o Ringo...presa canario...

tasosz_78

Member
6 Αυγούστου 2009
9
0
πιστευω να ανεβαζω στη σωστη ενοτητα...ορισττε καποιες πρωτες φωτο απο το νεο μελος της οικογενειας μας ενα presa canario... o Ringo 1 1/2 μηνος σχεδον 5,5 kg...:!:

Attachments

tasosz_78

Member
6 Αυγούστου 2009
9
0
ευχαριστω για τα καλα σας λογια...οσον αφορα την ηλικια που το πηρα δεν τη κανονισα εγω αλλα ο εκτροφεας ,μου ειπε μολις απογαλακτιστει μετα απο 5-6 ημερες μπορω να τον παρω...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
O "εκτροφέας" αυτός παραβαίνει κανονισμούς του ΚΟΕ και τον ελληνικό νόμο.

Τα κουτάβια μπορούν να απομακρύνονται από την μητέρα τους σε minimum ηλικία 8 εβδομάδων και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό, σωματικής και ψυχικής υγείας δικιάς τους και της μητέρας τους.

tasosz_78

Member
6 Αυγούστου 2009
9
0
δηλαδη ειναι τοσο τραγικο που πηρα το κουταβι 10 ημερες νωριτερα που το θετετε λες και επραξε κανενα εγκλημα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τeo τα βλέπεις ? :)

Παράνομο είναι φίλε μου όχι απλά τραγικό.

Οι 10 αυτές μέρες είναι οι μέρες που το κουτάβι θα μάθει να επικοινωνεί με τα αδέρφια του καλύτερα, θα φύγει σε μεγαλύτερες αποστάσεις από την φωλιά του, θα μάθει να μασάει καλά το φαγητό του και να παίζει με τα παιχνίδια του, θα σταματήσει να ενδιαφέρεται μόνο για το γάλα και θα προσεγγίσει τον άνθρωπο, θα αντιγράψει την μάνα του σε πολλά πράγματα, θα διωχθεί από την μάνα του την ώρα του θηλασμού και θα μάθει να σέβεται μεγαλύτερους σκύλους. Επίσης θα κουράσει και τραυματίσει την μητέρα του - ώστε να το αποχωριστεί ομαλά και όχι να θεωρήσει ότι της το κλέβουν, με σοβαρές επιπτώσεις στον χαρακτήρα της και στα άλλα κουτάβια, και θα αδειάσει τελείως το στήθος της.

Ο εκτροφέας έκανε έγκλημα, ναι ... όλη η ενασχόλησή του με την συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι επί τούτου. Αλλιώς, χύμα ζευγαρώνουν και βγάζουν κουτάβια και τα αδέσποτα ζώα. Και δεν χρειάζεται να τα ξεσκατίζουμε κιόλας.

tasosz_78

Member
6 Αυγούστου 2009
9
0
Επίσης θα κουράσει και τραυματίσει την μητέρα του - ώστε να το αποχωριστεί ομαλά και όχι να θεωρήσει ότι της το κλέβουν, με σοβαρές επιπτώσεις στον χαρακτήρα της και στα άλλα κουτάβια, και θα αδειάσει τελείως το στήθος της.
o λογος που αναγκαστηκε ο εκτροφεας να χωρισει τη μανα απο τα κουταβια δεν ηταν για να τα δωσει στους αγοραστες...αλλα ο λογος που μολις ανεφερες παραπανω και παραθετω και αυτο το λεω γιατι το ειδα με τα ματια μου...οταν προσπαθουσαν 8 κουταβια πανω απο 5 κιλα το καθενα να πιουν γαλα, στη κυριολεξια τη ξεσκιζαν και η αντιδραση της μανας απεναντι στα κουταβια δεν ηταν και η καλυτερη, μονο οταν την κρατησε ο ανθρωπος εκατσε να πιουν γαλα τα κουταβια και παλι οχι για πολυ...τωρα οσον αφορα το παρανομο,συμφωνω οτι μπορει να μη τηρηθηκε το γραμμα του νομου αλλα αυτο δεν μου λεει και πολλα γιατι ο νομος δεν τηρειτε απο κανεναν επακριβως σε πολυ σημαντικοτερα πραγματα, να αναφερω ομως οτι η επιλογη του εκτροφεα δεν ηταν τυχαια και εγινε κατοπιν ψαξιματος και εφοσον ειδα πως ο συγκεκριμενος ανθρωπος φερεται στα σκυλια του ,τοτε αποφασισα να παρω απο εκει κουταβι. Αληθεια δεν μου ειπες το κουταβι σου αρεσε?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Τα χωρίζεις από την μάνα τους και τα φέρνεις σε επαφή όσες φορές την ημέρα μπορείς να επιβλέψεις την διαδικασία, η οποία είναι άκρως απαραίτητη. Το βάρος των κουταβιών δεν έχει σημασία για το αν "ξεσκίζουν" την μάνα τους. Κόβουμε τα νύχια. Αν η μάνα είναι άκρως επιθετική με τα μωρά σε ηλικία 40 ημερών κάτι δεν πάει καλά - από μαστίτιδα μέχρι ακαταλληλότητά της για αναπαραγωγή.

Εφόσον υπήρχε γάλα, το οποίο έπιναν με μανία τα κουτάβια δεν απογαλακτίστηκαν. Τα κουτάβια όταν είναι απογαλακτισμένα τρώνε 4 ή 5 γεύματα ξηρά τροφή την ημέρα, και πίστεψέ με δεν επιμένουν πολύ πάνω στην σκύλα, μιάς και είναι χορτασμένα και το γάλα λίγο, ενώ έχουν φτάσει στην ώς άνω αναφερόμενη ηλικία που το περιβάλλον τους τα αποσπά συνέχεια.

Ολα τα κουτάβια μου αρέσουν :)