On line Pet shop

scm1da

New Member
28 Νοεμβρίου 2009
2
0
Καλησπέρα σε όλο το forum. Ονομάζομαι Δημήτρης και εδώ και ένα χρόνο έχω μια πανέμορφη λαμπραντορίνα. Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το πως θα σας φαινόταν σαν ιδέα η ύπαρξη ενός petshop που θα μπορούσατε να κανετέ τις παραγγελίες σας online. Τα τελευταια 4 χρονια ζουσα στην Αγγλια οπου εκει κατι τετοιο υπαρχει εδς και αρκετα χρονια. Μετα λυπης μου διαπιστωσα οτι κατι τετοιο στην Ελλαδα δεν υπαρχει. Αν κανω λαθος παρακαλω καποιος να με ενημερωσει. Μου εχει τυχει αρκετες φορες να θελω να αγορασω ειδικα τροφη για το σκυλο μου και ειτε να μη βρισκω τη συγκεκριμενη τροφη στο πετ σηοπ της γειτονιας ειτε να μην εχω αμαξι οποτε η μεταφορα της να ειναι αδυνατη. Οποτε σκεφτηκα αφου δεν υπαρχει κατι τετοιο γιατι να μη ξεκινησω κατι. Αρχικα θα ηθελα να μαθω ποσοι απο σας θα ηταν διατεθημενοι να αγορασουν τροφη απο ενα online καταστημα ςστε να εχω μια πρωτη αποψη για το αν ενα τετοι εγχειρημα μπορει να αποδωσει. Ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φίλε μου υπάρχουν τουλάχιστον 5 ελληνικά on-line petshops και άλλα τόσα portal για κουτάβια, ελληνικά και εισαγωγής. Δοκίμασε κρεπερί σε κεντρικό σημείο.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κομματάκι δύσκολο το βλέπω προσωπικά. Δεν είναι ανέφικτο, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην Ελλάδα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αρχικα θα ηθελα να μαθω ποσοι απο σας θα ηταν διατεθημενοι να αγορασουν τροφη απο ενα online καταστημα ςστε να εχω μια πρωτη αποψη για το αν ενα τετοι εγχειρημα μπορει να αποδωσει. Ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα.
Tι on line pet shop και κρεπερί...
Ψωνισε Εθνικουλα στα 15. Σίγουρα κέρδη αβίαστα, αβάδιστα, άβαθα. :D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Το θέμα δεν είναι το delivery. Μια τέτοια εταιρεία θα πρέπει να έχει μεγάλο ντεπό με τα προϊόντα και να τα έχει διαθέσιμα χωρίς να χρειάζεται να τα παραγγείλεις. Επιπλέον θα είναι ασύμφορο να φέρνει λίγες ποσότητες τροφών αφού κοστίζει η μεταφορά τους. Επομένως μιλάμε για αρκετά μεγάλη εταιρεία που θεωρεί ότι υπάρχουν πολλοί φιλόζωοι στην Ελλάδα ώστε να βγάλει κέρδος και μάλιστα από προϊόντα που δε βρίσκει κανείς στο μέσο πετ σοπ. Επιπλέον θα πρέπει να παρέχει ποικιλία προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Στην Αμερική υπάρχει, εκτός από τον ανταγωνισμό που τείνει στο άπειρο, ακόμα και με τρόπο που στην Ευρώπη θεωρείται αθέμιτος και επομένως παράνομος. Επιπλέον υπάρχουν πολλοί περισσότεροι φιλόζωοι αναλογικά πάντοτε και επομένως μεγαλύτερη αγορά. Τα μεταφορικά είναι φτηνότερα. Το σημαντικότερο είναι ότι αν αγοράσεις από το ίντερνετ στην Αμερική γλυτώνεις το ΦΠΑ που είναι περί τα 8-10%. Κοινώς χρειάζονται κεφάλαια και business plan για μια μέσου μεγέθους εταιρεία που να βγάζει κέρδος και να έχει λόγο ύπαρξης.

Στην Ελλάδα υπάρχουν λίγοι φιλόζωοι αναλογικά με την Αμερική (δεν εννοώ απόλυτες τιμές αλλά ποσοστό του πληθυσμού). Ναι μεν είμαστε μέλη της ΕΕ, αλλά και πάλι οι αποστάσεις είναι μακρυνές και κοστίζουν. Η βενζίνη είναι πανάκριβη. Το ΦΠΑ δεν το γλυτώνεις που να χτυπηθείς χάμω. Στην Ελλάδα δεν παράγονται τόσα καταναλωτικά προϊόντα για σκύλους όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Φαντάσου ότι δεν υπάρχει καν πλέον κυνολογικό περιοδικό διότι δεν μπορούν να επιβιώσουν. Και δεν περιμένω περιοδικό κυκλοφορίας ανάλογης με τις αμερικάνικες αλλά πάντοτε δημοσίευμα που να μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του μέσου Έλληνα ζωόφιλου.

Τώρα αν κάποια ευρωπαϊκή εταιρεία πετ-σοπ είναι αρκετά μεγάλη ώστε να φτιάξει αποθήκες και στην Ελλάδα ή αρκετά κοντά ώστε να μπορεί να στείλει φτηνά τα προϊόντα στον κάθε καταναλωτή, τότε ίσως τα πράγματα αλλάξουν. Πάντως ξέρω ότι ακόμα και κατάλογοι ρούχων όπως το La Redoute είχαν δυσκολία να πιάσουν στην Ελλάδα αν και δεν ξέρω τι γίνεται τώρα.

Μια άλλη ιδέα θα ήταν να αρχίσει κάποια ελληνική εταιρεία να φτιάχνει οργανικές καλές σκυλοτροφές ανάλογες με το Chicken Soup for the Pet Lover's Soul που ανήκει στη σειρά-φαινόμενο Chicken Soup for the Soul. Υπάρχει όμως ο απαιτούμενος αριθμός καταναλωτών που θα τους πιάσει αμερικανικού τύπου φανατισμός ώστε να αγοράζουν τις τροφές? Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να αναπτύξει αυτόν τον τομέα κάποια μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, αλλά αυτό θα το κάνουνε μόνο αν κάποιο από τα υψηλά στελέχη έχει ψύχωση με τους σκύλους και θέλει να το κάνει διότι του αρέσει και έχει το επιχειρηματικό πνεύμα να το κάνει να "πιάσει".

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είναι όμως σαν κι αυτά?

http://www.1800petmeds.com/http://www.drsfostersmith.com/
http://www.jbpet.com/Dog-Supplies.h...Dog+Products&gclid=CL2JmrbWrZ4CFcx25QodNG2_ow

ή την Amazon? Εννοώ πάντα σε ποικιλία προϊόντων που να είναι άμεσα διαθέσιμα και φτηνότερα.

Εννοείται ότι δεν τα διαφημίζω διότι πρώτον δεν ψωνίζω από κει (αφού έχω το πετ σοπ/φάρμα σοπ εδώ που είναι πολύ φτηνό και κοντά μου) και δεύτερον σας πέφτει κάπως μακρυά.

karamipan

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
117
0
εγω παντος θα ειμουν διαθετημενος και +100 στιν ιδεα...ουτος η αλλος η περισσοτερες εταιρειες ετσι θα καταληξουν

scm1da

New Member
28 Νοεμβρίου 2009
2
0
Ευχαρισρω πολυ παιδια για τις απαντησεις. Αληθεια δεν ηξερα οτι υπηρχαν ελληνικα online petshop. Πρωτα απο ολα δεν ενδιαφερομαι να πουλαω σκυλια μεσω internet γιατι δε συμφωνω με την ιδεα. Και το δικο μου απο εκτροφεα το εχω παρει. Το σκεπτικο ειναι να ξεκινησει μονο με τροφες μιας και εκει εχω καποιες ακρες για να μπορω να αγοραζω αρκετα φτηνα ςστε και οι τιμες να ειναι χαμηλες. Τελοσπαντων απλως πιστευω οτι σε οριμσνες περιοχες της Ελλαδας και οχι στην αθηνα που ο ανταγωνιστμος ειναι σχεδον ανυπαρκτος και οι τιμες ειναι στα υψη οποτε θα συμφερει καποιον να μπορει αν αγορασει οποιαδηποτε τροφη θελει σε μια φτηνη τιμη και να το εχει στη πορτα του. Και επειδη ξερω τι κολλημα εχουν οι Ελληνες με τις πληρωμες με πιστωτικες καρτες γυσικα με αντικαταβολη. Ετσι κι αλλιως μια ιδεα ειχα κι εγω. Απλως ειπα να τη μοιραστω να δω αντιδρασεις απο ανθρωπους που ασχολουνται με το θεμα. Παω να κανω ερευνα για κρεπερι τωρα...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όλα πάντως, φίλε/η sm1da, κρίνονται εκ του αποτελέσματος!
Αν μπορείς να δουλέψεις με ποιοτικές τροφές και σε ανταγωνιστικές τιμές, μπορεί και να έχεις θετικά αποτελέσματα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επίσης αν έχεις τρόπο να παίρνεις τα λεφτά με Paypal και δε σε πειράζει το ποσοστό που θα τους δώσεις (δεν ξέρω αν παίρνει τα ίδια ή περισσότερα από τις πιστωτικές κάρτες), θα αισθάνονται οι ίδιοι πιο ασφαλείς και απέναντί σου και απέναντι σε κλέφτες. Μόνο κοίταξε τι κεφάλαια έχεις διότι η Paypal στα δίνει μετά από τρεις μήνες νομίζω. Έλεγξέ το πρώτα.

Και φυσικά συμφωνώ με το Φοίβο ότι πρέπει να προσφέρεις ανώτερες ποιοτικά τροφές και να κάνεις και προσφορές. Κάνε ένα αμερικανικού στυλ business plan αλλά προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. Μια ιδέα για τις πληρωμές θα ήταν να προσφέρεις ΚΑΙ την αντικαταβολή ΚΑΙ άλλους τρόπους.

Ένα πράγμα που δεν ξέρω είναι αν οι εισαγωγές από χώρες εκτός ΕΕ είναι φτηνότερες έξω από την Ελλάδα και αν έχεις τρόπο να μεταφέρεις πράγματα φτηνά από όπου σου έρθουν.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Μπορείτε να προτείνετε μερικά on-line petshops που να έχουν έδρα Ελλάδα? Βλέπω ότι έχετε γράψει ότι υπάρχουν αλλά δε βλέπω κανένα link και 2-3 που έχω ήδη βρει δεν με ικανοποίησαν.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Και να ρωτήσω κι εγώ ...ντελίβερυ για barf που έχει (εν Ελλάδι εννοείται)?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δυσκολο το βλεπω να βρεις. Μαλλον μονο αμερικη εχει τετοια.
Μπορεις φυσικα να πεις στο σουβλατζιδικο που κανει ντελιβερυ να σου φερει τα σουβλακια και τα μπιφτεκια ωμά και χωρις κρεμμυδι και μουσταρδα απο πανω λολ

Καλα ντε, φευγω λεμεεεε!!!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θα πρότεινα, να συγκεντρώσουμε όλα τα online pet stores εντός Ευρώπης (προς αποφυγήν εξόδων τελωνείου κλπ).
Έτσι θα μπορούμε, να κάνουμε καλύτερη έρευνα αγοράς και σίγουρα η ποικιλία δε συγκρίνεται με τα ελληνικά.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ωραια ιδεα Darkness!!! Εγω παντως που ψαχνω μπωλ υπερυψωμενα και εχω κοιταξει σε κατι site της Αγγλιας δεν μου τα στελνουν Ελλαδα. Οποτε οτι ξερετε θα ειναι ευπροσδεκτο!!!

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Ναι Ειρήνη μου, κι εγώ ψάχνω κάποια πράγματα, αλλά όσα βρήκα στην Αγγλία δε στέλνουν Ελλάδα, ενώ πχ στέλνουν Τουρκία (γκρρρ).
Τώρα κοιτάω Γερμανία.

Για να δούμε τι θα δούμε!

Γι'αυτό όσοι γνωρίζουν ή έχουν αγοράσει από συγκεκριμένα καταστήματα, ας μας ενημερώσουν :)