O Ίαν το μπόρντερ κόλι ψάχνει σπίτι :)

Georgios_Lupo

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
272
1
Thessaloniki
greece.pvybe.com
Ο Ίαν το μπόρντερ κόλι ψάχνει ένα νέο σπίτι που να αγαπάει τη ζωή όσο και αυτός. Δυστυχώς λόγω εξαιρετικών συνθηκών δεν μπορεί να μείνει στο σπίτι που μεγάλωσε και η κοπέλα που τον έχει από κουτάβι αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να βρει ένα σπίτι που θα του προσφέρει μία καινούρια ζωή. Καθώς μου ζητήθηκε η βοήθεια μου αποφασίσαμε να βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη για να κάνω μία αξιολόγηση του Ίαν και να μπορέσουμε να βρούμε το σπίτι που του αξίζει. Ο Ίαν είναι ένα αρσενικό μπόρντερ κόλι, 11 μηνών, αστείρωτος, χωρίς pedigree, γύρω στα 17kg.
Συναντήσαμε τον Ίαν ένα καλοκαιρινό απόγευμα στη φάρμα φίλου που έχει μπόρντερ κόλι τον Ντον για να τον δω από κοντά και έφερα και τον Λούπο μαζί μου (το δικό μου μπόρτνερ κόλι). Ο Ίαν μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Είναι φιλικός με τους ανθρώπους και ζητάει την ανθρώπινη επαφή και το χάδι έχοντας ως σημείο αναφοράς τον άνθρωπο του, ενώ και με τα σκυλιά ήταν εξαιρετικός ξεκινώντας αμέσως τα κλασσικά τσομπανο-παιχνίδια (herding games) με το Λούπο και τον Ντον με κυνηγητά και το χαρακτηριστικό μάτι της ράτσας του (border collie eye). Προσαρμόστηκε αμέσως στο νέο περιβάλλον και έδειξε ότι έχει αυτοπεποίθηση.
Στις ερωτήσεις μου αν έχει προβλήματα συμπεριφοράς χαρακτηριστικά των μπόρντερ κόλι (OCD, οbsessive compulsive disorder) όπως για παράδειγμα το να κυνηγάει σκιές και αντανακλάσεις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και πράγματι δεν έδειξε προδιάθεση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις Σέρρες σε διαμέρισμα το οποίο μοιράζεται με ένα παιδάκι 2 ετών με το οποίο τα πηγαίνουν πολύ καλά. Έχει μεγαλώσει στο Κρανίδι Αργολίδας σε σπίτι με κήπο όπου ζούσε και μέσα στο σπίτι χωρίς προβλήματα. Ένα αρνητικό είναι ότι δεν αγαπάει πολύ τις γάτες οπότε σπίτι με γάτα δεν είναι κατάλληλο για τον Ίαν.
Παίξαμε και φρίσμπι. Αν και αδούλευτος έχει διάθεση να το κυνηγήσει και να το δαγκώσει οπότε με λίγη προσπάθεια μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό σκυλί για φρίσμπι, ενώ παίζοντας με τα άλλα σκυλιά έδειξε ότι έχει αθλητικά προσόντα και για ατζίλιτι με καλές αλλαγές κατεύθυνσης. Ιδανικός λοιπόν για όποιον θέλει να δοκιμάσει ένα σπορ με το σκύλο του.Ο Ίαν δεν είναι εκπαιδευμένος, αλλά ως μπόρντερ κόλι έχει μεγάλη διάθεση να μάθει και το γεγονός ότι είναι σε πολύ καλή ηλικία και δεν γνωρίζει πολλά σημαίνει ότι είναι έτοιμος για μία νέα αρχή με το νέο του αφεντικό.
Όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να γνωρίζει ότι το μπόρντερ κόλι είναι τρόπος ζωής και θέλει ανθρώπους που έχουν όρεξη να βάλουν το σκύλο τους στο κέντρο της ζωής τους. Όποιος είναι έτοιμος για ένα σκύλο που θα βάλει χαρά και ενέργεια στη ζωή τους μπορεί να επικοινωνήσει με την κοπέλα που το έχει στο 6981769946.

Αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip): 380260070108626

Ακολουθεί ένα βίντεο του Ίαν :)

[video=youtube;tPlBWPeGlyU]http://www.youtube.com/watch?v=tPlBWPeGlyU[/video]

Last edited by a moderator: