερμανικους Ποιμενικους!!!Απο οτι ειδα η πρωτεινη που με ενδιαφερει πρωτιστως ειναι σε πολυ καλα επιπεδα οπως και τα υπολοιπα συστατικα!!!

Με ενδιαφερει το θεμα!!!

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Επειδη αυτο τον καιρο ψαχνομαι γενικα και εγω για το τι ξηρα θα του δινω!!!Κατεληξα στην Royal Canin για Γερμανικους Ποιμενικους!!!Απο οτι ειδα η πρωτεινη που με ενδιαφερει πρωτιστως ειναι σε πολυ καλα επιπεδα οπως και τα υπολοιπα συστατικα!!!

Με ενδιαφερει το θεμα!!!
και αυτη ειναι μια πολυ καλη λυση αν σε ζοριζει η τιμη της μπορεις να παρεις την eukanuba για γερμανους

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Η Royal ειναι μια πολυ καλη τροφη,αναλογα με τον σκυλο παντα!εσυ Στελιο εισαι και τυχερος γιατι βγαζει ειδικη τροφη για την φυλη σου,οπως και για πολλες αλλες φυλες!

Συντομα θα βγαλει και για τα bullmastiff αλλα σιγα μην ερθει στην Ελλαδα (η ζητηση βλεπεις ειναι μικρη.;))

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
και αν θα χρειαζεται συμπληρωμα με κατι αλλο ισως ευχαριστω.
γενικα να αποφευγεις τα συμπληρωματα αν δεν ειναι απολυτως αναγκαια και δεν το κρινει ο κτηνιατρος απαραιτητο παρακολουθωντας την υγεια του. Τα σκυλια που εχουμε πρεπει να ειναι υγιη χωρις συμπληρωματα και υποβοηθειες στη διατροφη τους.
Οσο για την Orijen; Δες αν ταιριαζει στο σκυλο σου και αποφασιζεις(τριχωμα, κοπρανα,αλεργειες, φαγουρες, διαθεση να τη φαει κλπ). Υπαρχουν πολλες θεωρητικα κορυφαιες τροφες σαν ξηρες, καμια ομως δεν ειναι και οτι καλυτερο για το σκυλι σαν ειδος τροφης.

Last edited:

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Orijen puppy large breed δίνω και εγώ στο σκύλο μου.
Αυτό που έχω να σημειώσω είναι πως άργησε αρκετά να προσαρμοστεί στην τροφή. (πολλά και μαλακά κακά, αέρια στην αρχή, τρίχωμα θαμπό).
Βέβαια το πρόβλημα δεν ξέρω αν οφείλονταν αποκλειστικά στην τροφή ή στο ότι είχε αλλάξει αρκετές τροφές μέχρι τότε με αποτέλεσμα να μην έχει καλό πεπτικό.
Πλέον, μετά από 5+ μήνες μπορώ να πω πως η τροφή του πάει μια χαρά, πέρα από ένα μικρό πρόβλημα.

Πάντως αυτό που θα πρότεινα σε κάποιον είναι να δοκιμάσει πρώτα κάποια άλλη τροφή και μετά αν κάτι δεν πάει καλά να δοκιμάσει και την όριτζεν.;)

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ε πες και το μικρο προβλημα
εκτος ανα εννοεις τα παραπανω οποτε παω πασο!
παντως και εγω το πρωτο τσουβαλι origen και σε σχεση με την royal
η μονη διαφορα που εχω δει ειναι οτι κανει πολυ λιγοτερα κακα λεμε!
οσο για της ειδικες τροφες ο εκτροφεας μου ειπε ειναι θεμα μαρκετινκ
τελος νομιζω οτι θα γυρισω στην royal γιατι ολη λενε για πρωτεινες δεν κανει καλο
και εχω φοβηθει λιγο

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Το μικρό πρόβλημα είναι πως πότε πότε κάνει στο τέλος λίγα ασχηματιστα κόπρανα, δύσοσμα... Έχω διαβάσει κάπου(δεν θυμάμαι που όμως:rolleyes:) πως αυτό δείχνει πως λαμβάνει περισσότερη πρωτείνη απ' όση χρειάζεται.
Και αυτό το πρόβλημα όμως μειώνεται με τον καιρό αλλά δεν ξέρω αν ειναι σωστό να επιμένω στην ίδια τροφή. Ο λόγος που το κάνω όμως είναι επειδή όπως προείπα είχα αλλάξει αρκετές τροφές πριν από αυτήν και δεν ήθελα να τον επιβαρύνω με μια ακόμη αλλαγή. Πάντως το σκέφτομαι και μπορεί να αλλάξω σε 1-2 μήνες πολύ σταδιακά αυτή τη φορά...

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Αυτό που βλέπω είναι πως ταιριάζει μεν στον σκύλο μου αλλά δεν είναι όλα τέλεια ...
Αλλά και από τις άλλες μάρκες που είχε δοκιμάσει δεν ενθουσιάστηκα με καμία(αυτός πάλι ενθουσιάζεται με όλες:D)..

Θέλει υπομονή το θέμα.. Να περιμένεις να προσαρμοστεί ο οργανισμός, δεν νομίζω πως είναι σωστό να κρίνεις από το πρώτο σακί αν του πάει ή δεν του πάει..
Στην όριτζεν όπως και να το κάνουμε το υψηλότατο ποσοστό πρωτείνης είναι ένα θέμα. Αν αποφάσιζα τώρα θα επέλεγα κάποια άλλη τροφή.

George Syros

Member
8 Μαϊου 2009
7
0
Μαλιστα η αληθεια ειναι πως εχω μπερδευτει αρκετα σχετικα με τι ειναι καλη ξηρα τροφη σε συνδιασμο και με τα λεφτα της anyway..!Τον Max τον εχω 2 εβδομαδες τωρα με τη Nutram της 2 τελευταιες μερες τα κακα του ειχαν στρωση γιατι της προηγουμενες ηταν μαλακα και ασχηματιστα αλλα δεν βρομουσαν!Σημερα θα φαει απο την orijen για να δουμε τη θα δουμε!Τη orijen την πηρα λογο dogfood analysis επειδη την εδινε top και με πολυ καλα συστατικα τωρα θα δουμε θα σας πω εξελιξεις.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
"The only caution we would make on this food is that the high protein content makes it suitable for adult dogs only, particularly in the case of large breeds."
Μεταφραση :
"Η μονη επισημανση που κανουμε για αυτη την τροφη οτι το υψηλο ποσοστο πρωτεινης που περιεχει το καθηστα ιδανικο για ενηλικους σκυλους μονο,ειδικα στην περιπτωση τον μεγαλοσωμων φυλων."

Εγω ημουν αναμεσα σε Οριτζεν και Ρογιαλ και κατελιξα στην royal canin την απλη για κουταβια μεγαλοσωμων φυλων λογω του παραπανω.

Η οριτζεν εχει πολυ πρωτεινη και θα πρεπει να ασκητε παρα πολυ το σκυλι για να την χρησιμοποιησει και το δικο σου ειναι 3 μηνων μολις , ποση ασκηση του κανεις;;;

Γνωμη μου..Φιλικα Κωστας

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
Καλημερα και απο μενα!
Εγω του δικου μου του δινω orijen puppy large breed εδω και 6 μηνες απο τοτε που τον εχω και τελευταια παρουσιαστηκε ενα προβλημα οπου ο σκυλος κουτσαινει στο μπροστα δεξια ποδι εδω και 15 μερες.. πηγα για ακτινα η κτηνιατρος δεν μπορουσε να κανει διαγνωση οπου μου ειπε χαρακτηριστικα οτι στην ακτινα δεν φαινεται να εχει κατι αλλα μιλησε για οστεοχονδριτιδα οπου δεν φαινεται στισ ακτινες????
επισης με ρωτησε τι τροφη του δινω και μου ειπε οτι ειναι σκουπιδι και πως μπορει να προκληθηκε απο αυτο το να κουτσαινει ο σκυλος και μου προτεινε royal..
μου εδωσε rimadyl για 3 βδομαδες και βλεπουμε..
εχει κανεις καποιον καλο ορθοπεδικο κτηνιατρο να στειλω τις ακτινες γιατι εδω πανω που ειμαι ειναι δυσκολα...ειμαι θασο...
σας ευχαριστω..

George Syros

Member
8 Μαϊου 2009
7
0
Λοιπον το σακι δεν το εχω ανοιξει ακομα μηπως να παω να την αλλαξω και να παρω την αντιστοιχη της acana?Απο την αρχη ειμουν αναμεσα orijen και acana.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
tomas2208,όντως μπορεί να φταίει η orijen. Όχι γιατί είναι σκουπίδια, αλλά γιατί περιέχει υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης. Ιδιαίτερα για μεγαλόσωμη ράτσα (νομίζω έχεις Γ/Π σωστά;) είναι σύνηθες φαινόμενο μέχρι τους 18 μήνες περίπου να το παρουσιάζουν.

Το να λέει πάντως ότι η τροφή είναι σκουπίδι είναι απαράδεκτο. Το να σου λέει rinamdyl για 3 εβδομάδες είναι επίσης απαράδεκτο. Το rimandyl είναι αντιφλεγμονώδες και γενικά δεν πρέπει να χορηγείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έτσι κι αλλιώς στην εβδομάδα επάνω θα δεις αποτελέσματα.

Μπορεί επίσης να είναι και πανοστεΐτιδα. Έχει ξανασυζητηθεί στο forum...